Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Effect EC op stijging watertemperatuur.

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Water: Effect EC op stijging watertemperatuur.

    Korting op 420shop
    Hallo hallo,

    heb sinds kort een opvouwbaar watervat gekocht, nu is temp. van water steeds rond de 27/28 graden(vatverwarmer overbodig), in oud watertonnetje had ik vatverwarmer en temp. was altijd 22 graden,
    nu is mijn vraag:

    is de EC meting bij watertemp. van 27/28 graden wel betrouwbaar?
    Omelette du fromage!

    #2
    Re: Effect EC op stijging watertemperatuur.

    Als er ATC op staat dan corrigeert de meter automatisch op temperatuur.

    Die temperatuur is sowieso veel te hoog uiteraard.

    Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

    Comment


      #3
      Re: Effect EC op stijging watertemperatuur.

      als er atc op staat ,duidelijk. bedankt.

      en is de hoge temp dan nu ook een probleem ? ec en ph zijn goed, bladeren vertonen geen mankementen, niet te licht groen of te donker groen. mooie gezonde kleur.
      Omelette du fromage!

      Comment


        #4
        Re: Effect EC op stijging watertemperatuur.

        Als de temperatuur van je voedingsvat zo hoog is dan heb je wel een extra risico dat er viezigheid in gaat groeien ja.

        Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

        Comment


          #5
          Re: Effect EC op stijging watertemperatuur.

          ok, dus temp op zich niet alarmerend als je vat maar goed schoon houd.

          bedankt voor je reactie.
          Omelette du fromage!

          Comment


            #6
            Re: Effect EC op stijging watertemperatuur.

            Hoe kan je water zo warm zijn? De kans op alggroei stijgt wel flink.

            verstuurd mee mn Sonix Ksperia

            Comment


              #7
              Re: Effect EC op stijging watertemperatuur.

              Iknzou em gwn op 20 houde

              Comment


                #8
                Re: Effect EC op stijging watertemperatuur.

                Ja het is een probleem...met hoge temperatuur worden bepaalde voedingstoffen moeilijker opgenomen! omdat je plant een andere metabolisme gaat krijgen!! Krijg het idee dat je dat watervat in je ruimte hebt staan waar je kweekt? en als de temperatuur zo hoog is in je ruimte...moet je echt maatregelen gaan nemen want 27-28 graden is veel te hoog voor je plant! onder het licht is het namelijk nog warmer! rond de 30-32 graden kunnen je planten echt niet goed tegen! en heb je ook een veel te hoge luchtvochtigheid in je ruimte en een uitnodiging voor schimmel en bud rot
                Als je ruimte niet zo'n hoge temperatuur heeft dan is de water temperatuur veel te hoog! Wortelshock krijg je niet alleen met te lage temperatuur: onder de 21 graden!
                Maar ook als je water veel te warm is...verdere problemen! Alg groei is hoger en neemt je plant geen ijzer meer op bacteriŽn zullen zich veel harder vermenigvuldigen en last but not least Schimmel en vooral wortel rot!! En waarschijnlijk zal je in de eerste weken niet zoveel opmerken maar de problemen zullen in later stadium merkbaar worden en moet je maatregelen nemen die voorkomen hadden kunnen worden hoop dat je hier iets aan hebt!

                Dit bericht is samengevoegd wegens dubbelposting.

                nou wil ik graag met je meedenken...misschien is het een optie om je vat te isoleren...prima isolatie materiaal: diepvries tassen van winkels 1 zijkant en bodem los snijden en je vat inpakken, ondervloer isolatie voor laminaat (die zilverkleurige rollen) gewoon een laag om je vat heen scheelt in opbouw van temperaturen buitenaf
                Verder staat je vat naast of tegen een verwarming....staat de verwarming aan...?
                Last edited by Thijs37; 2nd March 2015, 14:08.

                Comment


                  #9
                  Re: Effect EC op stijging watertemperatuur.

                  thijs, bedankt voor je bericht en sry voor mijn late reactie.

                  kun je aangeven welke stoffen bij hogere temp van het water niet /niet goed worden opgenomen?
                  wat is max.temp van voedingswater?

                  zoek me suf op het internet maar kan nergens duidelijke info vinden over maximale waarden.

                  greetz,
                  Omelette du fromage!

                  Comment


                    #10
                    -originele letters weggeblazen-

                    Verdienen aan wiet doen we hier niet, daar is dit forum niet voor dus denk na voor je iets typt.
                    Bovendien was je bericht compleet offtopic.
                    Als je een nieuw topic wil openen, check dan eerst op de beginpagina in welke rubriek die het best past.
                    Succes.
                    Last edited by QnQ; 15th January 2018, 10:04.

                    Comment

                    Footer Left Ad

                    Collapse
                    Bezig...
                    X