Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Goede zaden

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Goede zaden

  Korting op 420shop
  goede start

  Cannabiszaden zijn tegenwoordig gemakkelijk te bekomen. Je vindt ze onder in een zakje wiet of bij vrienden of in een growshop of via internet. Maar hoe herken je goede zaden? En hoe laat je ze best ontkiemen?

  Lees verder over wietzaden ontkiemen

  Zaden zijn levende organismen en ze gaan wel een paar jaar mee als ze op een koele en donkere plaats bewaard worden. Opgeborgen in een hoekje dicht bij de verwarming zullen ze snel hun kiemkracht verliezen. Zaden kunnen slecht tegen de warmte, tegen zuurstof en tegen licht. Zorg ervoor dat ze goed droog zijn alvorens ze te verpakken, vooral als het om een belangrijke voorraad gaat. Kwekers worden wel eens geconfronteerd met zaden die in de verpakking zijn beginnen gisten. Bewaar ze bij voorkeur in een hermetisch afgesloten doos in een frisse kelder of eventueel in de koelkast. Vergeet daarbij niet dat veel ongedierte ook wel een zaadje lust. Een blikken doos kan in dat geval een veilige bescherming bieden.

  Om sterk te worden moeten de zaden vanaf hun ontstaan de gepaste en complete voeding krijgen, rijk aan fosfor. Dat is doorgaans geen probleem vermits fosfor (P) het hoofdbestanddeel is van de bloeimiddelen die in de handel zijn. De zaden moeten ook voldoende tijd hebben gekregen om te volgroeien, vooral als men de planten gaat bestuiven en er duizenden zaden ontstaan. De hoeveelheid voeding moet vanzelfsprekend de vraag van de plant volgen. Een zielig plantje in een klein potje, gevoed met kraantjeswater, zal natuurlijk geen grote hoeveelheden gezonde zaden voortbrengen. Het is ook aangewezen meerdere malen de vrouwelijke plant(en) te bestuiven, zoals dat in de vrije natuur ook gebeurt. Een doorgedreven eenmalige bestuiving is schadelijk voor de levensvatbaarheid van de zaden. Vele zullen onvolledig zijn, andere zijn wit of groen omdat ze niet volgroeid zijn. Ze zullen dan ook niet ontkiemen.

  De niet levensvatbare zaden zijn goed herkenbaar en worden niet bewaard. Ze zijn nergens goed voor, zelfs niet om te vissen of als vogelzaad. De zaden die op het eerste zicht goed lijken, worden nu aan een grondiger controle onderworpen. Zo kan de vorm en de kleur geobserveerd worden. Volgroeide zaden zijn grijs of bruin, de beste zijn mooi rond en hebben een egale kleur onder de tekening die weggewreven kan worden. De sluiting (rib) van het zaadje mag niet vooruitsteken, dat wijst op een onvoldoende rijpheid. De meest kiemkrachtige zaden zijn over het algemeen de meest recente. Zaden die vijf jaar oud zijn ontkiemen niet allemaal, zelfs als ze goed bewaard werden. Hun aantal is afhankelijk van de manier waarop ze bewaard werden.

  Wanneer zaden geselecteerd worden uit een lot, vallen de onvolkomenheden op. Bij de eerste selectie worden de mooiste uitgekozen. Verlies geen tijd met twijfelgevallen die problemen hebben met ontkiemen en of misvormd zijn. Een goede kweker weet dat een plant een goede start moet krijgen met daaropvolgend een regelmatige groeiperiode. De bloeiperiode zal dan tot een goed resultaat leiden. Een plant die met een slechte ontkieming begint zal altijd zwakker en minder productief zijn dan een plant die een goede start heeft gehad. Een goede keuze zal tijdwinst opleveren en de planten zullen sterker worden, als tenminste de goede zorgen voortgezet worden in de daaropvolgende groeistadia.

