Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

De interactie tussen de vershillende voedingselementen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    De interactie tussen de vershillende voedingselementen

    Korting op 420shop


    We willen allemaal dat onze dames zo goed mogelijk groeien en we besteden veel aandacht aan haar en observeren haar ja zelf praten en voor je plantjes zingen zal sommige van jullie niet vreemd in de oren klinken.
    Maar wat is dat groeien dan en hoe kunnen we het onze lady's zo aangenaam mogelijk maken. bovengronds is het allemaal zichtbaar en makkelijker te begrijpen om dat we het kunnen zien voelen en ruiken. Maar voor een goede groei moeten we beginnen met de basis, de bodem. Eerst even wat algemene plant kennis om het verhaaltje compleet te krijgen.


    Wat is groei ???


    Groeien betekend simpel gezegd dat je plant groter word. Dit doet ze door nieuwe cellen te maken en door het groter worden van bestaande cellen. Ze groeit wanneer de fotosynthese groter is dan de ademhaling. Fotosynthese (assimilatie) is de vastlegging van lichtenergie in suikers. Voor de fotosynthese is licht dus een must. De ademhaling (dissimilatie) is de verbranding van suikers, waarbij energie voor de groei vrijkomt. Ademhaling vindt dag en nacht plaats. Hoe goed je dame groeit hangt af van 6 dingen.

    Voeding.
    Een plant bestaat voor circa 90 % uit water. De rest is droge stof. De voornaamste bouwstof C zit als CO2 in onze lucht de andere elementen die voor de groei nodig zijn moeten we dus via voeding aanbieden.

    Water
    Onze schatjes nemen de voeding op via hun wortels d.m.v. water . Dit gebeurt met name via de haarwortels. De haarwortels vergroten het opnemend vermogen van de hoofd wortels en zorgen ook voor de benodigde opname van je sporenelementen.

    Zuurstof + CO2
    De wortels verbruiken energie voor allerlei activiteiten. Voor de ademhaling, waarbij energie uit suikers wordt vrijgemaakt, is zuurstof nodig.
    CO2 wordt in de lucht gebracht door ademhaling van planten en dieren en door het vergaan of verbranden van organische stoffen. De plantkunde leert, dat uit CO2 en water, suiker wordt opgebouwd. Hieruit kunnen weer zetmeel, vet, celstof en andere stoffen ontstaan. Ook eiwit bevat koolstof. Koolstof maakt voor 50% deel uit van de droge stof van de plant. Voor de opbouw van de plant is de koolstof dus een zeer belangrijk element. De lucht bezit 0,03% koolzuurgas. Dit geringe gehalte is echter voldoende.


    Temperatuur temp_curve_ned..gifLicht intensiteit
    Licht is van belang omdat de wortels afhankelijk zijn van suiker uit het blad. De wortel groei neemt bij een licht tekort naar verhouding meer af dan de bovengrondse delen.

    Luchtvochtigheid
    Luchtvochtigheid is misschien wel het meest onderschatte groeifactor. Een droge lucht zal de verdamping van het vocht uit het blad versnellen en een zeer vochtige lucht zal dit vertragen. Een plant moet altijd wat water verdampen zodat er weer ruimte is voor nieuw water uit het medium waar weer nieuwe voedingsstoffen in opgelost zitten. Echter is de LV te laag dan gaat de plant meer verdampen dan dat het kan opnemen en zal de plant uiteindelijk zelfs uitdrogen. Onder de 40% gaat de verdamping erg hard waardoor het erg moeilijk word voor de plant om op tijd nieuw vocht in de plant te krijgen. De plant zal uit reactie de huidmondjes sluiten waardoor er juist een stilstand van de groei en bloei komt. En stilstand gaat altijd ten koste van de opbrengst. Is de luchtvochtigheid extreem hoog dan zal de plant op den duur ook weinig groeien. Een balans hierin is dus erg belangrijk. Kleine stekjes en zaailingen hebben nog erg weinig wortel en kunnen dus niet veel water opnemen. De eerste 3 weken Houd je een LV aan van rond de 80%. Daarna tot en met ongeveer de 6e week is de optimale LV 60%. In de 7e week en later brengen we de LV weer omlaag maar niet lager dan 40%.

