Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kweekruimte samenstellen - héél krap budget

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Kweekruimte samenstellen - héél krap budget

  Korting op 420shop
  De titel doet het al vermoeden, ik wil een kweekruimte samenstellen maar mijn budget is echt nihil.
  Zonder er verder al te diep op in te gaan mag ik mijn ex bedanken voor het maken van aardig wat schulden op mijn naam. Deze heeft ze altijd verborgen gehouden, maar nu we de relatie verbroken hebben en ik de post weer zelf beheer, moet ik constateren dat ze het aardig bont heeft gemaakt. Zo bont dat ik mij genoodzaakt voelde om vorige week budgettering aan te vragen!

  Eigenlijk is er dus helemaal geen geld om een kweekruimte samen te stellen, en al helemaal niet zodra de budgettering is gestart.
  Zodoende wil ik, nu het nog kan, een zo klein mogelijke investering doen om toch verder te kunnen kweken. Binnen verder kweken was sowieso het plan, maar het budget betekend wel dat ik mijn wensen behoorlijk moet bijstellen. Ik hoop met jullie hulp toch zoveel mogelijk van deze wensen waar te maken en waar nodig deze wensen bij te stellen zodat het wel in het budget past.

  Wat waren deze oorspronkelijke wensen?
  • Groei / droog kastje
  • Bloei kastje
  • LED verlichting
  • Hydro (een eb en vloed systeem of deep water culture)
  • Brandbeveiliging
  • Ongeveer 150-200 gram droog per ronde
  Wat is het beschikbare budget?
  Ik hoop eigenlijk niet meer kwijt te zijn als €200,- maar ik snap ook wel dat dit niet heel realistisch is. Daarom wil ik als absoluut maximum €300,- aanhouden. Gelukkig ben ik wel handig en kan ik dus veel zelf in elkaar knutselen om daarmee hopelijk kosten te besparen. Ik heb mechatronica gestudeerd wat eigenlijk een huwelijk is tussen elektrotechniek en werktuigbouwkunde, de kennis is dus in ieder geval in huis om de meeste dingen zelf te kunnen maken. Elke euro die ik kan besparen is er één en ik hoop dat jullie in deze gedachtegang mee kunnen gaan.

  Samenstellen
  Alhoewel ik zelf al heel veel heb lopen zoeken kom ik er echt totaal niet uit. Er zijn zo veel online growshops en zoveel verschillende artikelen dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Daarom heb ik dus ook nog geen specifieke artikelen op het oog. Ook ontbreekt het nog aan de kennis om tot een besluit te komen.

  De ruimte
  Vanwege het budget kan er gelijk een streep door het idee om met een aparte groei en bloei kast te werken. Dat zal dus gewoon één ruimte moeten worden (maar misschien kunnen we rekening houden met uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst).

  Qua oppervlak had ik 80 x 80 cm in gedachte. Dit is absoluut geen harde eis, het uiteindelijke drooggewicht is belangrijker.

  Oorspronkelijk wou ik zelf een kast bouwen, maar aangezien dit niet per definitie goedkoper is vind ik het ook prima om in een tentje te kweken.
  Eventueel heb ik genoeg hout in huis om een kastje van 60 x 60 x 115 cm te bouwen. Dat is wel wat aan de kleine kant maar zou in de toekomst mooi omgedoopt kunnen worden tot groei kastje. Om een beetje winst te behalen zou ik het filter en de afzuiging buiten de kast monteren. Toch heeft het wel mijn voorkeur om iets meer kweekruimte tot de beschikking te hebben.

  Verlichting
  LED!! LED!! LED!! Althans dat was de wens Waarschijnlijk is het realistischer om naar een 250W HPS te kijken, die komen ongeveer op €70,- uit.
  Maar.. zoals gezegd is knutselen geen probleem, ik zou het zelfs leuk vinden om een eigen LED lamp in elkaar te solderen. Misschien dat jullie bekend zijn met een LED zelfbouw setje waar veel werk in zit en daardoor juist goedkoop is in aanschaf?

  Ik schroom niet om spullen op AliExpress te bestellen maar de kwaliteit is wel van belang.

