Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Is een DV-12 Schakelkast geschikt voor 660w

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Is een DV-12 Schakelkast geschikt voor 660w

  Korting op 420shop
  Hey beste leden, ik heb een vraag nl ik heb een lumatec met verschillende standen 250, 400 en 660 wat. Ik wil graag een schakelkastje aanschaffen voor extra veiligheid en mijn oog valt op de DV-12 schakelkast met 2 stopcontact nl 2x 400 of 600 watt. De vraag is kan ik hier ook 660 watt lamp mee laten branden zonder zorgen aub?
  Kan de 250 wat stand hier ook gebruikt worden, deze zou ik gebruiken bij voorgroei, of heb ik hiervoor een 250w schakelkast nodig? Eventjes de weg kwijt..

  grote dank!
  Last edited by Rietslang; 13th August 2019, 19:13.

  #2
  heyhey!
  normaal kan die lamp gewoon branden op die zekering die in dat kastje zit. ook al zit er een zekering van 6 Ampère in kan je er nog altijd een vermogen van 1380 watt doorsturen.
  je hebt het wss ook over die superlumen stand van die lumateks? :p
  je kan je 250 watt stand gebruiken met je 600w hps lamp erin (ben niet zeker of het de levensduur beïnvloed door die gasontladingslamp zo hard te dimmen.)
  zou er persoonlijk geen 250 watt lamp insteken. is vragen om problemen.

  hoop dat men uitleg wat duidelijk is

  Comment


   #3
   Hartelijk dank voor je snelle respons uugspanning !

   Dus als ik het goed begrijp maakt de wattage niet erg uit? Ik vraag mij dan af wrm er 2x 400w of 2x 600w staat beschreven en wrm niet meteen max 600 of meer? Wat zou de reden hiervan zijn dan ? Het idee is om idd met 1 stopcontact de superlummen standen te laten opbouwen tot max 660wattage (goed geraden) , en het ander contact voor de 460m3 afzuigventilator.
   En neen ik gebruik 1 600wat lamp voor de drie standen.
   Nogmaals dank!

   dit is een goede aankoop aub? Alweer een duur stukje wel ondanks de electrische voorschakelaar al uiterst veilig zou zijn speel ik toch liever safe of is dit echt onnodig?
   https://www.greensell.nl/a-24705767/...2-schakelkast/

   Comment


   • Flip Hasjkip
    Flip Hasjkip commented
    Editing a comment
    Wacht even, twijfel nu of het kachelcontact continu spanning heeft, wellicht kan iemand bevestigen / ontkrachten ?

   • QnQ
    QnQ commented
    Editing a comment
    Nope, een kachelaansluiting schakelt tegenovergesteld aan de "licht aansluiting".

   • Flip Hasjkip
    Flip Hasjkip commented
    Editing a comment
    Ja nu weet ik het weer, bedankt Q !

   #4
   heb die schakelkastjes ook nog gehad, denk dat ze dat er gewoon opzetten zodat mensen zonder elektriciteitskennis ook zeker zijn dat ze een 400watt belasting in die stopcontacten kunnen steken.
   als je zo een schakelkast openvijst zie je dat die 2 stopcontacten gewoon parallel aan elkaar hangen. dit wil zeggen: je kan in 1 stopcontact een lamp van bevoorbeeld 1300 watt steken, maar de andere kan je dan niet meer gebruiken, of je deelt je belasting door 2, wat betekend dat je uit elk stopcontact ongeveer 650 watt kan halen.
   geen zorgen in maken, dit zal werken. wel goed je lichten controleren als het bakje wat ouder wordt. bij mij zijn ze na een jaar of 2 beginnen mankeren. (relais die door het klokje geschakeld wordt bleef plakken, resultaat: lichtciclus omzeep) maarja dat kan je in elke schakeling uiteindelijk wel eens verwachten, hoe je het ook doet

   Comment


    #5
    Ok bedankt v harte uugspannink ik snap het nu maar wnr je zegt dat de andere niet meer gebruikt kan worden, werkt dat contact dan gewoon niet meer? Toch wel een tast in het duister als je idd niets van elektriciteit kent

    Ja QnQ idd ik bedoelde eig de ventilator wnr de lampen aangaan.
    ​Daar hoeft wss geen kachelcontact voor voorzien moeten worden denk ik Flip Hasjkip daar deze toch enkel hoeft te draaien wnr de lampen branden?

    Comment


    • Rietslang
     Rietslang commented
     Editing a comment
     Weet ik maar ik bedoelde de monkey fan
     Last edited by Rietslang; 15th August 2019, 20:24.

