Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Cannabis is een groente??

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Cannabis is een groente??

  Korting op 420shop
  ik heb hier een kleine docu gevonden over het rauw verwerken van cannabisbladen (in groei) als medicijn.
  wat denken jullie hier van, ik zou het graag willen geloven maar heb toch eerst wat bewijs nodig

  http://truththeory.com/2012/01/04/th...-raw-cannabis/

  #2
  Re: Cannabis is een groente??

  een groente wil ik niet zeggen,maar veel planten en bloemen zijn eetbaar.en als ze eetbaar zijn,dan zijn ze meestal voedzaamcoccablad zou bv het wereld voedsel probleem zo kunnen verhelpen,het stilt de honger en heeft een hoog eiwit gehalte,en is droog en vers te eten

  Comment


   #3
   Re: Cannabis is een groente??

   Tis geen groente
   God was never on your side..

   Comment


    #4
    Re: Cannabis is een groente??

    In heel veel gewassen zitten voedingsstoffen in celwanden van cellulose. De menselijke spijsverteringsorganen kunnen geen cellulose verteren, dus de voedingsstoffen komen niet vrij. Herkauwers, die meer dan een maag hebben kunnen dat wel. Sommige dieren eten zelfs hun ontlasting omdat cellulose slechts gedeeltelijk wordt afgebroken. Konijnen eten soms hun eigen keutels omdat in het 2e verteringsproces de voedingsstoffen wel vrijkomen. Bij sommige zaadetende vogels komt dat ook voor: om de ontlasting van de nestjongen zit een vliesje. Die ontlasting wordt opnieuw gevoerd waarbij de onverteerde delen alsnog in voedsel worden omgezet.
    Als mensen pinda's niet goed vermalen zitten er ook onverteerde stukjes pinda in hun ontlasting: een onwelriekende pindakaas dus.
    Last edited by Xtreme; 5 January 2012, 12:21.

    Comment


     #5
     Re: Cannabis is een groente??

     Dus wat Extrem hier duidelijk wilde maken is CANNABIS is geen GROENTE zoals BELLA al zij
     God was never on your side..

     Comment


      #6
      Re: Cannabis is een groente??

      Dus Bella, je moet pinda's goed vermalen. Anders poep je pindarotsjes.

      Comment


       #7
       Re: Cannabis is een groente??

       Tegenwoordig hebben we technische hulpmiddelen die ons helpen het cellulose probleem te omzeilen, de slowjuicer, dit wordt onder andere gebruikt voor het juicen van tarwegras en heeft zeer veel voordelen.
       Cannabis bladeren zijn ook prima te juicen al zou ik dat niet doen met blad waar al THC op gevormt is vanwege het plakken.
       Mocht iemand mannelijke planten hebben en hij wil hier vanaf dan is diegene meer dan welkom om een langs te komen en kan dan meteen zelf een glaasje wiet-sap proberen.

       Toevoeging: Iets te snel gepost. In het filmpje gebruiken ze inderdaad slowjuicers :p Erg mooi filmpje
       Toevoeging 2: Vrouwelijke planten ook welkom natuurlijk maar denk dat de meeste die liever nog even laten staan
       Last edited by Cleargreen; 5 January 2012, 13:49.
       http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

       Comment


        #8
        Re: Cannabis is een groente??

        perfect cleargreen, dus heel dit concept van juicen is nog tamelijk nieuw, maar zou wel moeten werken.
        ZALIG, en ik weet dat wij cannabis niet zien als groenten, maar als je in de groeifase bladen oogst
        kun je zeggen dat je eerder "groenten" oogst in plaats van DRUGS (EVIL)

        Comment


         #9
         Re: Cannabis is een groente??

         Het juicen zelf is al jaren aan de gang maar het wordt enkel gedaan in de raw-food wereld, en die mensen zijn vaak weer extreem tegen drugs gebruik waaronder ook cannabis. Dit komt omdat veel raw-fooders zelf uit een drugs verleden komen en enkel de negatieve kanten van cannabis zien.

         Het is trouwens wel zo een raw-food dieet zonder cannabis ook zo'n beetje alle ziektes kan genezen dus de precieze kracht van cannabis ten opzichte van andere rauw ge-consumeerde donkere bladgroentes zou natuurlijk nog onderzocht moeten worden. Al heb ik zelf het vermoeden dat cannabis toch wel onder de meer potente plantjes valt.
         http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

         Comment


          #10
          Re: Cannabis is een groente??

          In de afgelopen eeuwen hebben onze (voor)ouders perfect bepaald welke groenten eetbaar waren (makkelijk te verteren door ons stofwisselingssysteem). Vandaar dat we bieten, snijbonen en aardappels eten en niet het loof van deze gewassen. Cannabis/hennep wordt al duizenden jaren gebruikt: soms als geestverruimend/genotmiddel, soms als gebruiksmiddel zoals touw en kleding. Als cannabis/hennep een voedingsstof zou zijn voor mensen dan zou dat al lang zijn ontdekt.
          Maar ga gerust je gang als je stamppot met spekjes van cannabis wil fabrieken. Zolang ik er niet van moet eten vind ik het prima.

