Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Grote drugscontrole in Breskens

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Grote drugscontrole in Breskens

  Korting op 420shop
  Breskens, 07-02-2010 ē Diverse agenten van de Zeeuwse politie hebben zaterdagmiddag en -avond meegedaan aan een grote drugscontrole op het Veerplein in Breskens.


  De aanleiding voor de controle was een groot aantal klachten dat bij de Zeeuwse politie is binnengekomen over de overlast die veroorzaakt wordt door, met name, drugstoeristen. De controle richtte zich ook op het terugdringen van deze overlast.

  De overlast bestaat voornamelijk uit het feit dat mensen zich niet veilig voelen in de omgeving van het fiets-voetveer in Breskens. In het openbaar vervoer klaagt men over stankoverlast en van buschauffeurs zijn er meldingen binnengekomen van drugsgebruik in de bus en ook van bedreigingen.

  De controle heeft plaatsgevonden tussen 15.00 en 21.15 uur. Ieder uur werd een bus door de agenten aan de kant gezet. Zij vertelden aan alle passagiers dat zij een controle hielden en welk doel die controle had. Hierna werd een drugshond, begeleid door een douane-medewerker, de bus ingestuurd. Als er mensen door de hond werden 'aangewezen' werden zij uit de bus gehaald en werd de uitlevering van alle aanwezige drugs gevorderd.

  Op die manier werden in totaal 15 Belgische drugstoeristen betrapt die in het bezit waren van softdrugs. In totaal is er 120 gram softdrugs in beslag genomen. De verdachten die de softdrugs in hun bezit hadden konden hun opgelegde boete van Ä 400,- meteen afrekenen. De politie had namelijk de beschikking over een mobiel pin-apparaat. Er werd een bedrag van Ä 3200,- direct geÔnd. Twee verdachten kregen een dagvaarding en drie verdachten krijgen binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus.

  De boete van Ä 400,- was van tevoren bepaald na overleg met een officier van justitie.

  #2
  Re: Grote drugscontrole in Breskens

  Aangezien er hier ook wat belgen lid zijn van forum, wil ik waarschuwen op meer controles in zeeland. Heb gehoord dat ze zulke acties steeds vaker gaan doen en ook op meerdere plaatsen. Gewaarschuw mens telt voor 2
  edit:

  Zoals hier een dag later.

  TERNEUZEN – De politie heeft gistermiddag en -avond bij drugscontroles in Terneuzen en omgeving zeven Belgen aangehouden. Ze hadden allemaal softdrugs bij zich.
  Sinds 2008 loopt in Terneuzen het project A.S.O.S (Aanpak Structurele Overlast Softdrugstoerisme). Met dit project wil de politie de overlast van buitenlandse softdrugstoeristen die in Terneuzen softdrugs kopen en met een hoeveelheid softdrugs de grens naar BelgiŽ en Frankrijk overgaan, terugdringen. Om deze overlast te beperken, worden regelmatig acties gehouden. Zo ook donderdag tussen 15.00 en 21.00 uur. In totaal nam de politie ruim 20 gram hennep en drie joints in beslag. De zeven Belgen kregen ieder een boete van 400 euro.

  Comment


   #3
   Re: Grote drugscontrole in Breskens

   Schijnbaar is 15:00 tot 21:00 uur een gevaarlijke tijd om over te rijden.

   Comment


    #4
    Re: Grote drugscontrole in Breskens

    zo 400 euro al :s binnenkort vlieg je nog paar jaartjes in de bak op den duur ben je er goedkoper af als ze je kweektentje pakken laat ze maar boetes geven en de mensen schrik aanjagen zal niet lang duren voor het straat dealen weer een groot probleem zal worden
    Het leven is als een neus, je moet er uit halen wat er in zit.

    Comment


     #5
     Re: Grote drugscontrole in Breskens

     Heb je gelijk in Furo, stankoverlast geloof ik helemaal niets van, muggenzifters. Een zo'n controle, en ze kunnen met heel het korps op restaurant. Hoe meer ze het verbieden, hoe meer dat het criminaliteit wordt, en hoe minder het te controleren valt. Ze snijden zich zelf maar in hun vingers.
     Ik ben een echte natuurmens, ook al die natuur kunstmatig.

     Comment


      #6
      Re: Grote drugscontrole in Breskens

      Niet zo'n rendabele actie, dunkt me. Je trekt een blik politiefunctionarissen open, die vervolgens 6 uur druk in de weer zijn, met als resultaat 20 gram wiet. Lullig voor de Belgen, maar uiteindelijk kun je deze actie nauwelijks geslaagd noemen. Kortom, het illustreert slechts het achterhoedegevecht van de rechtshandhavers. Lijkt me trouwens ook niet zo leuk voor een politieagent: als je bij thuiskomst door je partner wordt gevraagd wat heb je vandaag gedaan en je moet zeggen ik heb gezamenlijk met een peloton collega's 20 gram wiet in beslag genomen, dan ontstaat er naar mijn oordeel gerechtvaardigde twijfel over de inhoud van je functie.

      Comment


       #7
       Re: Grote drugscontrole in Breskens

       Stel nou dat onze zuiderburen helemaal niet van plan waren om hun legaal gekochte dope mee te smokkelen. Dus even naar NL, wat blowtjes en losse wiet kopen en hier en daar tijdens het wandelen opsmoken. Dan heeft die politie-actie iets van discriminatie in zich zou ik denken... of geldt er in zeeland een totaalverbod op het hebben en roken van wiet ?

