Mededeling

Collapse
No announcement yet.

9x Critical Kush Lumii Hps600

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • MV1977
  replied
  Gaat volgens mij best goed Hoeloes, hoe lang moeten ze nog denk je? Nog ergens ballen/bananen tegen gekomen?

  Leave a comment:


 • Hoeloes
  replied
  Even een korte update.

  Dag 84, 8/4
  12/12 52dgn.
  WAREBLOEI 40dgn.
  nadat ze een dag langer droog gestaan hebben dan normaal (vanwege dat ze wat minder drinken) hebben alle dames alleen water gehad 1l p/plant. (Gestopt met de PK)
  Nu dag 86, 10/4
  12/12 54dgn.
  WAREBLOEI 42dgn.
  Einde bloeiweek 6
  ze hebben ieder 1l gehad met;
  1ml/l grow
  3ml/l bloom
  2ml/l topmax
  4ml/l bioheaven
  2ml/l algamic
  4ml/l activera

  nadat ik afgelopen week gestopt was met de PK is er wat geel boven in het bladerdek verschenen, maar niet echt extreem.
  De laatste kweek had ik de vergeling ook ongeveer 2 weken voor het einde, maar toen zonder PK.
  Verder ben ik tot noch toe aardig tevreden.
  Last edited by Hoeloes; 10th April 2017, 13:02. Reden: wat vergeten

  Leave a comment:


 • Meglow
  replied
  mooi stukkie, Hoeloes. Ik gebruik het vooralsnog als kennis om in de toekomst mogelijke tekorten snel te kunnen ondervangen. De plant kan veel sneller reageren op minerale voeding.
  Mooi dat de herma uiting gestopt is bij je, de rust keer weder.

  Leave a comment:


 • Hoeloes
  replied
  Meglow idd dat dacht ik ook.
  Ik zal het hele stuk even posten zodat je het door kunt lezen, mocht je daar interesse voor hebben.
  Zelf vind ik het een goed onderbouwd stuk.

  Minerale voeding.


  Je hebt eigenlijk twee hoofdlijnen voeding voor wietplanten, Organisch en minerale voeding, Organisch voeding is samengesteld uit organische meststoffen, waar minerale voeding bestaat uit voedings-zouten. Zo is chilisalpeter(zout) een delfstof die voornamelijk bestaat uit natrium-nitraat, chloriden, en sulfaten van Na, K, Ca en Mg die men als kunst mest aan de planten kan geven. (hoewel dit een mineraal is, was het tot 2012 ook toegestaan in de biologische landbouw). 20150416_190126


  De voedingsbehoefte van een wietplant.  Wiet heeft eigenlijk net als alle andere planten in de basis behoefte aan 12 stoffen, zonder 1 van deze stoffen gaat de plant te korten laten zien, of word zelfs ziek. Je kan deze 12 stoffen onderverdelen in 2 hoofdgroepen hoofdelementen met 6 stoffen:

  Stikstof,
  Fosfor,
  Kalium,
  Calcium,
  Zwavel
  Magnesium.

  Waarvan de (N) Stikstof, Fosfor (P) en (K) Kalium het belangrijkste zijn en op alle verpakkingen van plantenvoeding te worden getoond, of het nou om organische of minerale voeding gaat maakt niet uit. Naast deze hoofdelementen zijn er ook nog zes sporenelementen :

  IJzer,
  Zink,
  Koper,
  Molybdeen,
  Boor
  Mangaan.

  Per plantensoort is de verhouding waarin deze stoffen worden opgenomen anders. Een mango-plant heeft hele andere behoefte aan voeding als een wiet-plant. Dit is ook de reden dat sommige planten op bepaalde aarde niet willen groeien en andere wel.

