Hallo, mijn vraag is hou moet je juist hachis maken van de kneip affall???? Moet die blaadjes eerst drogen en dan pas in de diepfrieez steeken??? Of dierekt in de diepvries ?
Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
hasis maken
Collapse
X
-
Re: hasis maken
Recept voor haggis :
1 schapenmaag,
lever, hart en longen van een schaap,
500 gr runderniervet,
500 gr grof havermeel,
1/2 theelepel gemengde gedroogde kruiden (tijm, peterselie, salie, rozemarijn),
1/2 theelepel zout,
1/2 theelepel gemalen peper,
4 middelgrote uien
Voorbereiding
Was de maag in koud water, schraap hem goed af, maak hem goed schoon en
laat hem een nacht in koud water met wat zout liggen.
Bereidingswijze
Was de lever, het hart en de longen, leg ze in een pan kokend water met
een theelepel zout en laat ze 2 uur koken, met de luchtpijp over de rand
van de pan.
Laat ze afkoelen.
Maak een grote, zware koekenpan heet en rooster het havermeel tot het
droog en iets donkerder gekleurd, maar niet bruin, is.
Snijd de luchtpijp van de afgekoelde longen.
Maal de helft van de lever (de andere helft wordt niet gebruikt) het hart,
de longen, het rundvet en de uien.
Voeg het havermeel, de peper, het zout, de kruiden en ongeveer 1/2 liter
van het kookvocht toe en meng goed (het mengsel moet zo dun zijn, dat het
net van de lepel afdruipt).
Vul de maag voor iets meer dan de helft met het mengsel en naai hem dicht.
Leg de haggis in een pan kokend water en laat hem 3 uur koken.
Prik er af en toe in om barsten te voorkomen.
Serveertips
Dien hem heet op met aardappelpuree, koolraap en natuurlijk een 'quaich'
(houten bekertje malt whisky).
bron: smulweb.nl
-
Re: hasis maken
http://www.dutchtutor.com/free-lessons/nl/2/lesson2.php Even leren dan https://www.uaf.nl/aanmelden/leer_eerst_nederlands
Suc6!
Comment
Comment