Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Legale cannabis doet criminaliteit dalen in Colorado

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Legale cannabis doet criminaliteit dalen in Colorado

  Korting op 420shop

  AP

  Tegenstanders van de legalisering van cannabis hadden een zondvloed aan criminaliteit verwacht, maar na enkele maanden blijkt het tegenovergestelde in Colorado. De criminaliteitscijfers dalen.

  Sinds 1 januari 2014 is cannabis legaal in de Amerikaanse staat Colorado. Je mag het gebruiken én in kleine hoeveelheden ook verkopen. ‘Dieven zullen hun maskers opzetten en naar uw huis komen. Ze zullen uw wiet en uw geld opeisen’, verklaarde sheriff Tom Allman, een notoir tegenstander van de legalisatie toen.
  Uit de criminaliteitscijfers van de eerste drie maanden van 2014 blijkt echter het omgekeerde. Zowel het aantal diefstallen en inbraken als het aantal geweldmisdrijven is gedaald in de staat. De geweldmisdrijven zoals moord en aanranding daalden met bijna 7 procent, het aantal diefstallen en inbraken ging zelfs met 11 procent naar beneden.

  Het nieuwsblad

  #2
  Re: Legale cannabis doet criminaliteit dalen in Colorado

  goed nieuws! Dalende criminaliteit altijd goed natuurlijk

  Comment


   #3
   Re: Legale cannabis doet criminaliteit dalen in Colorado

   mooizo,
   had meer gehoopt dat wij altijd nog eerste waren geweest,
   maar helaas

   maar ik las over de islamatisering en Europa,
   als het niet met onze eigen nationaliteit gebeurd,
   in 2050 zouw 55% uit islam bestaan,
   en Marokko gaat legaliseren dan komen we later ook aan de pas haha

   Comment


    #4
    Re: Legale cannabis doet criminaliteit dalen in Colorado

    Met alle respect, maar ik zie niet meteen een oorzaak-gevolg in deze tekst (tenzij alle 'criminelen' zo stoned zijn van hun wietje dat ze geen zin meer hebben in aanrandingen en inbraken )
    Natuurlijk is dit wel goed nieuws. Alle ogen zijn gericht op Colorado, dus bij succes blijft legalisering bij ons niet lang uit denk ik...

    Comment


     #5
     Re: Legale cannabis doet criminaliteit dalen in Colorado

     Vind ook dat er ruimte is voor twijfel over de kwaliteit van de titel. Beter had het in mijn mening iets geweest van "Geen stijging in criminaliteit na legalisatie cannabis" (Door journalist Woody). Je kan moeilijk zeggen dat de daling een gevolg is van de legalisatie. Bovendien verklaarde die Sherrif dat er een stijging ging zijn in criminaliteit, misschien dat er juist omwille van dat voorgevoel meer patrouilles zijn uitgevoerd en dat het daardoor kalmer was op de straten? Geen idee hè... het is maar om een voorbeeld te geven.

     (Wtf Woody? Wat probeer je te zeggen? Is toch goed nieuws!)

     Desalniettemin... een daling in de criminaliteit is geweldig en het is het tegenovergestelde van een stijging (waarbij er waarschijnlijk wel snel met de vingers zou gewezen worden) DUS het zal zeker wel een effect hebben op de verdere decriminalisatie van cannabis, al is het maar dat mensen niet zouden zeggen "I told you so!". Hoe meer redenen om te zeggen dat het geen negatieve gevolgen heeft op vlak van ..., hoe beter.
     Woody's zen kweek!

     Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X