Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Flip to the rescue (2de kweek)

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Flip to the rescue (2de kweek)

  Korting op 420shop
  Nou, wat nu gebeurd is....

  Flip kreeg een telefoontje van Arie. Arie kon via een kennis 5 plantjes krijgen, 3 weken in de bloei. Daar had Flip wel oren naar. Die kennis is ook beginnend kweker (net als Flip), en dit was zijn 2de kweek. Aangekomen krijgen we de plantjes te zien. Hij heeft flink geŰxperimenteerd met zijn plantjes (zeg maar : verkracht) en dat is goed te zien. Sommige stammetjes zijn geknakt en gespleten, bladen worden geel en zijn verbrand en alle onderste takken zijn verdwenen. Die kennis heeft zich ingelezen op internet, en laat alle geleerde technieken los op zijn dames.

  Flip vond het zo zielig voor die kleine meisjes, die duidelijk doodgeknuffeld waren, dat hij besloot ze toch maar mee naar huis te nemen en er het beste van te maken. (Lees : uitdaging) Flip gaat kijken hoe sterk ze zijn, en toch proberen een zo hoog mogelijke opbrengst te halen van dit op het eerste oog kansloze plantje.

  Gisteravond bij terugkomst stond de voorverwarmde tent klaar, en konden de 5 11 literpotjes erin. Een beetje water, afgezuurd op PH 5,8. Plantjes zo goed als geprobeerd te steunen dmv bamboetjes. Luchtbevochtiger aan en de lamp op 14/10. Kijken of ze nog een beetje willen groeien. Zaterdag wil Flip er nog 6 20 liter potten met stekjes bijzetten, en aangezien Flip zijn stekjes zo'n dag of 4 wil voorgroeien kan de lamp nu niet op 12/12 blijven staan. De adoptiekindjes moeten er maar aan wennen dat ze eventjes uit de bloei worden gehaald Per slot van rekening gaat Flip er maar even vanuit dat van de 5 er misschien maar 1 overleeft, alhoewel schijn ook bedrieglijk kan zijn.

  Deze kweekronde zal dan ook bestaan uit 2 verslagen, 1 van mijn EHBO-kweekje, en 1 van mijn 2de ronde kweken-uit-stek.


  Opstelling :

  Growbox XL tent 1,20 x 1,20 x 2,0 m
  Carbon-filter
  Afzuiging 500 m3 met fancontroller
  1 x 600 w HPS lamp
  Aqariumverwarming voor mijn voedingswater
  Kacheltje
  Ventilator
  Luchtbevochtiger
  Medium : aarde, Plagron light-mix
  Potmaat : EHBO-stekken 11 liter, "normale" stekken Jacky White 20 liter
  Voeding : Rootstimulator & Bio van Hy-pro, PK13-14


  Zoals gezegd, de plantjes staan volgens zeggen 3 weken in de bloei, zijn verkracht en erg geschrokken. Flip gaat ze nog meer kwellen door ze nog even lekker in de groei te zetten totdat er gezelschap is gekomen. Nu staan ze 19 graden lamp uit, 26 graden lamp aan. Luchtvochtigheid is tussen de 75 en 85 %. De bladeren hebben zich mooi naar het licht gedraaid, en ondanks dat je door 2 of 3 stammetjes dwars doorheen kunt kijken lijken ze zich wel op hun gemak te voelen. Ze waren in ieder geval blij met het water gisteravond, en vanavond hebben ze een beetje voeding gekregen.

  Nou, hier zijn de arme wichten....  *** UPDATE ***

  Zo, een weekje verder. De EHBO-stekken doen het eigenlijk wel lekker ! Er komen al fijne dikken toppen aan, en ze staan nog altijd op 18/6 Ik heb zo'n idee dat ik er best veel vanaf ga halen, maar dat is natuurlijk altijd gissen. Afwachten, ze stonden pas 3 weken in de bloei, nog een hele poos te gaan dus. Nog even, dan gaat de lamp op 12/12 en kunnen ze mooi verder bloeien.

  De foto's zijn van week geleden.
  De 5 stekjes die ik zaterdag erbij gezet heb, vind ik niet zo bijzonder. Wordt tijd dat ik ook uit zaad ga kweken. Maar goed, dat is voor later. Nu is nu, en nu is wanneer mijn tentje goed zijn best doet. De lamp hangt tegen het dak, de luchtbevochtiger doet uitstekend zijn werk met uitschieters naar 99 % Normaal zit deze zo tussen de 70 en de 80 %. De temperatuur schommelt tussen de 19 en 29 gr en mijn ventilator laat fijn de lucht circuleren. Om de 2 Ó 3 dagen krijgen de stekjes zo'n 200 tot 300 cc water met wortelstimulator. Nog even laten groeien, ze zijn net hersteld van de autorit naar huis, zaterdag staan ze een week en dan zien we wel verder. Voorlopig groeien ze wel. Zal zaterdag foto's plaatsen, dan staan ze een week.

  Deze foto's zijn van afgelopen zaterdag, toen stonden ze net. Heb er maar 4 geschoten, toen waren de batterijen leeg  Last edited by Flip Hasjkip; 14 December 2008, 13:26.
  Een dag zonder wiet kent Flip niet.

  #2
  haha dat is wel grappig EHBO
  ik ga deze wel volgen hoe dit gaat aflopen

  leuk man

  Comment


   #3
   Ik ga je EHBO kweekje volgen
   [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

   Comment


    #4
    Ik ben zeer benieuwd! Veel succes flip!
    grtz


    420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
    Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

    Comment


     #5
     Volgens mij heeft ie meer met die planten gedaan dan doodknuffelen
     Wat zien die stammen er verkloot uit zeg..., ben benieuwd hoe het verloopt denk dat ze wel herstellen met wat goede zorg.

