Mededeling

Collapse
No announcement yet.

autisme / asperger syndroom

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  autisme / asperger syndroom

  Korting op 420shop
  Ik las zojuist in het topic over autisme wat vragen van medeboarders over wat autisme precies is en of cannabis kan helpen. Ik ben niet medisch geschoold, maar dat hoeft in dit geval ook niet, want over autisme bestaat nauwelijks wetenschap. Gek he? Ik heb door de jaren heen een beeld gevormd over autisme, want...

  Meneer van der Buis. Asperger Syndroom en ADHD. Diagnose and all, dus ik heb nog recht van spreken ook.

  Toen Meneer van der Buis nog een heel klein meneertje was, ging het al fout. Meneer zat het liefst alleen en hij had maar weinig vrienden. Dit kwam door het enorm overweldigende van het alledaags bestaan. Alle geluiden, kleuren, beelden en gevoelens komen keihard binnen bij mensen met een autistische stoornis. Zoiets als de intercity van Amsterdam naar Keulen het station van Breukelen binnenrijdt. Die stopt daar niet...

  Deze overweldigende impact ( de hele dag door), maakt dat autisten zeer terughoudend reageren op de mensen om zich heen. Contact maken met hen ( de rest van de wereld) is uitermate lastig, daar ze bezig zijn met totaal andere zaken als ik zelf. De wereld om een autist heen verwordt tot een lawaaierige, opdringerige, ordinaire, gewelddadige brij, waar je dus helemaal niets mee kunt.

  Dit lijdt tot een totaal andere visie op zaken. Politiek, sociale problematiek etc. Een aardig voorbeeld over hoe ik de economie zie: Het vermogen van een groep mensen glimmend materiaal uit de grond te extraheren, hier schijfjes van te maken en je leven lang besteden er zoveel mogelijk te bemachtigen. Gaan we ook nog iets zinnigs doen? Geld kan ik niet eten; ik kan er geen huis van bouwen en ik kan het niet knuffelen als ik eenzaam ben. En dat is het enige dat de meeste mensen bezig houdt op deze aardbol. En maar volhouden dat ik de mafkees ben...

  Een andere belangrijk facet van Asperger 'Syndromisten' is de eigenschap te hyperfocussen. Totale overgave aan een bepaald onderwerp. Iets dat niet echt verbazend is, als 'het totaal' niet te handelen is. Je zult dan ook aardig wat patienten vinden onder wetenschappers etc. De voorbeeld nerds zullen we maar zeggen. Veel mensen zien dat als een hoog IQ. Ik zie het meer als de bittere noodzaak facetten te verzamelen uit die kolkende brij waar je de hele dag in rondloopt. Een hoog IQ is een geestelijke handicap, zou je kunnen zeggen. In deze tijd nog wel. Einstein en Gates schijnen ook lid te zijn (geweest) van dezelfde 'vereniging'.

  Ook valt het op dat veel Aspergers niet de ideale lichaamsbouw hebben, diverse lichamelijke problematiek ondervinden, zoals afwijkende botgroei etc. Volgens de geldende norm afwijkend, dus minder mooi in de ogen van de massa.

  Ik kan zowat een boek schrijven, maar da's van een topic ook weer niet de bedoeling.

  Een ieder begrijpt dat je met deze terughoudende opstelling en afwijkende verschijningen vergeleken met de grootste groep in deze wereld niet met open armen wordt ontvangen. Vaak ben je van meet af aan de 'pispaal' en dat blijft je leven lang zo. In zaken wordt je genaaid en het maakt niet zoveel uit wat je doet; de meesten kunnen 'predatore' neigingen niet bedwingen bij het zien van zo'n gewillige prooi.

  Als je dit nu allemaal bij elkaar optelt, neigt Meneer van der Buis te denken, dat autisme een evolutievorm is.

