Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

  Korting op 420shop
  Column van Hans Govers, Coffeeshop Willy Wortel, Houtplein

  Het lijkt erop alsof Nederland is vergeten waarom het zijn coffeeshops heeft. Als ervaren blower heb ik de opkomst van de coffeeshop meegemaakt. Maar ook de tijd daarvoor kan ik mij nog goed herinneren. In die tijd was het een stuk simpeler om harddrugs te krijgen dan softdrugs. waardoor het experimenterende deel van de jeugd veel sneller in aanraking kwam met harddrugs dan met softdrugs. Niet voor niets telde NL in 1983 het grootst aantal heroïneverslaafden ooit nl 30.000 . Inmiddels is de heroïnejunkie uit het straatbeeld verdwenen en een met uitsterven bedreigde soort geworden. In die tijd werden alle drugs door elkaar heen verhandeld door dezelfde mensen. Het was niet de zgn (reeds lang achterhaalde) stepping stone theorie waardoor veel mensen verslaafd raakten als wel het ontbreken van een fatsoenlijke en gescheiden distributie van soft drugs en daardoor dus een vrije keus.
  Om die scheiding tussen soft en harddrugs te garanderen ontstonden vanaf 1973 de eerste coffeeshops en ons wereldberoemde gedoogsysteem begon zich af te tekenen. Inmiddels zijn we meer dan 35 jaar verder en betalen coffeeshops gewoon belasting net als andere bedrijven (±€ 400 miljoen per jaar)en kunnen we concluderen dat in Nederland het aantal verslaafden en drugsdoden hoort tot de laagste in europa evenals het aantal aids-patiënten. De coffeeshop is dus eigenlijk een groot succes!
  Maar nog steeds worden coffeeshophouders behandeld als criminele organisaties, waar de politie ieder moment de coffeeshop binnen kan vallen.Hierdoor wordt een normale bedrijfsvoering eigenlijk onmogelijk gemaakt.
  Feitelijk wordt je onmiddellijk gestigmatiseerd tot druggebruiker, crimineel of verslaafde als je ervoor kiest om andere recreatieve drugs te gebruiken dan nicotine of alcohol. Slechts een klein deel van de mensheid experimenteert met drugs. Slechts 4% van de bevolking boven de 15 jr rookt wel eens cannabis, en maar 1% rookt dagelijks. De overgrote meerderheid is banger dan nieuwsgierig en gebruikt helemaal geen drugs.
  Tenminste niet die stoffen die wij als zodanig betitelen, want ze roken en drinken wel ;(28% van de bevolking is verslaafd aan nicotine,de snelst verslavende drug, 78% heeft de afgelopen maand nog gedronken en 10% v d bevolking boven de 12 jr word zelfs aangemerkt als zware drinker.Het afgelopen jaar stierven 20.000 mensen door een aan roken gerelateerde ziekte en1724 doden waren direct toe te schrijven aan alcohol. Toch heeft de overheid nog nooit overwogen deze drugs te verbieden. Integendeel de overheid vult haar zakken, in de vorm van belasting, met de verkoop van deze gevaarlijke drugs,terwijl cannabis,waar nog nooit iemand aan dood is gegaan, nog steeds ten onrechte in het verdomhoekje zit. Dat diezelfde overheid vervolgens dat geld verspilt aan totaal ineffectieve repressie en vervolgingsmethodes is al helemaal verbijsterend.
  De ervaring heeft geleerd dat repressie nooit heeft geleid tot de gewenste doelen. Zelfs in de zwaarst bewaakte gevangenissen worden drugs verhandeld en gebruikt .. In feite kun je stellen dat de overheid heel veel criminaliteit creeert door het drugsverbod( meer dan de helft van alle misdaad is namelijk drugsgerelateerd).
  Onderzoek heeft aangetoond dat een vrije keus vaker leidt tot het nemen van de juiste beslissing ipv keuzes gemaakt onder druk. Dit verklaart ook het feit, dat in NL met haar relatief vrije drugs klimaat minder gebruikt wordt dan in landen als Frankrijk en Engeland, waar nog steeds een ‘kop in het zand’ politiek heerst. Het is overheden nog nooit gelukt om drugs uit te bannen. Toch blijven ze inzetten op geldverslindende vervolgingsmethodes ipv de kostenbesparende weg van legalisatie.
  Als de overheid zou besluiten te legaliseren zou dit de zo gewenste transparantie bevorderen in een tot nu toe “troebele” branche.Door de productie en handel te reguleren zet je de criminaliteit buitenspel. De “dominees” en “spic & spans” van deze wereld worden in het zadel gehouden door overheden die weigeren hun verantwoordelijkheid te nemen. Ook kun je als overheid op die manier een brug slaan naar een kwetsbare bevolkingsgroep die je door informatie en begeleiding voor de grootste problemen kunt behoeden. De volksgezondheid is ook sterk gebaat bij een betere kwaliteitscontrole van de gebruikte drugs. Het project in utrecht met vrije heroïneverstrekking aan zwaar verslaafden onderstreept de gunstige effecten van legaliteit (sterke afname aantal gebruikers, (vrijwel)geen nieuwe gebruikers, betere gezondheid gebruiker,veel minder overlast,veel minder criminaliteit en veel goedkoper voor de gemeente). Dit laatste zou toch een doorslaggevend argument moeten zijn in deze tijd van bezuinigingen. Gooi drugs uit het wetboek van strafrecht en je hebt de gewenste besparingen, maar zelfs partijen met het woord vrijheid in hun naam blijven hun burgers betuttelen en de vrije distributie van drugs in de weg staan.
  Inmiddels zitten we in de situatie van het ultieme gedogen, de regering wordt gedoogd, de partij die de regering gedoogt wordt gedoogd en die gedoogden gedogen dan weer de coffeeshops. Ga dat maar eens aan een buitenlander uitleggen( als je die nog kunt vinden, want die worden niet gedoogd).
  De meeste tegenstanders van drugs worden gedreven door angst en niet door kennis van of ervaring met ,het is diezelfde xenofobie die mensen op Wilders doet stemmen terwijl ze nog nooit een allochtoon van dichtbij gezien hebben.
  Het is voor iedereen te hopen dat de huidige regering Nederland zijn voortrekkersrol kan laten behouden en de wereld laat zien hoe je zo’n uitdaging aangaat.

