Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Verschil 1 en 2 componenten voeding

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Verschil 1 en 2 componenten voeding

    Korting op 420shop
    Veel voedingslijnen van verschillende merken hebben zowel een 1 component voeding in hun assortiment als een A & B voeding.
    De 1 component voeding is voor 1 liter even duur als de 2x 1 liter A & B voeding (bij de meeste merken is de prijs gelijk).
    Het lijkt dus voordeliger om de A & B voeding te kopen omdat je voor dezelfde prijs niet 1 liter met 2 liter koopt.
    Echter is dit dus niet waar want je moet er ook een keer zoveel van gebruiken bij de A & B variant (200ml 1 component of 200ml A + 200ml B op X liter gietwater).

    Wat is het verschil nu dan tussen deze twee voedingen?
    En waarom zou je een 2 componenten voeding willen kopen terwijl je voor hetzelfde geld een 1 component voeding koopt (waarmee je extra werk en opslagruimte bespaard)?

    Dit bericht is samengevoegd wegens dubbelposting.

    Uitleg van Canna gevonden op een ander forum:

    De reden dat er een A+B voeding bestaat, of anders genoemd 2 componenten. Het is immers een complete voeding die in twee flesjes is gestopt. Dit wordt gedaan om zo'n hoog mogelijke concentratie meststoffen in het flesje te krijgen. (Lees zo voordelig mogelijk)
    Het is inderdaad de calcium die er voorzorgt dat dit nodig is aangezien deze gaat reageren met wat andere stoffen in de fles. Normaliter is een 1 componenten voeding dus hoger in dosering (Meer ml per liter water)
    Echter zijn de meeste aarde voedingen 1 component. (Geen A & B ) Dit aangezien in aarde een grote hoeveelheid calcium zit. Deze hoeft dus niet in de meststof te zitten.
    Een 1 componenten voeding hoeft dus niet slechter of beter te zijn. Vaak heb je van een 1 componenten voeding alleen meer nodig!

    A+B maakt een voeding, het is dus niet zo dat A voor de Groei is en B voor de Bloei.
    Veel fabrikanten hebben een Groei en een Bloei voeding. Aangezien dit twee duidelijk fases zijn in de ontwikkeling van de plant waarin hij duidelijk andere behoeftes heeft. In de Groei fase namelijk Stikstof en Kalium, in de Bloei fase Fosfor en Kalium.
    Bij Canna is hier echter 1 uitzondering op en dat is onze Coco voeding. Hier is de Groei en Bloei voeding gecombineerd. Dit komt doordat de cocos in de groeifase bloei elementen kan opslaan die hij vrijlaat als de plant in de bloeifase zit. Ook hier is de eigenschap van het groeimedium dus verantwoordelijk voor het terug brengen van het aantal flesjes dat je nodig hebt.

    Dit bericht is samengevoegd wegens dubbelposting.

    Uitleg van Atami ook gevonden op het internet:

    In een 1 componenten voeding zit het element Calcium niet aanwezig. Omdat dit gipsvorming vormt met Phosfor.
    In tweecomponenten zijn die twee elementen gescheiden.
    Bij de 1 componenten voeding gaan de producenten ervan uit dat in de aardemengsels genoeg Calcium zit verwerkt.
    De kweker kan ervan uitgaan dat in aardemengsels geproduceerd door Atami dat wel snor zit.
    Heel veel succes en mocht je nog vragen hebben, je weet me te vinden.

    Dit bericht is samengevoegd wegens dubbelposting.

    Uitleg van Bio Nova:

    Bio Nova is in 1993 begonnen met het maken van een 1-componenten voeding en is sindsdien door velen gekopieerd zoals ook met andere producten het geval is.
    Een 1-componenten voeding heeft geen Ca (CalciumGrond-Supermix en Hydro-Supermix, waren in eerste instantie bedoeld voor de gebieden in Nederland met “hard” (kalkrijk) water, zoals de grote steden.

    In gebieden met zachter water is toevoeging van Ca-15 nodig om toch de nodige hoeveelheid Calcium te kunnen geven. Beide 1-componenten mixen zijn heel vriendelijk voor experimenten: toevoeging van allerlei stoffen om goed in te kunnen spelen op de behoefte van de plant in een bepaald stadium. Voorbeeld PK 13/14 of P-20 en K-20; Ca-15; MgO-8. Bovendien zijn de gebruikte stoffen enorm zuiver en voor een deel van organische oorsprong.

    Twee componenten mix heeft in de A component Ca, N (stikstof),Mg (magnesium) en Fe (IJzer); terwijl de B-component verantwoordelijk is voor P (phosfor), K (kalium), een gedeelte van de stikstof en de andere spoorelementen. Er valt niet zoveel te experimenteren met 2-componenten voeding. Om de bloei wat extra te stimuleren mag er vanaf week 4 wat K-20 meegegeven worden, maar dat is in feite het enige, afgezien van de boosters e.d.
    Last edited by Exmember9813; 22 December 2012, 15:11.

    #2
    Re: Verschil 1 en 2 componenten voeding

    2 componenten hardt sneller uit en geeft uiteindelijk een betere hechting heb ik altijd begrepen
    Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

    Comment


      #3
      Re: Verschil 1 en 2 componenten voeding

      Oorspronkelijk geplaatst door moreweed View Post
      2 componenten hardt sneller uit en geeft uiteindelijk een betere hechting heb ik altijd begrepen
      Ja dat klopt, maar dan zit je dus weer met het probleem van de dubbele penetratie... anders is het ene component er eerder dan de andere en hechten ze niet gelijktijdig.

      Comment


        #4
        Re: Verschil 1 en 2 componenten voeding

        veel filmpjes kijken schijnt dan wel weer te kunnen compenseren

        componentvoeding zal denk ik iets te maken hebben met complexvorming door verschillende onderdelen in die voeding waardoor die dus onbeschikbaar worden voor de plant waar je het bijgooit.
        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

        Comment


          #5
          Re: Verschil 1 en 2 componenten voeding

          Het wordt ook afgeraden om de twee componenten "puur" te mengen. Dus eerst component A in je voedingswater, doorroeren en daarna pas component B toevoegen. Vergelijk het maar met het mengen van soda en zoutzuur. Als je over 5 gram soda 5 milliliter zoutzuur uitgiet, krijg je een vrij heftige reactie. Los je 5 gram soda op in 10 liter water en kiep je erna 5 milliliter zoutzuur erbij, dan gebeurt er -op het zicht- niks.
          Last edited by Xtreme; 24 December 2012, 08:25.

          Comment

          Bezig...
          X