  - er is geen wetenschap over (nee, die moet nog komen)
  - we zijn terughoudend en hebben moeite met intimiteit ( daar is de evolutie ook wel bij gebaat)
  - de meesten hebben afwijkende fysieke eigenschappen/botafwijkingen. (eenvoudige degeneratie)
  - Vaak een hoog IQ, of iig een 'gefragmenteerd waarnemingvermogen' als je het aan mij vraagt. (dit past ook wel in de lijn van de evolutie tot nog toe.
  - Last but not least: er komen steeds meer mensen met een Autistische stoornis (totdat we in de meerderheid zijn ja)

  Kortom; als het aan mij vraagt, zijn autisten degenen die het eerste vooruit evolueren in de groep. Dit verklaart waarom er steeds maar gn wetenschap over blijft bestaan en dan nog eens het rijtje hierboven Het is iig een zwaar bestaan.

  Wat cannabis doet voor mij.

  Ten eerste heb je als 'Asperger' eigenlijk doorlopend een negatieve roes, door die aanhoudende overdadige input van impulsen. Deze wordt -als het ware- teniet gedaan door een beste lading goeie wiet. Een homeopathische werking als het ware.

  Ten tweede helpt het enorm voor de doorlopende depressies die je oploopt. Pas op voor de medische wereld en je depressies! Laat je pers geen dope van Bayer en dergelijke aansmeren. Het vreet je lichaam op en het is allemaal alleen maar geproduceerd om de minder productieve burger te laten werken. Ritalin is domweg amfetamine Liever een prettig sativaatje met vrolijke eigenschappen. Blijft je lever ook nog eens heel.

  Ten derde helpt het me bij de pijn uit lichamelijke ongenoegens, waar ik ook meer last van heb. Rugklachten als gevolg van een deels doorgroeide rugwervel. En meer van dat soort gezever. Zware indica.

  Het helpt tegen de slapeloosheid die je hebt. Het lijkt me geen verrassing dat je slecht slaapt met dit soort problematiek Wederom zware indica.

  Zo zijn er nog wel een aantal zaken waar ik cannabis voor toepas, maar die zijn wat algemener. Voorts schep ik er domweg genoegen aan eens lekker stoned te zijn

  Dus heb je een Autistische stoornis. Laat je niet naaien! De wereld kan er niets aan doen, maar wij zeker ook niet, dus geef jezelf wat 'slack', koop een leuke broek, eet wat je wil, maar laat je niet lijden (excuse the punch) door het bestaan.

  Indien iemand een vraag heeft over Asperger en de relatie met cannabis, vraag 'm dan gerust. Meer dan mijn ervaringsdeskundigheid heb ik echter niet te bieden...

  een groet omdat t moet
  Last edited by Meneer van der Buis; 15 December 2009, 06:39.

  #2
  Re: autisme / asperger syndroom

  Hoi meneer van der buis.

  Mooi stukje tekst zet u hier neer. Toch heb ik enkele kanttekeningen, niet bedoeld als negatieve kritiek maar als discussiepunt.
  - er is geen wetenschap over (nee, die moet nog komen)
  Sind de jaren 80 is er toch veel vooruitgang geboekt m.b.t. inzicht en begrip in het autistische spectrum. Mede door mensen die er over geschreven hebben en zelf binnen dit spectrum vallen. Temple grandin is daar een goed voorbeel van. Kan u zeker aanraden haar boeken eens te lezen. heeft mij veel inzicht gegeven. Verder vond ik de boeken van peter vermeulen, Roger Verpoorten, Chris lauwers, Ren Veenstra, Hans Hellemans, Anouk de clercq Veerle Beel, Utah Frith. en al die schrijvers waar ik nu ff de naam niet meer van weet zeer verhelderend. Ook op neurologisch niveau zijn er veel baanbrekende onderzoeken inmiddels. Dus dat er geen onderzoek en kennis is vind ik niet juist. We zijn er nog lang niet maar er is wel degelijk veel kennis omtrent autisme.

