Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hypotheek en hennepteelt - commentaar

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Hypotheek en hennepteelt - commentaar

  Korting op 420shop
  woensdag 12 januari 2011 | 08:30

  Terwijl de verkoop van wiet via coffeeshops wordt gedoogd, dreigt de jacht op henneptelers hysterische vormen aan te nemen.
  Illustratief is het idee dat korpschef Frans Heeres van de politie Midden- en West-Brabant nu weer uit de hoge hoed tovert. Als Heeres zijn zin krijgt raken huiseigenaren hun hypotheek kwijt als een hennepkwekerij in hun woning wordt ontdekt. Minister Ivo Opstelten ziet wel iets in het idee en wil ermee aan de slag.

  Het gaat niet om een losse flodder. Heeres Ė in de Raad van Korpschefs belast met de aanpak van hennepteelt Ė is al in gesprek met de Nederlandse Vereniging van Banken. Na de ontdekking van een hennepkwekerij zou de bank de hypotheek moeten opzeggen, wat doorgaans betekent dat de eigenaar zijn huis moet verkopen.

  Huurders kunnen nu al uit hun huis worden gezet als een hennepkwekerij wordt aangetroffen. Met huiseigenaren ligt dat ingewikkelder. De bank of verzekeraar kan als verstrekker van een hypothecaire lening voorwaarden stellen aan het gebruik van de woning, die immers als onderpand geldt. Zo mag goed onderhoud worden geŽist om te voorkomen dat het onderpand zijn waarde verliest. Maar het opnemen van een verbod om hennep te kweken in de hypotheekvoorwaarden gaat een stap te ver. Het is een ernstige aantasting van het eigendomsrecht.

  Dat financiŽle instellingen verdachte transacties melden is logisch. Zij moeten zelf ook niet willen dat hun infrastructuur wordt gebruikt voor criminele activiteiten. Maar banken en verzekeraars moeten zich niet voor het karretje van justitie en politie laten spannen om de hennepteelt aan te pakken. Wat is de volgende stap? Moeten huiseigenaren hun hypotheeklening kwijt raken als gestolen goederen of illegale buitenlanders in hun woning worden aangetroffen?

  Van de overheid mag worden verwacht dat zij met betere voorstellen komt om ongewenste activiteiten aan te pakken.  http://www.ed.nl/mening/commentaar/7...commentaar.ece
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: Hypotheek en hennepteelt - commentaar

  Laten we het hopen

  Comment


   #3
   Re: Hypotheek en hennepteelt - commentaar

   kabinet ziet af van het plan, omdat een niewe party, met keiharde feiten en argumenten aan kwam, dat politie en justitie ook niet corrupt zijn.
   waaronder moorden,dealen,en niet correct handelen vaak.

   ook vonden zij het belachelijk dat een stel praters enorme loonstroken binnenkreeg

   Comment


    #4
    Re: Hypotheek en hennepteelt - commentaar

    lol..... laat ze maar komen dan mogen ze mijn koophuis lekker houden.....
    toch?? moeten we het zelf niet verkopen en geduldig afwachten tot er een koper komt.....
    dus laat ze het toch lekker in beslag nemen en laten uitzoeken.......als ze komen en ze doen dat ben ik er erg blij om....kan ik meteen vertrekken........... dus schijt aan!!!!!

    Trouwens in een "koopcontract"staan nergens kleine letters betrefd hennepteelt........ en in het huis......is niet in de schuur die in de tuin staat.....

    laten we zo zeggen: voor huurders mag er binnenshuis NIET gekweekt worden want bij ontdekking sta je op straat.....volgens de wet is een schuur of berging geen woning...... dus mochten ze dara een teelt vinden is dit NIET in huis!!!
    klinkt allemaal leuk toch maar of het daadwerkelijk zo is???????
    Ik ben er NIET bang voor...........
    sigpicDoe wat je wilt....kletsen doen ze toch!!!

    Comment


     #5
     Re: Hypotheek en hennepteelt - commentaar

     .@ kweker.volgens de wet is een schuur of berging geen woning...... dus mochten ze dara een teelt vinden is dit NIET in huis!!!

     Het gehuurde registergoed omvat de ondergronden de opstallen. Er is dus sprake van een woning (het hoofdgebouw), bebouwde aanhorigheden (de schuur) en onbebouwde aanhorigheden (de tuin).
     Vandaar dat het zogenaamde huiszoekingsbevel formeel in bevel tot binnentreden heet. Dat houdt in dat in alle vertrekken (woning, schuur, garage) mag worden binnengetreden. Ik weerspreek dus je zienswijze.

     Comment


      #6
      Re: Hypotheek en hennepteelt - commentaar

      Hahaha kweker idd, zo kan ik ook direct verhuizen lol. Strak plan.

      Deze paraktijken doen mij trug denken aan periode 1938-1945.
      Had ook ergens vernomen dat ze in NL praten over kraskaartjes die wiet geurtjes opvangt en zodanig bij een positieve test beroep kunnen doen op verklikken?

      Grtz
      Last edited by westport; 13 January 2011, 13:34.
      420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
      Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X