Mededeling

Collapse
No announcement yet.

91 aanhoudingen in grote actie tegen hennepteelt

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  91 aanhoudingen in grote actie tegen hennepteelt

  Korting op 420shop

  © THINKSTOCK
  UPDATE Tijdens een grote landelijke actie tegen de georganiseerde hennepteelt zijn vandaag in totaal 91 arrestaties gepleegd. De politie rolde 127 hennepkwekerijen en drie drogerijen op, liet een woordvoerder van de Raad van Korpschefs weten.
  In totaal werden 37.300 planten en stekken in beslag genomen. Die vertegenwoordigen een straatwaarde van ongeveer 3 miljoen euro, aldus de politie.

  Tijdens de operatie nam de politie onder meer acht auto's en motoren, twee koopwoningen en 14 bedrijfspanden in beslag. Ook werden een vuurwapen, zeven nepvuurwapens, een ploertendoder en twee stroomstootwapens bij de doorzoekingen aangetroffen.

  Bij verschillende kwekerijen waren levensgevaarlijke situaties ontstaan. Die werden veroorzaakt door open elektriciteitsdraden en oververhitting van lampen, verduidelijkt de politie.

  Onschuld verloren

  De resultaten van de actie van vandaag bevestigen volgens de Raad van Korpschefs dat 'de hennepteelt allang zijn onschuld heeft verloren'. 'Geen kwekerij staat op zich en iedere teler vormt een schakel binnen een groter crimineel proces. Een proces dat wordt beheerst door criminele organisaties die geweld, corruptie en liquidaties niet schuwen en enorme winsten voor zich opeisen', constateert de politietop. 'Naast de resultaten wil de politie door deze landelijke actiedag ook een duidelijk signaal afgeven, dat het net rond de georganiseerde hennepteelt zich aan het sluiten is.'

  Uit informatie waarover de politie beschikt, blijkt dat ongeveer 80 procent van de in Nederland geproduceerde hennep wordt geŽxporteerd. Vooral Duitsland en Groot-BrittanniŽ blijken belangrijke afzetgebieden.

  Bron: AD.nl
  Last edited by Vadertje; 6 September 2011, 19:57.
  sigpic

  Vaderke Zijn eerste Micro KweekVerslag (
  Zambeza Seeds - Dutch Amnesia Haze) (2012)

  #2
  Re: 42 aanhoudingen in grote actie tegen hennepteelt

  lekker dan. Geef mij die 1.1 milj maar. de rest mogen ze houden .

  Ach ja het zal me jeuken als ze komen komen ze maar. Ik doen niks indirect illigaal en als ze dat wel vinden doen ze dat toch. heb er voor gekozen om het thuis neer te zetten dan moet ik ook de gevolgen nemen.
  Alleen begrijpelijk maar ook jammer als je het voor jezelf kweek ( vooral medisch gezien) en dan alles wordt ingenomen.
  Maja als ik het voor ut geld deed zou ik het zowiezo al niet thuis hebben staan met zoon hoeveelheid als 99 planten of meer.
  mijn moto is als je het doet voor de knaken doe het dan in een keer goed.
  ieder 't zijne.
  Kom maar op de Koffie staat klaar

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X