  Vaak een hoog IQ, of iig een 'gefragmenteerd waarnemingvermogen' als je het aan mij vraagt. (dit past ook wel in de lijn van de evolutie tot nog toe.
  Autisme en IQ staat los van elkaar. Autisme komt in alle lagen van IQ voor. Bij mensen met een gemiddeld of boven het gemiddelde IQ krijgt het de naam Asperger, dit betekend echter niet dat alle mensen die binnen het autistische spectrum vallen een hoog IQ hebben.

  Last but not least: er komen steeds meer mensen met een Autistische stoornis (totdat we in de meerderheid zijn ja)
  Men spreekt wel eens over een autisme epedemie. Dit is naar mijn mening niet helemaal juist. Er worden enkel meer diagnoses gesteld dan vroegen. Vroeger waren mensen zoals jij gewoon die vreemde eend in de bijt, de excentriekeling of het boekenwurmpje en kregen deze mensen nooit een diagnose. Heden ten dagen word er vaak al op zeer jange leeftijd een vorm van autisme vastgesteld. een generatie terug was dit nog niet zo vele van deze generatie krijgen deze diagnose nu pas.


  Verder vind ik het wel zeer mooi dat je je ervaringen en meningen hier durft te delen. Er zijn diverse mensen hier op het forum die binnen het autischtische spectrum vallen.

  Hopelijk kan dit een open discussie worden, me replay is zeker niet bedoeld om je aftevallen, heb groot respec voor mensen die er over durven praten en hun mening geven.

  Grtz

  Comment


   #3
   Re: autisme / asperger syndroom

   Zoals ik m'n vorige bericht afsloot Monty:

   Laat je niet de kop indrukken. Ook niet door mij. Een discussieboard is voor discussie, dus tegenstellingen horen daarbij.

   Ten eerste dank voor je compliment. Ik zal even reageren op je bericht.

   Wat de wetenschap betreft: Ik ben natuurlijk op de hoogte van het Autisme Spectrum en alle ' stoornissen' die zich erin bevinden, maar ik ben bang dat de wetenschap t gedetailleerd te werk gaat. Zo beschrijft men tegenwoordig 6 verschillende soorten ADHD. Ik heb hier zo m'n twijfels over. Maar enfin..

   Wat IQ betreft: Hier bedoelde ik ook asperger.

   Wat de toename betreft sluit ik me bij je aan. Ik denk toch ook, dat er steeds meer bij komen, daar (over het algemeen) de stoornis erfelijk blijkt. De tijd zal het leren.

   Ook jou wil ik bedanken voor je bijdrage en ik hoop dat gesprekken hierover gaan bijdragen aan iets meer vrijheid voor onze lieve autisten kindjes.

   met een vriendelijke groet vanonder de hoofdstedelijke rook...

   Comment


    #4
    Re: autisme / asperger syndroom

    Hallo Menee van der Buis
    Super dat u zzo groot stuk kan schrijven over dit onderwerp en wie kan dat nu beter dan iemand die zelf die ziekte heeft en ervaart hoe het is.
    Ik lees veel herkenning punten in wat u schrijf Hyper focussen, kleuren en geuren die mega hard binnen komen , emotionele intimiteit en moeite daar mee hebben.
    En nog meer
    U schrijft ook over ritalin dat het amfetamine is en troep
    Ik gebruik Ritalin en voor mij is het geen troep het geeft me rust in mijn hooft en ontspanning , het laat me leven in het hier en nu en niet in het verleden.
    Dus niet voor iedereen is Ritalin troep sommige hebben er baat bij andere vinden het troep.
    Cannabis is voor mij al 20 jaar een medicijn en maakt dat ik met de pijn kan leven en er mee om gaan het maakt mijn leven deels een stukkie dragelijker.

    Heb wel paar vraagjes hoor
    Gebruikt u veel cannabis op een dag ?
    Gebruikt u ook andere medicijnen ?
    Wat is het verschil als je geen cannabis gebruikt?
    Rook je cannabis alleen of drink je het ook ? of olie of eten?

