Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Broeilamp

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Broeilamp

  Korting op 420shop
  Een maat van me is onlangs zelf begonnen met een binnenkweekje. Omdat hij maar bleef falen in het ontkiemen van zijn zaadjes (het is zijn eerste binnenkweek, vandaar...) heb ik besloten om hem maar een handje toe te steken. Ik heb drie van mijn Early Misty-zaadjes laten kiemen voor hem, en 2 ervan zijn met succes ontkiemd.

  Nu zijn de plantjes in klein potjes gezet onder een 250W broeilamp, dus ik vermoed geen HPS. Mijn vraag is nu: is het mogelijk die plantjes te laten afbloeien onder zo'n broeilamp of niet? Het enige wat ik er tot nu toe van weet is dat het een rode lamp is. De kleine zaailingen doen het goed, maar ze rekken wel een klein beetje. Ik heb de raad gegeven de broeilamp dan iets lager te hangen, of een paar oude videodozen onder de potjes te zetten. Het zijn maar 2 plantjes, dus licht zullen ze wel krijgen. Ikzelf heb het systeem nog niet gezien en weet dus niet meer over de eigenschappen van die lamp, laat staan het merk of de productnaam.

  Iemand hier een antwoord op?

  Als die lamp niet goed blijkt te zijn, wordt het een dagtripje naar Ijzendijke denk ik Een 400Watt HPS lichtset halen. Even een technisch vraagje: als die maat in een open kamer zou kweken, is het dan nodig om een afzuig en inblaas e.d. te hangen, wetende dat hij de kamerdeur open laat staan voor verluchting?

  Greetz
  Cannab0y

  #2
  Re: Broeilamp

  Een Broeilamp is toch normaal gemaakt voor tikeneikes?
  Ik denk dat deze lamp meer warmte afgeeft dan licht en dus daarom problemen gaat geven als de plantjes groter worden. Als hij kan kweken onder HPS zou ik zeggen kopen die handel.

  Als hij in een open kamer kweekt hoeft hij geen extra verluchting, gewoon ff de deur laten openstaan elke dag is genoeg. Let wel op brandgevaar he als het open is.

  peace

  Comment


   #3
   Re: Broeilamp

   @ cannaboy,

   Ik ga hier niet te ver over uitwijden, maar deze lamp is in geen enkel geval geschikt om cannabis onder te telen. Zowel voor groei als bloei.
   Het is eigenlijk een lamp om dieren warm te houden of word gebruikt in de kippen industrie.

   Het lichtspectrum dat deze lamp afgeeft is totaal onbruikbaar voor de teelt van cannbis.

   En zoals smokey al zei, als je met één lamp kweekt in een open ruimte, is er niet echt behoefte aan afzuig of inzuig wel rekening houdend dat er maximum 25 plantjes onder de lamp komen en de kamer toch dagelijks verlucht wordt.

   De deur laten openstaan lijkt me niet zo'n goed idee, omdat in de donkere cyclus er geen enkel lichtinval op te plant mag vallen. Deze gaat de plant in de war brengen.

   Grtz

   Comment


    #4
    Re: Broeilamp

    Bedankt voor de tips allemaal, ik heb hem dus - zoals ik al wel op voorhand dacht - gezegd dat de broeilamp niks waard is. Nu gaan we kijken voor een HPS te kopen, eventueel tweedehands. Het zou om een 400watter gaan, maar heb daar even een vraagje over. Is het nodig om dan een afzuig te hangen? Als de lampen aan zijn, zou hij de deur laten openstaan, staan ze af doet hij ze dicht.

    Nog een bijkomend vraagje: wat kost een TL-set om je plantjes onder voor te groeien, alvorens ze onder HPS gaan? We zouden dit willen doen om de kosten wat te drukken qua elektriciteit. Iemand een idee? Ik weet dat ik kleur 33 moet hebben van TL. Waar haal je dat en wat kost het (een volledige TL-startset)?

    Greetz
    Cannab0y

    Comment


     #5
     Re: Broeilamp

     Hij hoeft geen extra ventilatie als hij open gaat kweken in de ruimte (zolang de deur openstaat als de lamp brand) Zoals al gezegt kijk uit voor brandgevaar bij open kweken, geen doeken ofzo in de buurt. Hoeveel een TL set juist kost weet ik niet percies meer, toen ik pas begon ben ik gaan kijken in den Brico, daar was het 24-27€ voor een 2x 18 watt Armatuur + 2 TL lampen natuurlijk .(Kan je ergens anders wss wel goedkoper vinden, moet je maar eens rondneuze)

     peace

     Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X