       Politie die losse jointjes aan het tellen is, wat een giller. Schamen moesten ze zich!
       Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

       Comment


        #8
        Re: Grote drugscontrole in Breskens

        Overlast is een denkbeeldig fenomeen blijkbaar bij mensen die lijden aan het syndroom van Saayman!

        Live and let live...

        Brewer (aka Dantalion)

        Comment


         #9
         Re: Grote drugscontrole in Breskens

         Zal er niet op beteren , lees dit draadje maar eens...

         http://jointjedraaien.nl/wietforum/f...and-t8182.html

         Comment


          #10
          Re: Grote drugscontrole in Breskens

          Hhaha in nl gedoogd?? niks van, hier in be geven ze het in het beste geval softdrugs trug mee als je de 3gr niet overschrijdt die je bij je hebt. Dan nog wordt in be een pv opgemaakt 70% zijn dannog EPV's maia nederland wil wat van het drugstoerisme afwijken is men mening. Vind dat be meer gedoogd is dan nl snorry! lol

          Grtz
          420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
          Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

          Comment


           #11
           Re: Grote drugscontrole in Breskens

           Ondanks het feit dat hier in west europa geen struisvogels voorkomen in 't wild imiteert een grote groep mensen wel dat gedrag : alles oke als we het maar niet zien. Laat die mentaliteit doorgetrokken worden naar "verboden naar wietgebruikers en -kwekers" te kijken > dan wordt het nog wat met dat "gedoog"beleid
           Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

           Comment


            #12
            Re: Grote drugscontrole in Breskens

            Beste Westport, de rechtshandhaving in grensoverschrijdend verkeer, met name op het gebied van cannabis is niet optimaal. Echter, ik ben en blijf van oordeel dat dit niet zo zeer wordt geŽntameerd door de rechtshandhavers in Nederland. Dacht je nu echt dat een Nederlandse koddebeier er op zit te wachten om een Vlaming zijn 5 gram wiet in beslag te nemen? Waarom zijn we in Nederland redelijk tolerant met onze coffeeshops, waarom komen Belgen en Fransen naar Nederland om hun wiet te kopen? Waarom zijn er geen coffeeshops in BelgiŽ. Waarom zijn er geen coffeeshops in Frankrijk? Waarom ageren Vlaamse volksvertegenwoordigers tegen het liberale beleid in Nederland. Waarom moet Nederland in het kader van internationale verdragen optreden tegen drugstoerisme? Zodra de nationale wetgever in BelgiŽ of Frankrijk het mandaat geeft, wordt er in Nederland niet handhavend opgetreden.

            Comment


             #13
             Re: Grote drugscontrole in Breskens

             Kan best wel zijn beste xtreme ik versta je uitleg zeer goed zelfs, goed omschreven, maar toch in eigen land zo opflikkeren tegen je eigen gedoogbeleid trek toch op geen paardenkloten hŤ, wij als we met 5 of 10gr weed worden betrapt auto ofzo krijgen geen boette van 400 euro, maar in een beter gedoogd land wel!!! maia who im a ghehe.

             Grtz
             Last edited by westport; 10 February 2010, 17:52.
             420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
             Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

             Comment


              #14
              Re: Grote drugscontrole in Breskens

              enkele bedenkingen in het groen

              Oorspronkelijk geplaatst door Xtreme View Post
              Waarom zijn er geen coffeeshops in BelgiŽ. Waarom zijn er geen coffeeshops in Frankrijk?
              omdat wij het geluk nog niet gehad hebben een dergelijk open minded beleid te hebben als jullie toendertijd hadden toen het 'gelegaliseerd' werd (en echt legaal is het toch ook niet?)

              Waarom ageren Vlaamse volksvertegenwoordigers tegen het liberale beleid in Nederland.
              die zijn zover ik weet allemaal van dezelfde kleuren als de partijen die er bij jullie eveneens voor streven het beleid terug te schroeven. ook hier zijn er wel wat die pro legaliseren zijn

              Waarom moet Nederland in het kader van internationale verdragen optreden tegen drugstoerisme? Zodra de nationale wetgever in BelgiŽ of Frankrijk het mandaat geeft, wordt er in Nederland niet handhavend opgetreden.
              ik denk niet dat belgie zelf hier een grote rol in speelt, denk dat europa meer druk zet? of gewoon door de buurtbewoners, indertijd ook wel eens bij de checkpoint geweest, en ja ik kan me wel inbeelden dat de niet blowende medemens niet erg blij wordt van al dat volk voor zen deur, ben toen persoonlijk echt de betekenis van het woord drugstoerisme ingezien

              trouwens 20 gram bij 8 man, das echt wel heel zielig, is 2.5gram gemiddeld :s zal wel met het vervoer op zich te maken hebben maar toch
              Last edited by Cornolio; 10 February 2010, 18:16.

              Comment


               #15
               Re: Grote drugscontrole in Breskens

               Wat zullen ze druk zijn geweest met al die illegale waar in verzekerde bewaring te stellen zeg... politiecordon, technische recherche erbij om te checken of het toch stiekem niet basilicum was(want daar kan je xtc uit maken als je meer dan 10ton op zak hebt), rechter-commissaris die stijf van de stress aanvullende bewaking regelt bij het bijzondere bijstandsteam, kamervragen, petities, demonstraties bij het OM door overwerkte wouten...man man man allemaal aan de paddestoelenthee!
               Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X