    En weet je sommige mensen plaatsen mensen in hokjes en geven ze een naam Adhd, Add , autisme , asperge.
    Het probleem ligt bij de mensen die hokjes maken want we zijn allemaal
    mensen gelukkig niet allemaal het zelfde.
    Alleen sommige mensen kunnen er niet mee over weg en snappen niet dat soms mensen niet zo zijn zoals hun verwachten en dan gaat men hokjes maken.
    Ik geniet van andere mensen want daar kan je pas echt veel van leren die hebben een andere kijk op de wereld en zijn de beste overlevers die er bestaan.
    Dank u wel voor het mooie stuk en de openheid waar u mee schrijft

    Groetjes Belladonna
    God was never on your side..

    Comment


     #5
     Re: autisme / asperger syndroom

     Je kunt de ene autist niet met de andere vergelijken, en elke stoornis in het autistisch spectrum is ook niet gelijk aan de andere. Een volwassen autist heeft ook een ander kijk op de wereld als een kind, maar dat weet je zelf ook wel.
     Dus alle autisten op een hoop gooien kan dus niet, want hoe jullie persoonlijk de wereld ervaren hoeft niet te stroken met de ervaringen van andere autisten.
     Bepaalde overeenkomsten heb je zeker, maar er zijn ook nog andere dingen die jullie gelukkig niet hebben en dus jullie dus ook niet gehinderd hebben om zover te komen in de maatschappij.
     Hoe ver je zo ver ook wil/kan definieren....


     Dit is niet negatief bedoelt: je mag jezelf gelukkig prijzen dat je het zo goed kunt verwoorden en ook nog wilt delen! Petje af!!!

     Ik heb sinds een jaar of 9 met autisme te maken, ik ken de onderzoeken, psychiaters, medicijnen, het verdriet, de onbegrip, de problemen en noem de rest ook maar op die ik ben vergeten, dus ik weet ook wel wat het inhoudt.
     Deze kleine kanttekening wou ik er als ouder van een autist toch ff bij plaatsen.
     Het zijn niet alleen de autisten die het moeilijk hebben, over de naaste familie hoor je bijna niks.......
     Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


     sigpic

     FAQ links over kweken     Never give in never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
     W.L.S. Churchill     Comment


      #6
      Re: autisme / asperger syndroom

      Ik vind het fijn dat jullie reageren. Eindelijk beginnen de gesprekken hierover op gang te komen. Dus hartelijk dank daar voor. Voorts claim ik met nadruk het recht van mening te mogen veranderen in de toekomst. Ik heb echter nu een bepaald beeld van de situatie, dus ik hoop dat jullie me een beetje 'slack' geven.

      Vale,

      uiteraard verschillen alle mensen met autisme. Hehe, ik kom wel eens op een meeting voor lotgenoten en soms zitten er een paar tussen, die kan ik wel een draai om de oren geven. 'Stelletje autisten' hihi. Ik hoop ook niet dat ik je beledig, maar ik ben (uiteraard) ook een 'onvolwassen' autist geweest. Ik hoop van ganzer harte dat dit nieuws niet al te hard inslaat. Grapje...

      Belladonna,

      ik wil je niet ongerust maken, of wat dan ook. Ik wordt ook rustig van Ritalin en ook ik ben er bij gebaat. Nu ik het niet meer kan slikken, kan ik een normale functie in mijn beroep waarschijnlijk niet meer aan. Na 9 jaar gebruik van het spul heb ik wl lever- en nierklachten. Ik weet niet wat de normen zijn, maar ik ben er dus met gemengde gevoelens mee gestopt. Ik ben liever chaotisch in leven.

