Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Welk effect heeft het koken bakken of braden op cannabis.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Welk effect heeft het koken bakken of braden op cannabis.

    Korting op 420shop
    Welk effect heeft het koken bakken of braden op cannabis.

    Deze vraag hoor je wel eens vaker. Gaat er thc verloren tijdens het koken┐

    Onder normale omstandigheden gaan er niet of nauwelijks bestanddelen verloren en word de potentie van de cannabis niet noemenswaardig aangetast.
    Het overgrote deel van normale gerechten zouden verbranden bij temperaturen die nodig zijn om de actieve stoffen te doen verdampen of verbranden.

    Potentie verlies treed op door oxidatie. vandaar dat we de cannabis ook luchtdicht bewaren. Aan de openlucht gaat de oxidatie, op kamertemperatuur, vrij langzaam, je verliest misschien 10 % potentie in enkele maanden. In de vriezer is de oxidatie bijna nihiel. Hoe hoger de temperatuur hoe sneller de oxidatie. De kooktijden van de meeste gerechten zijn echter relatief kort waardoor het verlies door oxidatie beperkt word. In feite betekend dit voor de cannakok; Hoe langer de kooktijd hoe meer wiet je moet gebruiken.

    In vele gevallen is het echter ook mogelijk, om door het koken, de potentie juist te verhogen.
    Hoe vroeger de cannabis geoogst is en hoe noordelijker hij geteeld is hoe hoger het % aan thc-zuur naast de thc aanwezig is. Dit thc-zuur is niet psychoactief. Door het drogen aan de lucht word er weer een deel van dit thc-zuur omgezet in de actieve vorm van thc die wel psychoactief is. Bijna al het zuur zal in twee jaar tijd omgezet zijn in active thc.
    Helaas is dit wel erg lang en oxideert er in deze periode ook weer thc. Als men er nu voor zorgt dat de omzetting van het thc-zuur in thc in een zuurstofvrije omgeving kan plaatsvinden zijn we al een stap verder. Het toevoegen van warmte versneld de omzetting van het zuur in thc. Als de cannabis in een zuurstofvrije omgeving zoals olie word verwarmd tot 100 graden, voor 75 minuten, zal alle thc-zuur zijn omgezet in thc. We concluderen dus dat koken of bakken met cannabis opgelost in boter of olie onder normale kooktijden en omstandigheden niet veel aan potentie door de warmte verlies en zelf aan potentie kan winnen. Afhankelijk van oogsttijd, de soort en plaats van het uitgangsmateriaal. door olie met water te mengen kun je de temperatuur van de olie op 100 graden houden. De cannabedoiden lossen op in de olie en er vind zuurstofloos omzetting van thc-zuur in actieve thc plaats. Na zeven en afkoelen zijn water en olie (of boter) makkelijk te scheiden en kan het water weg. De olie of boter kan verwerkt worden in vele gerechten koel bewaard worden voor later.

    Grtz
    Last edited by monty; 9 May 2012, 20:22.

    #2
    Re: Welk effect heeft het koken bakken of braden op cannabis.

    ik denk dat je helemaal gelijk hebt monty!! als je boven de 100 graden gaat koken dan verdampt de thc sneller.
    Greetz billi-bang loves the 420 shop.
    sigpic

    Comment


      #3
      Re: Welk effect heeft het koken bakken of braden op cannabis.

      Dus als je wiet gaat gebruiken voor gerechten mee te maken is een vroeger geoogste top beter dan een later geoogste top (van dezelfde plant)?
      Heb ik het goed?
      Bedankt voor de les
      Grtz

      Comment


        #4
        Re: Welk effect heeft het koken bakken of braden op cannabis.

        Ja dat heb je goed geconcludeerd. Vroeg geoogste wiet kun je opwaarderen door het in een zuurstofvrije omgeving te verwarmen. Start je met compleet rijpe wiet dan treed er enkel oxidatie op dus een klein potentie verlies.

        Grtz

        Comment


          #5
          Re: Welk effect heeft het koken bakken of braden op cannabis.

          ik geloof dat thc pas verdampt boven de 180*C
          ʁɚɩɊ ♂

          Comment


            #6
            Re: Welk effect heeft het koken bakken of braden op cannabis.

            Delta-9-THC
            Temperatuur: 157 ░C

            CBD (cannabidinol)
            Temperatuur: 160-180 ░C

            CBN (cannabinol)
            Temperatuur: 185 ░C

            CBC (cannabischrome)
            Temperatuur: 220 ░C

            CBG(cannabigerol)
            Temperatuur: 220 ░C

            THCV
            Temperatuur: 220 ░C

            Comment


              #7
              Re: Welk effect heeft het koken bakken of braden op cannabis.

              Tetrahydrocannaninol (THC)

              THC heeft 10 verschillende isomeren, dat wil zeggen dat de molecuulformule gelijk blijft, maar er wel verschillen zijn in de structuurformule. De molecuulformule van Δn-THC is C21H30O2. De verschillende isomeren worden aangegeven met Δn-THC.
              De onderstaande structuurformule aan de linkerkant is die van Δ9-Tetrahydrocannabinol.
              De structuurformule van Δ9-THC. De structuurformule van Δ8-THC.







              De verschillende isomeren hebben verschillende eigenschappen, dus er is ook een verschil in de werkzaamheid en geur.
              Er zijn maar 2 isomeren die psychoactieve effecten kunnen veroorzaken, dat zijn de Δ8-THC en Δ9-THC. De concentratie van Δ8-THC is verwaarloosbaar in vergelijking met de concentratie van Δ9-THC. Daarom wordt de concentratie van THC met een psychoactief effect ook berekend met de concentratie van Δ9-THC.
              Δ9-THC komt voor het grootste deel niet vrij voor in de cannabisplanten, veel van de THC komt voor als THC-zuren. Bij verhitting komt het THC vrij, als de THC-zuren decarboxyleren. Daarbij ontstaat het Δ9-THC.
              Bij verhitting ontstaat Δ9-THC.



              In de plant komen de cannabino´den vooral in hun gecarboxyleerde vorm als cannabino´dezuren voor.
              Evenwel is de fenolische vorm verantwoordelijk voor de psychotrope en de meeste medicinale effekten.
              De decarboxylering (het afsplitsen van CO2) naar de fenolische vorm gebeurt gemakkelijk mettertijd, door verhitten of onder alkalische omstandigheden.
              De verhouding tussen de THC-zuren (THCA) en de fenolische THC in de bladeren en bloesems van de cannabis sativa bedraagt, naargelang de meldingen, tussen 2:1 (Afrika) en >20:1 (Zwitserland).
              In planten die in Middeneuropa (Groot BrittanniŰ) uit zaad van Marokko, Sri Lanka en Zambia geteeld werden, was de verhouding THCA/THC 17:1, terwijl de verhouding in planten van de oorspronkelijke gebieden (Afrika, AziŰ) 2:1 was.
              In hasj (cannabishars) lag de verhouding THCA/THC tussen 6,1:1 en 0,5:1, dit laatste in hasj uit IndiŰ.
              Dus varieerde het aandeel aan fenolische THC van de totale hoeveelheid THC in cannabisprodukten, naargelang afkomst en soort, van minder dan 5 % tot 65 %.
              Cannabisprodukten met een hoog gehalte aan fenolische THC (bijvoorbeeld hasj) kunnen zonder verhitten zeer potent zijn, maar in het algemeen wordt de werkingskracht van cannabisprodukten door verhitten (roken, bakken) aanmerkelijk verhoogd.
              Naar: Grotenhermen F. Pharmacokinetics and pharmacodynamics of cannabino´ds. Clinical Pharmacokinetics 2001, in druk.
              Last edited by monty; 30 October 2011, 10:31.

              Comment


                #8
                Re: Welk effect heeft het koken bakken of braden op cannabis.

                gaat niet heel veel delta-9 thc en CBD uit een spacecake als je die in de oven maakt dan? dat lijken me juist de belangrijkste ingredienten en een cake onder de 157 graden bakken lukt ook niet heel mooi geloof ik.

                Comment


                  #9
                  Re: Welk effect heeft het koken bakken of braden op cannabis.

                  De Cannabedoiden zitten opgelost in de boter. Boter heeft een veel hoger verdampingspunt. Je raakt dus niks kwijt.

                  Comment

                  Footer Left Ad

                  Collapse
                  Bezig...
                  X