Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Afghanen vervangen papaver door cannabis

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Afghanen vervangen papaver door cannabis

  Korting op 420shop
  Woensdag 28 november 2007 - KABUL - In de Noord-Afghaanse provincie Balkh behoort de papaverteelt tot het verleden, een wapenfeit in de strijd tegen de productie van opium dat zowel door Afghaanse als buitenlandse bronnen is aangehaald. Maar cannabisplanten gedijen er ook uitstekend en reiken tot een hoogte van wel drie meter.

  Veel Afghaanse boeren zijn overgestapt op de verbouw van marihuana - net zo winstgevend als opium, maar gevrijwaard van de felle jacht die de Afghaanse overheid onder internationale druk heeft geopend op de papaverteelt.

  Dit jaar is de teelt van cannabis in Afghanistan met 40 procent gestegen tot zeventigduizend hectare, zo blijkt uit een rapport van het VN-Bureau voor Drugs en Misdaad.

  Grtz

  #2
  Re: Afghanen vervangen papaver door cannabis

  Afghanistan grootste cannabisproducent

  Gepubliceerd op woensdag 06 februari 2008

  KABUL (ANP) - Afghanistan is behalve de grootste producent van de harddrug hero´ne nu ook de belangrijkste leverancier van cannabis. Dat maakte een hoge functionaris van het VN-bureau belast met de bestrijding van drugs en criminaliteit (Unodc) woensdag bekend.

  Dit jaar werd op 70.000 hectare cannabis aangeplant, waar hasj en wiet uit gewonnen worden. Ook de aanplanting van papaver, waarvan opium en hero´ne gemaakt wordt, zal net als in 2007 hoog zijn. ,,De opiumbouw mag zijn hoogtepunt hebben bereikt, maar de hoeveelheid zal in 2008 nog steeds schrikbarend hoog zijn'', aldus de VN-functionaris.

  Grtz

  Comment


   #3
   Re: Afghanen vervangen papaver door cannabis

   ik weet al waar ik volgend jaar op reis ga...

   Comment


    #4
    Re: Afghanen vervangen papaver door cannabis

    Afghanistan na hero´ne ook grootste cannabis-producent

    De wereldwijd grootste hero´neproducent Afghanistan is volgens een rapport van de Verenigde Naties inmiddels ook de belangrijkste leverancier van de illegale drug cannabis geworden. De 70.000 hectare grote oppervlakte die vorig jaar met cannabis bebouwd werd, zal volgens de studie vermoedelijk ook dit jaar nog uitgebreid worden. De teeltgronden voor papavers, waaruit de onbewerkte opium en vervolgens hero´ne wordt geproduceerd, zal in 2008 net zo hoog als vorig jaar of net onder die recordproductie liggen.

    "Enerzijds drugs, anderzijds slaglinies"
    "De opiumteelt mag dan wel zijn top bereikt hebben, de hoeveelheid zal ook in 2008 nog steeds indrukwekkend zijn", zei UNODC-voorzitter Antonio Maria Costa. "Afghanistan wordt een verdeeld land, met aan de ene kant de drugsproductie en aan de andere kant de slaglinies", waarschuwde Costa.

    Het groeiend aantal opiumvrije provincies in het noordoosten staan in sterk contrast met de steeds grotere papavervelden in het zuiden en westen van het land, de bolwerken van de taliban.

    Ruwe opium
    Afgelopen jaar produceerde Afghanistan wereldwijd meer dan 90 procent van de ruwe opium. Volgens UNODC financieren de taliban met de inkomsten van de drugshandel hun gewapende opstand tegen de heersende regering. "Opium is een enorme bron van inkomsten voor de taliban en zal dit jaar de oorlogskas met meer dan 100 miljoen dollar (68 miljoen euro) spijzen", waarschuwde Costa. (novum/svm)

    Grtz

    Comment


     #5
     Re: Afghanen vervangen papaver door cannabis

     Langs de ene kant vind ik het goed dat ze cannabis kweken, maar langs de andere kant niet als je weet dat het geld dat ze eruit gaan halen gebruikt zal worden door de Taliban om anderen van het leven te roven.
     Ik heb hier zo een dubbel gevoel bij....

     Grtz
     Skannabis

     Comment


      #6
      Re: Afghanen vervangen papaver door cannabis

      Ja inderdaad, maar beter dan papaver altijd nog...
      Veel gestelde vragen over het forum

      JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
      420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X