      Ik hoop op een dag z met m'n druppeltjes olie om te gaan, dat ik weer gewoon aan de slag kan. Misschien -echter- wil ik me liever richten op de kweek van mediwiet en ga eens lekker aan de slag met dit hele verhaal. ik ben n.l. bijzonder positief erover. Dit zou alvast n van je vragen moeten beantwoorden.

      Ik gebruik de olie van Wernard en daarbij rook ik graag bepaalde soorten wiet. Ik ben uitermate gecharmeerd van de Double Fun. Dit is wel en van de meest geschikte wietjes voor mijn toestand. Creatieve sativa's gaan er ook lekker in, maar als ik in paniek raak, dan moet er een dikke vette indica tevoorschijn komen.


      Al 24 jaar gebruik ik anti-depressiva, oxazepammen, seresta's diverse 'ines', alcohol, opium, lsd, xtc...Niets van dit heeft me ooit echt geholpen. Het is dan ook een beetje een missie van me geworden degenen die na mij komen -met dezelfde problematiek- in ieder geval mijn ervaringen te delen. Ik weet hoe eenzaam het bestaan van autisten kan zijn.

      Deze zomer ben ik dus opnieuw begonnen met cannabis, maar nu met een andere insteek. Het begon met een sticky en tegenwoordig smeer ik me er mee in, ik rook het, neem druppeltjes olie en dat alles dan op zo'n manier dat ik niet l te stoned wordt. Dat is zo'n drie gram per dag Door de weeks dan.

      Sinds een week of zes ben ik geheel vrij van elk ander medicijn. En daar ben ik beretrots op. Dat had ik ook nooit meer verwacht. Dus voor mij vanaf heden:      Nou.. nogmaals hartelijk dank voor jullie bijdrage ik ga even een kopje thee drinken.

      Een warme groet in deze koude tijden.
      Last edited by Meneer van der Buis; 15 December 2009, 21:11.

      Comment


       #7
       Re: autisme / asperger syndroom

       Hoi
       Ik ben 10 jaar terug gestopt met de Ritalin ivm kinderwens nu zo kleine 4 maanden terug weer begonnen en op dit moment kies ik voor de rust in mijn hooft en chaos maakt mijn leven zo zwaar en moeilijk dat ik echt toe ben aan rust
       Ik geloof ook in dat mijn hersenen een stofje niet aan maken wat wel in extc, speed ,ritalin zit
       Een joint of thee of olie heeft me die rust nog nooit kunnen geven
       Wel heeft het gebruik van ritalin er voor gezorgd dat ik geen morfine meer nodig heb dus voordeeltje weg met de pijn .

       Autisme dat is een groot woord
       Wie weet val ik er onder wie weet ook niet maar ik wil het niet weten ik ben klaar me diagnoses die heel mijn leven worden gesteld
       Ik ben Bella en daar zullen ze het mee moeten doen ook ik zelf .
       Als ik hulp nodig heb vind ik mijn weg en vraag er om en voor de rest hoef ik maar 1 ding te doen en dat is mijn dag door komen en gelukkig proberen te zijn.

       Laten we er 1 roken en de mist in mijn hooft laten verdwijnen
       God was never on your side..

       Comment


        #8
        Re: autisme / asperger syndroom

        Zo is dat Belladonna. Neem vooral de tijd voor al die dingen en laat je door niemand gek maken. Ieder op zijn of haar tempo.

        Vandaag voor het eerst uitgeslapen tot 5 uur. En dat is heel lang geleden.

        Gisteren had ik bezoek van Wernard en hebben we een aantal dingen besproken. En ervan was de dosering druppels alvorens te gaan slapen. Eerst nam ik 's avonds 5 druppels (5x verdund). Gisteren nam ik er drie (5x verdund) en 's nachts na het wakker worden nog eens 2, maar dan 10x verdund. Vanavond weer een druppie minder en eens kijken of dat nog beter gaat.

