Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Geluid

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Geluid

  Korting op 420shop
  Geluidsfrequnties van hoge of lage herts geeft geluid maar van geluid komt ook trilling af
  net zoals een subwoofer alleen geeft die wat meer trilling
  is er dan een mogelijkheid dat het groei/bloei zou kunnen beinvloeden vanwege de geluiden
  want net als een mens kan een plant voelen

  wat ik denk wat er zou gebeuren

  -stress

  -minder snelle groei/bloei

  -constante beweging in de bladeren/plant


  ik hoop dat julie wat meer weten ?

  #2
  Re: Geluid

  Weet jij er mischien wat meer van bobo ?

  Comment


   #3
   Re: Geluid

   er is aangetoond dat muziek het groeien van cannabis zou kunnen beinvloeden, net zoals bij gewone kamerplanten. Heb er ergens een artikel over staan. Ik post het wel als ik het tegenkom.

   Grtz

   Comment


    #4
    Re: Geluid

    dat zou mischien de reden kunnen zijn waarom die langzaam groeit de mijne want ik heb een 500watt audio systeem met 200 watt subwoofer :O

    maar graag als je dat kan posten
    wel een goeie over geluid :

    Comment


     #5
     Re: Geluid

     Ik denk dat het niet echt veel uitmaakt, misschien één cm aan het einde van de kweek. Ik denk meer dat je gewoon ongeduldig bent

     Comment


      #6
      Re: Geluid

      Dat planten leven, dat is geen nieuws maar dat ze ook gevoelens zouden hebben is misschien minder bekend.
      Bij proeven door wetenschappers is onbetwistbaar gebleken dat planten wel degelijk reageren op handelingen door de mens. Over de gehele wereld worden proeven uitgevoerd waarbij men elektroden op de planten vasthecht. Als men de plant dan beschadigt, is dit duidelijk op de meetapparatuur af te lezen.

      Wetenschappers zouden 200 jaar geleden al vastgesteld hebben dat we zeer gevoelige planten kunnen herkennen wie het goed met hen voorheeft en wie niet. Niet alleen Charles Darwin, maar ook Goethe heeft zich met het gevoelsleven van planten bezig gehouden. Daarbij is toen al vastgesteld dat onbetrokkenheid en routinematig handelen hun levenskracht op den duur doet afnemen. In geen enkel geval mag een plant alleen maar een mooie kamerdecoratie zijn of opvulling die enkel wekelijks een keer liefdeloos water met wat voedsel erin toegediend krijgt.

      Het was in 1966 dat de plantkundige Cleve Backster, een Amerikaan, het blad van de Philodendron verbond met een 'leugendetector', om het elektrisch geleidend vermogen te meten van die bladeren als het water van de wortels naar de bladeren gaat. De resultaten waren buitengewoon: alle experimenten waarbij een plant op een of andere manier geschonden werd, had het gevolg dat de wijzer van de meter fel uitsloeg. Toen hij overwoog een blad van deze plant te verbranden, vertoonde de meting een scherpe piek.

      Vervolgens werden de tests ook op bolgewassen, sla, sinaasappelbomen en bananen uitgevoerd. Ook deze gaven telkens dezelfde of zeer gelijkende bevestigende resultaten. Alle planten reageerden op aangename of gevaarlijke situaties.
      Sir Jagdis Chandler Bose herhaalde de proeven van Backster en dat met... dezelfde patronen. George Bernard Shaw was diep geraakt toen hij in een laboratorium ervoer, dat een kool hevige stuiptrekkingen kreeg als zij werd gekookt. Nog sterker is de gebeurtenis waarbij de elektroden reeds waren aangesloten maar er nog geen experimenten werden uitgevoerd. Om de een of andere reden gaven de meters reeds metingen weer. Men dacht eerst aan technische storingen, tot iemand van het onderzoeksteam ontdekte dat de grote grasvelden buiten het labo werden gemaaid! Toen men de man die daar mee bezig was vroeg om te stoppen, vielen de meters stil! Telkens als hij weer verder ging was er paniek bij de planten in het laboratorium.

      Uit een en ander blijkt in ieder geval duidelijk dat planten ook gevoel hebben en ingaan op de gebeurtenissen in hun omgeving. Daarom is het niet moeilijk om te begrijpen dat zij ook reageren op muziek. Klassieke en rustige muziek stimuleren de groei heel duidelijk. Daarentegen waren de planten die in een overeenkomstig onderzoek blootgesteld werden aan scherpe, agressieve muziek aan het einde van de onderzoeksperiode zichtbaar gestresst en meetbaar kleiner. Ze floreren spectaculair goed als ze op een vriendelijke manier worden verzorgd en als er een goede stemming hangt. Vanzelfsprekend zullen deze onbekende positieve krachten alleen maar tot uiting komen, als ook aan de basiscondities voor een goede groei wordt voldaan. Zonder dat zou ook de meest tedere behandeling geen succes kennen.