  Hans Govers
  Bron: http://www.mondiaalcentrumhaarlem.nl...010&Itemid=161  Groetjes Delarie
  Een dag niet gesmoked , is een dag niet geleefd!

  #2
  Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

  Het is voor iedereen te hopen dat de huidige regering Nederland zijn voortrekkersrol kan laten behouden en de wereld laat zien hoe je zo’n uitdaging aangaat.


  Helaas wil onze regering gebaseerd op de Christelijke ondergrond , gecreëerd door de Balkellende kabinetten, zijn Europese en Amerikaanse medegelovigen, hier niet naar toe... indoctrinatie en dogmatisme zijn de normen en waarden van deze tijd.
  De term "Spaanse Inquisitie" springt steeds vaker in mijn gedachten, 't is net of we teruggaan in de tijd.....
  36_19_7%5B1%5D.gif

  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill  Comment


   #3
   Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

   Hebben we het negatieve imago niet deels aan ons zelf te danken? De "massa" denkt al snel dat drugsgebruik ontaardt in misbruik. Ten dele moet ik ze daar in ook nog gelijk geven. Zelf gebruik ik inmiddels zo'n 45 jaar cannabis. Maar ik heb nooit de behoefte gehad om cannabis te combineren met werk. Onder werktijd behoor je nu eenmaal geen alcohol of cannabis in je lijf te hebben. Is het nu echt zo moeilijk om verstandig met cannabis om te gaan? Helaas denken velen daar anders over: ze gaan zelfs prat op het aantal jointjes dat ze dagelijks gebruiken. Voorts wordt er geklaagd dat shopwiet duur is. Goedkoop of duur zijn relatieve begrippen: een weldenkend mens weet dat hij zijn inkomsten moet budgetteren: eerst komen de vaste lasten en primaire levensbehoeften. Slechts wat overblijft kan worden aangewend voor "leuke" dingen. Als je de leuke dingen voorrang verleent en met je primaire uitgavenpatroon verkeerd uitkomt dan is wiet inderdaad duur. Zo duur zelfs, dat je bij je zelf te rade moet gaan of het kopen van wiet wel past in je uitgavenpatroon. Wiet is geen levensbehoefte, maar gewoon iets om plezier aan te beleven net als alcohol, sigaretten, een saunabezoek of de aankoop van een dure mountainbike. Voor de goede orde: dit stukje gaat uiteraard niet over medicinaal cannabisgebruik.

