Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Afzuiging droogtent

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Afzuiging droogtent

  Korting op 420shop
  Voorgaande jaren deed ik m'n buitenwiet altijd drogen in een hok dat aangesloten stond op de centrale afzuiging van het huis, wat af en toe lichtelijk vreemde situaties opleverde met visite, omdat je het gewoon door het halve huis rook.. hier wil ik dus vanaf. Dat drogen ging wel altijd perfect, maar omdat ik een tijdje terug een nieuwe box heb opgehangen kan ik er dus niet meer achter komen met hoeveel m3 deze afzoog. Nu is mijn vraag; iemand enig idee aan hoeveel m3's ik moet denken? Het hok is 120x120x200. Dacht zelf aan een 500m3 softbox en dan terugregelen met een variac.. ik had online gevonden dat je softboxen tot max 30% van hun maximale vermogen mag terugregelen in verband met de koeling van de motor zelf, wat dan uit zou komen op 150m3 minimaal. zou dit te hard gaan? Wil niet dat de wiet te snel droogt .

  #2
  Het geheim zit in het filter.
  Er moet natuurlijk wel een passend koolstoffilter op, en dan ruik je er niets van.
  Dus niet eentje van 500m3 als je de afzuiger terugregelt tot 150m2

  Als het echt alleen om te drogen is zou je aan een 250m3 al genoeg hebben.
  Variac erop (of desnoods een goedkope regelaar, want die 250 hoeft niet zo heel ver teruggeregeld)
  Daar een 200-250m3 (effectief) filter bij zoeken en that's it.

  Of een 500 + variac + 350m3 filter
  Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

  Comment


   #3
   Thanks! En ja uiteraard komt er dan een nog een passend filter op, was ik vergeten in m'n verhaal te vermelden.. Mijn beredenatie van een 500 m3 softbox terugregelen was dat deze dan minder belast staat te draaien en dus minder geluid zou maken, of zie ik dat verkeerd? En met 150m3 gaat het niet te hard drogen dan? Zal ook van de hoeveelheid afhangen, dus even uitgaand van een vol hok.

   edit: wat ik k was vergeten te melden was dat het ook allemaal zo stil mogelijk moet, vandaar dat overcapaciteit en dan terugregelen verhaal. En zo ben ik ook op een variac uitgekomen na wat online speurwerk. Mochten er goedkopere opties zijn die het ook zonder gebrom regelen dan hoor ik die graag, ik kon er zelf alleen niks over vinden.
   Last edited by 72; 18 June 2018, 16:25.

   Comment


    #4
    Hoi allemaal

    Ik volg hier even mee, want wil ongeveer dezelfde setup gaan doen dit jaar


    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X