Mededeling

Collapse
No announcement yet.

8 THC-verschillen tussen man & vrouw

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  8 THC-verschillen tussen man & vrouw

  Korting op 420shop
  Wiet is genieten voor beide geslachten, dat staat als een paal boven water. Maar uit verschillende recente onderzoeken blijkt dat mannen en vrouwen toch verschillend reageren op THC. Het is eerlijk verdeeld, want voor zowel de mannen als de vrouwen zijn er specifieke voordelen te benoemen.
  Cannabis en de geslachten

  Het is bekend dat bepaalde genotmiddelen verschillende effecten kunnen hebben op de geslachten. Toch richten veel cannabis-onderzoeken zich uitsluitend op mannen. Hierdoor is er aanzienlijk minder wetenschappelijk onderbouwde informatie over de effecten van cannabis op vrouwen. Maar nu ook veel dames de voordelen van wiet ontdekken, keert het tij ook onder de onderzoekers. De afgelopen jaren is er dan ook meer onderzoek gedaan naar de verschillende effecten van wiet op vrouwen. Over het algemeen doen mannen het goed met cannabis, en ze houden ook wel van een lekker jointje. Negatieve effecten zijn er bijna niet, maar ook hun geslacht veroorzaakt de nodige verschillende effecten.
  Vapen met een penverdamper, zeer populair onder de dames. Foto: Marcel Jancovic/Shutterstock

  1. THC en oestrogeen

  Jazeker, de menstruatiecyclus kan volgens een onderzoeksteam van de Washington State University in Seattle de high beïnvloeden. Vrouwen merken het meest van het effect van THC wanneer hun oestrogeen-spiegel (vrouwelijk hormoon voor de leken) op z’n hoogst is en daarna weer zakt. Dat is meestal twee dagen voordat de menstruatie begint, aldus wetenschapper Rebecca Craft.
  2. Meer munchies

  Mannen krijgen sneller vreetkicks van wiet dan vrouwen. Nu eten mannen over het algemeen sowieso al meer dan vrouwen, maar helemaal na het roken van een lekkere spliff. Dus als jullie samen lekker stoned zijn en jij eet 3/4e van een pizza, terwijl zij genoegen neemt met twee puntjes, dan weet je hoe dat komt, omdat je een stonede man bent dus! Verhoogde eetlust is een van weinige bijwerkingen die bij mannen sterker is.
  3. Snellere ontwenningsverschijnselen

  Ben je als vrouw misschien wat chagrijnig als je geen wiet meer in huis hebt? Daar kan een reden voor zijn. Volgens een onderzoek uit 2010 zouden vrouwen sneller ontwenningsverschijnselen vertonen dan mannen als ze voor langere tijd zonder wiet zitten. Veel van die verschijnselen zijn lichamelijk zoals verstoring van de slaap, irritatie of gebrek aan eetlust.
  4. Laag pijnstillend effect

  Mannen hebben – helaas voor ze – echt wat meer wiet nodig dan vrouwen om van pijn af komen. Mannen zijn dan ook minder gevoelig voor THC dan vrouwen. Maar goed, wiet roken is geen straf dus daar komen de mannen vast wel overheen. Het bleek uit een rattenonderzoek van Craft (zie #1).
  Mannen dienen een grammetje meer te roken voor dezelfde pijnstillende effecten als vrouwen, op zich geen straf toch? Foto: Sergei Bachlakov/Shutterstock.com

  5. Hoog pijnstillend effect

  Goed, omgekeerd dan. Uit het onderzoek van Craft blijkt dus dat de pijnstillende werking van THC weer beter werkt bij vrouwen, juist omdat ze zo gevoelig zijn voor de cannabinoïde. Bij proeven op knaagdieren zouden vrouwtjes 30 procent meer pijnstillende effecten voelen dan mannetjes. Uiteraard zijn dit maar dierproeven, maar het is niet uit te sluiten dat THC ook bij mensen een stuk heftiger werkt bij de dames.
  6. Verhoogd libido

  Há, het leukste wietvoordeel geldt voor beide geslachten. En dat is maar goed ook want ja, in je eentje heb je niet heel veel aan zo’n verhoogd libido laten we maar zeggen. Bij vrouwen speelt oestrogeen een grote rol bij het ontwikkelen van seksuele drift. Eerder hebben we al gezien dat vanwege de connectie met een hoog percentage oestrogeen en THC-gevoeligheid het libido van vrouwen stijgt. Bij mannen werkt dit min of meer hetzelfde. THC wakkert het mannelijke hormoon testosteron aan, wat in de jaren 80 al ontdekt was na proeven op – jawel – mannetjesratten.
  Foto: Igor Salcov/Shutterstock

  Hierbij moeten we wel even zeggen dat bij beide geslachten een lage dosis THC beter is voor de seks dan een hoge dosis. Bij mannen zou een lage dosis het testosteron een uur kunnen laten pieken, maar bij een hoge dosis maar 20 minuten. Daarom kun je het beste niet te veel blowen van te voren en meteen daarna de daad doen . Bij vrouwen kan door teveel THC de hoeveelheid oestrogeen afnemen waardoor je minder zin krijgt in seks. Misschien is het daarom verstandig om een wietsoort te roken die iets minder sterk is.
  7. Sneller THC-tolerant

  Volgens onderzoekers van Washington State University zouden vrouwen veel sneller tolerantie voor THC opbouwen. Dit is onderzocht op mannetjes- en vrouwtjesratten. Omdat hierboven al vermeld is dat vrouwen gevoeliger lijken voor THC, gaven onderzoekers de vrouwtjesratten eerst een lagere dosis. Daarna hielden ze de beestjes van beide geslachten 10 dagen in de gaten. Na die tijd hadden vrouwtjes ineens een hogere dosis nodig voor hetzelfde effect. Hoewel deze test is gedaan op knaagdieren en je het dus wel een beetje met een korrel zout moet nemen, geeft het aan dat vrouwen wellicht sneller gewend raken aan THC.
  8. Slechter visueel-ruimtelijk geheugen

  Het visueel-ruimtelijke gewatte..? Juist, geheugen! Dat is het vermogen om bijvoorbeeld de weg terug naar huis te vinden zonder kaart of Tomtom. Helaas voor vrouwen zou uit onderzoek blijken dat cannabis vrouwen sneller visueel vergeetachtig maakt dan mannen. Om specifieker te zijn, tast het bij vrouwen het visueel-ruimtelijke gedeelte van het geheugen aan. Dat zorgt ervoor dat je richtingen en locaties uit je omgeving kunt herinneren. Als ze blowen, zouden vrouwen hier veel meer moeite mee hebben dan mannen.
  sigpic
  LED there be light

  #2
  Re: 8 THC-verschillen tussen man & vrouw

  Leuk artikel.

  Extra:
  Ad usum proprium!

  Comment


   #3
   Re: 8 THC-verschillen tussen man & vrouw

   tHX voor de aanvulling een +1 rep point voor jouw

   sigpic
   LED there be light

   Comment


    #4
    Re: 8 THC-verschillen tussen man & vrouw

    Graag gedaan Kanon.

    Nog iets interessants gevonden Al is het afkomstig van de cosmopolitan
    http://www.cosmopolitan.com/sex-love...relationships/
    Ad usum proprium!

    Comment


     #5
     Re: 8 THC-verschillen tussen man & vrouw

     mooie aanvulling ganjagast +1
     sigpic
     LED there be light

     Comment


      #6
      Re: 8 THC-verschillen tussen man & vrouw

      leuk artikel !

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X