Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Gekke watergeefvraag

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Gekke watergeefvraag

  Korting op 420shop
  Ik heb 4 AF's staan (2 Northern Lights, 1 HulkBerry en 1 Royal Gorilla). Ik heb hier op 't forum enorm veel geleerd qua water geven, voeding, verlichting etc. Alleen heb ik nu een situatie waarbij ik niet zo goed weet hoe ik er mee om moet gaan.

  De dames staan nu in de 10de week. Ik geef ze momenteel 1x in de 3 dagen 1L water p/p. Ze doen het allemaal echt prima. Alleen is 1 van de NL's zichtbaar verder ontwikkeld dan de andere 3 dames. 1 van de dingen die ik hier op 't forum heb geleerd is dat je d.m.v. het wegen van de plant weet wanneer je water moet geven en daar heb ik nu een probleem me. De eerder genoemde NL voelt een stuk zwaarder dan de andere 3. Uiteraard wil ik het op dit moment niet verpesten met alsnog te veel water te geven. Dus heb ik net een saté prikker in de aarde van die NL gedaan maar die ziet er helemaal droog uit?

  Nu is m'n vraag: Kan het zijn dat een plant met een beter gevorderd wortel stelsel zwaarder weegt?

  Alvast bedankt

  #2
  Nee, wortelen wegen bijna niets.
  Mijn kweekverslagen:
  https://tinyurl.com/yxmrfs8w
  https://tinyurl.com/y69gjs6g

  Comment


   #3
   Wat zou dan de reden kunnen zijn? Dame ziet er prima uit. Toppen worden steeds dikker! Maar ze weegt echt meer dan de andere drie

   Comment


    #4
    Lastig te zeggen.. het enige wat ik kan bedenken is dat die andere planten dan (nog) droger staan. Dat zou ook weer verklaren waarom ze kleiner zijn.

    Zelf heb ik het handmatig water geven nooit perfect onder de knie gekregen. Tensiometers zijn echt een uitkomst.
    Mijn kweekverslagen:
    https://tinyurl.com/yxmrfs8w
    https://tinyurl.com/y69gjs6g

    Comment


    • roller
     roller commented
     Editing a comment
     nochtans niet zo moeilijk hoor...

    • Spacende Hollander
     Spacende Hollander commented
     Editing a comment


     Kijk maar naar mn topic, gaat best goed.

    #5
    Oorspronkelijk geplaatst door Tomaten View Post
    Dat zou ook weer verklaren waarom ze kleiner zijn.
    Dat is nou juist het dubio waar ik mee kamp. Waren die andere planten kleiner dan kon ik het verklaren. Ze hebben juist allemaal ongeveer de zelfde hoogte. Alleen de toppen van die ene NL zijn veel meer gevorderd

    Comment


    • Spacende Hollander
     Spacende Hollander commented
     Editing a comment
     Maar de hoogte zegt niet zoveel. De dikte van de stammen, takken en toppen wel.

    #6
    Als je die sateprikker in de pot steekt, moet je die wel even 5-10 minuten laten zitten he....en dan pas eruit trekken.
    De kritieke zone is op 2/3 diepte recht onder de plant. Dus niet aan de zijkant prikken, maar schuin naar het midden.
    Kweektip:Hoe ben ik een awesome jointjedraaien.nl beginner?

    ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

    Comment


    • Donboe
     Donboe commented
     Editing a comment
     OK ga ik meteen ff doen Q. Laat weten wat dat opleverde.

    #7
    plant met veel dikkere toppen weegt natuurlijk zwaarder dan planten met magere toppen
    verzonden vanaf mijn bos hut met tamtam

    Comment


     #8
     Nu niet voor het 1 of het ander, maar als je ze maar om de drie dagen water geeft dan staan ze de eerste twee dagen sowieso te nat. Die test met de satéprikker zegt niks. Als ik water geef en ze hebben sowieso water genoeg dan nog zijn er in de kluit nog steeds plaatsen waar het droog is. Je plant zegt of ze te droog of te nat of perfect staat. Een met vochtige potgrond gevulde pot is doorgaans de referentie. Of daar nu een plant in staat maakt voor het optillen weinig uit.

     Je moet ook begrijpen dat de ene plant de andere niet is. Sommigen reageren beter op wat te nat staan dan anderen. Ervaring en groene vingers heb je nodig, en dat leer je enkel door planten te zetten en op je bek te gaan. Zoiets leer je niet op het forum.

