Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Prijs van nederwiet stijgt

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Prijs van nederwiet stijgt

  Korting op 420shop
  Nederwiet minder sterk, maar de prijs stijgt

  Utrecht, 2 oktober 2007. Het gehalte aan THC, het voornaamste bestanddeel van cannabis, is bij nederwiet gedaald van 17,5% in 2006 naar 16% in 2007. Het THC gehalte van ge´mporteerde hasj daalde van 18,7% in 2006 naar 13,3% in 2007. De prijs voor een gram nederwiet is met 20% gestegen vergeleken bij vorig jaar. Ook bij ge´mporteerde hasj was sprake van een prijsstijging. Dit zijn de resultaten van het jaarlijkse THC onderzoek van het Trimbos-instituut dat net is verschenen.


  Sinds 1999 doet het Trimbos-instituut, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, onderzoek naar de sterkte van cannabisproducten die verkocht worden in coffeeshops. Tot 2004 was sprake van een sterke stijging van het THC gehalte in nederwiet. Sinds 2004 heeft zich echter een kentering voorgedaan. De THC concentratie daalde van meer dan 20% tot 16% in 2007.

  Prijsstijging wiet
  Voor het eerst sinds de start van de metingen is de prijs van een gram nederwiet gestegen. De gemiddelde prijs voor een gram nederwiet is Ç7,30, een prijsstijging van bijna 20% ten opzichte van de vorige meting. De prijsstijging en de daling van het THC gehalte zijn vermoedelijk het gevolg van de ge´ntensiveerde opsporingsactiviteiten van de politie naar de kweek van cannabis. Omdat het aanbod minder wordt stijgt de inkoopprijs voor de coffeeshop.

  Verontreinigde wiet
  Een verminderd aanbod en verhoogde prijzen zouden aanleiding kunnen zijn voor het versnijden van de cannabis. Regelmatig is het vermoeden geuit dat wiet vermengd wordt met oneigenlijke producten, zoals zand, glaspareltjes en andere grove verontreinigingen. Wiet zou op deze manier worden verzwaard om per kilogram minder echte wiet te verkopen en om de wiet er beter uit te laten zien. Omdat in enkele buurlanden dergelijke wiet enkele malen is aangetroffen, is de wiet ook onderzocht op toevoegingen. Uit het huidige onderzoek blijkt niet dat wiet die in coffeeshops wordt aangeschaft is verontreinigd. In de laatste steekproef werden geen verontreinigingen van deze aard aangetroffen.

  Buitenlandse hasj
  Een ander in het oog springend resultaat is de sterke daling van het THC gehalte in ge´mporteerde hasj. Deze daalde van 18,7% in 2006 naar 13,3% in 2007. Ook was sprake van een lichte prijsstijging, van gemiddeld Ç7,30 naar Ç7,70. Mogelijk dat klimatologische omstandigheden in het land van oorsprong, in de meeste gevallen Marokko, hebben geleid tot een slechte oogst met als gevolg daling van de cannabis opbrengsten. Een andere mogelijkheid is dat het verscherpte beleid ten opzichte van hasj in Marokko geleid heeft tot lagere cannabis opbrengsten en verminderde export.  http://www.trimbos.nl
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X