Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hennepkenner politie krijgt na 15 jaar gelijk

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Hennepkenner politie krijgt na 15 jaar gelijk

  Korting op 420shop
  anp − 06/10/11, 13:03
  In 1996 luidde Max Daniel, destijds politiecommissaris in Arnhem, als eerste de noodklok: de Nederlandse hennep werd steeds sterker en de gebruikers werden steeds jonger.
  Een joint van nederwiet hoorde bij de harddrugs en niet bij de softdrugs en daarnaar moest onderzoek worden gedaan. Daniel werd toen uitgelachen door onder anderen het Trimbos-instituut, dat hem donderdag echter alsnog gelijk gaf: meer dan 85 procent van de nederwiet is te sterk om softdrug te kunnen zijn.

  Daniel bleef bij zijn punt en groeide uit tot de hennepkenner bij uitstek van de Nederlandse politie. Hij is voorzitter van de Expertgroep Drugs en hield zich 2 jaar lang alleen maar bezig met hennep op Schiphol. Op zijn intiatief startte in 2007 het Offensief Hennepteelt: de politie probeert zoveel mogelijk kwekerijen aan te pakken.

  ,,Dat is de winst van dit nieuwe plan: als nederwiet een harddrug is, zijn de mogelijkheden om ertegen op te treden veel groter. Je kunt hennepplantages en de voorbereidingshandelingen voor de kweek, zoals spullen verkopen in een growshop, veel beter aanpakken. Want geloof me: elke zichzelf respecterende crimineel zit ook in de hennepkweek. Dat is allang geen onschuldige hobby op een zolderkamertje meer'', zegt Daniel, die nu plaatsvervangend korpschef in Friesland is. ,,Een een jointje roken is allang niet meer zo onschuldig.''

  Volgens Daniel is de discussie die donderdag is losgebrand over de controleerbaarheid van de wietkwaliteit een beetje onzin: ,,Het gaat helemaal niet in de eerste plaats om de joint die in de koffieshop wordt gekocht, het gaat om het proces daarvoor. Als het kweken van wiet veel strenger strafbaar is, kunnen we netwerken oprollen, heel veel geld confisqueren en de georganiseerde criminaliteit een flinke slag toebrengen. Hoe het dan precies moet met de verkoop in de koffieshop is een zaak voor het gemeentebestuur, maar dat is minder urgent als de politie kan zorgen dat hele sterke wiet, harddrugs dus, niet eens meer in de shop terechtkomt.''

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Neder...r-gelijk.dhtml
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: Hennepkenner politie krijgt na 15 jaar gelijk

  goed dus worden wel bekende hobby growers waarvan er nog zat zijn in nederland, ook opeens aangeduidt als grote jongens?

  kiek doar gaan we weer,
  kleintjes worden dus weer net zo hard bestraft?
  vind je het gek dat ze het niet meer bij 5planten houden

  geef ze eens ongelijk en iedereen die dat wel doet,zouw zich nu diep moeten schamen.

  Comment


   #3
   Re: Hennepkenner politie krijgt na 15 jaar gelijk

   van mij krijgt ie geen gelijk en nu?

   Comment


    #4
    Re: Hennepkenner politie krijgt na 15 jaar gelijk

    Gelijk krijgen en gelijk hebben, zijn nog steeds 2 werelden voor mij!

    Deze heeft na 15 jaar een vette bonus gekregen voor zijn waanidee, but..........who gives a f*ck?
    Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


    sigpic

    FAQ links over kweken    Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
    W.L.S. Churchill    Comment


     #5
     Re: Hennepkenner politie krijgt na 15 jaar gelijk

     Ik voorspel dan nu dat dit alleen maar veroorzaakt dat er een lucratieve zwarte markt ontstaat voor de betere wietsoorten omdat de shop alleen nog maar b-keus mag verkopen.
     De shops kunnen het zelf niet testen op het percentage THC, dus het wordt ook een gereedschap om shops te kunnen sluiten wanneer ze dat willen.
     Eens kijken binnen hoeveel jaar ik gelijk krijg.

     Comment


      #6
      Re: Hennepkenner politie krijgt na 15 jaar gelijk

      ik voorspel dat filters 100% duurder worden.

      Comment


       #7
       Re: Hennepkenner politie krijgt na 15 jaar gelijk

       Sinds wanneer is een kleinburgerlijke, verbodsgeile pitbull een kenner? Wat weet die man eigenlijk van wiet?

       Comment


        #8
        Re: Hennepkenner politie krijgt na 15 jaar gelijk

        Volgens mij heeft het Trimbosch instituut niet geconcludeerd dat 85 % van de cannabis een harddrug is, maar dat 85 % een THC-percentage heeft van 15 of meer. De definitie harddrug (cannabis met 15 % plus) is door de overheid in het nieuwe wetsvoorstel als zodanig gedefinieerd.

        Comment


         #9
         Re: Hennepkenner politie krijgt na 15 jaar gelijk

         Oorspronkelijk geplaatst door vale View Post
         anp − 06/10/11, 13:03
         Als het kweken van wiet veel strenger strafbaar is, kunnen we netwerken oprollen, heel veel geld confisqueren en de georganiseerde criminaliteit een flinke slag toebrengen.
         Daar gaat mijn haar van rechtstaan zi!
         En hoeveel gaat ge uiteindelijk verliezen als de coffeeshops niks meer hebben om te verkopen? En dan heb ik het niet over de nabije toekomst waar ze dat verlies kunnen compenseren met in beslag genomen geld tot er niks meer in beslag te nemen is omdat alles illegaal vanuit het buitenland geregeld word?
         Grote lichten zijn toch een rariteit op de wereld!
         Is diene pee nen belgische vld politieker of zo?

         En wat een persbericht is da? De bevolking doen geloven dat er kweeniehoeveel geld 'verdient' kan worden door kweken illegaal te maken ....
         't Is in feite mijn probleem ni ze, ik kweek zelf mijnen brol sinds da sulleke uit roosendaal ineens iets 'goed' wou doen voor z'n aftreden. Eerst z'n zakken gevuld met coffeeshopgeld (omkoperij) en dan doen alsof we met DUIZENDEN per dag de grens overstaken en Roosendaal komen vernielen en bevuilen.
         Soit, dankzij die pippo kweek ik zelf in mijnen hof maar ik kots op zo'n bekrompen krantenartikels.

         Ps: Als de weed te straf is hé, dan rookt ge er ook minder van. Wa nen bullshit allemaal over straffe weed.

         Comment

         Footer Left Ad

         Collapse
         Bezig...
         X