Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Legalize It!

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Legalize It!

  Korting op 420shop
  “Legalize it” zong Peter Tosh ooit. Het was een track op een CD die ik eens kocht in Kathmandu. Zonder twijfel een illegale kopie maar daar ging het liedje niet over. Het ging over drugs. Weed, Marihuana, Gangja. Daar houden die Rastas wel van. Je waant je weer eens lekker in Zion. Het beloofde land. En in Kathmandu zijn er genoeg verdwaasde Hippies en zoekers naar spiritualiteit die dat voorbeeld graag volgen. Het hoeft niet per se Gangja te zijn. Er zijn tal van andere middelen waar de geest van open gaat en die leiden tot een hogere vorm van bewustzijn.

  Nu vond ik Reggae best leuke muziek maar ik ben geen liefhebber van walmende joints. Natuurlijk heb ik als tiener wel eens een hijs genomen maar het deed niet veel voor me zoals dat heet. Ik vond het boven alles stinken. Anderen vinden dat ook en nemen weer liever een snuif of een paar pillen. Niet echt gezond allemaal maar dat zijn twintig bier na het voetballen ook niet. Laten we eerlijk zijn. Er is geen objectieve rationele reden om wiet, hash, coke of wat dan ook wel te verbieden en alcohol niet.

  Alcohol is wat gangbaarder in het sociale verkeer maar dat is consensus en gewoonte. Wiet is niet schadelijker dan alcohol. Integendeel. Alcohol is gewoon een harddrug die maatschappelijk geaccepteerd is. Als de geschiedenis anders was gelopen vonden we het nu misschien normaal om op recepties gezellig een knetterende joint op te steken en daar een kopje kruidenthee bij te drinken. Ik ben blij dat het niet zo is want ik heb liever een knisperend droge Cava maar uiteindelijk is dat een kwestie van smaak.

  De enigen die winnen bij het verbod op drugs zijn criminelen. Die worden schathemeltergend rijk omdat het illegale karakter van hun activiteiten de prijzen van hun handelswaar tot absurde hoogtes opstuwt. De Prohibition in de USA was een zegen voor de georganiseerde misdaad.

  Een hele illegale, gewelddadige bedrijfstak is ontstaan door bepaalde producten op de verboden lijst te zetten. De belastingbetaler betaalt ondertussen de rekening. Miljarden worden uitgegeven aan het opsporen, vervolgen en opsluiten van drugscriminelen. Zowel aan de aanbod als vraagzijde. Maar het lost niets en op en verandert niets aan het feit dat veel mensen graag een hijs of een snuif tot zich nemen.

  Zouden we allemaal massaal meer gaan blowen, snuiven, spuiten en slikken als het legaal was? Ik geloof er niets van. In Nederland met een relatief mild drugsbeleid wordt niet meer gebruikt dan in andere landen. Jongeren zullen natuurlijk altijd blijven experimenteren. En er zal altijd een deel van de gebruikers over de scheef gaan en in de problemen komen door overmatig gebruik. Net zoals met alcohol. Maar voor de overgrote meerderheid is het business as usual.

  Nu hebben wij hier in Nederland ten aanzien van softdrugs natuurlijk al ons fijne gedoogbeleid maar dat is een schizofrene en hypocriete constructie. De verkoop en bezit toestaan maar de bevoorrading illegaal verklaren. Hoe verzin je het? Dan is alles helemaal verbieden een helderder keuze maar dat stopt het verbruik en dus handel nooit.

  Legaliseren dus. Natuurlijk moet zoiets in internationaal verband dus daar (en niet alleen daar) zit helaas een behoorlijk praktisch probleem. Maar stel dat we het in Europees verband eens konden worden. Ik wordt al high van de gedachte alleen.

  In deze tijden van economisch zwaar weer zie je alle politieke partijen hun vaste stokpaardjes aan hervormingen, bezuinigingen en belastingverhogingen berijden maar over een forse besparing die criminelen treft hoor je ook de voortvarende ‘Kunduzcoaltie’ niet. Jammer. De overheid kan enorm besparen in het justitiële apparaat dat jaarlijks ongeveer 10 miljard euro kost. Het aandeel drugscriminaliteit in het totaal wordt vaak op 50% geschat dus dat is een kostenpost van 5 miljard. En natuurlijk zijn de feitelijke maatschappelijke kosten van drugscriminaliteit veel hoger door tal van ‘externaliteiten’ zoals het illegaal aftappen van stroom door kwekers.

  Alles bij elkaar dus een besparingspotentieel waar rechts en links hun vingers bij kunnen aflikken. En als we er nog wat accijnzen opzetten dan wordt het zowaar een bron van overheidsinkomsten. Het financieringstekort is zo weggewerkt en we kunnen onder het genot van een middel naar keuze weer ouderwets vroeg met pensioen. Het is tijd voor een nuchtere kijk op het drugsbeleid.

  Het heeft geen zin om moralistisch het één te verbieden, het ander te gedogen en de rest toe te staan. Ik ben het met de Rasta’s eens. Niet omdat ik hun voorkeuren deel maar omdat onze ‘war on drugs’ dweilen met de (geld)kraan open is.

  Ewoud Jansen Econoom & publicist
  Bron: meervrijheid.nl
  ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

  #2
  Mooi berichtje, dit weten we natuurlijk al jaren maar niemNd doet er iets aan
  ..

  Verstuurd via Tapatalk
  Poepzak 2015 - Amnesia, AK47, Red Purps, Auto Bubble & Sweet Mango Autoflower

  Comment


   #3
   Re: Legalize It!

