Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

  Korting op 420shop
  Hoeveel THC zit er in een joint? Veel coffeeshophouders zeggen dat het niet te meten is. Laboratoria beweren het tegenovergestelde.
  Je hebt straks ‘goede’ wiet en ‘slechte’ wiet. Softdrugs-hasj en harddrugs-hasj. De grens ligt bij 15 procent THC, de werkzame stof in cannabis. Zit de hoeveelheid THC in je joint daarboven, dan bevind je je aan de verkeerde kant van de streep en ben je strafbaar, besloot de ministerraad vorige week.
  Geen medelijden
  Meteen schoten veel coffeeshophouders in een reflex: dit kunnen we helemaal niet meten, beweerden ze. ‘Daar heb je een laboratorium voor nodig. Voorlopig heeft alleen het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) er eentje’, zei Miranda Bruin van de Vereniging Rotterdamse coffeeshophouders in een gesprekje met TV Rijnmond. En coffeeshophouder Michael Veling tegen AT5: ‘Ik heb geen laboratorium, hoe moet ik dan beoordelen wat het THC-gehalte is?’
  Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft echter geen medelijden met de coffeeshophouders. Tegen de NOS zei hij: ‘Het is hun verantwoordelijkheid. Als ze niet kunnen meten, dan moeten ze de zaak maar sluiten’.
  Binnen drie seconden
  Sebastiaan Huntjens, directeur van TMFI, The Maastricht Forensic Institute, bekeek de discussie van een afstandje. Als er THC-metingen moeten worden verricht, dan hebben ze daar volgens hem genoeg capaciteit voor bij het TFMI, een samenwerking van Maastricht University en DSM Resolve. Nu al doet het TMFI metingen voor het Trimbos Instituut, waarbij er soms vrij snel 150 of 160 verschillende soorten drugs worden gescreend, van hero´ne tot cannabis. Ook deed het de metingen voor een onderzoek waarbij veel hasj en wiet werd getest.
  ‘Onze productiecapaciteit is heel hoog.’ Ook als de meer dan 600 Nederlandse coffeeshops straks aankloppen? Huntjens: ‘Wij zijn een marktpartij. Komt er meer vraag, dan zetten we er een apparaat naast.’ En het kan ook nog eens snel, zegt hij. Een pakketje dat dinsdagavond binnenkomt, kan een dag later de deur weer uit, met daarop bij wijze van spreke een sticker met het THC-gehalte.
  Hoeveel een coffeeshop voor zo’n meting betaalt? ‘Nu vragen we ongeveer 700 euro. Maar als we straks heel veel gaan meten, kan die prijs snel omlaag. Dan moet je denken aan enkele honderden euro’s.’
  Of coffeeshops hebben straks zÚlf een meetapparaat. Huntjens: ‘Die leveren we ook. Justitie heeft ook een apparaat van ons. Dat vertelt binnen drie seconden het THC-gehalte’.
  Het TFMI is niet de enige partij in Nederland die dit soort metingen kan uitvoeren, zegt Sander Rigter, drugsonderzoeker bij het Trimbos Instituut. TNO kan dit, net als verschillende universiteiten en ziekenhuizen. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat zij op grote schaal softdrugs gaan testen. Een woordvoerder van TNO: ‘Dit soort werkzaamheden doen wij niet. We doen geen productiewerk.’
  Het NFI werkt in principe alleen voor politie en justitie. Het gaat volgens Opstelten straks wiet en hasj testen die de politie steekproefsgewijs bij coffeeshops inneemt.
  Opiumwet
  Ook al kan het TMFI genoeg metingen verrichten, dan is er nog een ander probleem: de opiumwet. Het TMFI heeft toestemming om harddrugs in ontvangst te nemen van een aantal ‘bevoegde’ partijen: politie, justitie, het Trimbos Instituut.
  Maar niet van een coffeeshophouder. Wat als die straks een wietsample opstuurt? Dat zouden zomaar harddrugs kunnen zijn. Huntjens: ‘Dan neem ik in principe een verboden stof aan van iemand die daar wettelijk geen ontheffing voor heeft’.
  Krijgen ook coffeeshophouders straks toestemming van de minister om samples op te sturen naar een laboratorium? Of zorgt een tussenpartij ervoor dat samples worden ‘doorgestuurd’ naar een lab? Bijvoorbeeld via het Trimbosinsituut? Of moeten coffeeshops zelf een duur meetapparaat aanschaffen, omdat ze hun eventuele verboden hasj en wiet naar niemand op mogen sturen?


  bron:http://www.depers.nl/binnenland/6021...hophouder.html

  Last edited by Jointjedraaien; 27 August 2014, 15:10.

