Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

  Korting op 420shop
  za 03/05/08 - Op de Vrijdagmarkt in Antwerpen zijn zaterdag vijf leden van de actiegroep Trekt Uw Plant opgepakt.

  De vzw Trekt Uw Plant ijvert voor de legalisering van cannabis en voerde actie op de Vrijdagmarkt op de drugswet op de proef te stellen.

  Drie leden werden opgepakt omdat ze in het openbaar zaadjes van de cannabisplant plantten, twee anderen omdat ze een joint rookten in het openbaar, wat nog altijd strafbaar is.

  De actie werd stilgelegd, het promotiemateriaal van de vzw werd in beslag genomen.

  Vorig jaar werden vijf leden van Trekt Uw Plant nog veroordeeld voor het bezit van verdovende middelen. Zij gingen daartegen in beroep.
  http://www.deredactie.be/cm/de.redactie ... lant_Actie

  omg, maar best dat ik op het laatste moment niet meer kon gaan
  >>> LR2 mini-kweekje<<<

  #2
  Re: Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

  Kijk vind ik nu eens spijtig zie...
  Is er dan eens een evenement dat wil opkomen voor onze rechten, moeten er dan wel altijd een paar $*!# onnozelaars tussenlopen die héél de boel voor iedereen verzieken...


  Heb men post maar aangepast nu ik een duidelijker beeld heb op de zaak
  Ik ben een groot mysterie, verpakt in een raadsel met een strik van vraagstukken

  Comment


   #3
   Re: Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

   Lol boerjangster, volgens mij zijn de 3 planters gewoon de personen die,zoals T U P aankondigde, de planters van de moederplant. Waarschijnlijk wordt 1 van die plantjes de moeder, waar ze de stekken van de T U P - leden afhalen en grootbrengen in de gemeenschappelijke plantage. Niets mis mee vind ik.
   Dit heeft T U P aangekondigd.

   Het is weer een laffe daad van de flikken (die waarschijnlijk van een hoger meneertje de opdracht hebben gekregen) die de hele vreedzame actie moeten verzieken.
   Stop verdomme met die onschuldige mensen op te pakken voor zoiets dom. Het enige wat zij willen is 1, 1 klein plantje, voor eigen gebruik. Zodat ze niet op straat moeten kopen of naar Nederland moeten gaan en dus hun wiet over de grens moeten smokkelen.


   Die 2 rokers dat zich niet konden inhouden: heel dom van jullie.


   Greetz,
   zion

   Comment


    #4
    Re: Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

    wat had ik gezegd, paar slimme beginne jointje roken int openbaar, zelfs in NL is weed roken in openbare plaatsen verboden, goe bezig gasten,

    Comment


     #5
     Re: Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

     Oorspronkelijk geplaatst door tommy guns
     wat had ik gezegd, paar slimme beginne jointje roken int openbaar, zelfs in NL is weed roken in openbare plaatsen verboden, goe bezig gasten,

     man die gasten zijn opgepakt aan de groenplaats deze zijn na twee uur vrijgelaten en da was het.

     voor de rest zijn er behalve de leden van tup ook nog ne maat opgepakt omdat we na de arrestatie naar het politie kantoor getrokken zijn voor uitleg, maar in belgie krijgt ge geen reden. we kregen een nr van de persdienst en al lachend zeiden ze dat deze maar tijdens de kantoor uren bereikbaar is hij heeft drie uren moeten zitten, geen verklaring of niets en was weer vrij. nu gaat hij zelf klacht indienen wegens onrechtmatige arrestatie. wat hij kan omdat je in belgie nog altijd vragen mag stellen en ze daarvoor geen reden tot arrestatie kunnen afdwingen.

     na afloop is er heel veel geblowd geweest wat een reactie was op de arrestatie van de leden van tup en onze maat die vast zat.

     tup is btw aangeklaagt tot aanzet van gebruik bij minderjarigen, wat duidelijk in hun regels staat dat ze dit niet willen en aan mee werken. dus mee deze is bewezen dat er nu in belgie een zerotolerantie bestaat
     a friend with weed, is a friend indeed. zegge ze altijd maar das toch te zien zenne

     Comment


      #6
      Re: Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

      Antwerpen: Arrestaties tijdens 4de Worldwide Marijuana March.
      door fototrekster op zaterdag, 3 mei 2008 - 21:02:00
      Vandaag organiseerde Trekt Uw Plant voor de 4 de keer de Worldwide Marijuana March, ook dit keer gelijk vorig jar op e Vrijdagmarkt. Deze manifestatie wordt sinds 1996 jaarlijks in meer dan 230 steden ter wereld georganiseerd, en is bedoeld als protest tegen het wereldwijde verbod op productie en consumptie van de cannabisplant.


