Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Nederland: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

  Korting op 420shop
  even hardop denken....

  Onschuldige Cannabis met minder dan 15% THC is vorige week officieel ingeschaald als softdrug.
  Een goed gekeurde wiet met minder dan 15% THC, bijvoorbeeld de inkoop van een gecurede indica met maar 14%THC is dus via de officiele THC grens automatisch gelegaliseerd. Het mag immers officieel door een coffeeshop verkocht en belangrijker aangekocht worden. Hiermee zou dus het achterdeur probleem over zijn, en kwekers die wiet kweken en dat drogen en curen en zodanig laten testen al vorens ze het aanbieden op de markt, hebben doormiddel van de THC grens inprincipe toestemming van de overheid om deze aan te bieden bij coffeeshops. We kunnen dus stellen dat cannabis met meer dan 15% THC officieel als harddrugs gezien wordt en dat onschuldige cannabis met minder dan 15% THC dus officieel een softdrugs is. En daarmee de coffeeshop doormiddel van een THC test officieel toestemming (legalisatie) krijgt om deze onschuldige cannabis met minder dan 15% THC in te kopen via de voordeur....
  Last edited by Jointjedraaien; 27 August 2014, 16:03. Reden: edit

  #2
  Re: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

  Zie je hem hangen, zie je hem blauw worden? De dubbele stereoneuk: dat geloof je toch zelf niet?

  Comment


   #3
   Re: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

   @Dokkie: Wat betreft de lichtere wietjes is er niets veranderd. Die zijn nog steeds een illegale-maar-gedoogde softdrug. Als daar niets veranderd is, waarom zou het dan opeens legaal zijn geworden?

   Comment


    #4
    Re: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

    die komen ook nog wel aan bod ben ik bang Blani ...
    Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

    Comment


     #5
     Re: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

     Ja, die komen inderdaad wel aan bod... Als de coffeeshops nog geen doodssteek hebben gekregen. Ze mogen 80% van hun voorraad weggooien, en ze weten niet eens welke 80%, want ze kunnen geen THC-gehalte meten. Zowel de kwekers als de zaadhandelaren zitten met hetzelfde probleem.

     Daarbovenop komen de pasjes, de school-afstand en de discriminatie van buitenlanders.

     Op zo'n moment is het commercieel niet meer interessant om door alle hoepels te springen: Het is interessanter om gewoon illegaal dope te verkopen, op wat voor manier dan ook. Dit is het moment voor het echte illegale circuit om de klandizie van de coffeeshops over te nemen.

     Iedere andere bedrijfstak zou op zo'n moment zichzelf opheffen, immigreren of staken.

     Comment


      #6
      Re: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

      een algehele nederlandse coffeeshopstaking ... mmm... binnen 'n week (jaaa dan kunnen de politieke pierewaaiers wel doorzetten) ligt er een APV dat die staking als permanent moet worden gezien en wordt gecontroleerd door de politie. "meneer de coffeeshopeigenaar u bent wettelijk verplicht te staken tegen het coffeeshopbeleid, svp de tent direct en permanent sluiten".

      laat ons de handen ineen slaan en werk maken van de transwiet zoals JD al hintte : aardbeien met trichomen
      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

      Comment


       #7
       Last edited by Jointjedraaien; 27 August 2014, 16:03.

       Comment


        #8
        Re: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

        dokkie, er bestaat geen onschuldige (en ook geen onschuldige) wiet die legaal mag worden verkocht. Tot op heden bestaat er alleen het gedogen van de verkoop van een (illegaal) product. Naar het zich laat aanzien ontstaat er een soort onmogelijke situatie van 2 soorten wiet:
        illegale gedoogde wiet met een THC-percentage van < dan 15 % (een contradictio in terminus) en
        illegale niet gedoogde wiet
        Last edited by Xtreme; 10 October 2011, 17:24.

