Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Maastricht zet verplaatsen van coffeeshops door

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Maastricht zet verplaatsen van coffeeshops door

  Korting op 420shop

  © anp
  De gemeenteraad van Maastricht beslist op 27 september over het bestemmingsplan dat de verplaatsing van de eerste drie van zeven coffeeshops uit de binnenstad mogelijk maakt.
  Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerd voorstel van burgemeester en wethouders aan de raad.

  Het bestemmingsplan moet de weg effenen voor de verplaatsing van de coffeeshops Mississippi, Smokey en Missouri naar de Köbbesweg, grenzend aan buurgemeente Eijsden. Die is tegen het Maastrichtse plan
  sigpic

  Vaderke Zijn eerste Micro KweekVerslag (
  Zambeza Seeds - Dutch Amnesia Haze) (2012)

  #2
  Re: Maastricht zet verplaatsen van coffeeshops door

  Onzin.

  Als Maastrichtenaar vind ik het belachelijk dat deze coffeeshops worden opgeschoven naar Eijsden.
  Terwijl de Easy maar 100m verder ligt. Niet dat ik daarmee bedoel dat de Easy ook weg moet, bespaar me.
  Maar die Coffeeshops en dan vooral de Mississippi en de Smokey zijn 2 belangrijke toeristentrekkers in Maastricht.
  Bijna monumenten vind ik. Hoeveel mensen uit Maastricht zouden het hier mee eens zijn? Ik ken er geen van.
  Ik heb bij mij in de buurt nog nooit iemand horen zeggen dat ze die Coffeeshops weg willen.

  Comment


   #3
   Re: Maastricht zet verplaatsen van coffeeshops door

   Nationaal beleid
   Eijsden-Margraten wil verder dat Maastricht nationaal beleid afwacht, alvorens een plan vast te stellen dat volgens de buurgemeente wellicht indruist tegen toekomstig nationaal beleid. Het kabinet komt dit najaar mogelijk met een drugsnota. Maastricht wil daar niet op wachten en de eerste coffeecorner in de zomer van 2013 openen.
   De bezwaren van de gemeente Eijsden-Margraten hebben volgens een woordvoerder van de gemeente Maastricht niet geleid tot aanpassing van de Maastrichtse plannen. Wel zijn in de toelichting bij het ontwerpplan enkele argumenten beter uitgelegd, aldus de woordvoerder.

   De woordvoerster van Eijsden-Margraten zei woensdag dat deze gemeente mogelijk naar de Raad van State stapt, als Maastricht de plannen doorzet.

   Met goedkeuring van het plan wordt een belangrijke stap gezet in het spreidingsbeleid voor de Maastrichtse coffeeshops

   Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om in de raadsvergadering van 27 september het bestemmingsplan Köbbesweg definitief vast te stellen. Het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan is nodig om de verplaatsing van de coffeeshops Mississippi, Smokey en Missouri naar de Köbbesweg mogelijk te maken.
   Gezamenlijke raadscommissie
   In het voorjaar heeft het ontwerpbestemmingsplan Köbbesweg ter inzage gelegen. De zienswijzen die dat heeft opgeleverd zijn in de afgelopen maanden door de gemeente beoordeeld en verwerkt. De leden van de raadscommissies Algemene Zaken en Stadsontwikkeling bespreken het definitieve bestemmingsplan in een gezamenlijke vergadering op 14 september.
   Verplaatsing coffeeshops
   De gemeente wil zeven coffeeshops uit het centrum verplaatsen naar andere locaties aan de rand van de stad, nabij de invalswegen en op afstand van woongebieden. De coffeeshops Mississippi en Smokey (Wilhelminakade) en coffeeshop Missouri (Hoogbrugstraat) zijn de eerste coffeeshops die worden verplaatst. Kosten van de planontwikkelingen die hiermee samengaan komen voor rekening van de coffeeshopeigenaren. De gemeente sluit met hen een overeenkomst af waarin dit wordt geregeld.   - Omdat ze het probleem in de stad niet kunnen oplossen, leggen ze 'het probleem' in de buitenwijken. Ze verplaatsen de boel naast een woonwagenkamp, industrieterrein en woonwijken rondom Maastricht.
   Hopelijk komen er ook zo snel mogelijk eetgelegenheden in de buurt, want een vreetkick zonder eten in de buurt kan erg irritant zijn. Gelukkig ligt het wel naast een mooi natuurgebied, langs de Maas. Dus genieten van het mooie uitzicht kun je daar in ieder geval wel.
   Last edited by Renhaze; 8 September 2011, 14:32.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X