  De kweker moet zorgen dat de plant minimaal deze 12 stoffen kan opnemen, als een plant te weinig voeding krijgt op aarde kan men dit oplossen met organische mest, maar dan moet er wel worden gewacht tot de voedingsstoffen vrijkomen. Met minerale voeding zijn de stoffen vrijwel direct opneembaar voor de plant.
  Opbouw van voedingsmineralen


  Sommige van de 12 stoffen kunnen niet zomaar worden gegeven aan de plant, sommige voedingstoffen moeten gebonden zijn in een verbinding met andere elementen, b.v. stikstof, die word vaak gebonden gegeven aan waterstof in NH4 of zuurstof als NO3. Wat dus wil zeggen als de plant de stikstof van het mineraal heeft opgegeten, dat er alleen nog waterstof of zuurstof overblijft van dit mineraal,
  beide zijn geen ballast, de resterende zuurstof en waterstof vormen water.
  Echter zijn er ook mineralen waar de plant maar 1 deel van kan opnemen, het andere deel is dan ballast en niet opneembaar voor de plant.
  B.v. NaNO3, (chilisalpeter) hier blijft de Natrium vaak als ballast in het medium over. Nog een voorbeeld is KCl (kaliumchloride) hier blijft de chloor meestal over, door dat het negatieve ion is, heb je bij chloor vaak het geluk dat het wel wil uitspoelen. omnizout  Kwaliteit mineralen voeding.


  Sommige van de 12 bouwstoffen die een plant nodig heeft vind je terug in meerdere mineralen, afhankelijk van de keuze die een voedingsfabrikant maakt welke mineraal hij in zijn voeding stopt, bepaald hij ook de kwaliteit van zijn voeding.
  Je hebt zoals gezegd dus mineralen die in het geheel opneembaar zijn, en dus geen rest-stoffen achterlaten, dit zijn de vaak wat duurdere ingrediŽnten, zoals monokaliumfosfaat wat bestaat uit KH2PO4, kali en fosfor dus, wat je ook aan de formule kan zien, hiervan is kali belangrijk voor de weerstand van de plant en fosfor zorgt voor uitbundige wortelgroei, en goede vertakkingen, de gehele verbinding is dus opneembaar (geen ballast).

  Bij het maken van Omnipotent wordt juist alleen maar gebruik gemaakt van dit soort mineralen, we hebben er voor gezorgd dat alle elementen van de voeding opneembaar zijn. Zodat je eigenlijk jaren een plant in de zelfde pot kan houden zonder dat er verzilting van de aarde op gaat treden en het geen negatief effect zal hebben op het bodemleven. Een plant kan bijvoorbeeld fosfor normaal alleen opnemen in een omgeving waar de pH lager is als 6.2, bij omnipotent is er gekozen om de fosfor deels als polyfosfaat te geven, zodat het ook bij een pH boven de 6.2 nog gewoon in de wortel kan worden opgenomen. En zo zitten er meer handigheden in deze voeding gebouwd, een ander voorbeeld is dat de calcium in omnipotent, is gebonden aan chelaat en niet aan nitraat, zodat het bij een hogere pH opneembaar blijft en er geen verbindingen kunnen ontstaan als gips en calciumfosfaat.


  Producenten die voor hun voeding gebruik maken van goedkopere ingrediŽnten gaan dus vaker uit van voedings zouten met ballast stoffen of kiezen voor een twee componenten voeding, met alle gedoe van dien. Deze ballaststoffen blijven achter in de aarde, wat de bodem EC doet oplopen. Denk hier aan carbonaten, chloraten en verbindingen met natrium zoals de genoemde NaNO3. Omnipotent (test verpakking)


  Omnipotent (test verpakking)
  Extra bouwstoffen


  Naast deze 12 basis stoffen waar een plant niet buiten kan zonder ziekte of te korten te laten zien zijn er nog andere mineralen die invloed kunnen hebben op de smaak en gezondheid van je planten. Wetenschapers komen er steeds meer achter dat elementen als Silicium, Selenium, Jodium enz. niet alleen voor de mens belangrijk zijn, maar dat ook planten het kunnen gebruiken voor (vaak als katalysator) de aanmaak van enzymen en eiwitten. Zo doen planten het vaak een stuk beter als deze elementen beschikbaar zijn via zeewierextract of lavameel, dan planten die het zonder moeten doen. Veel van deze mineralen zijn in onze gronden nog nauwelijks aanwezig door duizenden jaren van uitspoelen van het land naar de zee. Deze toevoegen aan je medium kan zeker goed werken, mee geven in je hydosysteem is echter weer een slecht idee, het zorgt voor verstoppingen, of je zal eens met de hand moeten water geven. zeewier


  Minerale voedings productie.