      Global Marijuana March Antwerpen

      De Worlwide Marijuana March is geen blow in.De organisatoren roepen niemand op om in het openbaar cannabis te gebruiken, integendeel.Zij vinden dat het gebruik van cannabis of eender welke druk,legaal of illegaal,een privé-zaak is,waar niemand zich hoeft mee te bemoeien.


      Global Marijuana March Antwerpen

      De manifestatie is bedoeld als cultureel en politiek statement. Tussen de optredens van performers, dichters en muzikanten, informeerden de leden Trekt Uw Plant het publiek over de positieve eigenschappen van hennep en cannabis.Zo zou de teelt van industriële hennep een belangrijk perspectief kunnen bieden op het vinden van duurzame alternatieven in de energie-, textiel -,papier-, en bouwsector.

      Global Marijuana March Antwerpen

      Trekt Uw Plant plantte ook cannabiszaadjes,en zouden die na afloop mee nar huis nemen,om een plantje te laten groeien.

      Volgens een ministeriële richtlijn van 25 januari 2005 is dit wettelijk toegstan. Deze richtlijn stelt dat het bezit van max.3 gram cannabis of 1 plant door een volwassene, zonder da er sprake is van verzwarende omstandigheden, enkel wordt bestraft met een vereenvoudigd proces verbaal.

      Een VPV leidt niet tot justitiële vervolging. De cannabis mag ook niet in beslag genbomen worden als de betrokkenen daar geen afstand van doet.

      Global Marijuana March Antwerpen

      In december 2006 vestigde Trekt Uw Plant een gemeenschappelijke plantage waarin een plant per lid zou worden geteeld.De uitvoering van dit voorstel werd vervolgens geblokkeerd door het parket van Antwerpen, en de definitieve gerechtelijke uitspraak in deze zaak is nog niet gevallen.Ondertussen heeft de Antwerpse rechter wel uitgesproken dat het recht op vereniging door de Grondwet is gewaarborgd,en bijgevolg,is het bestaan van Trekt Uw plant geenszins strafbaar.

      Vandaag testte Trekt Uw Plant in feite de Belgische rechtsstaat .Na jarenlang parlementair debat is afgesproken dat het principe van teelt van cannabis voor persoonlijk gebruik zou worden gerespecteerd. Elke verstoring van de zaadplanting, door het parket of door anderen, komt neer op het schenden van dit principe.

      En het principe WERD geschonden vandaag, en geen klein beetje,……

      Global Marijuana March Antwerpen

      Trekt Uw Plant had de toestemming gekregen om hun manifestatie vandaag te mogen houden op de Vrijdagmarkt,…Zo’n toestemming gebeurd via de politie, en ook de burgemeester wordt hier van op de hoogte gebracht,…

      Op de site van Trekt Uw Plant stond ook openbaar te lezen wat er vandaag ging gebeuren: namelijk het planten van cannabiszaadjes,…

      De politie was sinds 14:00 u al aanwezig op de Vrijdagmarkt,…
      Om 14u 30, onder veel persbelangstelling plantten 3 mensen van Trekt Uw Plant hun cannabiszaadjes in stekbakjes…. De politie liet begaan en keek toe,….

      Een kwartier later werden de 3 leden van Trekt Uw Plant echter ruw vastgegrabbeld door de politie, en gearresteerd…..


      Global Marijuana March Antwerpen

      Ze werden in een combi gestoken (waarbij 1 lid eerst terug uit de combi werd gesleurd en op de grond smakte vooraleer hem te handboeien) en afgevoerd naar de politietoren Oudaan.

      Global Marijuana March Antwerpen


      Global Marijuana March Antwerpen

      Ook het materiaal werd allemaal in beslag genomen,… (affiches, flyers, stekbakjes,boeken,..).