  #2
  Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

  Een meting kost dus voorlopig 700 euro, en blijft in ieder geval een paar 100. Da's nogal een prijs! Ik weet niet in wat voor partijen coffeeshops hun wiet binnenkrijgen en hoe homogeen die ladingen zijn, dus hoeveel samples ze nodig hebben per dag... maar hier gaan de coffeeshop klanten stevig voor betalen!

  Toch: Blij te horen dat er in ieder geval gemeten kan worden.

  Comment


   #3
   Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

   we beloven allemaal gewoon plechtig om onze joint weg te gooien als de weed te sterk is OK mensen?

   Comment


    #4
    Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

    ongelofelijk toch... zo hef je dus belasting op dingen die van te voren al verboden zijn
    Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

    Comment


     #5
     Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

     Teringleiers proberen alleen de blowers te kutten.

     Comment


      #6
      Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

      @LazyAssGrower: Dat is de beste samenvatting die ik ben tegengekomen.

      Comment


       #7
       Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

       Nederland wordt het Singapore van Europa. Opstelten: is capital punishment geen optie?

       Comment


        #8
        Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

        Het word dus dadelijk de kunst om een wietje te kweken van 14.9%

        Comment


         #9
         Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

         De koste worden flink overdreven door het lab. Het bereiden van de monsters is natuurlijk het meeste werk, maar zelfs dan is het vrijwel geen moeite om een heel scala aan monsters tegelijk te doen. Een analist (mbo niveau) kan er tientallen tegelijk doen en dit drukt de koste enorm. Dit is simpele marktwerking, zij zijn de enige dus vragen er een hele smak geld voor.

         Daarnaast is planten materiaal niet homogeen en al helemaal niet wanneer het verschillende bronnen en/of genotypen heeft. Je kan nog steeds de pech hebben dat de politie een topje pakt wat die grens overschrijd. Je hebt natuurlijk ook slimme agenten die het droog grut onder in het bakje pakken waar de THC haartjes op vallen en vervolgens de shop sluiten wegens harddrugs.

         Mijn grootste probleem met dit stom beleid is toch wel dat het om massa percentages gaat. Wiet is een mengsel van: x% THC + y% cannabino´den + 30% water + (100-x-y-30)% planten materiaal. Door te rommelen aan het water percentage en planten materiaal kun je x en y be´nvloeden, wat je gaat zien is dat shops hun wiet in humidors gaan opslaan en 40-50% water in de wiet laten zitten met de boodschap dat je het eerst moet later drogen voor je het rookt.

         Comment


          #10
          Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

          Lekker man, THC haartjes.

          OT: Gooi lekker die shops dicht, zijn we van al het gezeur en de problemen af.
          ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

          Comment


           #11
           Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

           Of de coffeshops gaan meer verkopen omdat klanten meer gaan zmoken om hetzelfde effect te behalen...das dan ook weer meer geld in het laatje van de belasting
           De betere tuinwinkels gaan het mss drukker krijgen omdat er meer mensen een vierkant meter neerzetten omdat hun wel de heavy wietsoorten willen

           Al met al blijft het een kut beleid, dit heeft de staat zelf gecreerd en nu beginnen ze erover te huilen... klojo`s!
           sigpic

           Comment


            #12
            Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

            door dit gaat de straathandel weer opbloeien
            en zullen er coffeeshops moeten sluiten

            Comment


             #13
             Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

             De staatskwekerij Bedracon kan ook wel sluiten of is het ze daar om te doen ,die gasten produceeren gewoon minder goede kwalteit en kunnen door draaien


             Ajo
             Ventje
             Living in Second live for real

             Ticket is geboekt maar ik mag niet meer vliegen

             Comment


              #14
              Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

              Ik heb vernomen dat Bedracon een procedure gaat starten tegen de Nederlandse Staat. De schaalgrootte van de onderneming was gebaseerd op een bepaalde (gegarandeerde) omzet. Alleen er zijn onvoldoende kopers: Bedracon zit met gigantische onverkoopbare voorraden.

              Comment


               #15
               Re: Laboratoria zijn klaar voor de coffeeshophouder

               En ook nog aan 18% THC , Ohooo

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X