Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Protest 2013 !

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Algemeen: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Protest 2013 !

  Korting op 420shop
  Waarom we ons op 20 April, 4:20u, gaan manifesteren
  tegen het inconsequente coffeeshop beleid.  Vorig jaar, bij het eerste 4:20 protest voor het gemeentehuis in Amsterdam, was het verzet tegen de geplande invoering van

  de Wietpas het thema van onze manifestatie, en tevens het begin van een landelijk actie tegen het inmiddels half afgeschafte onding.

  Dit jaar is het thema breder, zo breed als we het maar kunnen maken, want, al is de Wietpas niet ingevoerd in het gehele land,
  de coffeeshops in het Zuiden moeten nog steeds discrimineren, zij mogen alleen ingezetenen van Nederland tot hun etablissementen toelaten.
  De rampzalige gevolgen zijn bekend, maar worden (nog) niet onderkend. De vanuit de Maastrichtse coffeeshop Easy Going gevoerde rechtszaak, een proefproces, werd in eerste instantie door de overheid gewonnen. De coffeeshop ondernemer, Marc Josemans, is in beroep gegaan, de uitspraak over deze zaak is al twee keer uitgesteld, omdat de rechtbank meer tijd nodig heeft om zich te beraden.

  In Amsterdam werd de Wietpas niet ingevoerd, maar staat het voortbestaan van 70 coffeeshops op het spel,
  en voor 22 van deze coffeeshops, in het Wallengebied, geldt dit letterlijk, de gemeente wil door middel van loting bepalen welke 3 van
  de 22 bedreigde coffeeshops mogen verhuizen! De andere 19 ondernemers met een verliezend lootje, zijn dan uitgespeeld, game over!
  De eigenaren van 67 Amsterdamse coffeeshops kunnen ongetwijfeld allemaal bij hun huisarts terecht voor een flinke dosis verdovende medicijnen,
  want tegen zulke stress is geen kruid gewassen, ook cannabis niet!

  Nog steeds worden coffeeshops gesloten omdat de aanvoer en/of de voorraad van cannabis niet is geregeld in het coffeeshop beleid,
  al is het voorgekomen dat een rechtbank de coffeeshop exploitant, nadat deze betrapt werd met een te grote voorraad, in het gelijk heeft gesteld,
  en de zaak gewoon open en actief kan blijven.

  Het “Achterdeur probleem” moet opgelost worden, en dat kan, mits de politiek zich oprecht in het onderwerp verdiept.
  De beweringen van onze regering dat het regelen van de aanvoer van cannabis naar coffeeshops internationaal wordt tegen gehouden is zwaar
  achterhaald, nadat in twee Amerikaanse staten wel een verkoopsysteem wordt ontworpen met legale,
  belastbare aanvoer naar de legale verkooppunten.

  In de ene gemeente krijgt de coffeeshop waar de eerste keer een minderjarige wordt aangetroffen een waarschuwing,
  in een andere gemeente wordt een coffeeshops bij hetzelfde vergrijp, en ook bij de eerste overtreding, voor zes maanden gesloten.
  Het zelfde geldt ook voor andere overtredingen van de AHOJG criteria, de ene gemeente waarschuwt eerst, een andere gemeente sluit
  direct de overtreder voor 6 maanden.

  In slechts 101 gemeentes van de 341 gemeentes in het koninkrijk worden coffeeshops gedoogd, en belasting afgedragen over de verkoop via deze geregistreerde verkooppunten. In de overige 241 gemeentes zijn cannabis consumenten aangewezen op de zwarte markt, zo'n 60 % van de Nederlandse hasj en wiet rokers! Toch worden de straat-, huis-, scooter-, en telefoondealers niet aangepakt, maar de geregistreerde, dus makkelijk te vinden, coffeeshops met een gedoogbeschikking. Zij houden zich, behalve aan de a van adverteren, niet aan de AHOJG criteria, dezelfde criteria die worden gehanteerd om coffeeshops sancties en zelfs soms sluiting op te leggen.
  Het bovenstaande geeft aan dat er sprake van verregaande inconsequentie in het landelijke coffeeshop beleid, en dat de ondernemers en werknemers in de coffeeshop branche, en de cannabis consumenten daar consequent onder te lijden hebben, zonder zich daar tegen te kunnen verdedigen.