        Comment


         #9
         Re: autisme / asperger syndroom

         Ik had 1 druppel 5 keer verdunt volgens mij en ik heb geslapen als een roosje
         en langggggggg werd pas om 12 uur in de middag wakker

         En slapen is zo belangrijk want als ik goed slaap kan ik de dag weer beter aan
         het ga mij ook een heel ontspannen gevoel.
         En om dat je maar een druppel hoeft te pakken is het ook heel makkelijk en snel.

         Wel fijn dat Wernard ons zo goed helpt en belangenloos hij is echt mijn goeroe

         Vandaag heb ik rust dag even terug op de plaats komende dagen worden nog moeilijk genoeg kerst pfffff donkeredagen niet mijn ding

         groetjes
         God was never on your side..

         Comment


          #10
          Re: autisme / asperger syndroom

          Ja, ik denk dat ik ook beter kan afbouwen, maar ik ben nog een beetje aan het aftasten. Slapen is zeker belangrijk Ik hoop op een dag (nacht) te leren hoe ik acht uur kan slapen. 20 uur per dag leven kan uitermate vermoeiend zijn.

          Probeer de kerst maar eens te negeren. Ik weiger iets duurders te eten dan boerenkool. Nu kan ik dat makkelijk zeggen.

          Twee weken slapen zou mooi zijn. En dan op twee januari weer eruit.

          Comment


           #11
           Re: autisme / asperger syndroom

           Vaste tijden naar bed gaan
           Melatonine pilletjes van het kruidvat 10 euro voor 150
           Niet teveel blowen kan je soms ook niet van slapen
           Warme melk
           Sex
           1 druppeltje Olie
           Warme deken elektrisch
           Kamer die prikkel vrij is
           Maar aller belangrijkste is echt elke dag zelfde tijd naar bed gaan probeer maar is 14 dagen volte houden , word je wakker even uit bed jointje roken geen tv aan of pc en weer terug bed in.

           Hoop dat je je slaap vind want als is het maar een uur extra je merkt het meteen
           God was never on your side..

           Comment


            #12
            Re: autisme / asperger syndroom

            Dank je voor je adviezen Bella. Ik weet niet of ik aan alle gevolg kan geven, maar ik zal m'n best doen.

            Comment


             #13
             Re: autisme / asperger syndroom

             update

             Dag 11

             Gewerkt in het bejaardentehuis. Gekookt voor een groep van 30 personen en dat voor het eerst zonder de –voorheen- reguliere medicatie. Drie keer n druppel 10x verdund over de hele dag genomen. Het was niet makkelijk, maar stukken beter dan ik had mogen dromen. Of ik echter ooit gewoon aan de slag kan…Over het slapen kan ik niet veel kwijt. Het gaat wel beter, maar er zit nog geen regelmaat in. Da’s natuurlijk niet vreemd als je 24 jaar lang aan de hard drugs bent geweest. Verstrekt –weliswaar- middels legale wegen, maar speed is speed en meer is het eigenlijk niet met die methylfenidaat-bende.

             Dag 13

             Ik ben deze week dus een aantal keren langdurig sociaal actief geweest (werk en een feest) en m’n herstel gaat wonderbaarlijk rap. Normaal gesproken zit ik nu 5 dagen met de gordijnen dicht op de bank. Of achter de computer. Gisteren heb ik een soorten tent-dakje boven m’n bank gemaakt, maar de gordijnen zijn open gebleven. Ik ben niet naar buiten geweest, maar vandaag ga ik wel en dan hebben we het toch op zeker drie volle dagen winst to.v. het verleden. Ha! J
             Van der Buis moet gewoon pittig doorstomen en dan komt het wel goed. Vandaag naar de verzekering en het stadsdeel. Ben benieuwd.             Dag 14

             Niet heel lang geslapen, maar wel stabieler geworden in de doseringen van de olie. Het is beter om ’s avonds niet te veel te nemen. En a twee druppeltjes voldoen. Dan slaap je beter dan met een druppel of 5. Gisteren was ik uiteindelijk goed uitgeteld en bleek de impact van het weekeinde toch groter dan aanvankelijk gedacht. Kutzooi met die pillen ook.

