Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Van harde potgrond naar keiharde toppen met BioCanna

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Van harde potgrond naar keiharde toppen met BioCanna

  Korting op 420shop
  Hoi!

  Ten eerste Bedankt dat je een kijkje neemt bij mijn vraag en die gaat als volgt; mijn autoflower bevindt zich nu in de 7e week alleen begint ze wat probleempjes te krijgen met de aarde. Ik zal het hier verder uitleggen in de hoop dat iemand me van hulp of tips kan voorzien

  om te beginnen zal ik eerst eens uittypen welke setup en producten ik gebruik

  Plantje; Royal Haze automatic
  bonanza 140 watt led
  60x60x180 complete kast

  11 liter vierkante zwarte potten
  Bluemat tensiometer

  Biocanna BIO terra plus potgrond 60% + 40% perliet verhouding
  Biocanna bio Vega
  Biocanna Bio flores
  Biocanna Bio rhizotonic
  Biocanna Bio Boost

  Nu is de potgrond waar ze zich in bevindt zoals ik kan voelen op de bovenste laag erg hard worden(een kuiltje maken gaat moeilijk) daarbij vergelen de bladeren en de steeltjes worden paars. Het water loopt er aan de onderkant ook weer een klein beetje uit. Hierdoor denk ik aan een zuurstof te kort, maar heb geen idee en kan het ook niet vinden hoe ik dit oplos (zonder hem in de kliko te werpen )

  Ik ben de plant vanaf week 3 gaan voeden met groeivoeding (Vega, rhizotonic) zoals het canna schema aangeeft en vanaf week 4 met bloeivoeding (bio Flores, Rhozitonic, boost) langzaam opbouwend. Nu week 7 op max. Tis een dame die veel drinkt voor mijn ervaring Maarja ik kom dn ook van buiten :’) de PH waarde van het water word getest bij voeding en schommelt tussen 6,8 en 7,4 met voeding. Zonder voeding loopt die naar de 8. Maar canna heeft me verteld dat de aarde dit kan bufferen naar een acceptabele waarde voor de plant

  Hier onder nog een kweekschema; kijk niet naar de tweede plant, die begon al gelijk slecht en gebruik ik als leerproject.

  Zoals jullie zien kan ik wel wat hulp gebruiken ik kan het al erg waarderen als je de moeite hebt genomen om het stuk te lezen alvast bedankt!


  Ps. Mocht iemand een goede verklaring hebben waarom mijn tensiometer op 19-8 ineens een hele lage waarde aangeeft terwijl ze dagen er voor goed dronk hoor ik het graag. Ik geef de tensiometer de schuld.
  You do not have permission to view this gallery.
  This gallery has 1 photos.
  Last edited by Beardfarmer; 2 September 2019, 23:47.

  #2
  Hi Thomme,

  Helaas is je schema niet te lezen. Verder zouden wat foto's van plant en aarde handig zijn.


  Dit is mijn vermoeden, aangezien ik van nature een 'onderwateraar' en menig kweekje heb verziekt door veel te weinig water te geven, terwijl het aanvoelde alsof het ruim voldoende was.

  Een harde bovenlaag duidt op uitdroging. Ik gok dat ze ook aan de zijkanten teruggetrokken is en kiert. Als je dan een plens water geeft zul je al heel snel run-off aan de onderkant eruit zien lopen, omdat een droge grond slecht water kan opnemen en het langs de zijkanten vrij makkelijk naar beneden kan lopen. Het lijkt alsof ze genoeg water gekregen heeft, maar in feite staat ze te droog. Ik heb geen idee hoeveel water je momenteel geeft, maar mijn vermoeden is te weinig. Je kunt dit m.i. oplossen door steeds een beetje water te geven. Wanneer het opgezogen is geef je weer bij, totdat de hele kluit licht vochtig is (niet zeiknat dus!). Als je durft kun je haar ook ff in een teiltje zetten met een laagje water, zodat de aarde dit zelf op kan zuigen tot ze verzadigd is. Nogmaals, kijk uit dat niet alles zeiknat wordt en dichtslaat.

  Tensiometers heb ik niet, wel een vinger of een satestokje om de aarde te testen (!!). Kan je daar dus niet mee helpen, anders dan dat ik bang ben dat je de tensiometer af en toe onbewust nat zet. Hij staat in een gaatje waar water in kan lopen zodra je water geeft (??), waardoor hij aangeeft dat alles okay is terwijl de grond er omheen verder gortdroog is.

  Hoop dat ik het bij het rechte eind heb, want dit alles is dan makkelijk op te lossen.

  Oja, bloeivoeding geef ik het liefst als de plant echt helemaal uitgegroeid is in de lengte en breedte (dus een paar weken na 12/12 bij reguliere planten). Ik vind dat je redelijk vroeg bent begonnen met bloeivoeding, ook al zegt het schema van de leverancier mogelijk iets anders.

  Comment


  • Beardfarmer
   Beardfarmer commented
   Editing a comment
   Ben er zo goed als vanaf geloof ik, nog geen mugje weer gezien, en ik denk dat het met de grond is mee gekomen maar daar zal ik de volgende ronde met zelfde aarde wel achter komen als ze er weer komen

  • Meglow
   Meglow commented
   Editing a comment
   als het in de zak is meegekomen, dan moet je de larven met een micro kunnen zien kruipen

  • Beardfarmer
   Beardfarmer commented
   Editing a comment
   Nice, ik ga het gelijk even onder de loep nemen

  #3
  Volgens mij staat ze ook gewoon te droog zeker als ik de laatste wardes van je tensio ziet
  De waardes van 19-8 kan nou eenmaal voorkomen die dag of de dag ervoor was het waarschijnlijk wat minder warm en verdampten de plantjes wat minder

  Week 7 van je autoflower , dus zou je ongeveer week 3 van je bloei zitten .
  Je plantjes moeten dus nog wel even bijgevoed worden want de voeding zal wel uit je potten zijn ondertussen
  Mischien toch nog een lage dosis groei voeding meegeven als je plant aan het vergelen is

  Plaats is wat fotos van je autoflowers zodat we deze ook kunnen zien en niet hoeven te gissen ma volgens je tensio staat ze droog

  succces
  Last edited by Nonsense; 3 September 2019, 13:09. Reden: EEN HELE SLECHTE GRAMATICA

  Comment


  • Beardfarmer
   Beardfarmer commented
   Editing a comment
   Thnx NonSense! Ik heb een comment onder QnQ zijn antwoord neer gezet, ik ben idd te vroeg begonnen met bloeivoeding, kan het nu nog kwaad om enkele druppels groei toe te voegen om de tekorten wat te aan te vullen of ben ik daar te laat mee

  #4
  Ik denk ook te droog als je je waardes van je tensio bekijkt. Probeer die waardes is tussen de 80-220 te houden soms een uitschieter met een warme dag is normaal..
  maar waardes van ruim boven de 300 de laatste dagen is wel veel..!

  Suc6 groetjes

  Comment


  • Beardfarmer
   Beardfarmer commented
   Editing a comment
   Hey newhobby,
   Ik ga maar wat beter samen werken met men tensiometer stom he heb je een meter en dan vertrouw je er niet op. LOL beginnersfoutje

  #5
  Yep je hebt een tensio, gebruik 'm dan ook en hou die waardes rond de 120-140 dat is droog/nat genoeg.
  Als je in week 4 met bloeivoeding begint, dan bloeide ze nog niet eh....dus een paar weken te vroeg met bloeivoeding begonnen ook.

  Mja, het blijft kristallenbolgokken zonder fotoś van de plant.
  De bovenlaag is droog, tja dat gebeurt, da's op zich geen probleem.

  Als je tensio's gebruikt kun je beter niet vanonder water geven of dat een hele kweek blijven doen want de Tensio reageert anders als je vanonder water geeft.
  Dan kun je al snel teveel/te weinig geven omdat ze veel trager oplopen.
  Als de tensio te ver oploopt, boven de 250mbar dan kan er water uit de tensio getrokken worden en dat is niet de bedoeling, dan worden de metingen onnauwkeuriger.
  Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

  Comment


  • Beardfarmer
   Beardfarmer commented
   Editing a comment
   Hey QnQ, thnx voor je reactie. Ik ben me er van bewust dat ik te vroeg ben begonnen met bloeivoeding, dit was bij de eerste witte haartjes al. Dit dacht ik ergens gelezen te hebben, nu kwam ik er later achter dat ze het pas nodig hebben wanneer er daadwerkelijk topjes groeien. Hier kunnen de tekorten (blad en paarse steel) ook vandaan komen. Fosfor tekort? In sommige gevallen kan dit omkeerbaar zijn door extra toevoeging van fosfor? In dit geval zoals Nonense zegt nog wat druppels groeivoeding mee geven of is dat hiervoor nu te laat?

  #6
  Alvast bedankt voor alle tips, hier kan ik wel wat mee. Ik wil jullie dan ook graag mijn dame niet onthouden hier komen de foto’s. Er scheelt nog wel het een en ander aan, zoals de lamp hangt op zen hoogst en gelukkig is de plant uitgegroeid. Maar de puntjes van het blad rollen door de warmte? om.
  Hoogte verschillen, ik heb er voor gekozen om hem zonder technieken te laten groeien aangezien eerste keer binnen en kan de kast zo mooi uittesten zonder al te veel gekkigheid.
  kleur van het blad is in mijn ogen al te licht voor dit stadium, maar goed dat is naar mijn mening hoor graag jullie mening .

  nu ik dit allemaal zo teruglees over men potgrond is dat ik te snel gehandeld heb hier een topic over te beginnen terwijl ik het antwoord al op papier had staan in men schema (domdom) maar in dit geval lijkt het me we leuk om dit als kweekverslag te gebruiken mocht een admin dit kunnen verplaatsen naar de kweekverslagen. Zo kan ik jullie de laatste 4 weken nog mee nemen in mijn reis
  You do not have permission to view this gallery.
  This gallery has 1 photos.

  Comment


  • Meglow
   Meglow commented
   Editing a comment
   Ja, beetje licht. So be it, daar ga je niet heel veel verbetering meer in zien nu ze niet meer groeit. Maar volgens mij gaat ze het best redden zo tot de oogst.
   Elke kweek leer je weer bij, en dat houdt het ook interessant en leuk vind ik persoonlijk.

  • Beardfarmer
   Beardfarmer commented
   Editing a comment
   True, ik vind het een leuke hobby

  #7
  Jammer dat die ene top er zo'n eind bovenuit steekt he, die verpest het een beetje voor de anderen qua licht.
  Soit, zo is het. Ziet er toch aardig uit, is het je eerste keer ?

  Ik heb je topic verplaatst en de titel een beetje aangepast
  Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

  Comment


  • Beardfarmer
   Beardfarmer commented
   Editing a comment
   Yes eerste keer binnen + eerste x voeding. Ook gekozen voor een auto om de kast te testen. Volgende ronde heb ik meer zin in. Gefeminiseerde fat banana en blue cheese soort. Al vraag ik me af of dat gaat passen in de kast :p

  #8
  hier nog een foto in het paarse licht, wat een plaatje is het al he.
  Na dat ik hem gisteren 150ml water+voeding meer mee heb gegeven, en vanmorgen nog eens 50ml extra (tensiometer gaf 107 aan) staat de tensiometer nu nog steeds op 39, vandaag maar even geen water dan. Ze ziet er goed uit en de bovenlaag van de aarde voelt ook nog vochtig dus ik maak me niet zoveel zorgen. Tot zover de harde potgrond dus

  enn excuses voor de nekhernia om mijn foto te bekijken, krijg hem niet gedraaid helaas
  You do not have permission to view this gallery.
  This gallery has 1 photos.
  Last edited by Beardfarmer; 4 September 2019, 00:34.

