Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Belasting op cannabis

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Belasting op cannabis

  Korting op 420shop
  Teelt van cannabis en de belasting

  Coffeeshophouders dienen over de bij de handel in softdrugs behaalde winst Inkomstenbelasting/Premie volksverzekeringen af te dragen. De winst bestaat uit de verkopen van softdrugs minus de inkopen van softdrugs en daarbij behorende bedrijfskosten.
  Over de omzet van softdrugs zijn coffeeshophouders geen Omzetbelasting (beter bekend als BTW) verschuldigd. Over binnen de gehele Europese Unie absoluut verboden zaken (vals geld en drugs) is de heffing van BTW namelijk niet toegestaan.
  Indien een coffeeshophouder de gedoogcriteria overschrijdt kan hij wegens overtreding van de Opiumwet worden veroordeeld. Indien de overtreding een misdrijf betreft (> 30 gram) komen de kosten die verband houden met het misdrijf niet voor aftrek in aanmerking. Een voorbeeld. Indien bij een coffeeshophouder een voorraad van 1 kilo softdrugs wordt aangetroffen en hij hiervoor wordt veroordeeld (of een schikking met de Officier van Justitie treft), kan de belastingdienst de inkoopkosten van deze kilo softdrugs bij de winst optellen. Deze mogelijkheid bestaat sedert 1 januari 1997 in de Wet op de Inkomstenbelasting.
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  #2
  Re: Belasting op cannabis

  De fiscale behandeling wijkt af van de strafrechtelijke. De belastingdienst heft geen BTW over de handel in wiet (marihuana) en hashish. Heffing van BTW over binnen de Europese Unie absoluut verboden zaken (drugs en vals geld) is namelijk niet toegestaan.
  Ondanks het feit dat nergens in de Europese Unie de handel in hennepstekken is toegestaan, wordt over deze handel in Nederland vaker BTW geheven. De belastingrechter merkt hennepstekken (vooralsnog) niet aan als verdovende middelen en staat toe dat de belastingdienst het algemene tarief heft. Grow-shophouders die handelen in hennepstekken zijn over hun winst Inkomstenbelasting/Premie volks-verzekeringen verschuldigd. Over hun behaalde omzet hennepstekken dienen zij Omzetbelasting (BTW) af te dragen. Omdat geen enkele leverancier een factuur zal uitreiken, wordt de BTW geheven over het bedrag van de omzet (dus zonder rekening te houden met de inkoop).

  Sinds 1 januari 1997 is de belastingdienst niet langer neutraal. Zij heft weliswaar belastinggelden over alles wat god en wet verboden heeft, maar aan de kostenzijde is de neutraliteit in de Wet op de Inkomstenbelasting opgeheven. Indien de grow-shophouder na afdracht van belastingen door de strafrechter wordt veroordeeld wegens de handel in hennepstekken kan de belastingdienst de kosten die verband houden met het misdrijf waarvoor hij is veroordeeld bij de winst tellen. Stel dat de growshophouder in zijn boeken heeft gemeld dat hij voor 1.000,-- gulden stekken heeft ingekocht en dat deze voor 1.250,-- heeft verkocht, dan bedraagt zijn bruto winst 250,-- gulden. Wordt hij echter door de strafrechter veroordeeld voor het verhandelen van de ingekochte stekken, dan wordt in het jaar van de veroordeling 1.000,-- gulden bij zijn winst geteld. De kosten van de inkoop wordt dan ineens winst.
  Voor alle duidelijkheid merk ik op dat ook wiettelers over hun opbrengsten Inkomstenbelasting/Premie volksverzekeringen zijn verschuldigd.

  Bron: http://www.andrebeckers.nl
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  Comment


   #3
   Re: Belasting op cannabis

   Intressant topic! Wie had da ooit gedacht...Belastingen op Wiet.

   Grtzzz
   Take a look at my Ice-Cold-Killers!

   Comment


    #4
    Re: Belasting op cannabis

    Mijn lerares maatschappijleer op het middelbaar onderwijs wist mij niet te vertellen of er belasting werd geheven over wiet (die je in de coffeeshop koopt) Het is ook een raar idee want het groene goedje mag tenslotte niet gekocht worden door de coffeeshophouder dus waarom zou je er dan belasting over kunnen heffen

    Ik sprak laatst een coffeeshop houder in Rotterdam, die vertelde mij dat hij gewoon belasting erover moet betalen.

    Rare kwestie, ik ben benieuwd of we de belasting terug zien in de begroting van dit jaar
    Veel gestelde vragen over het forum

    JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
    420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

    Comment


     #5
     Re: Belasting op cannabis

     Coffeeshop houders worden gewoon belast dmv een schatting. Voor het gemak worden ze in de hoogste loonschaal geschat. Volgens mij werken growshops ook zo, in ieder geval betalen we indirect belasting over onze rookwaar & hobby.
     Een dag zonder wiet kent Flip niet.

     Comment


      #6
      Re: Belasting op cannabis

      "Coffeeshops dragen jaarlijks zo'n vierhonderd miljoen euro af aan de schatkist. "

      http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1826352.ece

      Comment


       #7
       alle coffeshops bij elkaar dan he

       Comment


        #8
        ja denk niet dat 1 coffeshop 400mil draait per jaar hahaha
        brabantse nachten zijn lang

        Comment


         #9
         Oorspronkelijk geplaatst door ChriskE View Post
         ja denk niet dat 1 coffeshop 400mil draait per jaar hahaha
         Echt eh :p zeker die aan de grensstreken das echt gek hoeveel volk daar per dag over de vloer komt.

         Per (meer dan wekelijkse) klant verdiene die zo'n 1000 tot 3000 euro per jaar. Doe dat maal de honderde trouwe paffers die daar kome en ge hebt een gedacht wat een shop als in Geleen of Maastricht verdient...

         Comment

         Bezig...
         X