  Tijdschakelaar
  Iets waar ik over twijfel, heb ik een schakelkast nodig of zou ik het afkunnen met een gewone tijdschakelaar? Volgens diverse online growshops zou dat geen probleem moeten zijn, maar ik neem het liever van jullie aan. Veiligheid staat voorop! De schakelkast zou ik eventueel zelf kunnen bouwen.

  Afzuiging, regelaar & filter
  Natuurlijk is dit voor een groot deel afhankelijk van de verlichting die ik ga gebruiken. Maar de wens is wel dat de afzuiging zo stil mogelijk is aangezien de kast / tent op de slaapkamer komt te staan. Een regelaar is gezien het budget misschien iets te veel van het goede. Een goede buisventilator met 2 standen is dan wellicht een mooie tussenoplossing, wat denken jullie?

  Het filter vind ik niet zo spannend, dat zal vooral afhankelijk zijn van de beschikbare modellen bij de growshop waar ik uiteindelijk bestel, daar kom ik nog wel uit.

  Substraat & voeding
  Qua groeimedium zal het waarschijnlijk gewone potgrond moeten worden, daarmee spaar ik weer de aanschaf van een pH en EC meter uit.
  Gemotiveerd door de aanwezigheid en behulpzaamheid van Plagron op dit forum neig ik naar hun voedingslijn. De kosten schat ik ongeveer op €50,- en het is belangrijk om deze in de totaalkosten mee te nemen.

  Brandbeveiliging
  Brandveiligheid is iets wat ik erg belangrijk vind. Het liefst hang ik een Fire Knock Out op, maar het minimale is toch wel een brandmelder in de tent en handblusser binnen handbereik. Als het budget nog ruimte laat om een Fire Knock Out te bestellen komt deze er zeker in. Anders wordt het een brandmelder (de handblusser heb ik al).

  Nou heb ik ook ooit eens iets gelezen over een speciale "schakelklok" die de elektriciteit uitschakelt als de temperatuur boven een bepaalde waarde komt. Als de kosten daarvan niet al te hoog zijn lijkt me dat een mooie aanvulling. Ik kan het alleen niet terugvinden, iemand hier die weet wat ik bedoel?

  Klein grut
  Daarmee zijn we er nog niet, er zal ook het één en ander aan klein spul moeten komen wat al met al toch aantikt. Ik verwacht wel dat ik daar uit kom, maar voor het overzicht som ik toch even al het klein grut op. Misschien dat jullie even kunnen meedenken of ik nog iets mis, of dat het lijstje zo helemaal compleet is?
  • Potten
  • Ophangsysteem verlichting
  • Ophangsysteem afzuiging
  • Slangen tbv de afzuiging
  • Klemmen
  • Thermostaat / hygrometer
  • Bekabeling
  • (Zwenk)ventilator
  • ...
  • ...
  Ik weet dat ik veel vraag maar hoop toch dat jullie met me mee willen denken. Ik ben vast niet de enige met een beperkt budget, dus misschien zijn er wel meer geholpen met deze vraag. Natuurlijk wil ik zelf zoveel mogelijk meedenken, zoeken en doen, heb alleen wel even een duwtje in de goede richting nodig. Uiteraard beloon ik jullie te zijner tijd met een leuk kweekverslag en als er dingen zelf gebouwd moeten worden wil ik daar best een tutorial over schrijven.
  - Kweekverslag: Critical Jack, Gorilla Glue & OG Kush
  - Bouwverslag: Kweekkast met klein budget

  #2
  Shee wat k@t....

  Misschien slim om een kasje (gratis ophalen) van marktplaats...
  folie 3 tientjes
  tja afzuiger.... meestal al prijzig als je een beetje stil wilt blijven....

  miss led? 1x100w cob ? Kun je nog uitbreiden ook?
  bijkomend voordeel je brandbeveiliging hoeft niet zo extreem als bij hps..

  5watt fan 15 eutjes....


  maar al met al word het heeeeeel lastig...
  kleine troep slurpt ook zo veel cash...

  en je afzuiger heeft miss geen slang nodig als je het slim aanpakt...

  veel succes met alle shiittt!!!!
  gz Ricky

  Comment


   #3
   Die tijdschakelaar zou ik niet gebruiken, ook niet met led. Heb er al 2 kapot gedraaid, heb nu een DV-12 en geen enkel probleem. Denk dat jij die ook bedoelt, die is gezekerd. Davin moet je op zoeken, dan vind je m zo.   Een dag zonder wiet kent Flip niet.

