Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hennepteelt, geen kruid tegen gewassen

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Hennepteelt, geen kruid tegen gewassen

  Korting op 420shop
  GROENE HART - Dagelijks rolt de politie in het Groene Hart tenminste één hennepkwekerij op.

  Soms wel drie. Naar schatting duizenden inwoners in het gebied verdienen flink bij, door hun eigen drugs te verbouwen of zich anderszins met de hennepteelt bezig te houden. ,,Het is schering en inslag.’’

  Niet alleen afgelegen plekken op het platteland zijn populair voor de teelt van hennep. Net zo vaak is het aan de randen van steden of zelfs middenin de stad raak. Opmerkelijk vaak treft de politie drugs aan in leegstaande bedrijfspanden. Soms zelfs met een niet functionerend ’bedrijf’ of lege bv als dekmantel voor de planten die er groeien.

  Elke dag van de week is Henk van Vegten, expert verdovende middelen van de politie Hollands Midden, bezig met het oprollen van weer een nieuwe hennepkwekerij. De invallen worden minutieus voorbereid, soms met de hulp van het arrestatieteam.

  Van Vegten en collega Van Boxtel zijn er meestal bij, op zoek naar trends in hennepland. In opdracht van de minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken speuren de mannen naar georganiseerde telers. ,,We proberen specifieke dingen die we aantreffen met elkaar in verband te brengen,’’ legt Van Vegten uit. Zo vonden agenten onlangs bijvoorbeeld op drie verschillende plekken blauwe jerrycans met gele doppen (voedingsstoffen voor de hennep) en bleken deze kwekerijen dan ook het werk van dezelfde daders.

  Telers worden steeds inventiever in het kweken van de drugs en met hen ook de politie, bij het opsporen van nieuwe kwekerijen.

  Agenten leren tijdens hun vooropleiding inmiddels verplicht over verdovende middelen. ,,Geloof het of niet, maar er wordt elk jaar een hennepbeurs gehouden met de nieuwste vindingen’’, zegt Van Vegten. Het nieuwste fenomeen zijn mobiele containers die met hulp van slechts één lamp een minilaboratorium vormen.

  Ook aanhangwagens met mobiele kwekerijen en tot kwekerij omgebouwde regentonnen voor twintig plantjes zijn al gesignaleerd.

  Bij de ‘gewone’ huis-, tuin en keukenkwekerijen is de veiligheid vaak in het geding ,,Een kwekerij naast de deur levert veel meer gevaar op dan mensen denken.’’

  Van Vegten wijst daarbij niet alleen op wateroverlast door bewatering van de planten, ook wijst hij op het brandrisico.

  ,,Brandgevaar bij hennepkwekerijen wordt onderschat. Het zal je maar gebeuren dat naast je de boel in de fik vliegt, terwijl je kinderen liggen te slapen.’’

  Over de eigenaren van deze stekkerijen, kwekerijen, drogerijen of growshops is weinig algemeens te zeggen. Sommigen zijn beroeps en richten een hele woning in, anderen houden ‘slechts’ tientallen planten op zolder.

  Weer anderen zijn katvanger; zij krijgen geld voor het beschikbaar stellen van een kamer. Het gros zwijgt voor de rechtbank over de identiteit van hun opdrachtgever.

  De doe-het-zelftelers blijken allemaal zo hun eigen kweekmanier te hebben. De één heeft een hekel aan op de grond bouwen en kiest voor hoge stellingen, de ander heeft een hekel aan aarde en kiest voor steenwol als wondergroeimiddel. De hennep bloeit immers toch vrijwel overal, omdat de plant door de jaren heen kwalitatief steeds beter is geworden. ,,We zijn een land van tuinbouwers. De kennis is toegenomen. Geef mij een kamer van vijf bij vier meter en ik geef je een omzet van anderhalve ton. Daarnaast is de kwaliteit van de apparatuur gigantisch veel beter is geworden,’’ legt Van Vegten uit. Zo zijn nagenoeg perfecte lampen voor de teelt uitgevonden. ,,Het niveau van de teelt is soms zo goed dat het soms harddrugs benaderd.’’