  De logica om mineralen voeding in water op te lossen en te verkopen in flessen ontgaat mij compleet, waarom zou je consumenten laten betalen voor vervoer van water? Bij sommige mineralen is het door wetgeving niet anders toegestaan (Door angst voor bommen makers zijn nitraten niet meer als zout te koop, maar alleen in oplossing.), maar eigenlijk zouden alle mineralen als zouten/poeders verkocht kunnen worden.

  Het mooiste zou zijn als fabrikanten alle voedingstoffen in 1 fles/pakket zou kunnen stoppen en als complete plantenvoeding op de markt zouden kunnen zetten. Bij ďaardeĒ minerale voeding word Calcium weggelaten, maar bij hydro en cocos voeding moet er calcium in zitten. Dan word er vaak voor een A-B voeding gekozen, of zoals bij Omnipotent voor chelaat gebonden mineralen. Bij een twee componenten voeding zie je vaak dat de calcium nitraat reageert met bv fosfaten en sulfaten wat neer slaat als gips of calciumfosfaat in een voedingsvat. Maakt de fabrikant gebruik van duurdere ingrediŽnten waar deze stoffen gebonden worden aan chelaten dan kunnen deze stoffen wel samen in 1 vat. b


  Je hebt echter ook flessen met ťťn-component voeding die gewoon gebruik maken van goedkopere ingrediŽnten, bij deze voeding gaat men er vanuit dat er genoeg calcium in je medium/aarde zit. Dit wordt niet in de fles toegevoegd om de reacties te voorkomen. Wat deze mineralen voeding niet geschikt maakt voor hydro-systemen en je op aarde ook eerder kans hebt op te korten, zeker op cocos.
  Bij de meeste minerale voedingslijnen wordt er gebruik gemaakt van twee flessen. Een fles met A en een fles met B voeding. Er is bij deze voeding gekozen om de ingrediŽnten te scheiden omdat deze na verloop van tijd met elkaar gaan reageren als ze samengevoegd zitten. Het samenvoegen moet de kweker zelf doen, kort voordat je de voeding aan de wietplanten geeft. Het samenvoegen is trouwens erg gemakkelijk. De twee componenten van een merk zijn meestal zo op elkaar afgestemd dat je van beide componenten evenveel nodig hebt.

  Toch gaat het hier vaak fout. Door meng-fouten of de voedingsoplossing te lang te laten staan kunnen mineralen on-opneembare onoplosbare verbindingen vormen die te herkennen zijn aan neerslag in het vat. Dit betekend ook dat deze mineralen niet meer beschikbaar zijn voor de plant en tekorten op de loer liggen. Als je deze neerslag ziet kan je eigenlijk maar ťťn ding doen, en dat is nieuwe voeding maken.
  Bodemleven.


  Een vaak gehoord argument waarom men geen gebruik maakt van minerale voeding is dat het slecht zou zijn voor je bodemleven, de chemische samenstelling plus het afzuren zou erg slecht zijn voor de micro-organismen. Echter is dat sterk afhankelijk van de voeding die je gebruikt. Je kan er vanuit gaan dat als er geen ballast zouten in je voeding zit je aarde gewoon een goede leefbare plek blijft voor de goede bacteriŽn en schimmels. Mineralen helpen dit leven echt niet om zeep, ze zullen hooguit kunnen dienen als extra voedingsbodem voor deze micro-organismen.
  Het gebruik van minerale voeding