   Comment


   • Hobbyenmedical
    Hobbyenmedical commented
    Editing a comment
    Idd beter gewoon een relais geschakeld kastje zoals de dv-12.
    Ben er zelf ook zeer tevreden over

   #4
   Aaij wat is dat kut zeg.

   Deze oplossingen zijn wellicht iets te buschcrafty, maar het werkt in principe.

   Ophangsysteem zou je misschien tijdelijk kunnen improviseren met iets van touw.
   Bij de tuinwinkel kun je vaak gratis wegwerp potten krijgen.
   ventilatoren willen nog wel eens op de kringloop staan, zeker nu de zomer aan zijn einde komt.

   Ik denk dat je qua brandveiligheid, thermostaat en regeling toch offers moet gaan maken voor dit budget.
   Denk dat een stille afzuiger ook lastig word, maar misschien kun je 2e hands wat goedkope spulletjes vinden?
   Ik geloof dat iemand op dit forum momenteel van die roze LED lampen verkoopt, maar ik denk dat je met een DIY wellicht nog beter af bent.
   Last edited by nederhigh; 9th September 2019, 20:02.
   Nederwiet is nou eenmaal gewoon de lekkerste wiet! Grtz.Nederhigh

   Comment


   • Weske
    Weske commented
    Editing a comment
    Clip Fan's heb ik genoeg liggen hier mag je voor 5 per stuk hebben zijn alleen geen zwenk die heb ik in de tent.

    Ook eventueel de viparspectra nog die volgende week in de verkoop gaat.

    Heb ook de lighthanger (lichtere versie)
    Mag je zo hebben .

    Verder kan ik je weinig helpen man
    Mooi kut zo door gedoe van een ander

   #5
   Bedankt allemaal voor de reacties
   Het zal inderdaad heel lastig worden, maar waar een wil is is een weg. Theoretisch zou ik aan een lamp genoeg hebben dus er is nog genoeg waar ik concessies op kan doen

   Rickysticky
   Ik had al even op Marktplaats gekeken, alleen staan er nog geen geschikte kasten op in de omgeving. Zal het voorlopig even in de gaten houden.

   De afzuiger is wel een heikel puntje. Volgens mij is het lastig om daar op te besparen. Maar misschien moet ik me ook niet al te veel zorgen maken over het geluid.
   De kweekruimte komt weer in een afgesloten inloopkast te staan, en de luchtafvoer zou ik eventueel naar een andere ruimte kunnen leggen. Dan zou het geluid ook met goedkopere ventilatoren toch mee moeten vallen. Ze moeten alleen niet gaan brommen want daar kan ik echt niet tegen

   Met COB LED doel je waarschijnlijk op zelfbouw? (Wat ik alleen maar leuk vind.) De kant en klare versies die ik zo snel kan vinden gaan al over de €200,- heen.

   Flip Hasjkip
   Goed om te weten, op m'n tijdschakelaar moet ik gewoon kunnen vertrouwen. Dat wordt dan inderdaad een schakelkast zoals Davin ze ook levert.
   Die knutselen ik dan lekker zelf in elkaar, die dingen zitten wel zo simpel in elkaar
   https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...gen-cob-lights

   nederhigh
   Ook bushcraft ideeën zijn van harte welkom en misschien zelfs wel noodzakelijk. Gratis potten, touw voor de lamp, kringloop, allemaal prima ideeën
   Verder zou ik inderdaad nog een gezocht topic kunnen openen, maar dan eerst maar eens helder krijgen wat ik ongeveer zoek.

   Qua brandveiligheid zou er alleen nog een brandmelder aangeschaft moeten worden om aan m'n minimale veiligheidseisen te voldoen.