   Comment


    #4
    Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

    Je rookt al 45 jaar en hebt nog nooit gewerkt maak ik hier uit op , maar ik zal het wel verkeerd lezen
    Als ik s'avonds een jointje rook dan zit het de volgende dag nog steeds in me bloed en ben ik ook onder invloed en zou ik volgens jou theorie niet mogen werken ???

    Als ik de hele dag sta te schoffelen waarom zou ik daar geen joint bij kunnen roken ???

    Ik rook ook al vrij lang vrij veel en weet wanneer ik beter even niet rook dan wel , maar een jointje voor me werk , werkt wel lekkerder dan niet gerookt

    Drugs mogen ze van mij vrij geven want dan verdiend de regering er ook nog wat aan via belastign en kunnen de gewone belastingen naar beneden , soort taks op drugs net als op brandstof

    Ajo
    Ventje
    Living in Second live for real

    Ticket is geboekt maar ik mag niet meer vliegen

    Comment


     #5
     Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

     Je rookt al 45 jaar en hebt nog nooit gewerkt maak ik hier uit op , maar ik zal het wel verkeerd lezen

     Inmiddels werk ik zo'n 40 jaar, waarvan 30 jaar als ondernemer en maak werkweken van 60 uur of meer. Terzijde: als ik gezond blijf zal ik nog een tiental jaren blijven werken, gewoon omdat ik werken leuk vind. Als ik 's-avonds een jointje rook zijn daar inderdaad de volgende dag in mijn bloedspiegel nog afbraakproducten van terug te vinden: maar dat wil niet zeggen dat ik dan nog stoned ben. Bovendien is mijn werk is interessant genoeg zonder een joint en omdat ik bij voortduring probleem-oplossend moet denken is er zelfs geen ruimte voor een joint. Zelfs al zou ik willen, mijn werk combineren met een joint is voor mij niet mogelijk. Maar ik misgun je je jointje op je werk niet, je bent oud en wijs genoeg om zelf te bepalen hoe je je leven inricht.
     Last edited by Xtreme; 19 January 2011, 19:54.

     Comment


      #6
      Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

      weet je er is 1 antwoord.

      NL is bang voor de buitenlanders, rechts komt aan met dit weg dat verbieden,ze brainwashen de mensen, mensen stemmen fataal op rechts, maar vergeten de rest eromheen, nu is het rechts,en wisten dat ze zo tegen coffeeshops en de softdrugs zijn, Nu Hoor je ze allemaal klagen.
      weet je wat ik vind,de meesten stemden op hun dus kom niet achteraf klagen, onnozelen, kijk verder dan je neus lang is voor je je in dat politieke brainwash gelul laat meeslepen.

      Ajo STAFFORD

      Comment


       #7
       Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

       Oorspronkelijk geplaatst door vale View Post
       Het is voor iedereen te hopen dat de huidige regering Nederland zijn voortrekkersrol kan laten behouden en de wereld laat zien hoe je zo’n uitdaging aangaat.


       Helaas wil onze regering gebaseerd op de Christelijke ondergrond , gecreëerd door de Balkellende kabinetten, zijn Europese en Amerikaanse medegelovigen, hier niet naar toe... indoctrinatie en dogmatisme zijn de normen en waarden van deze tijd.
       De term "Spaanse Inquisitie" springt steeds vaker in mijn gedachten, 't is net of we teruggaan in de tijd.....
       [ATTACH=CONFIG]60899[/ATTACH]


       De geschiedenis leert ons, dat de geschiedenis ons niets leert

       Comment


        #8
        Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

        Oorspronkelijk geplaatst door Xtreme View Post
        je bent oud en wijs genoeg om zelf te bepalen hoe je je leven inricht.
        Dat is nou precies de reactie die ik graag van de regering zou willen zien. Geen overdreven paternalistische idioterie ("wij bepalen wat goed voor je is") maar mensen lekker zelf hun zaakjes laten regelen, en ze daar ook de consequenties van laten ondervinden. Maar goed, een utopie.
        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

