Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

  Korting op 420shop
  De vraag van nieuwelingen "Welke soort moet ik nemen" klinkt ons allen bekend in de oren. Vandaar dat ik even een topic aanmaak bij de zaken waarop je moet letten bij je keuze van een soortje.

  Aan de hand van de main criteria zal je weten naar welke soort je op zoek zal moeten gaan:

  Sativa (Haze, Amnesia, Jack Herrer, Durban Poison,...)
  Hoogte:
  Deze planten staan gekend om nogal de hoogte in te schieten wat hun groei betreft. Ook als de bloeicyclus ingegaan wordt willen die wel eens 2x tot 4x zo groot worden als hun groeilengte. Aangeraden hier is dus dat je deze enkel neemt als je een iets hoger hokje voorhanden hebt.

  Bloeitijd:
  De Sativaplanten staan uiteraard gekend voor hun (heel) lange bloeitijd. Iets wat rokers die het puur voor het soortje doen niet kan deren. Maar mensen die snel resultaat willen kiezen hier best niet voor. Het kan tot 13 en zelfs 15weken duren eer ze afgebloeid zijn en klaar om te oogsten, geduld is dus een vereiste!
  Als we dan deze als buitenplant kiezen moet je de bemerking maken dat ze langer zal moeten staan, wat als gevolg heeft dat ze in de buurt van onze herfst komt. Deze is meestal vochtig, veel regen, minder goed zonlicht (dus kans op toprot wordt HEEL groot!) etc... Voor buitenkweekjes (indien je niet gaat verduisteren) dus iets minder geschikt als we een slecht najaar hebben.

  High:
  De sativastrains zijn vooral geliefde voor het effect die ze teweeg brengen wanneer gerookt. De smokers omschrijven het als 'High'. Energie en een helder hoofd is de eigenschap. Ook vrolijkheid, activiteit, sociaal etc...

  Indica (Top44, Nlx, Afghaan, echte White Widow...)
  Hoogte:
  De Indicaplanten hebben de neiging minder groot te worden, een gedruktere vorm. Groeien iets meer in de breedte. Hebben bredere bladeren dan de sativa's en ook (meestal) iets korter. Ze gaan meestal maximaal een verdubbeling doen tijdens hun bloei. Geschikt voor in kweektentjes dus!

  Bloeitijd:
  Ideaal, althans in mijn opinie, voor buitenkweekjes. Hun relatief korte bloeitijd (vanaf 6-7weken tot een 8 weken maximaal) maken dat ze heel geliefd zijn bij buitenkwekers die absoluut geen zin hebben in risico op toprot en dergelijke. Ze bloeien sneller af dus dat betekent ook dat je sneller je roker hebt. Het zijn aanraders vooral in onze contreien aangezien het weer (najaar) wel eens kan tegenvallen, als we dan al een deftige zomer hebben gehad...

  Stoned:
  Dit is het kenmerk bij het roken van een Indicaplant. Je krijgt het typische 'stoned' gevoel. Je lichaam voelt zwaar aan, je hebt geen zin om uit je zetel te komen etc...

  Indica/sativa of Hybrides(Orange Bud, Big Bud, Double Fun,...)(Op aanvraag van SaRs!)
  Je hebt ook kruisingen tussen de 2 eerder beschreven strains. Het spreekt voor zich dat je dus een mix zal vinden van kenmerken die ik beschreven heb. Om een voorbeeld te geven: Powerplant van Dutch Passion: Gaat tijdens de groei vooral z'n Indica kenmerken laten zien (dikke bladeren, gedrukte vorm, geen hoogschieter). Maar eenmaal in de bloei laat ze pas echt haar Sativagenen zien! De lengte gaat gerust tot x4 keer de groeilengte en je komt in een tent zo in de problemen als je dit niet incalculeert.
  Of men gaat bijvoorbeeld een soortje met een mooi smaakje, helaas op een langbloeier, gaan kruisen met een kortbloeier (indica). Door selectie gaat men telkens de exemplaren uitkiezen dien voldoen aan de gewenste criteria. De beste smaken met de kortste bloeiperiodes worden uitgekozen en gaan zo verder gekruist worden tot een optimaal resultaat (volgens de beoogde criteria). Zo bekom je kruisingen met bvb 75%indica en 25% sativa genen. Bij kruisingen is het altijd handig te weten welke juist die eigenschappen zijn die zich gaan uiten. Een kweekverslag raadplegen van het soortje dat je op het oog hebt is dus geen slecht idee. Op vele sites worden ook de eigenschappen beschreven zodanig dat je er een zicht op krijgt hoe de plant zich precies gedraagt.
  De meeste soorten op de markt zijn echter kruisingen. Pure indica's en pure sativa's zijn eerder 'zeldzaam' geworden.