     Comment


      #9
      Welke soort potten gebruik je ? Stoffen of plastiek? Ik heb hier 4 dezelfde planten en er is ook 1 waarvan de toppen dubbel zo groot zijn. Deze plant heeft alles in de groei het best doorstaan en minst afgezien van mijn stoten. Mss iets in het groeiverhaal? En met stoffen potten giet ik er soms liters in , overtollig loopt weg langs zij-en onderkant. Bij mij nog nooit te nat gestaan , wil niet zeggen dat het niet kan met stoffen potten ...

      Comment


      • Wesley pipes
       Wesley pipes commented
       Editing a comment
       Ik gebruik bio granules tegen de varenrouwmug , zie maar een enkeling meer . En rot in de bloei kan, bedoel je wortelrot of toprot? Wortels zouden sterk genoeg moeten zijntegen dan he, toprot moet ik nog tegenkomen binnen.. maar als je te droog houdt, loopt de ec in de bodem sterk op , wat zeker niet goed is...

      • roller
       roller commented
       Editing a comment
       Wesley , toprot hangt van het klimaat , en de dichtheid van je toppen af ,
       iets te hoge LV binnen en een mega COLA , en je kan er bijna vanuit gaan dat je prijs hebt.
       Te nat is geen goed plan , enkel als je effe wegmoet ofzo ...
       oplopende Ec's komen goed als je volgende beurt je ec aanpast en een runoff hebt.

      • Wesley pipes
       Wesley pipes commented
       Editing a comment
       Beetje tegenstrijdig met wat ik hoor en lees... lv en bodem hebben bij mij niet veel met elkaar te maken, of ik er nu veel ingiet of niet, bij het bladerdek blijft lv hetzelfde. Ook hoor ik van overal liever te nat in de bloei dan te droog! Ervaar daar geen nadelen van. En ik weet niet hoe je dat gaat regelen dan als je niet eens de ec weet van je bodem of hoe hoog hij opgelopen is... probleem vermeden door een beetje natter te houden...maar het is in een kamer en geen tent van mij he, toprot ontstaat hier moeilijk.. heb ook nog geen reuze cola s gekweekt , mss dat ik dan wel anders praat.
       Last edited by Wesley pipes; 7 December 2020, 12:00.

      #10
      Ik zou hier graag nog ff op voortborduren als het mag . In een andere post vroeg ik of het al tijd was om te spoelen. Na 't tonen van 'n foto (de zelfde NL als in deze post) van de zelfde plant, rade QnQ mij aan om nog wat meer geduld te hebben (10 tot 14 dagen) En daar is/was geen woord aan gelogen. De dame heeft in de 2 weken die ik heb aangehouden een enorme eindspurt gemaakt en ik ga haar eind deze week (donderdag of vrijdag) dan ook oogsten.

      Nu waren de dames vandaag weer toe aan 'n watergeef beurt en ik deed een opmerkelijke ontdekking. Hetzelfde wat dus bij die NortherLight gebeurde gebeurde vandaag bij de Royal Gorilla. Die voelde bij het wegen veel zwaarder aan dan de andere 3 (incl. de eerder genoemde NorthernLight). Toch heb ik ook de Gorilla z'n gewone dosis water gegeven. Wat opviel is dat het water bij de Gorilla niet doorliep naar de schaal terwijl bij de andere drie er best nog wel wat water doorliep. Eigenlijk dus gewoon 'n herhaling wat er gebeurde met de Northern Light.

      Nu is m'n vraag: Is het zo, of zou het zo kunnen zijn, dat 'n plant zich afsluit van wateropmame als ze oogstrijp is?

      Misschien 'n stomme vraag maar het was iets dat me opviel. En dus nu al twee keer.
      Last edited by Donboe; 6 December 2020, 19:55.

      Comment


       #11
       Nee, het is een teken dat je de betreffende planten hebt laten uitdrogen. Doordat de planten zo droog staan zeikt het water er gewoon langs. Met een druppel Dreft in je voedingswater kan je de kluit doorbreken. Zodra de planten geel worden lijkt het alsof ze niet meer drinken, echter is dat geen betrouwbare meting!
       Horks Fototopic 2.0

       Comment


       • Donboe
        Donboe commented
        Editing a comment
        Nee. Dit is was geen uitdroging. Hoop dat je het hele topic hebt gelezen? Alle 4 staan ze er prima bij. Alleen wat vandaag met de Gorilla gebeurde, gebeurde 2 weken geleden met de NL

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X