      Rond deze manier van handelen bestaat een woord:”Uitlokking”
      In België is uitlokking echter bij wet verboden,…..Deze wet omvat dat, als politiediensten weet hebben van en misdrijf dat gaat gebeuren,dit toch laat gebeuren , en vervolgens daders pas na het misdrijf arresteren(om alzo een bewijslast op te bouwen en een strafrechterlijke vervolging in de hand te werken)ze strafbaar zijn aan uitlokking.De advocaten van de gearresteerde leden van TUP zullen er van smullen,…


      Global Marijuana March Antwerpen

      Sympathisanten bleven verbouwereerd achter en de Vlaams Behang Jongeren,…(die op dat moment aan het tegenbetogen waren) die kregen bijna ter plekke een orgasme van blijdschap,omdat “het tuig” werd opgepakt.

      Dat ze zichzelf de naam van “tuig “ beter opplakken, waren ze blijkbaar vergeten,…3 jaar geleden gooide diezelfde VBJ tijdens een soortgelijke demonstratie ene stinkbom,die trof vervolgens een begrafenisstoet die op dat moment over het Concienceplein trok,…

      Global Marijuana March Antwerpen

      op deze foto hierboven lopen wij voorin en als je goed onder het doek kijkt zie je onze pincher
      Enkel sympathisanten trokken na de arrestaties naar de politietoren, om te vragen met wélke reden de leden van TUP waren gearresteerd,… De politie was echter niet bereid voor commentaar, en gaven het nummer van de ‘Communicatiedienst” mee,…

      Global Marijuana March Antwerpen

      de dame op de foto is men vriendin en je kan men klakske nog juist op de foto zien, hier zijn we dus onze maat verloren in de strijd tegen het onrecht. onthou in belgie heb je geen vrije menings uiting
      Een jongen die teveel vragen stelde, werd prompt gearresteerd,…

      Global Marijuana March Antwerpen

      De muziekinstallatie op de Vrijdagmarkt werd al een geluk niet in beslag genomen,..
      De optredens bleven doorgaan, en er werd verder gefeest tot 18:00.

      De opgepakte leden van TUP zijn om iets na middernacht vrijgelaten , ... met een aanklacht: " aanzetten tot druggebruik bij minderjarigen " aan hun been,....

      dit is een artikel van fototrekster van op indymedia.be
      waarvoor dank
      http://indymedia.be/nl/node/27343

      [attachment=0:29vawji0]gallery_7602_5066_574278.jpg[/attachment:29vawji0]
      onze groep zonder de SID die we verloren zijn in de strijd
      hebben gisteren wel vernomen dat onze groep aansprakelijk word gehouden voor de optocht naar het politie bureau zielige mensen de politie van anwterpen en hun parket pffff
      Attached Files
      a friend with weed, is a friend indeed. zegge ze altijd maar das toch te zien zenne

      Comment


       #7
       Re: Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

       Yeah! Oki reporter live @ stage met reporters!
       Hoop dat het buiten al die arrestaties toch een leuke dag voor je geweest is desondanks de bittere tegenslagen.
       Waarvoor ook mijn oprechte betuiging van spijt.

       Als ik verder ga op de foto's hebben de vredessympathisanten zich keurig aan de wet gehouden.
       En met hoofd omhoog meegegaan met de ordehandhaving.

       Het is een leuk voorbeeld, als je dan bekijkt hoe Vlaams Belangs ex voorzitter Frank van Hecke en Filip Dewinter protesteerden tegen de ordehandhaving. Daar te Brussel tegen de islamisering van Europa.
       En daar staan dan paar VBJ met een slogan over drugs. Het weer radicaliseren zoals altijd, en daarna goe wat bier gaan zuipen.
       Ni dak zelf geen bier zuip, maar ik leef dan ook niet in een hypocritie om tegen cannabis te zijn, terwijl ik zou drinken.

       Vlaams Belang predikt haat!
       TUP, sympathissanten, blowers, growers predikken vrede en logica in dit leven van bestaan.
       Daar tegenstanders haat, oorlog en machtsverderf zaaien.
       Wij zaaien vrijheid in een potje zonder anderen daarbij lastig te vallen.

