Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

8 THC-verschillen tussen man & vrouw

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    8 THC-verschillen tussen man & vrouw

    Korting op 420shop
    Wiet is genieten voor beide geslachten, dat staat als een paal boven water. Maar uit verschillende recente onderzoeken blijkt dat mannen en vrouwen toch verschillend reageren op THC. Het is eerlijk verdeeld, want voor zowel de mannen als de vrouwen zijn er specifieke voordelen te benoemen.
    Cannabis en de geslachten

    Het is bekend dat bepaalde genotmiddelen verschillende effecten kunnen hebben op de geslachten. Toch richten veel cannabis-onderzoeken zich uitsluitend op mannen. Hierdoor is er aanzienlijk minder wetenschappelijk onderbouwde informatie over de effecten van cannabis op vrouwen. Maar nu ook veel dames de voordelen van wiet ontdekken, keert het tij ook onder de onderzoekers. De afgelopen jaren is er dan ook meer onderzoek gedaan naar de verschillende effecten van wiet op vrouwen. Over het algemeen doen mannen het goed met cannabis, en ze houden ook wel van een lekker jointje. Negatieve effecten zijn er bijna niet, maar ook hun geslacht veroorzaakt de nodige verschillende effecten.
    Vapen met een penverdamper, zeer populair onder de dames. Foto: Marcel Jancovic/Shutterstock

    1. THC en oestrogeen

    aldus wetenschapper Rebecca Craft.
    2. Meer munchies

    Mannen krijgen sneller vreetkicks van wiet dan vrouwen. Nu eten mannen over het algemeen sowieso al meer dan vrouwen, maar helemaal na het roken van een lekkere spliff. Dus als jullie samen lekker stoned zijn en jij eet 3/4e van een pizza, terwijl zij genoegen neemt met twee puntjes, dan weet je hoe dat komt, omdat je een stonede man bent dus! Verhoogde eetlust is een van weinige bijwerkingen die bij mannen sterker is.
    3. Snellere ontwenningsverschijnselen

    Ben je als vrouw misschien wat chagrijnig als je geen wiet meer in huis hebt? Daar kan een reden voor zijn. Volgens een onderzoek uit 2010 zouden vrouwen sneller ontwenningsverschijnselen vertonen dan mannen als ze voor langere tijd zonder wiet zitten. Veel van die verschijnselen zijn lichamelijk zoals verstoring van de slaap, irritatie of gebrek aan eetlust.
    4. Laag pijnstillend effect

    rattenonderzoek van Craft (zie #1).
    Mannen dienen een grammetje meer te roken voor dezelfde pijnstillende effecten als vrouwen, op zich geen straf toch? Foto: Sergei Bachlakov/Shutterstock.com

    5. Hoog pijnstillend effect

    Goed, omgekeerd dan. Uit het onderzoek6. Verhoogd libido

    libido van vrouwen stijgt. Bij mannen werkt dit min of meer hetzelfde. THC wakkert het mannelijke hormoon testosteronvrouwen kan door teveel THC de hoeveelheid oestrogeen afnemen waardoor je minder zin krijgt in seks. Misschien is het daarom verstandig om een wietsoort te roken die iets minder sterk is.
    7. Sneller THC-tolerant

    Volgens onderzoekers van Washington State University zouden vrouwen veel sneller tolerantie voor THC opbouwen. Dit is onderzocht op mannetjes- en vrouwtjesratten. Omdat hierboven al vermeld is dat vrouwen gevoeliger lijken voor THC, gaven onderzoekers de vrouwtjesratten eerst een lagere dosis. Daarna hielden ze de beestjes van beide geslachten 10 dagen in de gaten. Na die tijd hadden vrouwtjes ineens een hogere dosis nodig voor hetzelfde effect. Hoewel deze test is gedaan op knaagdieren en je het dus wel een beetje met een korrel zout moet nemen, geeft het aan dat vrouwen wellicht sneller gewend raken aan THC.
    8. Slechter visueel-ruimtelijk geheugen

    Het visueel-ruimtelijke gewatte..? Juist, geheugen! Dat is het vermogen om bijvoorbeeld de weg terug naar huis te vinden zonder kaart of Tomtom. Helaas voor vrouwen zou uit onderzoek blijken dat cannabis vrouwen sneller visueel vergeetachtig maakt dan mannen. Om specifieker te zijn, tast het bij vrouwen het visueel-ruimtelijke gedeelte van het geheugen aan. Dat zorgt ervoor dat je richtingen en locaties uit je omgeving kunt herinneren. Als ze blowen, zouden vrouwen hier veel meer moeite mee hebben dan mannen.
    sigpic
    LED there be light

    #2
    Re: 8 THC-verschillen tussen man & vrouw

    Leuk artikel.

    Extra:
    Ad usum proprium!

    Comment


      #3
      Re: 8 THC-verschillen tussen man & vrouw

      tHX voor de aanvulling een +1 rep point voor jouw

      sigpic
      LED there be light

      Comment


        #4
        Re: 8 THC-verschillen tussen man & vrouw

        Graag gedaan Kanon.

        Nog iets interessants gevonden Al is het afkomstig van de cosmopolitan
        http://www.cosmopolitan.com/sex-love...relationships/
        Ad usum proprium!

        Comment


          #5
          Re: 8 THC-verschillen tussen man & vrouw

          mooie aanvulling ganjagast +1
          sigpic
          LED there be light

          Comment


            #6
            Re: 8 THC-verschillen tussen man & vrouw

            leuk artikel !

            Comment

            Bezig...
            X