  Hoe kan je het beste gebruik maken van minerale voeding? Dit is erg afhankelijk van de manier van kweken en het medium wat je gebruikt, kweekje op een hydro systeem of op aarde. Als je op aarde kweekt is het verstandig om een zeer goede aarde met een goede bufferwerking en met een goed bodemleven te kiezen. Op deze manier hoef je echt maar minimaal voeding te gebruiken wat ten goede komt van je portemonnee en je wietplant, die heeft niks aan TE veel voeding dat is alleen maar schadelijk.
  Immers, als de bodem EC hoger word dan de cel EC, kan de plant geen mineralen meer opnemen. Een lage boden EC bevordert dus juist de opname van mineralen. fertometer


  Je kan met een Fertometer kijken hoeveel voeding je aarde nog bevat. De meter is erg simpel maar wel effectief en kost nog geen 30 euro. Het Oranje lampje betekend dat je voeding moet geven, groen betekend dat er nog genoeg voeding in je aarde zit en rood is te veel voeding in je medium. bij Groen en Rood lampje hoef je alleen maar water te geven. En bij Oranje geef je dus wat voeding mee in je water.
  Bij hydroteelt moet je natuurlijk zorgen dat de 12 elementen minimaal beschikbaar zijn voor je plant, Door je EC in het begin laag te houden en deze op te bouwen ga je steeds met de behoefte van je planten mee, een start EC van 0,8 bij kleine stek-plantjes , die je na verloop van tijd gerust kan opvoeren naar EC van 1,1 in de groei. In de bloei kan je de EC laten oplopen tot 1,8 afhankelijk van de plant.
  Conclusie
  1. Het gebruik van mineraal en organische voeding gaat goed samen.
  2. Bodemleven heeft geen last van mineralen voeding.
  3. Mineralen voeding kan gebruikt worden als aanvulling op organische voeding
  4. Mineralen voeding is volledig genoeg om een wietplant gezond te houden.
  5. Hydro kwekers kunnen ook gebruikmaken van organische voedingstoffen indien ze deze maar in hun medium verwerken. (via watersysteem zorgt voor verstoppingen) .
  6. Indien je A en B voeding gebruikt, laat het niet te lang staan na een paar uur beginnen de stoffen al op elkaar te reageren (ook met een pompje).
  7. Voeding met goedkopere ingredienten kunnen inderdaad slecht zijn voor je bodemleven, doordat de zouten opbouwen. (Bron. Wietblog.com) verder ben ik hier overigens geen lid van.
  Ik heb 1 update vergeten maar die is niet anders dan de update van vandaag qua voeding.

  Vandaag dag 81
  12/12 49dgn.
  WAREBLOEI 37
  Dame 1,2&5 drinken duidelijk wat minder dan de rest, alleen ben ik vergeten ze vandaag minder te geven. Oeps.
  Ze hebben vandaag ieder 1,5l gehad met;
  1ml/l grow
  2ml/1,5l bloom
  4ml/l bioheaven
  4ml/l activera
  2ml/l algamic ( ben ik de vorige voedingsbeurt mee begonnen als test en ze kunnen dit er goed bij hebben)
  1ml/l PK 13/14

  Verder gebruik ik nog steeds geen meters ondanks de toevoeging van PK 13/14.

  Wbt. de herma, daar vind ik geen ballen meer en banaantjes heb nog helemaal niet gevonden.
  Zal het dan toch nog goed komen met deze kweek?
  wel zie ik onderaan de herma wel wat zaad beginselen in wat calyxen.(zie foto) Maar dit zijn maar enkele topjes. In de toppen zelf zie ik geen verdikte calyxen zitten. Ook lijken de andere dames schoon.
  Nu is dit pas m'n tweede binnen kweek dus misschien kan een meer ervaren kweker misschien een reactie achterlaten met zijn/haar visie hierop.
  Thx in advance
  Last edited by Hoeloes; 6th April 2017, 19:37.