    Al deze groeifactoren hangen nauw met elkaar samen. Voor een optimale groei moeten al deze factoren in een goede verhouding tot elkaar staan. De beperkende factor bepaald dan de maximale groei. Door deze factor te verbeteren, zal een betere groei ontstaan totdat een volgende factor weer beperkingen geeft.



    interactie tusse&#1.jpg
    Antagonisme: (de doorgetrokken rode lijnen)een element hindert de opname van een ander voedingselement.
    Synergisme: (groene stippellijnen) een element bevordert de opname van een ander voedingselement
    Bron http://www.arts-info.eu/bemesting.html


    Voeding heeft zoon 6 % invloed op de groei van de Schatjes, maar dit is wel 'n zeer belangrijk onderdeel tot een succesvolle kweek. De voedingsstoffen moeten in de juiste verhouding tot elkaar gegeven worden anders ontstaat er een beperkte factor dat wij met een moeilijk woord antagonisme noemen. In gewoon Nederlands, 'verdringing'. Het Betere opneembare element verdringt het minder goed opneembare element. Het is hierdoor dus niet meer beschikbaar voor je dame. Bijvoorveeld teveel K = kali werkt remmend op de opname van C= calcium.
    Bij Teveel calcium (kraantjeswater) kunnen grotere problemen ontstaan doordat calcium bijna alle andere elementen verdringt op stikstof na. Ook zijn er elementen die elkaars opname bevorderen, synergisme, zoals Mg en P, .
    Dan zijn er nog voedingelementen die een verbinding aangaan zoals natrium en chloor,dit word NaCl, keuken zout, je kunt je wel voorstellen dat we dat niet aan de voeten van onze geliefde dames niet willen hebben bij te veel zout groeien ze slecht. Zo gaat Calcium ook een verbinding aan met Magnesium en vorm zo gips.

    Tenslotte is De PHBij te lage pH
    - gebrek aan fosfor (P)
    - gebrek aan magnesium (Mg).
    - gebrek aan molybdeen (Mo)
    - overmaat aan mangaan (Mn), aluminium (Al), ijzer (Fe), waardoor vergiftiging van de plant door te grote opname van deze elementen mogelijk is.
    - meer uitspoeling van kalium (K) en magnesium (Mg)
    - algemene remming van het bodemleven

    Bij een te hoge PH

    - alle gebreksziekten mogelijk: ijzer (Fe), mangaan (Mn), borium (B), koper (Cu), zink (Zn)
    Attached Files
    Last edited by monty; 24 May 2010, 22:09.

    #2
    Re: De interactie tussen de vershillende voedingselementen

    Da's handig monty, supertopic ! zou je ons onwaardige n00bs alleen nog willen verlichten op het gebied van je bronnen in deze ?
    Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

    Comment


      #3
      Re: De interactie tussen de vershillende voedingselementen

      Leuk Monty, ziet er superhandig uit. Alleen begrijp ik "Belangrijk is dus zowel het absolute gehalte van een welbepaald voedingselement alsmede de verhouding tot een ander voedingselement." niet zo goed?(zal wel aan mij liggen)

      tvalt wel op dat er serieus wat meer rode dan groene pijlen zijn

      Comment


        #4
        Re: De interactie tussen de vershillende voedingselementen

        Ahja was nog niet helemaal af. Dat plaatje vond ik tussen mijn verzameling van wiet gerelateerde plaatjes geen idee meer waar dat vanaf kwam. Verder heb ik de tekst iets herschreven. Hopelijk hebben jullie er wat aan.


        Grtz
        Last edited by monty; 14 April 2010, 00:00.

        Comment


          #5
          Re: De interactie tussen de vershillende voedingselementen

          http://www.arts-info.eu/bemesting.html

          Stond onder mijn favorieten
          Last edited by ceBep; 13 April 2010, 22:47.

          Comment


            #6
            Re: De interactie tussen de vershillende voedingselementen

            dah was hem idd thanks Vale.

            Comment


              #7
              Re: De interactie tussen de vershillende voedingselementen

              superduidelijk nu monty, thx!

              Comment


                #8
                Re: De interactie tussen de vershillende voedingselementen

                held
                Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                Comment


                  #9
                  Re: De interactie tussen de vershillende voedingselementen

                  Leerzaam topic! Heb er zeker wat uit opgestoken!

                  Keep up the good work!

                  Comment


                    #10
                    Re: De interactie tussen de vershillende voedingselementen

                    Netjes monty.
                    Duidelijk en zeer leerzaam.

                    Grtz
                    420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
                    Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

                    Comment


                      #11
                      Re: De interactie tussen de vershillende voedingselementen

                      Nice Monty!

                      Comment

                      Bezig...
                      X