             Het is inmiddels een week later en ik heb een behoorlijke impact te verwerken gehad met de kerst en de perikelen eromheen. Ik was aan het koken op het feestje van de buurvrouw, toen ik tch niet de drukte aankon. Het was domweg t druk met vragen, muziek, lachen, geuren, licht etc. Daar blijkt gewoonweg geen oplossing voor. Het blijft binnenkomen met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter, als het ware. Wl heb ik het feest tijdig verlaten, want anders had het nog wel eens een paar weken langer kunnen duren voor een update. Vroeger had ik namelijk de neiging om het uit te zitten met hyperventilatie en meer van dat soort spanningsuitingen - waar de medemens ook niet bij gebaat is op een feestje- tot gevolg. Ik vond dat wel een tegenvaller. Ik heb het podium tenslotte – weliswaar na gedane diensten – vroegtijdig moeten verlaten. ‘Buufje- lief’ zal zich wel afvragen. Ik heb haar daarna niet meer gesproken.

             Vervolgens een bezoek van een vriend in eigen huis. Dat ging goed, maar het blijft altijd een beetje spannend. Het lijkt alsof ik door de natuur ben geprogrammeerd om niet goed met ander volk om te kunnen gaan. Ik doe m’n best wel, maar het lukt niet echt goed. Ik weet in de meeste gevallen nooit wat de medemens er van vind, waardoor ik erg onzeker wordt.

             (Zo kan ik mij een test herinneren, die ik ooit eens deed. Het ging hier om een test met een diagnostische achtergrond. Het was de bedoeling om de emotionele lading op iemands gezicht te kunnen lezen. Autisten zijn daar niet goed in. Je kreeg een aantal foto’s voorgeschoteld, waarop iemand gezicht in een bepaalde uitdrukking was afgebeeld. Blij, boos geil, verdrietig enzovoorts. Het normale scoringspercentage zal bij de gemiddelde mens zo rond de 85-95% liggen. Mijn score lag beduidend lager. Zo rond de 25%. Ik weet het eerlijk gezegd niet zo goed meer, maar als je dus ‘de hots’ voor me hebt dan zul je het moeten zeggen. De meeste autisten zorgen er zelf wel voor dat dit niet zo vlot gebeurd. J )

             Al met al ben ik voor mijn doen een heel goed eindejaar bezig. Het spijt me als ik hiervoor een paar mensen heb moeten teleurstellen. Ik weet dat dit volgend jaar niet meer zal gebeuren, want het gaat vooruit. De THC doet me meer en meer de juiste weg kiezen. Nu nog erkenning van de wereld, want dat is het enig wat nog niet soepeltjes loopt.
             Nu zitten ik hier dus op 28 december een redelijk opgetogen berichtje te tikken, waar ik me normaal gesproken zou begeven tussen de strop en de fles.

             En de grootste narcist, die wordt Koning van het Land…


             29 december

             Ik heb besloten over te stappen op datum.

             Zes uur geslapen en dat is niet verkeerd. Ik dacht ik maak zelf ook eens wat druppels op basis van kokosolie. Een handvol knipafval, een half flesje kokosolie en een rampzalige bereiding later, bleef ik achter met natte wiet in een vette substantie en dat kan gevaarlijk zijn. Als je die te lang laat staan, dan kan botulisme ontstaan en dat is ook geen pretje. Het boeltje in de vriezer geknald en vanmorgen even opgestoomd. Een druppelflesje een kwartier in de stoompan gezet en het dopje losgeschroefd (na het product ontdooid te hebben). Uitgaande van de grote waarschijnlijkheid, dat mijn ‘olietje’ qua kracht in de verste verte niet de reguliere zou benaderen, heb ik maar dubbel gedoseerd. En dat was op zich niet nodig geweest. Nu nog de bereiding goed krijgen. Ik zal jullie vertellen wat ik heb gedaan.

