Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

cannabis-pasje

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  cannabis-pasje

  Korting op 420shop
  Nederlands plan voor cannabis-pas wankelt

  Het plan voor een zogenaamde "wietpas" of "cannabispas" die nodig zou zijn om toegang te krijgen tot de coffeeshops in Nederlands-Limburg wankelt. Het plan werd amper een week geleden gelanceerd met de bedoeling om het drugstoerisme in de grensstreek minder aantrekkelijk te maken. Maar volgens de Volkskrant gelooft enkel initiatiefnemer Gerd Leers, burgemeester van Maastricht, er nog in.

  De anderen hebben hun steun min of meer ingetrokken. Voornaamste reden daarvoor is de weigering van de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken om extra agenten beschikbaar te stellen. De Limburgse gemeenten hadden dat gevraagd om te voorkomen dat de illegale drugshandel zou opbloeien. (belga/bdr)

  #2
  Re: cannabis-pasje

  Jammer dat Geert Leers energie steekt in dit plan, het kan allemaal veel makkelijker...
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  Comment


   #3
   Re: cannabis-pasje

   Gerd Leers is, als een van de weinige CDA'ers, voor het gedogen van cannabis. Wellicht ziet Leers het pasjessysteem als 1 van de laatste redmiddelen van het gedoogbeleid ?

   Grote doorn in het oog van de tegenstanders van ons beleid is de overlast veroorzaakt door drugstoeristen en de daarbij behorende criminaliteit. Bij elke discussie omtrent het gedoogbeleid komen deze 2 punten weer naar voren.

   D.m.v. het pasjessysteem wilt Leers deze toeristen ontmoedigen, en daarmee deze problemen proberen te voorkomen en daarmee weer proberen ons gedoogbeleid in stand te houden.

   Ik vind deze leers eigenlijk helemaal niet verkeerd, zeker niet als je ziet wat voor een figuur er aan de top staat bij de CDA.


   Een dag zonder wiet kent Flip niet.

   Comment


    #4
    Re: cannabis-pasje

    Beter zetten ze zijn idee voor de wiet boulevard door
    Veel gestelde vragen over het forum

    JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
    420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

    Comment


     #5

     Comment


      #6
      Re: cannabis-pasje

      Pasjes zuigen, je hoeft je toch ook niet te laten registreren om een krat bier te kunnen kopen...

      Comment


       #7
       Re: cannabis-pasje

       Dat is waar. Maar het is een manier die denk ik alleen rond de grens word ingevoer vanwege de drug runners. Ik denk niet dat je zoiets tegen gaat komen in andere provincies.

       Maar ja het gedoogd beleid ligt al tijden aan het vuur vanwege de verkeerde voor oordelen omdat wiet wel bekent staat als een drug en van alcohol word dat vaak verzwegen, alhoewel als je ze naast elkaar legt denk ik dat alcohol toch de boosdoener is. Maar ja probeer dat maar is aan een politicus of iemand die hier wat aan kan veranderen uit te leggen want die luisteren daar denk ik toch niet naar.

       Comment


        #8
        Re: cannabis-pasje

        ik ben geen voorstander wie weet ga je nog een pasje nodig hebben om te drinken,roken,vettige friet te eten,enz.... je kan pasjes maken tot in oneidigheid.
        nee burgervader gewoon ons laten doen en we graken er ook wel.
        grtz

        Comment


         #9

         Comment


          #10
          Re: cannabis-pasje

          hou kunnen ze nou zoiets toepassen stel nou ik kom bij een choppa en silver haze is in de aanbieding dan kan je dus maar 5 gram halen in plaats van meer hebben ze daar wel eens over nagedacht?!? en mensen die drank kopen mogen zoveel als ze willen kope terwijl drank meer overlast, vechtpartijen veroorzaakt ik snap het ff niet meer leven we nou in de omgekeerde wereld ?
          Last edited by joswa; 28 May 2009, 19:38.

          Comment


           #11
           Re: cannabis-pasje

           Officieel mag de shop maar 5 gr/persoon verkopen,met of zonder pasjessysteem. Dmv het pasjessysteem kan perfect gecontroleerd worden of men zich hier ook aan houdt.

           Dat met die drank is helemaal waar en hypocriet. Ook hier mogen ze van mij best een pasjessysteem uitvinden. In feite is dit er al, een winkelier, slijter of barkeeper zou altijd om een legitimatie moeten vragen om te controleren of je 16 jaar of ouder bent. Verkoopt men toch nog drank aan minderjarigen, dan zouden ze de zaak moeten sluiten.


           Helaas hoor je wel vaak dat een coffeeshop gesloten wordt vanwege het overtreden van de regels, van een zaak waar alcohol verkocht wordt hoor je dit eigenlijk nooit. (Of er moet al drugs verkochten worden )

           Het is inderdaad een omgedraaide, hypocriete wereld waar we in wonen !
           Een dag zonder wiet kent Flip niet.