   Weet ook alweer wat ik bedoelde met die "speciale temperatuurgestuurde schakelklok". Het duurde even voordat ik de juiste zoekterm te pakken had maar heb 'm weer gevonden:
   https://www.conrad.nl/p/renkforce-ut300-kamerthermostaat-tussenstekker-40-tot-99-c-1373757?
   Zoiets kan ik zelf ook heel makkelijk, goedkoper en beter-geschikt-voor-brandbeveiliging in elkaar knutselen, dat is (helaas) maar een klein beetje extra werk als ik toch al m'n eigen schakelkast ga maken

   Weske
   Hé dat klinkt allemaal wel goed! Vooral de viparspectra is mogelijk heel interessant voor me. Ik stuur je even een privé berichtje over de lamp
   - Kweekverslag: Critical Jack, Gorilla Glue & OG Kush
   - Bouwverslag: Kweekkast met klein budget

   Comment


   • Flip Hasjkip
    Flip Hasjkip commented
    Editing a comment
    Ah zo’n thermostaat, zo eentje heb ik ook, werkt perfect. Enige nadeel vind ik dat die van mij slechts 1 programma kan doen, ik kan niet bijv. van 7 tot 19 uur 21 graden aanhouden en van 19 tot 7 27 graden..

   #6
   Gewoon een 2de hands compleet tentje op marktplaats opsnorren moet makkelijk lukken binnen jouw budget!

   Suc6

   Comment


    #7
    Als je een beetje handig bent kom je met 6
    plakjes al een eind. Groei, droog en bloeikastje
    kunnen samen in één daar heb je geen 3 soorten
    voor nodig.

    Met TL kweken gaat ook prima met desnoods een
    paar spaarlampen. 2e handse TL kosten ook niets.
    Kweekbakken kun je vaak gratis
    halen bij een intratuin. Zand kost geen drol en
    zelfdemaakte mest...................
    Ik kweek zelf ook voor rond de 200 euro.....
    Ps. tja, de afvoer blijft prijsig ik heb het direct
    naar buiten lopen......

    O ja, nog sterkte met het verlies
    van je relatie.....

    Comment


     #8
     Ik weet niet hoe handig je bent, maar je zou in theorie heel goedkoop een eigen regelaar kunnen maken met arduino.
     Kleine printplaatjes die je zelf vrij gemakkelijk kunt programeren.

     Soldeer er een temperatuur en een lv sensor op, en je kan met de juiste codes, op de juiste momenten je verwarming, afzuiging, luchtbevochtiger enzv aan/uit zetten.
     Misschien zelfs harder/zachter zetten. Maar dat is denk ik nog een stuk lastiger.
     Nederwiet is nou eenmaal gewoon de lekkerste wiet! Grtz.Nederhigh

     Comment


      #9
      in de badkamer met oude meuk en niet bang zijn voor stankoverlast
      verzonden vanaf mijn bos hut met tamtam

      Comment


       #10
       krijg je niet snel in de fik en heeft al afzuiging 50 cub geloof ik was standaard,wel zooi verplaatsen als je wil gaan douchenWoon je rond oss?

       verzonden vanaf mijn bos hut met tamtam

       Comment


        #11
        Ik heb nog een Tent kroket, zo goed als nieuw.
        100x100x180. Als je hem wilt, komen we sowieso wel met een schappelijke prijs.
        sigpic

        Comment


         #12
         In keuken-afzuigkappen zit een hele mooie slak.
         Even zoeken bij de kringloop naar een goedkoop, en schone, wel goed kijken want ze kunnen weleens vettig zijn als ze intensief gebruikt zijn. (je moet er een beetje geluk bij hebben)
         Je omgeving eens rondlopen en zien of ze ergens aan het verbouwen zijn.
         Een grote afvalcontainer ergens in een straat nooit zomaar voorbij gaan, als je het treft kunnen er prima materialen in liggen.
         Als je het even vraagt is het meestal geen probleem als je iets meeneemt.

         Clip fans kun je ook op besparen, die zijn meestal overbodig als de luchtverversing op orde is.
         Thermostaat? Idunno waar je die voor nodig hebt.
         Met led wordt het niet warm, en het gaat ook niet onder de 10 graden worden in huis.
         Ophangsysteem ? Euh....fietssnelbinders, oude (fiets)binnenbanden, ketting, touw, in de 1-2 eurobak bij de doe-het-zelf liggen die kleine spanbandjes.
         Potten, je kunt alles als pot gebruiken. Melkpakken, Jute zakken, plastic zakken/tassen, kratjes, winkelmandjes, wasmanden, kussenslopen etc

         Je fantasie is je enige beperking.
         Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

         ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

         Comment


          #13
          pootlamp en keukentrap
          verzonden vanaf mijn bos hut met tamtam

          Comment


           #14
           Heerlijk hoe er mee gedacht wordt

           newhobby
           M'n kweekbenodigheden van marktplaats afhalen ben ik een beetje huiverig voor. Gelukkig kan ik hier eventueel ook nog een gezocht advertentie openen, dat voelt toch iets beter. Eerst maar eens kijken hoe ver ik kom en wat er nog nodig is.

