Mededeling

Collapse
No announcement yet.

amerikaans lobbywerk

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Buitenland: amerikaans lobbywerk

  Korting op 420shop
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenl...lisering.dhtml

  Nu de Amerikaanse staten Colorado en Washington marihuana volledig hebben gelegaliseerd in november 2012, ontstaan overal in de VS initiatieven om het gebruik ervan te medicaliseren, decriminaliseren of legaliseren.

  Achttien van de vijftig Amerikaanse staten staan nu medische marihuana toe. Dat wordt gebruikt door kankerpatiŽnten en andere zieken. Vijftien andere staten hebben marihuana gedecriminaliseerd, wat betekent dat het bezit ervan een civielrechtelijke overtreding is waar geen gevangenisstraf op staat.

  "Als we de federale wet willen veranderen, moet ongeveer de helft van de staten zover zijn", zegt Keith Stroup, oprichter en juridisch adviseur van de Nationale Organisatie voor de Hervorming van de Marinuanawetten (NORML). "We richten ons primair op volledige legalisering, los van de vraag waarom iemand rookt", zegt hij. "De meeste mensen, 99 procent van de gebruikers, roken om high te worden. Het hoge aantal arrestaties zal niet afnemen als we marihuana niet volledig legaliseren."

  CaliforniŽ en Oregon
  In 2006 werden volgens NORML meer dan 829.000 mensen in de Verenigde Staten gearresteerd voor overtredingen die gerelateerd waren aan marihuana. Nationale organisaties zoals Marijuana Policy Project (MPP) en NORML proberen met zowel korte- als langetermijnstrategieŽn het beleid te beÔnvloeden.

  Op korte termijn hoopt MPP dat New Hampshire de negentiende staat wordt waar marihuana voor medisch gebruik gelegaliseerd wordt. Vermont zou de zestiende staat moeten worden waar marihuana gedecriminaliseerd wordt. Illinois zou ook op het punt staan wetgeving over medische marihuana aan te nemen.

  Op de lange termijn richt het MPP zich op initiatieven waarbij burgers de mogelijkheid krijgen zich uit te spreken over legalisering van marihuana in 2016. Het gaat dan onder meer om CaliforniŽ en Oregon, twee staten die in de afgelopen jaren weigerden marihuana te legaliseren.


  vervolg artikel op: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenl...lisering.dhtml

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X