  Wanneer je de zaden aankoopt - de prijs kan behoorlijk hoog liggen - en er zitten twijfelgevallen tussen, wijs de verkoper erop. Een serieuze handelaar vindt wel een lot zonder gebreken. Als je koopt via post of internet, overtuig je dan eerst van de betrouwbaarheid van het bedrijf van uw keuze. Er worden soms buitensporige prijzen gevraagd voor zaden van middelmatige kwaliteit.

  Ontkiemen In de ijskast kan men zaden tot 5 jaar bewaren zonder kiemkracht te verliezen, man sopt ze in een donkere doos en plaatst ze in de ijskast.

  Grtz
  Last edited by Jointjedraaien; 28 May 2010, 11:29.

  #2
  Re: Goede zaden

  Mooie info bobo! thx

  Comment


   #3
   Re: Goede zaden

   Bobo is weer eens informatief geweest over de geliefde zaadjes, Thanks!
   [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

   Comment


    #4
    Re: Goede zaden

    supper , netjes

    Helpt de beginner
    One "small" step for a man....one giant tree for mankind

    Comment


     #5
     Re: Goede zaden

     hoe lang moet zo een zaadje onder 18-6(kan dat onder 400watt) voordat hij op 12 -12 moet en welke voeding inhet begin geven
     Geniet van iedere dag!!

     Comment


      #6
      Re: Goede zaden

      yoo, Ik heb gisteren bij de lokale shop lekkere Jamaican Haze gehaald, moest het toch eens proberen. Volgens de verkoper was dit een van de weinige soorten die echt puur natuur uit jamaica wordt gehaald, dat verklaarde misschien de aparte kleur en geur van de wiet. Thuisgekomen vind ik tot mijn verbazing 3 zaajdes tussen de wiet. Mijn vraag: zou ik deze zaadjes nog kunnen gebruiken, om zo de hopelijk echt uit jamaica komende wiet in mijn huis te kweken, of kan ik ze net zo goed weggooien?

      Grtz, Johankemp

      Comment


       #7
       Re: Goede zaden

       Niet geschoten is altijd mis, gewoon proberen!
       Plausibele kans dat ze gaan ontkiemen.

       vale.

       Comment


        #8
        Re: Goede zaden

        Zeker planten. zelf momenteel ook een jamaicaanse staan uit zaad uit een weedzakje. Grtz

        Monty-s-Jamaica-wiet
        Last edited by monty; 7 August 2010, 15:01.

        Comment


         #9
         Re: Goede zaden

         doe voor het eerst een poging om weed te kweken
         maar na hoelang kan je zien dat een plantje een vrouwtje is.
         en waaraan zie je dat ?

         Rustig

         Comment


          #10
          Re: Goede zaden

          Dat kun je hier vinden: Mannetje-Vrouwtje
          Last edited by Jointjedraaien; 28 May 2010, 11:31.
          [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

          Comment


           #11
           Last edited by Aurora; 5 December 2009, 12:39.
           sigpic

           Comment


            #12
            Re: Goede zaden

            Gracias voe de info Bobo! Niiiiiice

            Grtz Brewer

            Comment


             #13
             Re: Goede zaden

             maakt de grote van je zaadje ook uit voor het uiteindelijke totaalplaatje?

             Gr goeie info
             Hi doe mij maar 20 euro bubblegum... Hebben we nie we hebben wel sportlife

             Comment


              #14
              Re: Goede zaden

              Oorspronkelijk geplaatst door Funky View Post
              maakt de grote van je zaadje ook uit voor het uiteindelijke totaalplaatje?

              Gr goeie info
              Ja, schijnt zelf zo te zijn dat hele grote zaden minder goed kiemen dan de 'normale 'zaden.

              Groeten
              Last edited by tjapado; 23 December 2011, 14:44.
              Eigen gekweekte zaden


              Comment


               #15
               Re: Goede zaden

               hallo ,
               heb me net zaadjes gehaald van het merk sweet seeds : Black Jack dit gaat mijn eerste kweek worden iemand ervaring met deze soort ?
               grt

               Comment

               Bezig...
               X