             -Eerst de wiet gekookt en zachtjes laten trekken met een deel kokosolie. Hierdoor zou de THC in de olie moeten trekken en ik kan jullie melden dat dit is gelukt. Een uur later wilde ik de substantie passeren door een filter, maar dat lukte niet.
             -Toen heb ik de kokosolie laten stollen (koelkast), om het er later af te kunnen scheppen. Er was echter tch natte wiet achtergebleven in de olie, dus perse niet steriel. Jammer.

             De volgende keer ga ik de wiet droog toevoegen aan de olie, zoals bij de traditionele wijze van wietboter bereiden. Het voordeel van kokosolie ten opzichte van boter, is dat kokosolie geen water bevat en het op een veel lagere temperatuur al smelt. In mijn broekzak blijft het vloeibaar. Wernard’s methode blijft echter de beste, dus zal ik in de toekomst op die methode te werk gaan.

             Over het effect kan ik zeggen dat er een wezenlijk verschil te bemerken valt tussen de ‘PowerPlant’ die ik heb gebruikt en de Double Fun. Die PowerPlant bevalt me lang niet zo goed. Ik durf hier te stellen dat de verschillen in psychoactieve werking zoals bij roken even groot zijn. Dan nog de pijnstillende werking, waar sommige soorten om bekend staan in overweging nemende, kun je concluderen, dat er nog veel is te leren. Dat de methode ook van invloed is staat buiten kijf, maar ik heb zelf nog niet genoeg ervaring me hierover uit te laten. Ik hoop in de nabije toekomst een paar andere soorten te kunnen proberen en dan houd ik jullie op de hoogte. In de wachtkamer staan een verleidelijke Afghaanse en een Halfbloedje J. Even de tuin in.

             Oh… doet me aan iets denken. ‘Indoor gardening’ is natuurlijk ook harssticky leuk voor andere kruiden zoals basilicum, dragon rozemarijn etc. Ik roep dan ook een ieder op om twee 400 watt HPS lampen op te hangen en eens even lekker te gaan ‘indoor’ tuinieren in de winter. Indien je dan nog een partner hebt die graag vliegtuigen en helikopters ‘spot’, sla je twee vliegen in n klap. Hihi…

             Comment


              #14
              Re: autisme / asperger syndroom

              Halllo Meneer

              Nou das wel mooi wat ik allemaal lees .
              Op bezoek bij andere mensen en dan ook nog koken , dat heeft waarschijnlijk een hoop spanning gekost.
              Het is niet erg dat je het hele feest niet hebt kunnen uit zitten , kleine stapjes voor uit is toch mooi. Hard lopers zijn dood lopers.
              Je hebt de gordijnen niet dicht gedaan en heb een andere oplossing gevonden waar door de gordijnen open bleven en je toch een fijn gevoel had.
              Ik vind dat mega knap hoor.
              Ook dat je bezig ben socialer te worden ik vind het echt heel goed.
              Fijn om te lezen dat het beter gaat.
              Ik heb ooit de tip gekregen als ik teveel geluiden en kleuren binnen krijg ga even op de wc zitten af en toe neem daar je rust en stilte.
              Als je dat meerdere keren doe dan kan je het vaak wat langer vol houden bij andere mensen
              Misschien hebt u hier wat aan?
              De olie doet goed zijn werk ik hoop dat u hier blijf schrijven hoe het gaat en lees zelf af en toe is een paar dagen terug dan kan je trots op je eigen zijn.

              Groetjes en dikke Knuffel Belladonna
              God was never on your side..

              Comment


               #15
               Re: autisme / asperger syndroom

               Dank je Bella,

               ik ben erg blij met je reactie. Ook ben ik zelf best wel een beetje trots dat ik er zo lekker door kom. Alleen de buurvrouw nog een verklarend bezoekje brengen en dan mag 2010 voor mij beginnen.

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X