       Die haatzaaiers bekijken ons als crimineel omdat wij onze stash willen growen en/of blowen.
       Maar 't is nu niet dat we die plantjes voor ons deur zetten he. Wij doen dat zowiezo in discretie en zullen zelden tot NOOIT van onze oogst verkopen.
       Je ziet zelf hoeveel liefde er naar zo'n plantje kan gaan, zonder daar een ander bij lastig te vallen.
       Op zo'n hobby plak je geen prijs, als je goede kwaliteit hebt gegrowed ga je dat toch niet verkopen?
       Je groeit dat net om criminaliteit en overprijzige wiet te vermijden. Hoe the fuck kan zoiets "misdadig" of "verkeerd" zijn?
       Daarbovenop is het een enorme vrijheid op je budget als je zoiets kan waarmaken denk ik zo.

       Als we dan nog logischer denken, zouden we eerder jongeren vanaf hun 16 jaar laten blowen* dan drinken.
       Want we weten allemaal logisch bekeken dat drank tot 90% meer drastischere gevolgen kan hebben dan THC.
       Waarom die oorlog toch tegen iets dat je niet winnen kan lieve regering van België.
       May I quote: Bombing for peace is like fucking for virginity!

       *niet dat ik daar voorstander voor ben, maar evenmin voor drank op 16

       Comment


        #8
        Re: Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

        flikken te stom en over VB nog maar te zwijgen, ik hou mij daar echt nie mee bezig, het haalt nix uit, kijk naar NL daar is de heksenjacht pas echt begonnen en keren ze terug naar het totaal verbod,

        wat niet weet wat niet deert, ik ben een voorstander van legalisering in de mate zodat er niet meer in het criminele milieu moet gezocht worden achter wat weed, maar hier in dit apeland is echt nix te beginne, ik hou mij rustig thuis bezig

        grtz smoke ze

        Comment


         #9
         Re: Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

         de bestuursleden van trekt uw plant geven de strijd nog niet op

         lees ff dit artikel erop na cannaliefhebbers

         ik wacht ongeduldig op wat er gaat gebeuren maandag, zien ze de verscheine of gaan ze deze keer zegevieren in de strijd voor duizenden belgen

         grtz
         a friend with weed, is a friend indeed. zegge ze altijd maar das toch te zien zenne

         Comment


          #10
          Re: Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

          Mooi, die mensengeven ook nooit op.
          Ik heb jammer genoeg school, dus ik zal niet aanwezig kunnen zijn. Ik heb er erg veel spijt van dat ik er de 3de mei niet was.
          Ik zal aan hen denken tijdens men laatste les wiskunde. 15u30

          Greetz,
          zion

          Comment


           #11
           Re: Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

           maandag is het dus weer een arestatie geworden

           het is nu ook al bekend in verscheidene kringen, de OMZENDBRIEF is GESCHRAPT.

           dus elke gebeuren rond cannabis is strafbaar.

           er is door onze vorige regering 8 jaar geld gepomt naar onderzoeken etc voor een gedoogbeleid en minister van deurzen heeft dit in een paar weken tijd teniet gedaan. 8 jaar belastingsgeld int water. maar het ergste vind ik dat hij al meerdere malen zat is gezien, volgens mij is bier ook drugs en schadelijker maar wel gedoogd. waarom omdat het 1/3 van de inkomsten voorziet van de staat

           we leven in een rot land zonder vrije menings uiting en hebben zekers geen zeg in de wetgeving.
           amerikaanse normen en waarden noem ik da.

           grtz
           a friend with weed, is a friend indeed. zegge ze altijd maar das toch te zien zenne

           Comment


            #12
            Re: Arrestaties bij actie Trek Uw Plant

            Als je de verslagen van andere steden leest (Global Marihuana March & 4/20-manifestaties), blijkt toch dat ze in Antwerpen niet veel kunnen verdragen. Als er 500 mensen waren geweest had de politie niks gedaan, denk ik. Volgend jaar beter! En we gaan vooruit: deze manifestaties en het optreden van het gerecht tonen aan tot wat voor een blinde hysterie en onzin de wetgeving en de onredelijke interpretatie leidt.

            Comment

            Footer Left Ad

            Collapse
            Bezig...
            X