     Comment


      #6
      Ik ben ook wel benieuwd hoe dit gaat aflopen Volg je ook Flip. Welke soort is het en welke komt erbij?

      Greetzz

      Comment


       #7
       Soort, tja, wie zal het zeggen ? Dat wist die kennis ook niet ! Hij had nieuwe planten van iemand gekregen, die er wel goed uitzagen en al een stuk verder waren en had deze over en meende iemand er nog een plezier mee te kunnen doen. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te smijten. Ik hoop dat ze dadelijk nog staan als de lampen aangaan

       De soort plantjes die er bijkomen zijn afhankelijk van het aanbod morgen. Hierna ga ik uit zaad kweken, dan kies ik een lekker soortje uit !!

       Ik houd jullie op de hoogte !!

       Zu, nu eerst een paffertje !!

       [edit] Heb gekeken. De grond gemeten, en 2 konden wel wat water gebruiken. Verder heb ik ze alle 5 met koud water afgesproeid. Daar krijg je lekkere frisse wiet van Ze doen het eigenlijk wel goed, heb het idee dat ze wel nog groeien maar dat kan ook inbeelding zijn Er zitten best leuke topjes aan, hoop alleen dat de stammetjes dadelijk het gewicht kunnen houden. 2 Zijn er nog wel langs de bamboe te leiden, ik ga ze proberen eromheen te laten groeien.

       Mijn nieuwe luchtbevochtiger werkt goed, mijn meter niet zo. Daar ga ik mee terug. Voorlopig is dat geen probleem, maar dadelijk als mijn luchtvochtigheid naar beneden moet dan heb ik de meter wel nodig. Ik heb geen zin om onnodig voor energie te gaan betalen. Ach, de 1ste keer ging ook goed zonder zo'n ding, dat komt wel goed ! Je kunt een hoop regelen met je afzuiger, die nu minimaal draait. Wil je je luchtvochtigheid naar beneden, draai je gewoon je afzuiging omhoog.

       Heb mijn lamp op 18/6 gezet, in afwachting van de kleintjes morgen. Kijken hoe de adoptieplantjes daar op reageren ! Als ze dit overleven, denk ik dat het nog wel eens iets kan worden !

       [/edit]
       Last edited by Flip Hasjkip; 28 November 2008, 20:19.
       Een dag zonder wiet kent Flip niet.

       Comment


        #8
        Zijn ze wakker geworden vandaag?

        Comment


         #9
         En ze zijn ook nog wakker ! Ze hadden ook dorst, dus vanmorgen beejte water gegeven.

         Kreeg alleen vandaag te horen dat ik pas zaterdag nieuwe stekken krijg, dus nu mogen mijn adoptieplantjes nog een 1 1/2 week groeien.

         Ik moet zeggen, het valt me niet tegen, ze lijken het goed te doen !
         Een dag zonder wiet kent Flip niet.

         Comment


          #10
          Schopje

          Heb de beginpost geupdate !
          Een dag zonder wiet kent Flip niet.

          Comment


           #11
           ziet er tog goed uit na het ongelukje

           gave topic kan je zien hoe sterk onze dames kunnen zijn
           2 joints in the morning, 2 joints in the afternoon
           http://i21.photobucket.com/albums/b2...r/bazecopy.png

           Comment


            #12
            Vraagje

            Hey dokter Flip!!!

            Ik vraag me af hoe jij je tentje bevochtigd, aangezien je RV zo hoog is.
            Ik heb dezelfde tent als jou en een bevochtiger van Media Markt.
            Ik haal op het verst gemeten punt maximaal 50%.
            Volgende vraag is ook meteen: waar meet jij je vochtigheid?

            Ik ga je reddinsactie zeker bijhouden, want dit is zeer interesant.
            Succes er verder mee!!!            De 5 stekjes die ik zaterdag erbij gezet heb, vind ik niet zo bijzonder. Wordt tijd dat ik ook uit zaad ga kweken. Maar goed, dat is voor later. Nu is nu, en nu is wanneer mijn tentje goed zijn best doet. De lamp hangt tegen het dak, de luchtbevochtiger doet uitstekend zijn werk met uitschieters naar 99 % Normaal zit deze zo tussen de 70 en de 80 %. De temperatuur schommelt tussen de 19 en 29 gr en mijn ventilator laat fijn de lucht circuleren. Om de 2 Ó 3 dagen krijgen de stekjes zo'n 200 tot 300 cc water met wortelstimulator. Nog even laten groeien, ze zijn net hersteld van de autorit naar huis, zaterdag staan ze een week en dan zien we wel verder. Voorlopig groeien ze wel. Zal zaterdag foto's plaatsen, dan staan ze een week.
            Last edited by Smokin; 13 December 2008, 10:29.

            Comment


             #13
             Mijn luchtbevochtiger staat op volle toeren te draaien, mijn afzuiging staat echter minimaal, geregeld door een fancontroller. De vochtige lucht wordt door de tent geblazen dmv een ventilator.

             Mijn luchtbevochtiger staat links voor in mijn tent op de bodem, mijn hygrometer hangt aan de overzijde rechts van de tent op ongeveer een meter hoogte. Zal later een foto plaatsen om 1 en ander te verduidelijken.

             [edit]
             De luchtbevochtiger staat links voor in mijn tent. De hygrometer en fancontroller hangen rechts in het midden.
             [/edit]
             Last edited by Flip Hasjkip; 15 December 2008, 19:27. Reden: Pics
             Een dag zonder wiet kent Flip niet.

             Comment

             Footer Left Ad

             Collapse
             Bezig...
             X