Mededeling

Collapse
No announcement yet.

hobbyen !

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  hobbyen !

  Korting op 420shop
  Hey hey !

  Net terug van Jamaica
  Van die heerlijke zongerijpte toppies mogen genieten.

  dus ik dacht laat ik eens voor de lol een plantje kweken.
  heb net vandaag wat zaadjes gekocht en vroeg me af of dat jullie me wat tips kunnen geven.

  Ik heb een paar restricties waardoor het allemaal geen professionele aangelegenheid zal worden...
  Ik ga geen lamp gebruiken en heb geen afsluitbare ruimte. Ik ben bang dat het toch een soort vensterbank project zal worden. desalniettemin wil ik er het beste van maken dat op deze manier mogenlijk is en ben ik er van overtuigd dat ik er lol van zal hebben.

  Hebben jullie een paar goede tips die ik kan gebruiken om de boel succesvoller te laten verlopen (denk aan voeding, soort pot, plaatsing in huis.... anything)


  Alvast bedankt !

  L.

  #2
  Re: hobbyen !

  Hey welkom Lucky
  Moet wel chill geweest zijn in jamaica

  Om eerlijk te zijn. Als ik jou was zou ik even wachten tot het beter weer is. Tot maart ofzo. Dan kan je evengoed buiten zetten en gaat je opbrengst super zijn.

  Meer info volgt maar kga nu slapen (ben ziek )

  Grtz

  Skannabis

  Comment


   #3
   Re: hobbyen !

   Hey en welkom Lucky.

   Een vensterbank kweekje rond deze tijd zal niet zo vlotjes gaan denk ik, het plantje zal enorm stretchen(in de lucht schieten,zoekend naar licht) en zal omvallen. Wacht tot mei dan is het buitenseizoen. Je kan dan eventueel een Guerilla kweek houden (Buiten ergens in het bos) of gewoon voor het raam. Je kan ook eventueel kweken onder TL, Kleur 33. 1 of 2 TL lampen van 18watt zijn voldoende voor een plantje om goed te groeien en bloeien.

   Als je nog vragen hebt, Shoot .

   peace

   PS: welk soortje is het?

   Comment


    #4
    Re: hobbyen !

    Hey hey !

    Thanks !

    Ja, Jamaica was erg gaaf! werkelijk een prachtig eiland. adembenemende natuur, goede mensen met een goed hart, heerlijk eten. echt een aanrader in vele opzichten.

    Ja, en wat je daar proeft daar kunnen al die opgefokte binnenwietjes niet tegen op.

    ziek! niet best. Ik hoop dat het al weer wat beter gaat.


    Kijk, ik ben niet van plan een hele kwekerij op te zetten. misschien een of twee plantjes. deels voor de lol, deels voor het eindproduct.
    allrighty! dan ga ik eind maart aan de slag.

    paar vraagjes wel....:

    1. hoe groot moet het potje zijn?
    2. kan ik gewoon potgrond gebruiken?
    3. zo ja, wat kan ik daar het beste bij doen qua extra voeding?
    4. Hoe plant ik het zaadje het beste. gewoon als elk plantje... net onder de aarde doen en wachten.... of zijn er betere methodes?
    5. moet ik snoeien?
    6. zo ja, hoe pak ik dat aan?

    volgens mij ben ik er zo wel...

    cheers !

    Comment


     #5
     Re: hobbyen !

     ps.

     northern light, indoor....

     Comment


      #6
      Re: hobbyen !

      om een paar vragen te beantwoorden ga ik je doorverwijzen met links van dit forum. Alles staat uitgelegd, je moet het gewoon eens lezen en dan weet je er alles over

      Eigenlijke zaaien

      Over meststoffen: (kan je best een keer lezen, en later zien wat je ermee gaat doen. Kan soms duur zijn. Ik persoonlijk hou het (buiten) altijd bij de noodzakelijke stoffen. )
      Meststoffen


      Voor de rest raad ik je aan om de zoekfunctie wat te gebruiken. Het forum is redelijk nieuw, maar toch staat er al héél véél bruikbare informatie op.

      Over potten:
      Je begint zowieso met kleine potjes om je zaadplanten in te zetten. Daarna kan je naar een grotere pot gaan. Maar hierover weet ik zelf niet veel. Misschien wachten op onze specialist ter plaatse: Bobo

      En snoeien ..... ehe
      Als je vind dat je plant te groot wordt (of als je hem gewoon kleiner wil houden) ga je je plant moeten 'toppen'. Stel voor om eens via de zoekfunctie te zoeken, denk dat er wel een topic van is. (srry dat ik je zo doorverwijs maar heb niet veel tijd nu: examens. kben al lichtjes genezen, maar kmoet er door )

      Grtz
      Skannabis
      Last edited by Jointjedraaien; 15 May 2011, 04:19.

      Comment


       #7
       Re: hobbyen !