        Comment


         #9
         Re: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

         maar wat ben je met zo'n beleid als men nog steeds niet mag kweken, je mag in nederland nog niet 1 plantje zetten wat veranderd dat dan aan het voordeur beleid, waarom zou een shop niet gwn met het achtersdeurbeleid blijven ze hebben sterkere wiet, beter waarschijnlijk, ga maar is een amnesia, northern light of weet ik veel kweken met 14% Thc of minder wordt moeilijk
         nou is wat ik er over denk allezins, eerst moet men mogen profesioneel kweken.

         Comment


          #10
          * bestelt nog wat zaadjes
          ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

          Comment


           #11
           Re: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

           In de praktijk zal de soep niet zo heet gegeten worden als die opgediend wordt, zeker bij de thuiskweek. Om het thc-percentage enigszins te kunnen bepalen zullen de planten toch ergens in week 6 (indica's) of week 8 (sativa's) moeten zitten. Alles wat voordien wordt aangetroffen valt toch gewoon af. Wie van dit forum is nu ooit gepakt? Bij de thuiskweek verandert er gewoon niks: er wordt niet meer of minder dan gebakken lucht rondgepompt.

           Comment


            #12
            Re: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

            Mijn wiet komt pas boven de 15% tijdens het drogen. Er wordt nergens gezegt dat de hoeveelheid water niet meetelt.

            Comment


             #13
             Re: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

             Natuurlijk is dit een onwerkbare situatie die alleen maar door onze autistische regering kan worden bedacht en ik begrijp ook wel dat hiermee niemand geholpen is, en dat hierbij wiet niet gelegaliseerd is.

             Maar bare whit me here, Als ze dat allemaal zouden doen hadden we nu waarschijnlijk ook al dat gelul niet gehad. te jonge hyper wietjes enzo. welke shop heb nog echte indica? alles is PP, silverhaze of amnesia. vinden we het gek ofzow...

             De shop die nu haar wiet laat testen bij het trimbos, dit openbaar maakt, de test rapporten gebruikt om de juiste percentages op de zakjes te vermelden. er verder voor zorgt dat er geen te hoge THC gehaltes in het assortiment voorkomen, werkt mee aan de toekomst waarin we eindelijk een keurmerk voor cannabis kunnen ontwikkelen. En werkt tegelijkertijd mee aan toekomstige regulering voor de teelt, wat automatisch wordt gesuggereerd (bespreekbaar gemaakt) als je het hebt over maximaal toegestane THC levels.
             Het is namelijk ondoenlijk en onbetaalbaar voor coffeeshops om hun straks verantwoordelijk te maken voor deze testen. Zij zullen van hun toeleveranciers eisen dat ze wiet aanleveren met minder dan 15% THC. En omdat dit zo belangrijk is, onder dreiging van sluiting, zal de coffeeshop eigenaar dus wiet met hogere THC persentages moeten weigeren, het mag immers niet verkocht worden.


             Hopelijk worden er straks genoeg minder sterke soorten aangeboden bij de shops.
             Weten de desbetreffende kwekers eigenlijk wel welke soorten hoog of lage THC levels hebben?

             Probleem is eigenlijk dat sommige kwekers alsmaar hoog willen scoren met dure haze soorten met hoge THC gehaltes. Dure soorten omdat ze wel 16 weken moeten staan, met hoge winst marges omdat ze er al na 9 weken afgerukt worden, snel gedroogd, liefst nat verkocht, toch....
             Als dit zich niet aanpast en kwekers niet voor wiet soorten kiezen met bescheiden THC gehaltes kunnen coffeeshops het niet meer aannemen.
             Voor de hobby kweker veranderd er niets, die kan net zoveel wiet kweken met hoge THC levels als die maar wil, dat was al verboden en werd ook vrijwel niet meer gedoogd.

             Gedurende de periode van de invoering van het algehele rookverbod, kropen de meeste shops in de anti rookkont en bouwde voor vermogens nieuwe rookcabines voor hun klanten waardoor de shops meestal in varkenshokken veranderde waar je hooguit voor de bar en bij de dealer nog wat frisse lucht kon krijgen..


