Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Coffeeshops in Bergen zijn weer open

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Coffeeshops in Bergen zijn weer open

  Korting op 420shop
  Bergen op Zoom - De coffeeshops in Bergen op Zoom zijn weer regelmatig open.

  De eigenaren willen hun vergunning niet kwijtraken zolang er een kans bestaat dat de rechter het nulbeleid van de gemeente terugdraait.

  Neergelaten rolluiken en dichte deuren zijn voor buurtbewoners van de coffeeshops in Bergen op Zoom een vertrouwd beeld geworden. Vorig jaar maakte de gemeente een einde maakte aan het gedoogbeleid, waarna de coffeeshops hun deuren sloten.

  De vier coffeeshops in Bergen op Zoom zijn sinds een week of twee weer geregeld open. Cannabis verkopen zij niet, alleen koffie, thee en fris. De politie ziet daar scherp op toe.

  Advocaat Harry Nieland, die een aantal Bergse en Roosendaalse coffeeshopeigenaren vertegenwoordigt in de rechtszaak tegen beide gemeenten, raadde de eigenaren aan weer open te gaan. "Hun horecavergunning kan volgens de lokale verordering vervallen als zij er langer dan een jaar geen gebruik van maken", verklaart hij. "In afwachting van de uitspraak van de rechter in de bodemprocedure houden de coffeeshophouders zo hun opties open."

  Burgemeester Han Polman vindt het prima dat de coffeeshops in Bergen weer open zijn. "Zo lang ze gewoon koffie schenken en geen drugs verkopen."

  Hij bevestigt dat de politie de opdracht heeft gekregen de coffeeshops scherp in de gaten te houden.

  Eind deze maand staan de coffeeshopeigenaren en de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal weer tegenover elkaar in de rechtszaal. Via de lopende bodemprocedure hopen de coffeeshops het nulbeleid van de gemeenten alsnog terug te draaien.  Lees morgen meer in BN DeStem

  #2
  Re: Coffeeshops in Bergen zijn weer open

  Ze zouden niet alleen koffie en thee moeten verkopen, maar ook alle legale wietaangelegenheden: kruidenmixen, bongs, waterpijpen, tipjespapier, blaadjes.
  Op die manier houden ze hun winkel open, behouden ze hun klantenbestand en moet de gemeente inzien dat ze heus hun wiet nog elders kunnen halen.
  Dissi's Outdoor 2012: Olijfgroen en Pimpelpaars: Zaad & Rookkweek

  The plant of today, makes the planet of tomorrow.

  Comment


   #3
   Re: Coffeeshops in Bergen zijn weer open

   Ze zouden gewoon hash en wiet moeten verkopen. Triest gemeentebestuur hier, heel kortzichtig.
   Maar ja, goeie zaak dat de shops toch weer even open gaan. Misschien is er toch nog hoop omdat ze hun vergunning willen behouden.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X