  Leave a comment:


 • Meglow
  replied
  Hmmm.... ik dacht ook altijd dat die twee elkaar beten.... wel handig om te weten

  Leave a comment:


 • Hoeloes
  replied
  Darius Zodra ik tijd heb zal ik je verslag even doornemen.
  MV1977 volgens mij moeten ze nog min 23 dagen met evt een uitloop van max een week.

  De afgelopen dagen heb ik regelmatig bij de dames gekeken, en dan vooral hoe dame 7 t/m 9 reageren op de PK 13/14.
  En het gaat gelukkig nog volledig naar wens alhoewel ik nog een hoop vraagtekens had over de combi bio & mineraal.
  Maar nadat ik een stuk las op een wiet blog met info over de combi hiervan heb ik dus de knoop doorgehakt. En na het zien van de effecten (geen vergeling) ben ik volledig overstag.
  Ik zal alleen de conclusie posten uit het gelezen stuk:

  Bodemleven.

  Een vaak gehoord argument waarom men geen gebruik maakt van minerale voeding is dat het slecht zou zijn voor je bodemleven, de chemische samenstelling plus het afzuren zou erg slecht zijn voor de micro-organismen. Echter is dat sterk afhankelijk van de voeding die je gebruikt. Je kan er vanuit gaan dat als er geen ballast zouten in je voeding zit je aarde gewoon een goede leefbare plek blijft voor de goede bacteriŽn en schimmels. Mineralen helpen dit leven echt niet om zeep, ze zullen hooguit kunnen dienen als extra voedingsbodem voor deze micro-organismen.

  Ik heb vandaag dus alle dames PK 13/14 meegegeven.
  Dag 78 1/4
  12/12 45dgn.
  WAREBLOEI 33dgn.

  Ze hebben nu dus allemaal dus 1,5l gehad met;
  1ml/l grow
  2ml/1,5l bloom ipv. 3ml/l
  4ml/l bioheaven
  4ml/l activera
  1ml/1,5l PK 13/14
  de topmax heb ik achterwege gelaten ivm. De PK
  en ook de algamic geef ik nu niet omdat deze Łberhaupt niet nodig is op de allmix van biobizz.
  Maar geef dit normaal wel in een kleine hoeveelheid mee als soort van test.
  Het bovenstaande schema zal ik 4 voedingsbeurten aanhouden. Alleen de PK 13/14 zal ik nog iets verhogen naar 1,5ml/l
  Daarna weer naar +/-80% van het biobizz schema.
  Tot een week voor de oogst, dan alleen nog maar water.

  Leave a comment:


 • MV1977
  replied
  Das toch een mooi veldje, lekker op hoogte. Hoelang denk je dat ze nog moeten?

  Leave a comment:


 • Darius
  replied
  Hey Hoeloes, zeer mooie dames
  Hebben we dezelfde vierkante potten?

  Moest je tijd en zin hebben zou je dan eens willen kijken naar mijn kweekverslag,
  lig namelijk in de knoop wanneer ik ze in bloei zou moeten zetten.

  Veel genot van je plantjes

  Leave a comment:


 • Hoeloes
  replied
  Stemma thx! Ze geuren idd al heerlijk sterk.
  Ik heb toch maar besloten dame 7 met lichte herma trekjes te laten staan aangezien ik de 24e voor het laatst 1 bal gevonden. Mocht ik later toch weer veel ballen vinden zal ik haar misschien alsnog verwijderen.
  Ze krijgen nog steeds om de dag 1,5l met voedingswater 100% van het biobizz schema voor bloeiweek 4 alhoewel ze al eind bloeiweek 5 zijn. Maar zo geef ik ze dus niet te veel.

  Vandaag is het dag 76 (30/3) van m'n kweek
  12/12 43dgn.
  WAREBLOEI 31dgn.