  Comment


  • Nonsense
   Nonsense commented
   Editing a comment
   Je kan m best uit de grond halen dat is niet zo een probleem je steekt hem gewoon terug in het zelfde gat met een draaiende beweging met de klok mee

   je draait het bovenkantje eraf en drukt op de knop dan zou ie gereset moeten zijn dan vul je de buis en zet hem in elkaar maar dat is waarschijnlijk ook hoe q het heeft uitgelegd

   Erg jammer als ie kapot zou blijken te zijn ikzelf heb de mijne nu 3 jaar en heb alleen het battarijtje moeten vervangen tot nu toe en heb ook al eens waardes boven de 500 gezien dat moet geen probleem zijn

  • Beardfarmer
   Beardfarmer commented
   Editing a comment
   https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...874&type=thumb

   Hij was al aardig leeg getrokken, opnieuw ingestoken over paar uurtjes weer kijken

   Nu 12 uur later gekeken, staat op 57 terwijl hij er droog uit ziet en de prikker komt ook droog boven. Geloof er niet in dat hij de juiste waarde aangeeft, en ga hem nog een x helemaal resetten, nachtje de kegel in het water en morgen opnieuw proberen.
   Last edited by Beardfarmer; 7 September 2019, 00:24. Reden: Kegeltest

  • Beardfarmer
   Beardfarmer commented
   Editing a comment
   Oké, beide tensiometers getest, werken goed. In de ene pot geeft die een betrouwbare meting, andere pot geeft die 54 aan, en daar verhoogt hij nauwelijks na 24 uur (gister was het 54, vandaag 74 en 2 dagen al geen water gegeven) terwijl de grond zichtbaar droog is + sateprikker met diepte van +- 10cm komt er droog uit. getest met 2 blumat meters, enige verklaring voor dit verschijnsel?

  #9
  Hier een update, heb wat last van omhoogtrekkende bladpunten
  Attached Files
  You do not have permission to view this gallery.
  This gallery has 1 photos.

  Comment


   #10
   Lijkt op een behoorlijke overvoeding.
   Wat heb je ze gegeven ?
   Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

   ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

   Comment


   • Beardfarmer
    Beardfarmer commented
    Editing a comment
    Afgaande op het canna schema, 10 liter vat
    Bio Flores 35ml
    Bio rhizothonic 5 ml
    Bio boost 40 ml

    Vorige week is de voeding naar max gebracht Hehe, niet moeten doen dus. En nu?

    Allright, ik ben mooi averechts bezig met een autoflower. Ik dacht meer krachtvoer voor men meisjes te maken maar doe juist het tegen tegen overgestelde. Hoe minder hoe meer ? Klinkt ook wat logischer.
    Maar wat kan ik nu het beste doen, gaan spoelen of door gaan met water?
    Last edited by Beardfarmer; 9 September 2019, 19:04. Reden: Overvoed informatie opgezocht

   #11
   Hoi mensen,

   Ik heb men plantje helaas overvoed en hierdoor drinkt ze niet of nauwelijks meer, nu heb ik me de afgelopen dagen er meer in verdiept en kom op verschillende forums tegen dat er het best gespoeld kan worden. Maar dat het met bio voeding weer een probleem kan worden met het bodemleven. Ik weet zo even niet wat ik het beste kan doen. Wel of niet spoelen en kan het kwaad op een autoflower? Ze heeft er nu ook al last van

   Mijn eigen idee is om er vanavond minstens een emmer door heen te laten gieten (10L). En vanuit daar uit de blumat meter weer gebruiken (90-150)
   You do not have permission to view this gallery.
   This gallery has 2 photos.

   Comment


    #12
    Daar zijn we weer met ons overvoede plantje. Het spoelen heb ik haar uit eindelijk niet aan gedaan, en gewacht tot de tensio tot boven de 160 uitkwam. Laatste drie dagen begint ze elke x weer meer te vragen. Ik zal de plant in de gaten houden zodra die al het blad verliest gaat ie om. Zit nu op 10 weken
    Attached Files

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X