Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Substraat voorbereiden

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Substraat voorbereiden

  Korting op 420shop
  Hoi medeliefhebbers

  Ik ben met 1 kweek (4 AF's) nu bijna halverwege en heb besloten dat ik nog met een tweede rondje AF's begin (Ik hoop nog eens de perfecte kweek te doen ) Maar goed ik ga dus weer 4 autoflowers kweken. Ik ga de zaadjes ontkiemen op het substraat (Plagron Growmix) met in het midden een kuiltje met zaai- en stekgrond (ook Plagron) waar ik het zaadjes indoe. Dit nadat ik de zaadjes 12 uur heb laten weken in een mix van waterstofperoxide (1/6) en water (5/6). En over de twee substraten gaat mijn vraag of vragen. Ik meen eens een antwoord van QnQ te hebben gelezen waarin hij uitlegt dat je het substraat eerst moet spoelen en dan voor een bepaalde periode moet laten staan/rusten, alleen kan ik het betreffende onderwerp nergens meer terug vinden. Kan iemand mij vertellen wat te doen met het substraat alvorens met de kweek te beginnen. Alle tips zijn meer dan welkom

  Even ter aanvulling: Bij zowel de zaai- en stekgrond als de growmix voeg ik naar verhouding Plagron Megaworm en Lavameel toe.

  Alvast bedankt

  #2
  Vochtig maken, meer hoeft niet. Vochtig maken en goed luchtig houden, niet gewoon de pot vullen en dan wateren. Gewoon de grond apart in een kuip goed vochtig maken, maar niet te. Kuiltje zaai en stekgrond heeft niet veel zin, tis een penwortel die op dag 5-6 al op de bodem zit. Is ook helemaal niet nodig met growmix.

  Comment


  • Donboe
   Donboe commented
   Editing a comment
   Hee beowulf. Bedankt voor je uitleg. Over hoeveel water praatje? De 4 dames komen ieder in een 11l geotextiel Kweekpot te staan met zoals gezegd naar verhouding megaworm en lavameel toegevoegd. En daar gaat m'n vervolg vraag over. Moet ik de megaworm en lavameel voor of na het bevochtigen toevoegen?

  • Rreppellsteeltjam
   Rreppellsteeltjam commented
   Editing a comment
   Handje aarde, stevig knijpen, als er een paar druppels uit komen is het goed, Donboe.

  • beowulf
   beowulf commented
   Editing a comment
   Da's hier zelfs ni het geval denk ik. Hoeveel water hangt af van de vochtigheid van de potgrond natuurlijk. Gewoon goed door elkaar zetten is belangrijk. Ik heb lichtjes vochtige potgrond en dan doe ik er denk ik nog iets van een 2 liter per 25a30 liter potgrond bij.

  #3
  @Rreppellsteeltjam en beowulf bedankt voor de input. Mooie marge om in te pielen. Blijft m'n vraag over de Megaworm en lavameel bestaan. Voeg ik die voor of na het bevochtigen van de Growmix toe?

  Edit: beowulf. En hoe lang geef je vervolgens geen water? Ik meen me namelijk te herinneren dat QnQ, in het eerder genoemde antwoord, vertelde dat je na het spoelen van de grond beter een tijdje geen water kon geven.
  Last edited by Donboe; 28 October 2020, 07:22.

  Comment


  #4
  Hangt van de potgrootte af he. Hier gaan ze in liter potjes, goed gevuld. Dan hoeven ze een weekje geen extra water, maar ik kweek onder led en het wordt ni warmer dan 23-24. Ik was nog wat planten aan het verpotten, het zal eerder 3 liter water zijn voor een 25 liter grond. Als je er in knijpt voel je het water in je hand, maar er komen geen druppels uit. Alles mengen, dan water bij.

  Comment


  • Donboe
   Donboe commented
   Editing a comment
   Ik ga 11L Geotextiel potten gebruiken, dus 44l in totaal. Uitgaande van jou getallen 3l : 25l x 44 (mijn hoeveelheid grond) geeft me 5,28l. Kan dat ongeveer kloppen? Dan heb ik nog 'n laatste vraagje als 't mag. Normaal gesproken geef ik vanaf de zaailing fase t/m het begin van de bloeifase Plagron Power Roots mee met de voeding. Is het raadzaam om dit met het bevochtigen mee te geven?

  • beowulf
   beowulf commented
   Editing a comment
   Ik zou die power roots weggieten, maar da's mijn mening Sterk en uitgebreid wortelstelsel krijg je door die luchtige potgrond. Niet door toevoegingen. Vaak al zien passeren, zaailingen met problemen, en tis altijd in combinatie met power roots of een andere wortelstimulator.

  #5
  Sommige meststoffen zijn traagwerkend, en sommige toevoegingen hebben een paar weken nodig om te activeren , door de aarde nat te maken activeer je alles en krijg je actievere grond, maar dan maar goed als je bio kweekt he , als je mineraal voeding gebruikt, doet je medium , de grond, er weinig tot niets toe... als ik het juist opgevat heb hier ook

  Comment


  • Brandnetel
   Brandnetel commented
   Editing a comment
   Dat is inderdaad correct. Met bio voedt je de bodem en duurt het wat langer. Met bio moet je dus een soort vooruitkijken, terwijl met mineraal je meteen voedingsstoffen toevoegt, zoals op cocos en hydro of wat dan ook.
   Last edited by Brandnetel; 1 November 2020, 19:22.

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X