      De planten houden dus blijkbaar van gezelligheid. Daarbij is het hen blijkbaar om het even of ze zich onder soortgenoten vertoeven of in het gezelschap van mensen. Zo zouden planten beter groeien naargelang hun oppas meer thuis is. Misschien is dat de verklaring voor het feit dat solitaire planten het niet zo goed willen doen. Volgens de onderzoekers moet je zoveel mogelijk tegen uw planten spreken en ze daarbij niet vergeten van de bladeren te strelen. Een vreemde werkwijze, maar duidelijk met zeer goede resultaten.

      Ongelooflijk was de uitslag van het onderzoek waarbij Backster wilde ontdekken of planten misschien zelfs gedachten bezitten. Een medewerker van Backster, die de planten voor de test niet kende, kreeg de opdracht enkele testplanten ruw te behandelen en er schade bij aan te brengen. Verschillende vreemde personen moesten enkele uren later voorbij de beschadigde planten passeren. Hierop reageerden de planten niet. Toen de ruwe assistent voorbij kwam waren er ineens zeer hevige reacties bij de planten waarneembaar. Zelfs de planten die als getuigen de misdaden hadden meegemaakt reageerden. Hierdoor werd een duidelijk bewijs geleverd omtrent het gevoel van een plant.

      De meeste onderzoekers die deze fenomenen optekenden werden door hun collega’s niet ernstig genomen. Toch heeft ze dat tot nu toe niet weerhouden hun onderzoeksresultaten bekend te maken om zo het onbekende leven van de plant een klein stapje vooruit te helpen.
      Nu u dit alles heeft gelezen kunt u misschien iets vaker een klassiek muziekje aanzetten, al is het dan maar als excuus dat het goed is voor uw kamerplanten. In elk geval als u begint te hakken of te wieden, zit er dan maar niet al te erg mee in.

      Grtz

      Comment


       #7
       Re: Geluid

       kijk dat bewijst toch wel iets over geluid dat het effect kan hebben op planten

       maar ik ben niet ongeduldig
       ik wil het beste hebben voor mn plantje
       want dat goedkope systeempje dat ik heb maakt toch een herrie en bass schrik je toch wel ff van

       Comment


        #8
        Re: Geluid

        Goedkoop 500 Watt systeem? Vind je 500 euro goedkoop?

        Ik ga zelf voor het geluid, niet voor de wattages.

        Heb je je muziek zo ontzettend hard dan? :o

        Comment


         #9
         Re: Geluid

         nee 500 euro is niet goedkoop maa zoveel is het ook niet hoor veel minder

         maarjaa het is een hele goeie geluid wat er van afkomt

         maar ook echt hard

         ik zal morgen wel ff een filmpje maken en zal je zien wat het een effect geeft

         Comment


          #10
          Re: Geluid

          Ok, ben benieuwd

          Comment


           #11
           Re: Geluid

           nou hier komt het filmpje
           hij stond op 60% van zn capaciteit en mn camara kon het nog net hebben alleen het eind stukje kon ie het hebben
           ik doe hem ook niet harder dan dat anders gaan de buren zeiken
           het is bijna zo erg dat het raampje bij mn deur wel is gesprongen is door de bass en mn ramen trillen en dat hoor je gewoon

           http://tinypic.com/player.php?v=j753r9&s=3

           hmm raar als ik um zelf open krijg ik geen beeld te zien

           http://www.youtube.com/v/JYebWtCHytM die moet wel goed zijn

           Comment


            #12
            Re: Geluid

            Grappig. Ik heb zelf ook een x530. Maar die gaat maar tot 70 Watt als ik het goed heb. Of heb jij een versie met meer watt, die er precies hetzelfde uitziet?
            Maar die van mij gaat ook wel hard ja. Heb hem nog nooit op 100 % durven zetten. Heb zelf ook nooit de bass op meer dan 50% omdat je anders zo die lucht weg hoor "blazen"

            Beetje offtopic, maar het gaat over geluid duss

            Comment


             #13
             Re: Geluid

             nee ik heb een verbeterede versie die digitale ofzoo ?? maar idd geval daar komt wel best een geluid vanaf heah

             zit een hogere wattage op maar boeit het zijn bijna hetzelfde maar komt mooi geluid vanaf

             Comment


              #14
              Re: Geluid

              Mooi artikel, plantjes houden dus van erg veel liefde.
              Ik denk wel dat men ouders, zussen en vrienden wat vreeld gaan kijken als ik overschakel van Reggae naar Mozart.

              @ darkiess en sammy: ik heb die 2.1 versie Luid genoeg, de bas is we lekker hard.

              Greetz,
              zion

              Comment


               #15
               Re: Geluid

               De subwoofer is hetzelfde... Alleen je hebt geen centre speaker en achterspeakers. Als ik die eruit trek hoor ik wel een verschil, maar na 1 minuut kan je het verschil al niet meer horen. Maar ik vond het wel vet om een 5.1 te kopen

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X