  Dame 1t/m6 hebben de normale voeding gehad en bij dame 7t/m9 ben ik begonnen met de PK 13/14
  Deze dames hebben elk 1,5l gehad met;
  1ml/l grow
  2ml/1,5l bloom
  4ml/l bioheaven
  4ml/l activera
  1ml/1,5l PK 13/14

  Dat was m weer ff, ik houd jullie up to date over de effecten van de combi bio/mineraal.
  Last edited by Hoeloes; 1st April 2017, 09:13. Reden: correctie hoeveelheid

  Leave a comment:


 • Stemma
  replied
  Het is een prachtig toppenveld geworden Hoeloes, geuren ze al?

  Ik zou de herma verwijderen, want je veld zal steeds 'dichter' worden waardoor je hermaballen steeds moeilijker zal ontdekken en verwijderen.

  Leave a comment:


 • Stemma
  commented on 's reply
  Ik doe dat ook alleen buiten, preventie toprot en afdichten voor beestjes.

 • Hoeloes
  replied
  Update:

  dag 68 22/3(gisteren)
  12/12 35dgn.
  WAREBLOEI 23dgn.

  Vandaag (gisteren dus) hebben ze allemaal weer 1,5l gehad met;
  1ml/l grow
  2ml/l bloom
  1ml/l topmax
  3ml/l bioheaven
  2ml/l algamic
  3ml/l activera

  Verder is er niets bijzonders te melden, alles is nog mooi groen. Alhoewel dame nr4 iets wat lichter is van kleur.
  No more balls, en het bladverlies lijkt te stoppen.
  Ook zal ik morgen de knoop doorhakken wbt. de PK13/14.
  Last edited by Hoeloes; 23rd March 2017, 20:54. Reden: Voortaan maar gelijk een update uploaden, ik raak in de war met de data's

  Leave a comment:


 • Hoeloes
  replied
  Meglow ik heb alle dames 1x getopt en in de 1e bloeiweek een top of 5 geknakt ivm. de hoogte.
  Wel jammer dat ik ballen in een scrog moet vinden. En ook was het zaad niet goedkoop, dus ik had eigenlijk gehoopt de kweek zonder ballen door te komen.
  Ach ja eens moet de eerste keer zijn.
  Ik heb nog meer van deze zaden, maar ik zal deze dan niet toppen zodra ik deze ga gebruiken.
  sensiseed kan ik niets anders dan gelijk geven.
  De ballen zaten niet all over the place, maar niet op de plek waar ik getopt heb.
  Ik vond ze bv. onderaan de eerste node van kleine nodes die hebben moeten strekken om het licht nog te bereiken en op de hoofdtop die ik tot twee keer toe geknakt heb.
  Maar zoals ik al zei, beperken de ballen zich tot maar 1 plant. Gelukkig maar!!!

  Dag 66 20/3
  12/12 33dgn.
  WAREBLOEI 21dgn.

  Vandaag hebben de dames weer de nodige aandacht gehad.
  Wat blad geruimd en wat kleine diefjes onder het net verwijderd.
  Ze hebben elk weer 1,5l gehad en deze keer wat meer voeding dan de laatste keer.
  Ik zit nu nl. op de laatste dag van bloeiweek 4 en ze krijgen de voedings hoeveelheid van biobizz bloeiweek 3. Met als extra de algamic.
  1ml/l grow
  2ml/l bloom
  1ml/l topmax
  3ml/l bioheaven
  2ml/l algamic (extra)
  3ml/l activera  Leave a comment:


 • Hoeloes
  commented on 's reply
  Nogmaals bedankt voor de waarschuwing.
  Zoals je misschien gelezen hebt idd wat ballen.

 • Meglow
  replied
  "Als je veel van plan bent te toppen, let je dan even op van stressballetjes op de plaats waar getopt werd?
  Komt toch bij meerdere soorten van barney's farm voor."

  Sensiseed had gelijk. Of zitten de ballen bij jou all over the place?

  Zou het zonde vinden als je er nu een plant tussenuit moet halen. Hopelijk heb je alles gevonden en komt er nu niets meer tevoorschijn

  Leave a comment:

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X