Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

"Is die potgrond voor uw bonsai of voor wietteelt?"

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Algemeen: "Is die potgrond voor uw bonsai of voor wietteelt?"

  Korting op 420shop
  In Nederland is veel te doen rond nieuwe wetgeving over cannabis. Het gaat enerzijds over de "strafbaarstelling van handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt" en anderzijds over nieuwe regels voor coffeeshops.

  Moet de zaterdaghulp van een tuinbouwcentrum de klant straks gaan vragen of de lampen waarmee hij aan de kassa komt voor zijn paprika's of bonsaiboompjes zijn? Of toch voor hennepplanten waaraan hij wil verdienen? Kamerleden van verschillende partijen vroegen het zich gisteravond af tijdens de behandeling van de "strafbaarstelling van handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt". Een groot deel van het parlement vindt de formulering van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie te onduidelijk.

  Een winkelbediende kan niet zomaar weten of hij door de verkoop van bepaalde producten hennepteelt 'vergemakkelijkt'. Maar zou hij zich schuldig maken aan dat vergrijp, dan staat daarop wel 3 jaar cel. Die mogelijkheid circuleert in de plannen van de minister op een wijze die volgens de sociaaldemoncratische PvdA "niet kan in een rechtstaat als Nederland". Opstelten kwam gisteravond niet meer toe aan beantwoording van de vragen, maar het debat wordt later voortgezet.

  Coffeeshops
  Besloten clubs
  Op 1 mei worden coffeeshops besloten clubs waarvoor een lidmaatschap nodig is om binnen te komen. Het gaat vooralsnog om shops in gemeenten in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. In 2013 krijgen ook coffeeshops in de rest van het land met nieuwe regels te maken. De clubs mogen dan ook nog maar maximaal 2.000 leden hebben.

  Bron: HLN.

  #2
  Re: "Is die potgrond voor uw bonsai of voor wietteelt?"

  repost, en lol.
  Shmoking weed, shmoking wizz, doin' coke, drinkin' beers, drinkin' beers beers beers

  Comment


   #3
   Re: "Is die potgrond voor uw bonsai of voor wietteelt?"

   Kabinet geklapt; ben benieuwd wat hiermee gebeurd.
   In a democracy you are allowed to say whatever you think but if it's smart thats the second.

   Comment


    #4
    Re: "Is die potgrond voor uw bonsai of voor wietteelt?"

    Het demissionaire kabinet rondt lopende zaken af, indien en voor zover ze niet controversioneel zijn. Afwachten dus.

    Comment


     #5
     Re: "Is die potgrond voor uw bonsai of voor wietteelt?"

     De discussie over de wietpas was helaas afgerond. Dat wordt vast niet teruggedraaid - maar ik denk dat Opstelten nog veel meer weerstand gaat krijgen vanuit de gemeenten dan hij al kreeg. Ik lees bijvoorbeeld dat Utrecht al "hoera" roept en doorgaat met de wietkweek-clubs.

     Vrijdag doet de rechter uitspraak of de wietpas al dan niet discriminerend is. Dat kan zomaar het eind zijn van die hele pas. Het CBP (die van de privacy) heeft er ook al geen zin in, maar ik weet niet of die enig gezag hebben.

     De growshop-wet was nog niet afgerond. Die zie ik er echt niet meer doorkomen, want er was serieuze kritiek vanuit de oppositie. Dat moet controversieel genoeg zijn volgens D66, GL en PvdA.

     Comment


      #6
      Re: "Is die potgrond voor uw bonsai of voor wietteelt?"

      Het is toch ook te belachelijk voor worden. Allemaal maatregelen om jan-modaal lastig te vallen en die daarbij een hoop inkomsten verkwisten (voor Nederland).
      {_̅_̅_̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅ju̲̅a̲̅n̲̅a̲̅_̅_̅()ڪے~

      Comment

      Bezig...
      X