Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wietpas schiet doel voorbij

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Wietpas schiet doel voorbij

  Korting op 420shop
  za 07 jul 2012, 13:49 |

  'Wietpas' schiet doel voorbij

  DEN HAAG - De op 1 mei ingevoerde nieuwe regels voor coffeeshops in de drie zuidelijke provincies, in de volksmond 'wietpas' genoemd, schieten hun doel voorbij. Als gevolg daarvan is de illegale straathandel fors toegenomen en is er een groot en ongrijpbaar netwerk ontstaan van nummers die gebeld kunnen worden voor de levering van wiet.

  Dat schrijven onderzoekers Nicole Maalsté en Rutger Jan Hebben in een zogenoemde quickscan, gemaakt in opdracht van de stichting Epicurus, een stichting die zich bezighoudt met onderzoek naar de effecten van de wietpas. „We vinden dat ook de noordelijke coffeeshopgemeenten moeten weten wat hun te wachten staat”, zei senior onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg Maalsté zaterdag in een toelichting.
  De politie heeft onvoldoende capaciteit om de handel aan te pakken, aldus het onderzoek. Kopen in de coffeeshop is minstens een kwart duurder dan via dealers op straat. Vooral de 18 tot 24 jarigen mijden de coffeeshop. Hetzelfde geldt voor allochtone blowers. „Het is zeer onwaarschijnlijk dat deze groepen massaal gestopt zijn met blowen”, aldus de onderzoekers. Illegale dealers maken geen onderscheid in leeftijd en verkopen naast wiet en hasj vaak ook nog andere drugs. „Hierdoor bestaat het risico dat jongeren bij de aanschaf van wiet of hasj in aanraking komen met harddrugs.”
  Naast de Marokkaanse jongeren uit Utrecht en Rotterdam zijn er nu ook Albanezen, Hongaren, Roemenen en allochtonen uit Noord-Frankrijk actief in de illegale handel in Zuid-Nederland. Een coffeeshophouder uit Roermond telde op één dag 25 drugsrunners: „De straatdealers werken in shifts. Ze komen met de trein of met de auto, draaien hun dienst en gaan dan weer terug naar hun eigen stad.”
  In Limburg worden veelal 'brave' minderjarige jongens geronseld. In Geleen is een jongetje van 9 jaar op een fiets aangehouden die mensen aansprak of ze drugs wilden kopen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/1...voorbij__.html
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: Wietpas schiet doel voorbij

  Hoe dan ook, die slavendrijvers in Den Haag blijven ontkennen dat het de criminaliteit in de hand werkt.
  Dat heeft weer allemaal te maken met 'gezichtsverlies'.

  En dat is best kwalijk; Het voorkomen van 'gezichtsverlies' staat altijd weer bovenaan de agenda van een politicus.
  Op zo'n punt handel je dus diep vanuit je eigen ego.
  Op zo'n punt handel je vanuit eigenbelang.
  Ik ben een Weed-O-Holic, noem me Weedovic.
  Je denk wattun mafkees maar 't boeit me niets

  Comment


   #3
   Re: Wietpas schiet doel voorbij

   Best wel kwalijk vind ik nogal een understatement maar goed dat vind ik van haast ieder besluit van dit kabinet. Ah joh de markt moet zich nu nog wat regelen dus is het logisch dat er onrust is. We hebben hier extra politie voor gekregen en we gaan dit hard aanpakken...aldus de rechtse Nederlandse politici.
   Nu moeten de shops een stuk van school verwijderd zijn, bescherming van onze "kwetsbare" jongeren wordt in hun beleid ingezet om deze maatregel door te drukken. Want ze zijn immers verantwoordelijk en voeren goed beleid. Dat zeggen ze zelf.

   Als dit doorgaat en over een aantal jaar meer jongeren problemen hebben met harddrugs, jongeren worden opgepakt omdat ze dealen al dan niet op een school dan...ja dan......
   is het de verantwoordelijkheid van de opvoeders en is het de verantwoordelijkheid van de scholen. Dat vind ik kwalijk!!
   In de rest van de wereld wordt het allemaal wat versoepeld en hier gaan ze terug in de tijd. Ergens in het midden zal het wel samen komen.

   Comment


    #4
    Re: Wietpas schiet doel voorbij

    En wat nog het aller stomste is, in 2013 word de wietpas in de rest van Nederland ingevoerd terwijl de resultaten van alle testen over we wietpas pas in 2014 worden vrijgegeven. Je zou verwachten dat de overheid eerst kijkt naar de resultaten van de al ingevoerde wietpas voordat je verder gaat met de rest van Nederland... maar kwa dat soort dingen is de regering echt van de pot gerukt

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X