Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Is een DV-12 Schakelkast geschikt voor 660w

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Is een DV-12 Schakelkast geschikt voor 660w

  Korting op 420shop
  Hey beste leden, ik heb een vraag nl ik heb een lumatec met verschillende standen 250, 400 en 660 wat. Ik wil graag een schakelkastje aanschaffen voor extra veiligheid en mijn oog valt op de DV-12 schakelkast met 2 stopcontact nl 2x 400 of 600 watt. De vraag is kan ik hier ook 660 watt lamp mee laten branden zonder zorgen aub?
  Kan de 250 wat stand hier ook gebruikt worden, deze zou ik gebruiken bij voorgroei, of heb ik hiervoor een 250w schakelkast nodig? Eventjes de weg kwijt..

  grote dank!
  Last edited by Rietslang; 3 dagen geleden.

  #2
  heyhey!
  normaal kan die lamp gewoon branden op die zekering die in dat kastje zit. ook al zit er een zekering van 6 AmpŔre in kan je er nog altijd een vermogen van 1380 watt doorsturen.
  je hebt het wss ook over die superlumen stand van die lumateks? :p
  je kan je 250 watt stand gebruiken met je 600w hps lamp erin (ben niet zeker of het de levensduur be´nvloed door die gasontladingslamp zo hard te dimmen.)
  zou er persoonlijk geen 250 watt lamp insteken. is vragen om problemen.

  hoop dat men uitleg wat duidelijk is

  Comment


   #3
   Hartelijk dank voor je snelle respons uugspanning !

   Dus als ik het goed begrijp maakt de wattage niet erg uit? Ik vraag mij dan af wrm er 2x 400w of 2x 600w staat beschreven en wrm niet meteen max 600 of meer? Wat zou de reden hiervan zijn dan ? Het idee is om idd met 1 stopcontact de superlummen standen te laten opbouwen tot max 660wattage (goed geraden) , en het ander contact voor de 460m3 afzuigventilator.
   En neen ik gebruik 1 600wat lamp voor de drie standen.
   Nogmaals dank!

   dit is een goede aankoop aub? Alweer een duur stukje wel ondanks de electrische voorschakelaar al uiterst veilig zou zijn speel ik toch liever safe of is dit echt onnodig?
   https://www.greensell.nl/a-24705767/...2-schakelkast/

   Comment


   • Flip Hasjkip
    Flip Hasjkip commented
    Editing a comment
    Wacht even, twijfel nu of het kachelcontact continu spanning heeft, wellicht kan iemand bevestigen / ontkrachten ?

   • QnQ
    QnQ commented
    Editing a comment
    Nope, een kachelaansluiting schakelt tegenovergesteld aan de "licht aansluiting".

   • Flip Hasjkip
    Flip Hasjkip commented
    Editing a comment
    Ja nu weet ik het weer, bedankt Q !

   #4
   heb die schakelkastjes ook nog gehad, denk dat ze dat er gewoon opzetten zodat mensen zonder elektriciteitskennis ook zeker zijn dat ze een 400watt belasting in die stopcontacten kunnen steken.
   als je zo een schakelkast openvijst zie je dat die 2 stopcontacten gewoon parallel aan elkaar hangen. dit wil zeggen: je kan in 1 stopcontact een lamp van bevoorbeeld 1300 watt steken, maar de andere kan je dan niet meer gebruiken, of je deelt je belasting door 2, wat betekend dat je uit elk stopcontact ongeveer 650 watt kan halen.
   geen zorgen in maken, dit zal werken. wel goed je lichten controleren als het bakje wat ouder wordt. bij mij zijn ze na een jaar of 2 beginnen mankeren. (relais die door het klokje geschakeld wordt bleef plakken, resultaat: lichtciclus omzeep) maarja dat kan je in elke schakeling uiteindelijk wel eens verwachten, hoe je het ook doet

   Comment


    #5
    Ok bedankt v harte uugspannink ik snap het nu maar wnr je zegt dat de andere niet meer gebruikt kan worden, werkt dat contact dan gewoon niet meer? Toch wel een tast in het duister als je idd niets van elektriciteit kent

    Ja QnQ idd ik bedoelde eig de ventilator wnr de lampen aangaan.
    ​Daar hoeft wss geen kachelcontact voor voorzien moeten worden denk ik Flip Hasjkip daar deze toch enkel hoeft te draaien wnr de lampen branden?

    Comment


    • Flip Hasjkip
     Flip Hasjkip commented
     Editing a comment
     Je afzuiging, of afzuigventilator hoe jij het noemt, moet altijd aanstaan, 24/7.

    • Rietslang
     Rietslang commented
     Editing a comment
     Weet ik maar ik bedoelde de monkey fan
     Last edited by Rietslang; 1 dag geleden.

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X