           Comment


            #12
            Re: cannabis-pasje

            .

            Als een dergelijke regeling het ooit zou halen tot de randstad...

            Dan heb ik gelukkig genoeg vrienden die niet blowen die ook een pas willen aanvragen en ieder dagelijks voor mij mijn 'gram'kunnen halen...

            Betekent dus van mijn kant alleen maar meer overlast omdat er dan voor 150 Gram wiet per maand door meerdere personen gehaald moet gaan worden...

            Nu kan ik nog elke dag 5 gram halen gelukkig... en als er iemand meeloopt dan 10...
            En dan lopen we meestal metteen 2 of 3 keer zodat ik weer een weekje verder kan...

            Ook idiotie ! Laat mij met mijn medische indicatie gewoon 35 gram per week halen in 1 keer !

            Dat lopen is voor mij OOK een SLOPER !

            ....

            Comment


             #13
             Re: cannabis-pasje

             P.S.

             Waarom niet...

             Wiet ?
             Alleen op vertoon van een NL paspoort en geldig postadres bewezen d.m.v. een bankafschrift o.i.d.

             Het kopen en gebruiken van wiet binnen het nederlandse gedoogbeleid is een verworven recht van de nederlanders !

             .

             Comment


              #14
              Re: cannabis-pasje

              Als ze er een database achter hangen ga ik nooit meer naar de coffeeshop, het is niet nodig en ik vind het behoorlijk je privacy aantasten.

              De grootste terroristen werken voor de Amerikaanse overheid!

              Zie ook dit artikel en filmpje: http://www.wacholland.org/nl/blogs/v...chendingen-toe              De Europese Commissie zal deze maand juni de normen voor de toekomstige Europese paspoorten presenteren. De documenten moeten een elektronische chip met vingerafdrukken van de houder bevatten.Project L.U.C.I.D
              Project L.U.C.I.D. bestaat uit een geavanceerde computercontrole systeem dat over de hele wereld zal worden ingevoerd. Dit kan door het vormen van een netwerk waaraan alle computerdatabases dienen te worden gekoppeld. Het totale netwerk wordt het "Universal Computerized Identification Clearinghouse Resource Center" genoemd. Via dit systeem kan iedereen en alle gegevens van personen worden opgespoord en zijn direct beschikbaar.

              Het idee van het project komt van de NSA (National Security Agency) in Amerika. De NSA is net zoiets als de CIA, alleen werkt de CIA op lokaal/ staat-niveau en de NSA over heel Amerika. De NSA staat zelfs boven de president in het Witte Huis en kan aan hem opdrachten geven bijvoorbeeld met betrekking tot oorlogen en dergelijke belangrijke zaken.

              Hoe komt de NSA aan gegevens?
              Met gespecialiseerde computersystemen over de hele wereld, houdt de NSA informatie bij over oorlogen, veiligheidsregelingen, spionagenetwerken, inlichtingendiensten etc, maar ook over personen.

              Hierbij wordt gebruik gemaakt van gegevens die verkregen worden via o.a. satellieten, telecommunicatienetwerken en banken. Al deze gegevens samen worden opgeslagen in L.U.C.I.D. Het doel van dit alles is controle en daardoor macht.

              Een beetje controle kan toch geen kwaad?
              Het idee van een groot controlesysteem is op zich zo gek nog niet. Daders van misdrijven kunnen snel worden opgespoord, maar ook slachtoffers misschien sneller gevonden. Dat is toch het doel van L.U.C.I.D? Het is een Universal Criminal Identification Database. Maar waar staat de ‘L’ dan voor?

              De ontwerpers ontkennen het, maar volgens inside info zou de ‘L’ in LUCID staat voor "Lucifer"; de duivel dus. En dat is helemaal geen onlogische gedachte als we verder kijken naar het doel van LUCID.

              Een wereldwijde I.D.-kaart
              Om iedereen aan te sluiten op het LUCID netwerk krijgt iedereen een universele biometrische I.D.-kaart. Deze kaart bevat de persoonlijke gegevens van de drager van de kaart in de zin van stemgegevens, iris, voet en vingerafdrukken, gezichtsvorm en DNA.

              Biometrie betekent dan ook het identificeren d.m.v. lichaameigen kenmerken en –stoffen Gegevens op de kaart kunnen via satelieten op elk moment bijgewerkt en geraadpleegd worden.

              De kaart kan gebruikt worden bij de boodschappen, bij sollicitaties, bij telefoneren, voor de ziektekostenverzekeraar, kortom overal.
              meer informatie:
              http://myweb.cableone.net/mtilton/lucid.htm
              Veel gestelde vragen over het forum

              JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
              420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

              Comment


               #15
               Re: cannabis-pasje

               Dikke bullschit dat pasje.

               Grtz
               420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
               Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

               Comment

               Bezig...
               X