          Comment


           #11
           Re: Cannabis is een groente??

           Door het te slowjuicen wordt het makkelijk verteerbaar, het hoeft enkel door de darm geabsorbeerd te worden. Chlorofyl (bladgroen) heeft veel overeenkomsten met onze rode bloed cellen en is door ons lichaam dan ook zeer makkelijk om te zetten in rode bloedcellen. Het "medicinale" aspect wordt veroorzaakt door het feit dat dit bladgroen ons lichaam alkaliseert en het zuurstof niveau in ons lichaam verhoogt waardoor ziekte kiemen en kankers zullen afnemen. Deze gedijen namelijk het beste in een zuur en zuurstofarm milieu. Dit zure milieu wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door het eten van gekookte/gebakken dierlijke eiwitten en vetten.
           Daar wil ik het nu bij laten om dit topic niet teveel naar voeding te trekken, mocht iemand meer willen weten dan ben ik per pm bereikbaar.
           http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

           Comment


            #12
            Re: Cannabis is een groente??

            chlorofyl wat lijkt op rode bloedcellen ? wat rook jij en mag ik daar ook wat van ?

            je bedoelt vast dat chlorofyl wel wat weg heeft van heem (als in hemoglobine). "n kenmerkend verschil is o.a. het centrale magnesiumion ivt ijzer in heem, en het feit dat heem gecombineerd dient te zijn met globines(eiwitten) om tot myoglobine of hemoglobine te komen en het werkzaam te laten zijn in de spier of de rode bloedcel.

            Er is -buiten veel tromgeroffel in de dieet/voedingsadditievenhoek- maar marginaal bewijs dat chlorofyll uberhaupt opgenomen wordt en dan nog bioactief zou kunnen zijn. Er is helemaal geen bewijs dat chlorofyll ook maar iets bijdraagt aan de vorming van heem. De heemsynthese gebeurd in rode bloedcellen (specifieker nog in de mitochondriŽn van rode bloedcellen start het met succinylCoA en glycine dacht ik), als er een link naar chlorofyll zou zijn zou dat getransporteerd moeten worden en zouden we dat allang op de een of andere manier tegen zijn gekomen.
            Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

            Comment


             #13
             Re: Cannabis is een groente??

             Ik bedoelde inderdaad hemoglobine (A) thanks voor de aanvulling/verbetering.

             En dat er maar marginaal bewijs is trek ik me weinig van aan, ik weet wel dat ik me 1000 keer beter voel nu bijna dagelijks een liter groene sap naar binnen werk. Dat doe ik overigens niet door gebruik te maken van pillen of algen extracten of andere geldklopperij maar door gebruik te maken van verse bladgroentes, tarwegras en andere kruiden.
             http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

             Comment


              #14
              Re: Cannabis is een groente??

              dus cleargreen jij doet dit???
              perfect, maar zou op een of andere manier te testen moeten zijn.

              wiet iemand, welke bruikbare stoffen je allemaal uit die raw haalt met cannabisbladen.
              en als dit zou waar zijn, zie ik ons allemaal nog wel wat bladeren persen om gezonder te zijn.

              thanks cleargreen

              Comment


               #15
               Re: Cannabis is een groente??

               oh, maar dat is ook een hardstikke gezonde gewoonte Cleargreen! Het heeft alleen niets met erythrocytenaanmaak te maken, en er is buiten een uiterst vage link naar een onderzoek uit 1936 geloof ik gewoon geen indicatie dat heemsynthese profiteert van chlorofyll in het dieet. Die groensapjes zitten bomvol antioxydanten en andere stofjes die bij "normale" voedingsbereiding verloren gaan, wat ervoor zorgt dat schadelijke stoffen (waar zuurstof -in de vorm van zuurstofradicalen- er een van is) beter en sneller afgebroken worden, de gezondheid van cellen wordt bevordert en er over het algemeen een overmaat aan specifieke bouwstoffen aanwezig is.

               Ijzer dient dan trouwens ook even de revue te passeren : het is noodzakelijk voor die heemsynthese en -werking, oorzaak van aandoeningen als anemie, en bron van een ontzettende berg aan broodje-aap verhalen. Zo kan je bij de drogist en apotheek zgn "slow release ijzerpreparaten" kopen, die door hun langzame afgifte van ijzer zouden zorgen voor gemakkelijker opname. Absolute bullshit want het stukje darm waar ijzer wordt opgenomen is maar een centimeter of 10 lang. En ijzer uit plantaardige bron wordt heel erg slecht opgenomen door onze darmcelletjes. Dierlijk ijzer (in de vorm van bloed/spier) daarentegen gaat erin als de spreekwoordelijke koek. Een van de redenen waarom vegetariŽrs sneller last kunnen hebben van anemische aandoeningen, en waarom het voor bv dames in de vruchtbare leeftijd haast essentieel is hun sluimerende ijzertekorten(agv menstrueel bloedverlies) aan te vullen met een regelmatige portie vlees.
               Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X