    • uugspannink
     uugspannink commented
     Editing a comment
     hey!
     was ff afwezig
     dat 2e stopcontact werkt dan wel nog, maar je trekt in die bepaalde situatie het voledige vermogen van je schakelklok door dat 1e stopcontact. als je dan een belasting in de 2de gaat steken mag je zeker zijn dat de zekering zal springen(zekering van de schakelklok zelf zou normaal als 1e moeten springen)

    • Rietslang
     Rietslang commented
     Editing a comment
     Dat is duidelijk uugspannink grote dank, ik zal dan deze aanschaffen

    #6
    De DV-12 relais kast is besteld geweest en goed toegekomen.

    Nu lees ik de handleiding en staat er dat voor de benodigde (werk)spanning,
    -Bij voorkeur een 'schone' groep v tenminste 6 Amp. nodig is. Een schone groep wil zeggen, dat deze groep uitsluitend word gebruikt door de DV-12 ??

    ​​​​Ik heb maar 1 stopcontact in het groeikamertje, wat een verlengde is uit mijn slpkamer die samenzit met een andere kamer, en waar dus nog een kattenkop word aangesloten voor oa ventitalor en ev, warmtemat dus zeker geen 'schone' groep

    -​​​Zou het meer kwaad dan goed kunnen doen als deze groep niet schoon is en toch met een voorschakelkast werk?
    ook zou voor installatie en een veilig gebruik, de 220 v spanning vh aansluitpunt af worden gehaald? Hoe gaat dat dan in zijn werk aub?

    De verkoper zei me dat een evsa lumatek op zich al zéér veilig is, maar het is altijd beter.. wel mss is het dat niet en door mijn zekere voor het onzekere wel weer eens slecht kan aflopen. Nu in het slechtste geval hangt het Mabo automatisch sproeier weldra klaar en wss nog een half automatisch co2 blusser, mss nog een mini onder het hoofdkussen, brand is eig mijn enige zorg. Blij dan dat dit forum er is die ons hopelijk wat gerust kan doen stellen

    ​​​​​​
    Last edited by Rietslang; 27th October 2019, 11:42. Reden: Bijkomende vraag

    Comment


     #7
     Hallo ik ben v plan de kamer te voorzien vd juiste stroomtoevoer, weet dan mss iemand wat zeker vereist is aub? klopt het dat ik dus 2 stroomkabels nodig heb, 1 voor de schone groep waar ik de schakelkast op aansluit en de ander voor verder elektrisch materiaal of heb ik dat compleet verkeerd begrepen?
     Excuses als mijn bericht niet echt meer on topic is

     Comment


     • OudHollander
      OudHollander commented
      Editing a comment
      Met "schone stroom" bedoelen ze stroom dat stabiel is en dus niet fluctueert in voltage of frequentie.

      De stroom die uit onze leidingen komt durft al eens schommelen. Het is niet altijd 230 volt met een keurige 50Hz frequentie. Schommelingen kunnen bepaalde apparaten hun levensduur verminderen of zelfs de werking ervan beïnvloeden.

      Apparaten die aan en uit gaan veroorzaken soms schommelingen. Dus als je meerdere apparaten op één stekkerdoos hebt zitten, kan het in of uitschakelen van één van die apparaten een schommeling veroorzaken voor de rest van de aangesloten apparaten.

      Als je dit projecteert naar jouw vraag en situatie is het best dat je de lamp op een apart stopcontact steekt, zonder andere apparaten erbij. Misschien zelfs op een eigen circuit (zekering) zonder andere apparaten op diezelfde lus.

      Als je 't echt professioneel wilt aanpakken, maak je gebruik van een powerconditioner, een apparaat die schone stroom voorziet op z'n uitgangen en tussen jouw apparaat en de stekker wordt geplaatst. (wordt heel veel gebruikt in muziekstudio's waar schommelingen nare auditieve gevolgen kan hebben)

      Maar nu even relativeren want eigenlijk is dat alles niet nodig. Het is logisch dat ze in de handleiding aanbevelen om kast aan te sluiten op een schone groep. Dat doen ze veiligheidshalve en ter volledigheid.

      Als ze al op een eigen stekker zit, zonder andere apparaten, dan kom je al een heel eind en dat is ook wat de meeste mensen doen.

      Disclaimer: dit is advies van een amateur en is geheel gestoeld op mijn interpretatie en (beperkte) kennis.

      Hopelijk heb je er wat aan

      Groentjes

     • Rietslang
      Rietslang commented
      Editing a comment
      Jaman OudHollander en of ik hier iets aan heb! Dat is alles wat ik hoefde te weten hieromtrent en denk dat uw bevindingen wel juist zijn, hartelijk dank ik voorzie de kamer dus v 1 eigen circuit en een nog al dan niet 2de apart circuit voor de andere toestellen. Ik doe nog wat research naar de powerpointer ook, bedankt man!!

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X