  Niet alleen de binnenlandse markt wordt met dit typisch Nederlandse product voorzien, ruim driekwart van het spul is bestemd voor de buitenlandse markt. De geëxporteerde hennep is echter niet van de hoogste kwaliteit. De nieuwste trend is om toppen van planten voor export te verzwaren. Dit doen de verkopers door de planten te vervuilen met stukjes fijngemalen autoband of glas. Ook resten van gemalen stengel en blad worden vermalen tot poeder, waar de top doorheen wordt gehaald voor verzwaring. Zo wegen de planten meer en leveren ze dus ook meer op. Dat de kwaliteit van drugs steeds beter wordt en criminelen meer en meer gaan verdienen met illegale hennepteelt, heeft Nederland volgens Van Vegten min of meer aan zichzelf te danken door het gedoogbeleid. ,,Helemaal legaliseren is lastig maar coffeeshops zouden bijvoorbeeld veel meer dan 500 gram voorradig moeten kunnen hebben. Verder is het zaak georganiseerde misdaad aan te pakken. Het grootste probleem in Nederland is dat het spul gewoon legaal te koop is en alle toebehoren voor de kweek via de growshop kan worden aangeschaft.’’

  Grtz

  #2
  Re: Hennepteelt, geen kruid tegen gewassen

  Nouw zeg: komt vlak bij de hard drugs, valt ook wel weer mee

  Maar kan ik hieruit opmaken dat ze de verkoop van growshops aan banden willen leggen?? neetog,, dat kan niet, anders moet iedereen opeens heeeeeel veel spullen inslaan, en dat is ook wee zo verdacht!!

  Greets

  Comment


   #3
   Re: Hennepteelt, geen kruid tegen gewassen

   ze spreken elkaar weer tegen:

   "de kwaliteit word beter, bijna hardddrugs"
   en
   "de wiet word verzwaard"

   bij mijn weten is verzwaarde wiet niet de beste wiet die je kan hebben hoor
   *SmokingggGG* !

   I wanna get high... so high!

   Comment


    #4
    Re: Hennepteelt, geen kruid tegen gewassen

    Verzwaarde wiet is de grootste rotzooi, heb zelf een keer wiet gezien die bewerkt was.
    Je ziet het wel, je moet vooral onderaan de top kijken bij de stengel, daar zitten normaal niet zoveel crystallen dus als je daar veel poederachtige crystallen ziet kan je er vanuit gaan dat de wiet bewerkt is. Kijk ook naar de blaadjes, Ruik aan de wiet en voel aan de wiet.

    Wees dus gewaarschuwd, haal bij een dealer die je vertrouwd en bekijk je wiet goed voordat je er een rolt
    In de meeste coffeeshops controleren ze hun handelswaar wel goed op dit soort zaken.
    Veel gestelde vragen over het forum

    JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
    420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

    Comment


     #5
     Re: Hennepteelt, geen kruid tegen gewassen

     Ik weet niet of er al mensen hier zandweed hebben gehad?
     Om dit te testen: wat thc met uw vinger oppakken en in uw mond doen, der op bijten en ge weet direct of er zand, glas of kwarts ofzo is bijgekapt. (als ge ni begrijpt wa ik bedoel, moet ge maar is gewoon op zand buiten, kraakt enorm)
     Ik heb ook al gehoord van silikone bespoten weed, weed waar daze tijdens de bloei kleine stukjes lood in de toppen steken (zeer giftig) en zoals eerder gezegd zand, suiker, vermaald glas en kwarts. Dat is echter zo klein dat ge da niet kunt zien en dat het tot in uw longblaajses kan dringen, met eventueel perforatie als gevolg . Als er vanonder in uw zakske overdreven veel thc lijkt te zitten, moet ge al beginnen wantrouwen.
     En dan heb ik nog gezwegen over pesticiden (regelmatig zelfs in de eu verboden pesticiden) en andere chemische rommel om plantjes op te fokken. Dat zijn dan ook voor mij o.a. de (belangrijkste) redenen om zelf weed te telen. Er word te veel gerotzooid.
     Legalize it!!! en het zal gedaan zijn met dat soort fratsen.
     peace

     Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X