           Ipie
           Zit nog een beetje na te denken van hoe en wat precies, maar het zal waarschijnlijk inderdaad zelfbouw gaan worden (leuk ) Begin al wel een idee te krijgen van hoe en wat, misschien is er zelfs ruimte voor een groei en droog gedeelte
           Kweken onder TL en spaarlampen heb ik al eens gedaan, ondanks dat de resultaten toch redelijk waren wil ik daar niet nogmaals een complete ronde onder draaien. Voor het voorgroei gedeelte zou het wel een mooie uitkomst kunnen zijn. Heb zelfs nog een aantal 18/36W eVSA's liggen die ik daarvoor kan gebruiken

           Zelfgemaakte mest? Je bedoelt toch niet dat ik m'n eigen drol uit de pot ga scheppen?
           Geintje natuurlijk, ik begrijp wat je bedoeld. Heb nog een flinke doos fosfor en doosje kalium meststoffen staan, daar kan dus nog op bespaard worden.

           nederhigh
           Arduino is leuk spul inderdaad, de mogelijkheden zijn haast eindeloos. Echter ken ik mezelf inmiddels een beetje, als ik daar aan ga beginnen wordt het een eindeloos project Het is voor mij beter om simpel op te starten, dan kan ik op latere termijn altijd nog gek gaan doen

           joremkrank
           Badkamer is een oplossing die ik waarschijnlijk niet hoef toe te passen, ik heb een mooie afgesloten inloopkast waar ik gebruik van wil gaan maken. Als noodoplossing (als ik de toekomstige ruimte nog eens wil verbouwen) is het wel een goede. Ik ga hem in ieder geval in m'n achterhoofd houden. (Woon in Groningen.)

           SweetMango
           Dat is een aanbod waar ik direct enthousiast van werd. Totdat ik m'n meetlint erbij heb gepakt De ruimte waar hij in zou moeten komen te staan is maar 90cm breed namelijk. Toch bedankt voor het aanbod!

           QnQ
           Hé da's een goed idee, de slak uit een afzuigkap. Laat ik toevallig ook nog een oude afzuigkap hebben liggen, die ga ik eens goed beoordelen of ik daar iets mee kan
           Clip fans, check, das weer een besparing.
           Thermostaat.. Ik had thermometer moet zeggen
           Verder noem je nog een aantal goede ideeën, ik hou er wel van om een beetje out the box oplossingen te bedenken. Zal binnenkort eens wat goedkope zaakjes afspeuren naar bruikbare dingetjes.

           De lamp heb ik inmiddels waarschijnlijk voor elkaar met Weske, moet zijn laatste PM alleen nog even lezen Het gaat om de Viparspectra R450, dus toch LED

           Als m'n afzuigkap-slak nog goed te gebruiken is heb ik de afzuiging ook al voor elkaar

           De ruimte zelf, er begint zich al een aardig beeld te vormen in m'n hoofd. Het gaat wel zelfbouw worden denk ik, vanavond maar eens wat krabbelen op papier zodat ik het ook kan delen met jullie. Ben nogal een beelddenker en dan is het soms lastig om het idee onder woorden te brengen. En een foto zegt nou eenmaal meer als 1000 woorden
           - Kweekverslag: Critical Jack, Gorilla Glue & OG Kush
           - Bouwverslag: Kweekkast met klein budget

           Comment


           • Rickysticky
            Rickysticky commented
            Editing a comment
            Lekker gewerkt pik! Hehe

           #15
           In oost groningen?
           verzonden vanaf mijn bos hut met tamtam

           Comment


           • kroket
            kroket commented
            Editing a comment
            Vanwaar de vraag? ​​​​​​​

          Footer Left Ad

          Collapse
          Bezig...
          X