  Autoflowers (AF)(Lowryder#1, Lowryder#2, AK47, DieselRyder, Masterlow, Powerstout, Automatic xxx, Shortryder, Speed Devil, Snow Ryder...)(Op aanvraag van Weedlover)
  De autoflowers zijn iets minder talrijk maar zeker niet minder belangrijk. Het concept autoflower draait om het feit dat de planten geen groei nodig hebben. M.a.w de groeicyclus wordt overgeslaan, dus geen 18/6 maar rechtstreeks onder 12/12 bloeilicht. De plantjes gaan uiteraard wel wat groeien maar dit tot een maximale hoogte van rond de 50cm. Note: Dit is dus zeker een voordeel voor de mensen die een buitenkweekje willen doen, guerrillastyle, dat het dus niet mag opvallen. Ze gaan rechtstreeks in bloei zei ik, dus gaan ze ook in een evenlange tijd afbloeien dan andere planten? Yep, vandaar dat de complete cyclus van die autoflowersoortjes veel korter is (je skipt namelijk de groei). Ook de bloeiperiode op zich is bij deze vrij kort gehouden (minder dan 8weken meestal).
  Allemaal voordelen? Nee, toch niet. De opbrengst per plant is namelijk meestal gelimiteerd tot een 20gram per plant (dus zet er maar gelijk een heel bos )... Je kan echter wel een vroege roker bekomen door deze soortjes te zetten.
  De laatste jaren winnen de autoflowers telkens maar weer aan terrein, vooral in de buitenkweekjes zoals beschreven. Ook is het feminised zaad bij deze soorten heel geliefd.

  Zaadbanken waar gegevens staan over hun soortje vind je overal op het net. Hier heb je een handig link waar je rechtstreeks info kan vinden over heel wat zadenpakketten bij de desbetreffende zadenbanken:
  http://www.growshopalien.com/onlineshop/ -> Zaadbank -> make your choice
  En vanaf nu ook niet te vergeten: www.boboseeds.com

  Greetzzz

  Jona
  Last edited by Jona; 25th April 2010, 15:47.

  #2
  Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

  Thanks +1 voor deze nuttige topic

  Misschien kan je ook wat bekende soortjes opnoemen bij iedere genetica.

  En ook een stukje over plantjes die 50%sativa 50% indica zijn schrijven?

  Peace

  Comment


   #3
   Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

   Begin ik gelijk aan, bedankt voor de aanmerking!

   Comment


    #4
    Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

    super post!

    Comment


     #5
     Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

     Mooi Jona!
     Jij levert echt wel bijzonder goed werk op het forum.
     Lowryder is toch geen (pure) indica, maar een indica x ruderalis?
     Maat van me kweekt op dit momen Thai in een kast.
     Nu heeft hij er een beetje spijt van:
     Plant groeit bijna uit de kast, omdat ze monsterlijk snel groeit (ook al stond deze vanaf de onktieming op 12/12)
     Plant heeft wel 16 weken bloei nodig!

     Nogmaals: mooi werk Jona

     Greetz,
     zion
     Last edited by zion; 17th April 2009, 13:12.

     Comment


      #6
      Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

      @ Zion: Darkiess zei me dat het een Indica was, wie moet ik nu geloven? Ik neem hem er dan maar even af, voordeel van de twijfel.
      Ik doe gewoon m'n best en probeer het forum te vervolledigen in zoveel mogelijk opzichten. Met de buitenkweek in het vooruitzicht is m'n entousiasme vrij groot ja. Ik denk dat velen zich nog zullen komen aanmelden met vragen her en der dus zal JD wel op volle toeren draaien deze zomer, ik wil er graag aan meehelpen . Ik zet ook die Thai bij de Sativa's dan, lijkt me heeeeeel duidelijk . Is een zeldzaam geval zelfs dat een plant 16weken nodig heeft, ze lijken me wat verdwenen die 'Pure sativa's'.

      Greetzzz

      Jona

      Comment


       #7
       Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

       Toch jammer dat er geen "echte" pure sativa's meer zijn. Had die wel een keer willen uitprobere

       Comment


        #8
        Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

        Die zijn er wel hoor, je moet ze alleen kunnen bemachtigen.

        (De seeds die de growshops aanbieden zijn niet alle seeds die er bestaan, sommige mensen hebben nog wel van die ouderwetse soortjes liggen, die niet zo gekruist zijn als de soortjes die we nu in de seedbanken zien.)
        [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

        Comment


         #9
         Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

         Hey jona, misschien moet je nog een stukje maken over de autoflowers, of zou het niet nodig zijn?

         grtz

         Comment


          #10
          Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

          Kan ik doen al ben ik er geen pro in, wil je dat op deze topic zien of ergens apart?

          Comment


           #11
           Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

           ik denk toch best hier, zodat nieuwelingen ook meteen weten dat er zoiets bestaat als autoflowers

           grtz

           Comment


            #12
            Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

            Bestaat ook al, al kan het mss aangevuld worden:

            http://jointjedraaien.nl/wietforum/f...ing-t1553.html
            [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

            Comment


             #13
             Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

             Het past er wel in thuis denk ik, gelijk een compleet overzicht van de mogelijkheden. Vooral voor nieuwelingen is het verspringen naar andere topics nogal een pain in the ass meen ik te verstaan

             Comment


              #14
              Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

              nog een paar autoflowers, short ryder van nirvana en speed devil van? snow ryder,

              Comment


               #15
               Re: Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?

               ok... ben een beginner,wat voor wiet kan ik het beste kweken in een hokje van 2x2x2?? en kunnen jullie mischien info geven over bewateren en licht eigenlijk is alles welkom.
               alvast bedankt, grachtenkakker

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X