        Comment


         #9
         Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

         Met de stelling "De mensen zelf hun zaakjes laten regelen en ze zelf de consequenties van laten ondervinden" ben ik in grote lijnen eens. Als "ventje" zoals hij beweert onder het schoffelen een jointje rookt kan hij weinig schade aanrichten. Of dit wijs is, is een probleem van geheel andere orde. Maar hoe te denken over een piloot of een buschauffeur, die op dezelfde manier met zijn verantwoordelijkheden omgaat? Zelfs als je een groot voorstander van maximale vrijheden bent, ergens moet toch een grens worden gesteld. Wie wil in een vliegtuig stappen, waarvan de piloot knetterstoned is? Moeten er dan normen worden gesteld op beroepsniveau? Dus een plantsoenarbeider mag wel blowen onder het werk, maar een buschauffeur niet? Of de plantsoenarbeider die alleen maar aan het schoffelen mag het wel, maar zijn collega die met een kettingzaag een gerooide boom in hapklare brokken zaagt mag het niet?
         In een geordende samenleving ontkom je niet aan algemene regels. In het verkeer moeten we nu eenmaal rechts rijden. Je kunt toch moeilijk aandragen, dat ingeval er geen andere weggebruikers zijn en je dus er niemand kwaad mee doet, ook links mag rijden? We mogen zonder vergunning geen vuurwapens bezitten: ook dan kun je ingeval je zonder vergunning in het bezit bent van een vuurwapen niet aandragen "ik schiet niemand dood, dus ik doe er geen kwaad mee".
         Niemand hoeft het met mee eens te zijn, maar ik ben van oordeel dat cannabis een onschuldig recreatief genotmiddel kan zijn. Maar alles heeft zijn tijd: er is een tijd om te werken en er is een tijd om te recreëren.
         Mijn stelling blijft: cannabis is geen levensbehoefte. Daarom zero-tolerance in het verkeer of op het werk en maximale vrijheid in je vrije tijd.
         Last edited by Xtreme; 20 January 2011, 08:10.

         Comment


          #10
          Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

          Mee eens.

          Er komt dan trouwens wel snel een discussiepunt opzetten over specifiek drugsgebruik. Zo was ik ooit eens getuige van een -tijdens de operatie- snuivende chirurg. "prestatiebevorderend" was z'n enige commentaar...

          Regels zijn goed mits ze geaard zijn > een werkelijk doel nastreven, afdwingbaar etc. Wat we nu zien is dat elke regel weer een nieuwe regel schept, en zo de almaar uitdijende overheid nog meer onzinnige taken geeft. Animal-cops terwijl we mekaar als beesten behandelen om maar iets te noemen.
          Regels moeten dan ook zowel in het onderwijssysteem als thuis behandeld worden, en wel op zo'n manier dat mensen ze niet doelloos volgen maar begrijpen waar het over gaat, en er -bij voorkeur- zelf achter staan. Zoiets zal waarschijnlijk alleen in een kleine samenleving passen... we hebben inmiddels teveel belangen die nooit allemaal gediend kunnen worden.
          Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

          Comment


           #11
           Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

           Specifiek drugsgebruik kan in voorkomende gevallen goed doen en kwaad doen. Voordat het rijtijdenbesluit in werking trad slikten veel beroepschauffeurs "uppers", zoals efedrine en pervetine als of het snoepjes waren. Als je permanent stijf van de speed staat komt dat je rijstijl niet ten goede. Toch kan ik me indenken dat een chirurg na een aantal operaties incidenteel wel een "upper" nodig kan hebben. Er is wel een rijtijdenbesluit, maar geen snijtijdenbesluit. Ik vermoed dat die chirurg wel wist hoe hij verstandig met zijn "upper" moest omgaan.Het lijkt me zonneklaar dat een chirurg "handvast " moet zijn.Zelf heb ik vaak volkomen onnodig speed gebruikt. Ik kon redelijk voetballen en speelde vanaf 1968 tot 1971 in de 2e divisie betaald. (dan ben je niet echt goed, maar toch iets beter dan de gemiddelde amateur.)Onze trainer verstrekte ons "luchtpillen". Je voelde daardoor geen vermoeidheid meer tijdens de wedstrijd, maar na de wedstrijd bleef je opgefokt en kon je ook niet in slaap vallen.
           Er zijn nu eenmaal prestatieverhogende middelen: die kunnen lichamelijke prestaties verbeteren (doping), maar ook je concentratie verbeteren (bèta-blokkers in de biljart- of schietsport).

           Comment


            #12
            Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

            Uppers zijn mij ook wel bekend Xtreme, ik wist alleen niet dat ze "luchtpillen" genoemd werden Ik kreeg "stay awakes", en liep dan inderdaad rustig 48uur door. Heel handig als je ergens een gewonde of hotemetoot moet ophalen die zo nodig in een gevaarlijk gebied moest zijn. Nooit vanuit het NL-leger trouwens, al heb ik daar wel verhalen over gehoord. Maar om nou te zeggen dat dat een recreatief kantje had... neu. Slapen was trouwens meestal geen probleem > op 'n gegeven moment heb je kans om te pitten en die grijp je dan, je wist nooit wanneer je weer 'n kans kreeg.

            We dwalen af : wiet moet mogen, met wat voorwaarden. Evenals thuiskweek op kleine schaal (maar wel realistisch, dus dat je ook wat selectie kan doen en verschillende soorten kan neerzetten). Met een leuk keurmerkje "veilig en volgens de regelen der kunst"> man da's je reinste porno.
            Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

            Comment


             #13
             Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

             Alles kan, maar met mate en verstand, dat is zo wat mijn basisstelling. (Niet tijdens examens, niet op het werk, niet in verkeer, niet bij minderjarigen)

             Vele blowers leven een soortgelijke code al na, maar sommigen ook niet. In de natuur van die code zit volgens mij ook het probleem. Heb ooit gelezen dat aan Belgische universiteiten 40% sporadisch een joint rookt. Door de mate en het verstand wordt dit slim genoeg naar onderonsjes verwezen met wat muziek en een film, of op een festival waar iedereen het doet. Probeem is echter dat een kleine minderheid dit niet doet, en dan stigmatiseert de media meteen (de schuldige van het ongeluk was persoon X die onder invloed was van cannabis). Dan hebben mensen meteen een vooroordeel klaar: "zie je wel, het is slecht hè". Door ons verstand en mate zien we er meestal niet anders uit dan niet-blowers, dus is de omvang van blowers niet zichtbaar. De blowende meerderheid wordt een 'minderheid' belabeld, met het stereotype van 'onverantwoordelijke drugsgebruiker' te zijn.
             Dissi's Outdoor 2012: Olijfgroen en Pimpelpaars: Zaad & Rookkweek

             The plant of today, makes the planet of tomorrow.

             Comment


              #14
              Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

              mmm, ik heb toch een aantal examens zo stoned als een garnaal afgelegd, met verbluffend resultaat. Oke dat waren wel allemaal "creatieve" examens, dus dat je iets moest bedenken of een verhaal moest schrijven ofzo...

              Voor de rest heb je denk ik wel gelijk dissi : heel veel mensen blowen en functioneren daar prima onder, zonder ook maar een centje overlast te bezorgen aan de "nuchtere" medemens. En toch ... op de een of andere manier pik ik ze er altijd wel tussenuit, een beetje het "ons-kent-ons"gevoel ofzo.
              Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

              Comment


               #15
               Re: Miljarden Besparen door opheffing drugsverbod - door Hans Govers

               Alles heeft plus en min in zich.

               Dagelijks eisen auto's doden en gewonden. Edoch geen verbod, en terecht. Overal kleven nadelen en gevaren aan.
               Licht voor, vertel over de plussen en minnen zorg dat de mensen WETEN. Dus hebben we rij-examens, en staat er op de flessen chloor hoe je het moet gebruiken.

               Maar dat weten was vroeger voorbestemd voor de priesters en nu voor de overheid.

               Niks zelf weten, Rutte en de peroxidepruik weten wat goed voor je is.

               Israel aan de Noordzee is in de maak, lang leve de de GRISTENTALIBAN.

               Enkel verbieden werkt niet, het is doen alsof de problemen dan weg zijn, edocht het is de start van de echte ellende. Ik verwijs maar even naar de drooglegging, toen alcohol verboden was en de misdaad eromheen zeer welig tierde.
               Al Capone...

               Sex is een groot taboo in de oude christengemeenschap, maar waar zie je zoveel (kinder)misbruik? Juist, in die kerkelijke kringen.

               Overigens verdienen criminelen en overheid enorm veel aan illegaliteit van de cannabis, prijzen zijn hoog en ipv belasting te heffen pikt de overheid het complete vermogen van ' criminelen' in. Dus of legalisering geld oplevert??

               Maar dat boeit niet, straks gaan ze de zon verbieden omdat mensen die er te lang in liggen verbranden of huidkanker krijgen.

               Jaja....

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X