       Oorspronkelijk geplaatst door Lucky
       Hey hey !

       paar vraagjes wel....:

       1. hoe groot moet het potje zijn?
       2. kan ik gewoon potgrond gebruiken?
       3. zo ja, wat kan ik daar het beste bij doen qua extra voeding?
       4. Hoe plant ik het zaadje het beste. gewoon als elk plantje... net onder de aarde doen en wachten.... of zijn er betere methodes?
       cheers !
       1. Je kan beginnen met een klein potje die je makkelijk kan overplaatsen, eentje van plastic kan je gemakkelijk kapot knippen, of als de wortels goed genesteld zijn in de grond kan je het plantje er makkelijk uithalen.
       2. Ja potgrond is goed genoeg.
       3. Welke voeding het beste is kan verschillen... in welk stadium is het plantje, vertoont de plant verschijnselen van voeding tekort / teveel. Hierover staat al wat nuttige informatie (lees de topics van skannabis even)
       4. Wat ik altijd doe is een schoteltje met een paar natte watten erin, zo kan je zien welke zaadjes eventueel niet uitkomen.
       Als het worteltje eruit begint te komen kan je hem overplaatsen naar een potje. Kijk wel uit dat je de zaadjes niet te lang in de watten laat zitten, De wortel kan beschadigen als het te goed is vastgegroeid in de watten

       Ps, Ik ben jaloers op je! Ik zou ook heel graag een keer naar Jamaica willen
       Veel sucses & kennis toegewenst
       Veel gestelde vragen over het forum

       JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
       420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

       Comment


        #8
        Re: hobbyen !

        Oorspronkelijk geplaatst door Lucky
        Hey hey !

        Net terug van Jamaica
        Van die heerlijke zongerijpte toppies mogen genieten.        L.
        is dat waar dat je gewoon de kindjes op straat ziet komen om weed te verkopen?

        Comment


         #9
         Re: hobbyen !

         thanks guys !

         geweldig!


         ....

         nee hoor, er wordt veel verkocht. iedereen is in principe klaar om je busritjes, kettingen, fruit, touristische ritjes en ganja te verkopen. maar geen kinderdrugshandel. althans...niet in Negril, montega bay, ocho rios of savanna la mar. Ik ben niet in Kingston geweest of westelijker geweest.

         Comment


          #10
          Re: hobbyen !

          Heb een abonementje genomen hierop, Je merkt dat je hier met veel goede raad geholpen wordt. Veel succes en als er vragen zijn shoot !

          Grtz

          Comment


           #11
           Re: hobbyen !

           Wat JD zegt klopt, maar er is een betere methode. In plaats van gewone potgrond te gebruiken in het beginstadium, gebruik je best stek- en zaaigrond. Overal te verkrijgen in de lokale tuincentra en deze grond is veel luchtiger dan gewone potgrond. Hierdoor kunnen je wortels rapper doorgroeien tijdens hun eerste levensdagen. Bij buitenkweek laat ik de mijne eerst een week tot twee weken in potjes staan van 10 cm op 10cm met daarin de stek- en zaaigrond, alvorens ik op vaste potgrond overschakel.

           Over voeding moet je je de eerste twee tot drie weken geen zorgen maken, je plantje heeft dat op die moment nog niet nodig.

           De "wattentechniek" van JD om te ontkiemen kan ik enkel maar afraden. De worteltjes van de zaden nestelen zich tussen de fijne draadjes van de watten en komen zo vaak vast te zitten, waardoor er vaak een paar sneuvelen tijdens het willen planten van de zaadjes. Worteltje kapot = bye bye toekomstige plant. Gebruik in plaats van watten gewoon vochtig keukenpapier, twee lagen. Je neemt een kommetje en je vult dat een héél klein beetje met lauw water (rond 30°C), net genoeg om je eerste laag keukenpapier goed nat te maken, maar niet té nat, er mag geen bodempje water zijn, enkel het papier moet goed doordrenkt zijn. Daarop leg je je zaadjes die je met een klein verstuivertje met hetzelfde lauwe water in bestuift. Daarbovenop leg je je laatste laagje keukenpapier en ook dat spuit je nat (ook weer niet té nat). Dan leg je een dekseltje op je kommetje (=hoge luchtvochtigheidsgraad) en je zet het in een donkere kast. Zorg ervoor dat de zaadjes warm staan, leg er eventueel een stuk piepschuim onder zodat de onderkant van je kommetje de koude kast niet raakt. Wacht 2 tot 3 dagen en de eerste zaadjes zullen hun worteltje laten zien. Daarna neem je voorzichtig je 10 op 10cm-potjes met je stek- en zaaigrond in, je maakt een gaatje (met een tandenstoker of satéstokje) van ongeveer een cm diep. Je steekt het zaadje met het worteltje naar beneden in de grond en vult het centimeterdiepe gatje voorzichtjes op. Niet te hard aandrukken, lichtjes. Daarna uitvoerig bestuiven met hetzelfde bestuivertje en aan de vensterbank of, als het warm genoeg is, buiten zetten en afwachten. Na een week zou je de eerste kleine blaadjes moeten kunnen zien.

           Hopelijk ben je er al wat mee, ik hoop alleszins van wel. Moest je met nog andere vragen zitten, wees vrij om ze te stellen.

           Greetz
           Cannab0y

           Comment


            #12
            Re: hobbyen !

            Of je pakt je zaadje, steekt die 1 cm diep met puntje naar beneden.
            Maak de aarde goed vochtig en hou de temp. goed. .
            Er zijn veel manieren van ontkiemen, je moet maar zien welke jij het beste vind,
            ik gebruik in ieder geval deze en ik heb altijd de jackpot .

            peace

            Comment


             #13
             Re: hobbyen !

             Zodra het een keer fout is gegaan let je beter op, als je elke dag 2 maal kijkt naar de voortgang zal het zaadje niet zo snel zich vastnestelen in de watten, Maar het is wel een risico...
             Veel gestelde vragen over het forum

             JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
             420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

             Comment

             Footer Left Ad

             Collapse
             Bezig...
             X