  "Het is nu dus meer dan ooit nodig om ons tegen de willekeur te verzetten, en dat kan alleen door samen op te staan tegen
  een steeds repressiever beleid ten aanzien van coffeeshops en hun bezoekers."
  Met de wetenschap dat de Amerikaanse staten Colorado en Washington cannabis voor persoonlijk gebruik hebben gelegaliseerd, dat er in
  Spanje en Frankrijk inmiddels honderden cannabis clubs zijn geopend en dat in Praag, Moskou en Berlijn etc. het bezit tot 15 gram cannabis is gedecriminaliseerd, staan we sterker dan ooit. Het is niet meer te verdedigen dat de Nederlandse coffeeshops nog steeds legale aanvoer van hun producten wordt ontzegd, terwijl tientallen landen onze knowhow en ervaring gebruiken om cannabis uit het strafrecht te halen, en ons, qua beleid, links en rechts voorbij streven.
  Om er voor te zorgen dat het Nederlandse voorbeeld voor cannabis regulatie, de coffeeshop, net als haar opvolgers bestaansrecht verkrijgt, moeten we opstaan tegen deze inconsequentie, die de regering alleen kan volhouden omdat de aanvoer naar verder legaal opererende coffeeshops niet wordt toegestaan.

  Door vele uitgesproken plannen, door diverse gemeentes, om de aanvoer van cannabis naar de coffeeshops te bewerkstelligen, staan wij niet 'alleen' in ons streven, ook de plaatselijke politiek heeft genoeg van het mismaakte coffeeshopbeleid, en vinden het tijd voor een 'make over'.
  De legale aanvoer van cannabis naar coffeeshops zou ook een einde maken aan de discriminatie in het Zuiden, want als cannabis net zo legaal is als bier en sigaretten, mag je niemand weigeren om dat te kopen of te consumeren!

  Het thema van onze Amsterdam 4:20 manifestatie van 2013 is dan ook: “Maak een einde aan de willekeur, legale kwekers aan de Achterdeur!”


  Ik doe hierbij een oproep aan al onze collega coffeeshop ondernemers/medewerkers en coffeeshop bezoekers, uit het westen, zuiden, oosten en noorden van het land, om zich ook op 20 April voor het Amsterdamse gemeentehuis te 'manifesteren' samen, met zijn allen!
  We moeten laten zien en horen dat we na 40 jaar gedoogde coffeeshops toe zijn aan een modern, compleet en consequent cannabis beleid, in alle 341 gemeentes van Nederland!

  Het niet toestaan van coffeeshops in 241 gemeentes dwingt 60 % van de Nederlandse cannabis consumenten, en nu ook vele (ex-coffeeshop) toeristen, naar de zwarte markt, zij worden dus gedwongen contacten te leggen en te onderhouden met criminelen.
  'Harm Reduction' en 'het scheiden van de markten', de twee doelstellingen van het coffeeshop gedoog beleid, worden alleen bereikt met en in coffeeshops. Alle (soft)drugs handel buiten de coffeeshops is een gevaar voor de cannabis consument, want daar loopt hij/zij het gevaar bij hard drugs gebruik- en handel betrokken te worden.

  Onze regering stelt dus de meerderheid van de Nederlandse cannabis consument bloot aan criminelen, die, ongeacht de leeftijd van de koper, alle soorten drugs verhandelen, terwijl de inwoners van gemeentes met coffeeshops hier van gevrijwaard blijven. Dit is ook al weer inconsequent en volgens mij gewoon discriminatie van 3/5 van de Nederlandse cannabis consumenten, in stand gehouden door halsstarrig gedrag van met name Justitie Minister Opstelten.


  Als je het, net als wij, niet eens bent met het Nederlands beleid ten opzichte van coffeeshops en cannabis consumenten, kom dan naast en achter ons staan op 20 April 2013!

  Kom ook op 4:20, voor onze 650 coffeeshops, en voor ruim een miljoen Nederlandse en vele miljoenen buitenlandse cannabis consumenten!


  Nol van Schaik, Host.
  Peter Lunk, Organisator #AMS420

  www.Ams420.nl

  (Bron: coffeeshopnieuws.nl)
  Last edited by ceBep; 3 March 2013, 23:49. Reden: links verwijderd

  #2
  Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Protest 2013 !

  Als je copy&paste doet vanaf Wietforum is het wel zo netjes als je even die linkjes weghaalt.
  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

  Comment


   #3
   Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Protest 2013 !

   Proest.... hij is niet vandaar gekopieerd maar heb ze beide geplaatst.... Die Shishkaberry en stukjes maken.... niet echt handig hahaha

   Maar de bedoeling is duidelijk.... jullie zien we toch ook?

   Comment


    #4
    Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Protest 2013 !

    En dat is nu exact de reden waarom de mensen nu zelf hun kweekje draaien om zelfvoorzienend te zijn, en niet meer afhangkelijk van het geklooi in nederland (niet enkel bij ons is de regering bagger!)
    maar aan de anderekant... zolang mn geliefde "grijze zone" maar niet verdwijnt

    Comment

    Bezig...
    X