Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vrouwen starten met hennepplantage

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Vrouwen starten met hennepplantage

  Korting op 420shop
  NIEUWERKERKEN - Ingrid Maris is gestart met een - industriële - hennepplantage. De onderdelen van de plant worden gebruikt als grondstof voor een waaier aan producten, van dierenvoeder tot gsm's.
  De industriële teelt van hennep (de naam slaat meestal op rassen die niet geschikt zijn voor de productie van drugs, nvdr) staat nog in de kinderschoenen.

  Usb, brood, chocolade

  Het is wonderbaarlijk hoeveel toepassingen de onderdelen van deze plant hebben. Dat gaat van dierenvoeder en usb-sticks tot zelfs consumptieproducten zoals brood en chocolade.

  Ingrid Maris (42) uit Nieuwerkerken besloot samen met haar moeder, Maria Roba (77), hun stuk grond van bijna twee hectare te gebruiken voor hennepteelt.

  'Het was de Werkgroep voor Rechtvaardige en Verantwoorde Landbouw (Wervel vzw) die me op de idee bracht en me ook op korte termijn de benodigde zaden leverde', zegt Ingrid. 'Ik ben een groot voorstander van ecologisch verantwoorde landbouw en met hun kennis durfde ik die stap te zetten.'

  De toepassing van de plant lijkt geen limieten te kennen. Ingrid wil haar planten ook verkopen aan de voedingsindustrie. 'Er dient nog veel onderzoek te gebeuren naar de voordelen van de plant. De zaadjes zijn ongepeld niet echt lekker van smaak, maar ééns gepeld verandert dat', weet Ingrid. 'Na het persen kan er bijvoorbeeld keukenolie van hoogwaardige kwaliteit mee worden gemaakt. De zaadjes bevatten het zeldzame gammalinoleen. Dat ondersteunt de soepelheid en elasticiteit van de huid, volgens specialisten.'

  Het zijn geen drugs

  Zondag was er nog opschudding in Muizen (Mechelen). Een wakkere burger had de politie ingelicht dat er een cannabisplantage op een veld naast de straat stond, alleen bleek het ook om legale hennep te gaan. In een oude paardenaanhangwagen troffen de agenten bovendien afval van de planten aan. Dat werd opgegeten door een dertigtal kippen.

  Ook in Nieuwerkerken wordt er vreemd opgekeken naar de plantage. Op het eerste zicht lijken de planten dan ook op hun broertjes, die gebruikt worden om cannabis mee te maken.

  'Om drugs te produceren heb je een vrouwelijke plant nodig. Wij gebruiken uitsluitend de mannelijke versie, die niets met drugs te maken heeft', weet Ingrid Maris.'

  'De buurt maakt zich meer zorgen dan ik. De plantages zijn volledig legaal en zullen niet worden opgedoekt. We hebben twee verwerkingsinstallaties geplaatst en die zijn volledig klaar om onze grondstoffen aan te kunnen leveren aan productiebedrijven.'

  http://www.nieuwsblad.be/article/det...a-451603d75e80
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: Vrouwen starten met hennepplantage

  dat wil ik ook. Subsidie aanvragen, een fiks stuk land met grote schuur, en dan als tegenwicht alleen maar vrouwtjes kweken. Daar komt namelijk wel zaad aan (deze dames hebben het over zaad en kweken uitsluitend kereltjes..jaja)
  Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

  Comment


   #3
   Re: Vrouwen starten met hennepplantage

   Vrouwelijke zaden worden gefeminiseerd of female genoemd. Zullen we de mannetjes dan maar gemasculainiseerd of male gaan noemen?

   Comment


    #4
    Re: Vrouwen starten met hennepplantage

    Wij gebruiken uitsluitend de mannelijke versie, die niets met drugs te maken heeft', weet Ingrid Maris.'
    Beetje vreemde uitspraak voor iemand die er verstand van heeft. Ik weet zeker dat er ook vrouwen tussen staan. Je mist nogal een scala aan mogelijkheden zonder ook zaad te verwerken tot producten.
    Het is gewoon een heel andere plant, weinig THC productie.

    Comment


     #5
     Re: Vrouwen starten met hennepplantage

     Met uitsluitend mannetjes krijg je echt geen zaden. En hennepolie maken zonder hennepzaad lijkt me niet eenvoudig. Of de dames snappen er niks van of de journalist citeert onjuist.

     Comment


      #6
      Re: Vrouwen starten met hennepplantage

      beide denk ik Xtreme, de dames lekker op de geitewollensokken (herstel hennepwollensokken) toer en de journalist met de overontwikkelde duim.

      Hier in Twente ook wat industriele hennepvelden, groningen hoorde ik ook verhalen over. En natuurlijk de proefvelden van wageningen... (of de stiekeme hoek in de kassen van de UvA-faculteit biologie).
      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

      Comment


       #7
       Re: Vrouwen starten met hennepplantage

       Hierin Groningen heb je al vele jaren grote hennepvelden, zie de site van http://hempflax.com/
       Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


       sigpic

       FAQ links over kweken       Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
       W.L.S. Churchill       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X