   , spijtig genoeg.

   Comment


    #4
    Re: Legalize It!

    Dat wist ik toch allemaal al lang. Ieder eerlijk mens kan dit bedenken. Onze overheid weet dit ook. Helaas hebben ze geen belang in onze volksgezondheid of welbevinden van de burgers. Ons "beleid" is al langer op de schop.
    een paar jaar geleden deden ze voorkomen dat alle kwekers illegaal aftappen, voor stankoverlast zorgde, stiekem veel bij verdiende (dat maakt mensen nogal snel jaloers) veroorzakers van brand waren, ect, ect. Ze waren een groot probleem. De straffen voor de commerciële kweker werden (onevenredig) verhoogd. Sinds 1 juni 2011 is het kweken van 1 plant onder 1 lamp in 1 tent al bij voorbaat commercieel kweken en heb je een probleem als ze langskomen bij je hobbyhokje.
    Nu zijn het drugstoeristen die zogenaamd een probleem vormen (ook al klagen de meeste gemeenten er niet over) we krijgen/hebben dus een wietpas.
    Straks moeten de shops alweer verder van het schoolplein verwijderd zijn.
    Over een paar jaar veroorzaken die blowers ook een of ander "probleem". Dan gaan de maatregelen verder. Uiteindelijk blijft er niets meer over van het oude gedoogbeleid en zitten we keurig dankzij onze schijnheilige Franse, Duitse en vaderlandse politici meegedraaid in de Europese eenheidsworst.

    Ik hoop zo dat ik het mis heb!
    Last edited by JiMBR0wsKi; 2 June 2012, 17:24.

    Comment


     #5
     Re: Legalize It!

     Ik denk eerlijk gezegd dat steeds meer mensen hun ogen zullen openen en dat het uiteindelijk legaal gaat worden.
     Poepzak 2015 - Amnesia, AK47, Red Purps, Auto Bubble & Sweet Mango Autoflower

     Comment


      #6
      Re: Legalize It!

      30 jaar gedogen heeft de ogen geopend voor velen. De meeste mensen in Nederland weten dat af en toe gebruik van cannabis weinig risico's kent. "Legalize it" word al 40 jaar oid geroepen. Toch gebeurd het maar niet sterker nog we gaan weer bergafwaarts met de tolerantie.
      Het ligt niet aan "de mensen" (als het gewone volk) hun ogen zijn al lang open en in Nederland dankzij een open drugsbeleid zien ze nog scherp ook, ze hebben er verstand genoeg van om hierin keuzes te maken.
      Jammer genoeg wordt het beleid niet bepaald door de mensen maar door de politiek en die is NIET eerlijk t.a.v cannabis.
      Sinds het gedoogbeleid in de portefeuille van justitie zit wordt het stukje bij beetje minder. Elk nieuws dat in het voordeel van de cannabisliefhebber is wordt door hen weggemoffeld.

      Zoals het rapport van het Asser instituut. (een advies orgaan voor de overheid op het gebied van wetgeving)
      Het 1e rapport had de vraag: kan de teelt gereguleerd worden binnen Europese wet en regelgeving?
      Antwoord: JA DAT KAN!!!!!
      Dat wilde de politiek (minister Donner CDA) niet weten, Frankrijk gaf veel kritiek Nederlandse politici werden krampachtig dus de vraag wordt veranderd. Het rapport wordt vernietigd!!
      De 2e vraag: Is er ruimte binnen het gedoogbeleid om de teelt te reguleren?
      Antwoord: NEE DAT KAN NIET!!
      En daar worden we nu mee om de oren geslagen. Ik weet ook niet welk belang hierbij speelt voor politici. Dat gaat boven mn pet.
      Ik hoop wel dat Poepzak gelijk gaat krijgen. Ondertussen doe ik ook gewoon waar IK zin in heb, F*ck em all!!

      Zo en genoeg geschreven ook
      Last edited by JiMBR0wsKi; 3 June 2012, 13:37.

      Comment


       #7
       Re: Legalize It!

       Zodoende noemt Alborosie (reggaeartiest) dit, waarin wij leven een 'nazi democracy'.
       Geef de man ongelijk.
       Ik ben een Weed-O-Holic, noem me Weedovic.
       Je denk wattun mafkees maar 't boeit me niets

       Comment


        #8
        Me nah go be a part of dis nazi democracy

        Verstuurd via Tapatalk
        Poepzak 2015 - Amnesia, AK47, Red Purps, Auto Bubble & Sweet Mango Autoflower

        Comment


         #9
         Re: Legalize It!

         Poopzak snapt het
         Ik ben een Weed-O-Holic, noem me Weedovic.
         Je denk wattun mafkees maar 't boeit me niets

         Comment


          #10
          Re: Legalize It!

          http://dutchamazingnewsblog.wordpres...over-te-nemen/

          Farmaceuticabedrijven proberen een legalisering zo fel mogelijk tegen te houden, omdat er voor hen verliezen te verwachten vallen
          wanneer cannabis terug haar plaats in de maatschappij zou krijgen. Veel mensen zouden bij ziekte terugvallen op medicinale cannabis, indien
          zij de keuze zouden krijgen. Het is jammer voor Big Pharma, maar eerlijk is eerlijk!
          Kan het zijn dat we dezelfde liefde delen?

          Comment

          Footer Left Ad

          Collapse
          Bezig...
          X