Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Tweede Kamer dwarsboomt wietteelt door gemeenten

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Nederland: Tweede Kamer dwarsboomt wietteelt door gemeenten

  Korting op 420shop
  Het kabinet mag gemeenten geen enkele ruimte geven om zelf wiet te telen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde vandaag een motie van die strekking van het CDA.

  Veel gemeenten willen experimenteren met de productie van hennep voor coffeeshops. Het kabinet is tegen die gereguleerde wietteelt. Maar gemeenten als Utrecht, Eindhoven, Heerlen, Nijmegen en Rotterdam laten onderzoeken of er toch mogelijkheden zijn voor recreatieve gemeentelijke wietteelt.

  Het kabinet moet er echter voor zorgen dat die plannen niet worden uitgevoerd, aldus de motie van CDA-Kamerlid Peter Oskam. In de Kamer stemden 75 leden voor de oproep, 70 waren er tegen.

  Minder criminaliteit
  Volgens het kabinet levert gereguleerde wietteelt geen bijdrage aan de bestrijding van de georganiseerde misdaad en is dit niet verenigbaar met internationaalrechtelijke verplichtingen. Maar de gemeenten menen dat het wel leidt tot minder criminaliteit. Ook zouden er minder gezondheidsrisico's zijn vanwege toezicht op het productieproces.

  Burgemeester Paul Depla van Breda is teleurgesteld dat de Kamer de motie steunt 'zonder een alternatief te bieden'. ,,De Kamer geeft hiermee geen antwoord op de vraag hoe het dan wel moet.'' Hij noemt het huidige beleid onhoudbaar. Depla is, onder meer door zijn vorige functie als burgemeester van Heerlen, nauw betrokken bij het onderzoek naar gereguleerde wietteelt en dat onderzoek gaat volgens hem gewoon door.

  Ook volgt Depla de juridische ontwikkelingen. Vorig jaar werden twee wiettelers in Groningen veroordeeld maar kregen ze geen straf omdat ze het softdrugsbeleid van de overheid volgden. Dit laat volgens Depla zien dat er 'meerdere wegen' zijn behalve de Kamer om tot regulering te komen.

  Rotterdam
  Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vindt de uitkomst 'jammer'. Dat het 'kantje boord' was voor de motie laat volgens hem zien dat de Kamer hierover net zo verdeeld is als de samenleving. ,,Als gemeente kunnen wij niets doen als de wetgever ons niet de ruimte geeft. We gaan met betrokken gemeenten bespreken hoe nu verder. We blijven ons inzetten om gereguleerde wietteelt mogelijk te maken.''

  Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederlan...emeenten.dhtml
  Tweede week: Big Bang en Blackberry auto`s
  Eerste kweek: Northern lights autoflower & Blue AutoMazar

  #2
  Re: Tweede Kamer dwarsboomt wietteelt door gemeenten

  Ik zie de vele voordelen van legalisatie van wietteelt. En ik ben ook voor.  Vraag me altijd alleen af, waar het geld dan verdient moet worden.

  Gaan miljoenen, zoniet miljarden, om in die "relatief onschuldige" business.

  Die mensen zullen zich niet ineens allemaal inschrijven bij de KvK om legaal te gaan kweken.

  Hoop ook altijd dat dit de reden is dat de overheid dit soort initiatieven altijd tegen werkt. Maar dat zal helaas wel niet.

  Ze zullen de jacht er niet op geopend hebben, om de prijzen kunstmatig hoog te houden, en aantrekkelijk te houden.  Ook geniaal van die gasten in Groningen trouwens. Die complete administratie bijhielden en gewoon netjes belasting hebben betaald over hun inkomsten

  (voor de mensen die dat gemist hebben: klik)

  Comment

  Bezig...
  X