             Weer andere coffeeshops gingen hier heel creatief mee om. Ze omarmde de nieuwe wetgeving en stimuleerde hun trouwe klanten alleen nog maar tabakloze joints te roken in de desbetreffende coffeeshop. We zagen in veel shops schaaltjes met tabaksvervangers te voorschijn komen. Andere gingen stoer verder onder het motto, fuck tabak we roken wel puur.

             Fuck te hoge THC gehaltes, geef mij maar hoge CBD gehaltes.
             Last edited by Jointjedraaien; 27 August 2014, 16:03.

             Comment


              #14
              Re: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

              @Dokkie: Ikzelf heb ook een voorkeur voor lichte wiet. Ik denk niet niemand echt een probleem heeft met wiet onder de 15%. Het meeste zit nu toch tussen de 15 en 18, dus voor de roker verandert er heel weinig.

              Dat is het probleem niet.

              Het probleem is, dat coffeeshops geen apparatuur hebben om THC te testen. Je hebt er een gaschromatochraaf voor nodig, en die zijn duur. Het trimbos-instituut is (voor zover ik weet) helemaal niet bereid om ieders monstertje even te testen. Dus hoe moeten ze weten welke 80% van hun voorraad opeens tot hard-drug is bevorderd?

              Zelfs als coffeeshophouders, telers en zaadproducenten konden testen, dan zou het nog zeker een jaar duren voordat ze zo'n regel konden doorvoeren. Er is wel zaad beschikbaar van gegarandeerd minder dan 14%, maar niet in de hoeveelheden die opeens nodig zijn. Eerst moet de zaadvoorraad omschakelen, daarna de kwekers, en dan pas kunnen de coffeeshops volgen. Dat kost tijd, en die tijd wordt niet gegeven.

              Er zouden wel eens spannende dingen kunnen gaan gebeuren. Bijvoorbeeld:

              - Enorme hoeveelheden supersterke wiet die opeens voor bodemprijzen het illegale circuit ingaan. Gevolg: Schoolpleinen vol dazende scholieren.
              - Enorme hoeveelheden lollies, koekjes en cakes met een belachelijk THC-percentage.
              - Heel Engeland gaat opeens wankelend over straat. Vroeger kregen zij ons slappe spul, terwijl ze nu opeens een driedubbele high krijgen voor dezelfde prijs.

              Ik wacht met belangstelling op de krantekoppen.

              Comment


               #15
               Re: Onschuldige Cannabis voortaan via de voordeur?!

               hier is de eerste volgende krantenkop die las.

               Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

               laatste stukje uit het bericht:

               ''Het NFI werkt in principe alleen voor politie en justitie. Het gaat volgens Opstelten straks wiet en hasj testen die de politie steekproefsgewijs bij coffeeshops inneemt.
               Opiumwet
               Ook al kan het TMFI genoeg metingen verrichten, dan is er nog een ander probleem: de opiumwet. Het TMFI heeft toestemming om harddrugs in ontvangst te nemen van een aantal ‘bevoegde’ partijen: politie, justitie, het Trimbos Instituut.

               Maar niet van een coffeeshophouder. Wat als die straks een wietsample opstuurt? Dat zouden zomaar harddrugs kunnen zijn. Huntjens: ‘Dan neem ik in principe een verboden stof aan van iemand die daar wettelijk geen ontheffing voor heeft’.
               Krijgen ook coffeeshophouders straks toestemming van de minister om samples op te sturen naar een laboratorium? Of zorgt een tussenpartij ervoor dat samples worden ‘doorgestuurd’ naar een lab? Bijvoorbeeld via het Trimbosinsituut? Of moeten coffeeshops zelf een duur meetapparaat aanschaffen, omdat ze hun eventuele verboden hasj en wiet naar niemand op mogen sturen?''
               Last edited by Jointjedraaien; 27 August 2014, 16:03.

               Comment

               Bezig...
               X