Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

justitie en banken willen samenwerken

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    justitie en banken willen samenwerken

    Korting op 420shop
    ma 30 nov 2009, 17:32 | 137 reacties
    Banken en justitie willen wietteler aanpakken

    DEN HAAG (AFN) - Banken gaan samenwerken met justitie om wiettelers met een plantage in hun met een hypotheek belaste koopwoning het huis uit te zetten. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) voert hierover gesprekken met justitie, heeft een NVB-woordvoerder maandag gezegd.

    De NVB en justitie bekijken of ze criminelen gezamenlijk kunnen aanpakken. Ze willen een zwarte lijst aanleggen van mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan het telen van wiet. Deze informatie kan gebruikt worden bij de beoordeling van nieuwe hypotheekaanvragen of om een bestaande hypotheekovereenkomst op te zeggen.

    ,,Het gaat om verkennende gesprekken. De maatregelen moeten nog op juridische implicaties worden getoetst'', aldus de zegsman. Huurders mogen door woningcorporaties al langere tijd uit hun woning worden gezet als daar wiet wordt geteeld.

    bron:http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_d...n__.html?p=1,1
    Het leven is als een neus, je moet er uit halen wat er in zit.

    #2
    Re: justitie en banken willen samenwerken

    Dit is in belgenland al lang het gevalniet voor wieteeld gerelateerde zaken maar de rest wordt duchtig onder de loep genomen!
    Stay calm. Everything is going to be okay. There will be marijuana giveaways

    Comment


      #3
      Re: justitie en banken willen samenwerken

      ow is dat zo?wist ik niet heb je soms ergens een stukje waar ik dat eventueel kan weervinden?
      Het leven is als een neus, je moet er uit halen wat er in zit.

      Comment


        #4
        Re: justitie en banken willen samenwerken

        De wet zegt dat alles boven de 10 000euro dient verantwoord!
        http://belastingparadijzen.blogspot....eim-light.html
        http://www.mo.be/index.php?id=63&tx_uwnews_pi2[art_id]=21923&cHash=a88d1e3848

        Het nieuwe maffia-rapport van Justitie

        16 juli 2008 (MO) - Soorten misdaden

        Welke groeperingen zijn gespecialiseerd in welke soort misdaden? In een samenvattend hoofdstuk schetst de Dienst voor het Strafrechtelijk Beleid het criminaliteitsbeeld vanuit het perspectief van de dadergroep (p. 80-82):
        • De meest performante criminele organisaties op heden zijn de Litouwse criminele dadergroeperingen, actief in de voertuigenzwendel. Deze duurzame criminele organisaties zijn sterk georganiseerd op allerlei vlakken. Ze beschikken over een strikte rekruteringsstrategie, “gekwalificeerd personeel”, voldoende middelen en een zeer hoog niveau van know-how. De Litouwers maken gebruik van contacten bij politie, justitie en advocatuur. Ze beschikken eveneens over de nodige (hoog)technologische middelen.
        • De Albanese Bulgaarse dadergroepen zijn bedreigend omwille van hun veelvuldige betrokkenheid in diverse domeinen en hun sterke mate van flexibiliteit: sexuele exploitatie, economische exploitatie, vervalsingen, namaak en computercriminaliteit. Op het vlak van de arbeidsuitbuiting zijn ze vooral actief in de bouwsector. Hier wordt vooral ingespeeld op het nijpend tekort aan arbeidskrachten. Er zijn Bulgaarse dadergroeperingen die zich gespecialiseerd hebben in het vervaardigen van vervalsingen: identiteitspapieren, betaalkaarten, vals geld…
        • De Roemeense criminele dadergroeperingen zijn over het algemeen zeer polyvalent, internationaal actief en zeer flexibel. Zij zijn actief op het vlak van woninginbraken, gauwdiefstallen, diefstallen gewapenderhand, namaak, oplichting, sexuele uitbuiting, informaticafraude en skimming. Soms wordt er gebruik gemaakt van geweld. De Roemenen komen als zeer bedreigend over door hun goede technische kennis (vooral computerkennis).
        • De Pakistaanse en Indische criminele organisaties zijn vooral betrokken in economische uitbuiting, voornamelijk in de telefoonshops en nachtwinkels. Zij werken via een systeem van georganiseerde illegale immigratie, dat steunt op een complex netwerk van safe-houses, losse medewerkers, passeurs, … Hun activiteiten in het kader van mensensmokkel en –handel bieden ook opportuniteiten in illegale wapenhandel en drugshandel. Zij zijn ook actief op het vlak van informaticacriminaliteit, fraude en het vervaardigen van valse en vervalste documenten.
        • De Italiaanse dadergroepen zijn goed georganiseerd en actief binnen diverse criminaliteitsdomeinen: drugshandel, illegale wapenhandel, woninginbraken, valsmunterij, georganiseerde fraude, sigarettensmokkel en namaak. Om de opsporing te bemoeilijken, maken ze veelal gebruik van legale activiteiten als dekmantel.
        • De Turkse criminele dadergroeperingen zijn eveneens actief op verschillende domeinen: illegale immigratie, mensensmokkel, mensenhandel, drugshandel, sigarettensmokkel, valsmunterij en namaak.
        Zuid-Amerikaanse Chinese criminele organisaties de belangrijkste domeinen van activiteit. Afpersingen van uitbaters van Chinese restaurants gebeuren regelmatig.
        • De Nigeriaanse Drugs, diefstal en inbraken http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/...erder-af.dhtml
        Last edited by latindos; 3 December 2009, 15:06.
        Stay calm. Everything is going to be okay. There will be marijuana giveaways

        Comment


          #5
          Yves Buysse (VB)
          de Yves BuyssePolitiediensten - Profid-systeem (Toegang tot bankgegevens) (Einde van de antwoordtermijn: 9/10/2008 )22/10/2008 Antwoord 5/9/2008 Verzending vraag
          (Einde van de antwoordtermijn: 9/10/2008 )Process Financial DataIntegrated System for the local policeProcess Financial DataIntegrated System for the local Policehttp://www.senate.be/www/?MIval=/Vra...R=1545&LANG=fr
          Stay calm. Everything is going to be okay. There will be marijuana giveaways

          Comment


            #6
            Re: justitie en banken willen samenwerken

            zooooooo een 'stukje' dank je wel maar euhm als ik het een beetje begrepen heb komt het erop neer als je boven de 10.000 euro gaat je je moet verantwoorden maar ik doe dit als zelfvoorziening/hobby moet ik me dan zorgen maken? + dat systeem van bankgegevens opvragen bedoel voor een hobbykweker is dat te verwaarlozen zijn uitgaven toch?:p laat ze maar lekker doen
            Last edited by furocious; 3 December 2009, 16:22.
            Het leven is als een neus, je moet er uit halen wat er in zit.

            Comment


              #7
              Re: justitie en banken willen samenwerken

              Zolang ze jou geen vragen stellen dan zullen ze je niet echt verdenken van enige vorm van fraude of witwas,het ware natuurlijk handig als je een welstellende vriend of familie hebt dan kan je dit gerust regelen ,grotere bedragen meerdere malen en je kan verdacht worden...................maar dit geld enkel voor grote organisatie's etc en over veel grotere bedragen
              Stay calm. Everything is going to be okay. There will be marijuana giveaways

              Comment

              Bezig...
              X