Re: toevoegingen voor betere smaak.
Ik had het vorig jaar al ergens geschreven. Ik heb mijn laatste 2 rondes tijdens de laatste 2 weken vanillesuiker toegevoegd aan het water. Effect was positief. Liet wat vrienden proeven en die vonden em zelfs te zoet worden. Gebruikte ook al green sensation. Maar aangezien ge de laatste 2 weken best geen meststoffen meer toevoegt ben ik verder gegaan met vanillesuiker. Ze nemen het dus wel degelijk op.
Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
toevoegingen voor betere smaak.
Collapse
X
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
Er zijn ook aardekwekers die gebruik maken van Appelstroop, zowel voor de smaak als voor de verbetering van het bodemleven
Ajo
Ventje
Leave a comment:
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
Dat weet jij niet. Want je hebt namelijk geen bewijs. Het kan namelijk heel goed mogelijk zijn dat di-sachariden ( sacharose Wiki/Tafelsuiker ) worden afgebroken to mono-sachariden in de grond door bacterien en de plant. Je weet waarschijnlijk ook niet dat 99,9% van de stofwisseling van de plant in de grond, in de wortelcellen actieve stofwisseling is. Meestal heet dit actief transport (stofwisseling die energie vergt) en passief transport (stofwisseling via osmose, dus osmotische waarde en semi-permeable membraan, water verplaatsing (temperatuur, druk, klimaat) is hier voor de plant essentieel).
Leave a comment:
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
er zijn ook mensen die bv 7 up geven de laatste weken ivm t co2 toevoegen.ik zelf vind dat de combinatie van bv canna boost ,of bloombastic meegeven en lekker neutraal resultaat geven.ben dus van mening dat goed spoelen de beste smaak geeft.batmix geeft over t algemeen ook lekkere wiet.
grtz
Leave a comment:
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
Zo had ik gehoord dat men ook wel eens de laatste week water geeft met limonadesiroop aardbei... Blijkt ook een zoetige smaak te geven!
Leave a comment:
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
En als je van te voren al weet dat je wiet niet te pruimen wordt, dan is het misschien een goed idee om hier rekening mee te houden als je voeding aanschaft, en je zaadjes uitzoekt.
Leave a comment:
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
Dat weet jij niet. Want je hebt namelijk geen bewijs. Het kan namelijk heel goed mogelijk zijn dat di-sachariden ( sacharose Wiki/Tafelsuiker ) worden afgebroken to mono-sachariden in de grond door bacterien en de plant. Je weet waarschijnlijk ook niet dat 99,9% van de stofwisseling van de plant in de grond, in de wortelcellen actieve stofwisseling is. Meestal heet dit actief transport (stofwisseling die energie vergt) en passief transport (stofwisseling via osmose, dus osmotische waarde en semi-permeable membraan, water verplaatsing (temperatuur, druk, klimaat) is hier voor de plant essentieel).
Ander leuk voorbeeld van menselijk afbraak van koolhydraten naar redelijk grote multi-sacheriden (suiker ketens van 2 of meer basis suiker (maltose) moleculen), houdt een stukje brood in je mond, enzymen en mondbacterien in je speeksel beginnen dit al af te breken van koolhydraten tot grote multi-sachariden (meestal van 2 tot 5 of 6 sacharide ketens), er zal een zoete smaak ontstaan, anders is het geen brood. Zetmeel, nog veel meer koolwaterstof verbindingen aan elkaar ( macro-moleculen, soms met de betere microscopen voor het blote oog zichtbaar), kunnen op hun beurt ook door enzymen en bacterien worden afgebroken tot koolhydraten en soms zelfs snel tot kleinere multi-sachariden. Zeer grote multi sachariden worden eigenlijk polysacharidenLast edited by heaven; 7 October 2010, 04:23.
Leave a comment:
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
dan gooi toch wat suiker erbij.
Leave a comment:
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
Sinds topicstart 2 jaar verder is de commercie hier natuurlijk al op ingesprongen.
Er zijn nu meer topshooters, en budboosters etc etc te koop. Om net nog een laatste zetje te geven, dus waarom knoeien met bietensap en stroop.
Zo te zien vind niemand het echt interessant, of het risico waard om alsnog de laatste weken je kweekje te verknoeien.
Laatste week geef je alleen water, liefst regen, desnoods afgezuurd. Om de smaak van je voeding uit de plant te krijgen, niet om je aarde goed te krijgen.
Leave a comment:
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
ik zou ook wel wat meer willen horen . ben pas op het forum en heb dus nog niet veel kunne doornemen maar ik krijg bij sommige threads(draadjes ) wel al de impressie dat er iets gestart wordt maar niet afgerond . dit zou het enige minpuntje zijn op deze prachtige side .
wait and see they say in English
so I will wait
Leave a comment:
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
Iemand al concrete test resultaten of is 't gewoon broodje bullsheit
Leave a comment:
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
laatste weel afzuuren naar ph 6 verder niks,dan trekt de plant de laatste voeding uit de aarde.is ook handig omdat je ec als het goed is weer rond de 1 gaat zitten zodat je je aarde kunt hergebruiken.
Leave a comment:
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
Maybe domme opmerking maar...
Door de zuren en chemische toevoegingen (denk aan E-codes en smaakversterkers e.d.), zal de ec-waardes ook anders
zijn dan dat je ''normaal'' hoort te voeden.
Zou dit dan niet juist ''slecht zijn'' voor de dames.
of maakt dat niet veel uit als je dat in de laatste week voor et knippen doet bijvoorbeeld!!?/
Greetz
Ps. heb et over de fruitsap dan
Leave a comment:
-
Re: toevoegingen voor betere smaak.
Ik heb van andere kwekers ook gehoord dat je fruitsap kan toevoegen aan het water, om de wiet een betere smaak te geven. Ik heb het zelf nog niet getest, maar ga het wel is proberen in een van de volgende kweekjes
Leave a comment:
Leave a comment: