Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Uruguay

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Uruguay

  Korting op 420shop
  Beste,

  ik vertrek vandaag naar Uruguay, aangezien het parlement daar wiet totaal legaal gemaakt heeft. Van het kweken, verkopen, distribueren etc.
  Wanneer gaat onze regering eens inzien dat die Zuid Amerikaanse landen zo gek nog niet zijn en nemen wij dit over!?

  Tot ziens en tot snel!

  #2
  Re: Uruguay

  Ja ik was vanochtend ook verbijsterd toen ik het hoorde. Tijd dat we hier in heel Europa ook eens gaan legaliseren. Hebben we tenminste een normale hobby en hebben de wouten meer tijd om echte boeven te gaan vangen. Nou dat wordt dan maar spaans of Portugees leren dan.

  Comment


   #3
   Re: Uruguay

   Geweldig.

   Daar kan Ivo nog een puntje aan zuigen.
   http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

   Comment


    #4
    Re: Uruguay

    Ff het stukje nieuws erbij:

    Na ruim 14 uur debatteren heeft het land Uruguay cannabis gisteravond zo goed als gelegaliseerd. Als ook de Senaat het wetsvoorstel goedkeurt, wordt het Zuid-Amerikaanse land het eerste land ter wereld waar de productie, verkoop en consumptie van cannabis legaal is.
    In de wet staat onder andere dat de overheid van Uruguay de controle en regulering van de import, export, kweek, oogst, productie, verwerving, opslag, commercialisering en distributie van cannabis en derivaten op zich neemt. De Uruguayaanse overheid wil daarmee de risico’s minimaliseren en de schade van cannabisgebruik verminderen.
    Na een debat in het parlement dat ruim 14 uur duurde heeft de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Uruguay de legalisering van cannabis goedgekeurd. Aangezien de regeringspartij in de Senaat ook een meerderheid heeft wordt algemeen aangenomen dat het voorstel daar ook wordt goedgekeurd.
    Na invoering van de wet zal een speciale instelling belast worden met de productie en distributie van cannabis. Gebruikers kunnen dan tot 40 gram per maand kopen bij apotheken.
    Afgelopen jaar stemden de Amerikaanse staten Colorado en Washington in met de legalisering van cannabis. In een aantal andere staten, waaronder Californië, wordt cannabisgebruik alleen voor medicinale doeleinden toegestaan.
    Na jarenlange drugsoverlast heeft Portugal alle drugs gedecriminaliseerd. In Tsjechië schrapte de regering in 2010 het bezit van 15 gram cannabis en vijf gram hasj uit het strafwetboek. In Zwitserland gaf de overheid harddrugs volledig vrij.
    In al deze landen bleek deze koerswijziging voor succes te zorgen. De drugsoverlast nam af en het gebruik bleef binnen de perken.


    14 uur debatteren, that's all it takes, IVO!!!!!
    Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


    sigpic

    FAQ links over kweken    Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
    W.L.S. Churchill    Comment


     #5
     Re: Uruguay

     Ja, ben benieuwd hoe zo een 14u vergadering er dan wel mag uitzien.

     Of was het mss de laatste 5min van de vergadering: "hey jongens, die wiet even legaliseren?"

     Comment


      #6
      Re: Uruguay

      we hebben een debatcultuur als het aankomt op regeren, onze regeringen zijn stuk voor stuk keien in het overleggen en uithollen van allerhande voor de hand liggende en lege voorstellen, vijf minuten politieke moed (.. hmmm waar heb ik dat nog gehoord) is alles wat er nodig is. uiteraard spreek ik dan eerst en vooral over het nederlandse beleid waarna ikzelf nog een jaar of tien zal wachten en verwachten tot onze heikneuters het ook doorhebben. wat Beginn zei deed me trouwens 'quick reply-en': de kunst van debatteren en overeenkomsten sluiten ligt echter in het hebben van een uiters sterke blaas, maag en een kop die zonder of met heel weinig slaap kan.. waarom duren die babbelsessies zo ontiegelijk lang? wel, de winnaars zijn zij die niet opgeven en ettelijke uren kunnen blijven doorgaan zonder verpinken en wegzinken in een diepe dagdroom. slaag je er niet in je gezeik op te houden of ligt die elvendertigste pitta op je maag, heb je last van een in diepe gedachten verzonken droompje dan ben je geheid de pineut, want het is op zulke momenten dat de finale overeenkomsten worden gepleegd. zij die het niet aankunnen maken het niet in de politiek, net zoals de kunst van het propaganderen, je weet wel die ellenlange kroegentochten voor een verkiezing met het oog op het binnenhalen der aangeschoten stemmen, is dat je nooit of te nimmer je pils leegdrinkt, je krijgt er zoizo een kwart vat van aangeboden, neem ze allemaal aan met een brede glimlach drink ze maximaal half leeg, zet ze vervolgens argeloos op de toog en ga verder met de volgende .. om maar te zeggen dat je steeds moet opletten, in politieke kringen zijn ze kei in het leggen van hinderlagen en de belangrijkste beslissingen vallen pas in de laatste minuten. (ober volgende aub)

      Comment


       #7
       Re: Uruguay

       En op die manier gaat de essentie van het debat verloren in de ellenlange discussies die kant nog wal raken....... daarom gaat het hier ook zo goed in Nederland
       Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


       sigpic

       FAQ links over kweken       Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
       W.L.S. Churchill       Comment


        #8
        Re: Uruguay

        ik meende gisteren ergens opgevangen te hebben dat er protest vanuit de VN is op het besluit van Uruguay, daar dit internationale verdragen schendt. Bullshit natuurlijk, als een democratische (of andere) nationale regering besluit iets toe te laten moet de VN gewoon opzouten, stelletje smurfen.
        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

        Comment


         #9
         Re: Uruguay

         @El Guerillo: Uitstekende samenvatting van de politiek.

         @Moreweed: Tja, die VN... Is dat niet een soort niet-katholiek vaticaan?

         Comment


          #10
          Re: Uruguay

          één plaatje zegt meer dan duizend woorden Blani :

          VN.JPG
          Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

          Comment


           #11
           Re: Uruguay

           @Guerilliero daar vreesde ik al voor, goed verwoord

           @Vale: "de essentie gaat verloren" is ook het eerste waar ik aan dacht

           @moreweed steekt hij gelijk zijn rechtse middenvinger op.. pun pun

           Comment

           Footer Left Ad

           Collapse
           Bezig...
           X