Mededeling

Collapse
No announcement yet.

zaad maken

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  zaad maken

  Korting op 420shop
  hello belgische en nederlandse weedkwekers!
  Ik heb momenteel in mijn kastje staan: super silver haze en shiva
  Ze staan +- 3 weken in bloei. Nu heb ik ook nog wat pollen (sperma) van een mexican sativa uit één van m'n vorige kweekjes.
  Het probleem met mexican sativa is dat het zeer snel hermafrodieten krijgt, voor de rest is het een zalig soortje. Dat volgens mij met veel haze-soortjes zou kunnen concureren. Nu wil ik die dus kruisen met mijn super silver haze en vooral met mijn shiva. Shiva word namelijk niet al te groot (want het is toch voornamelijk indica uit het fenotype af te lezen), heeft een zotte geur (al vanaf het een zaadling was) die nog wel iets weg heeft van de nog zottere geur van de mexican sativa en is naar het schijnt een vrij stabiele plant. Perfect dus om met elkaar te kruisen. Ik hoop zo een stabielere plant te verkrijgeh (dan de ms) met toch nog een deel van de zeer aantrekkelijke mexican sativa eigenschappen. Die zal ik later dan nog wel selecteren.
  Een kruising met super silver haze lijkt me ook zeer aantrekkelijk om de simpele reden dat ik toch vooral van sativa's houd, alleen is mijn kastje eigenlijk wat te klein om deftig sativas te kweken (zal dus eerder iets voor ergens in een serre zijn).
  Nu mijn vraag: Hoe kan ik het beste een aantal kleinere toppen vanonder aan de plant bevruchten? (plan ik ergens binnen een week te doen)
  Ik heb al eens ergens gelezen pollen in een zak te doen en dat erover spannen, maar dat lijkt me niet zo'n goed idee. Ook omdat ik niet zoveel pollen heb (dun bodemke van zo'n doosje voor fotorollekes) en ik wil toch nog wel wat overhouden om eventueel later nog te gebruiken.
  Heeft iemand ervaring of een idee hoe ik dit het beste kan aanpakken?

  #2
  Re: zaad maken

  Met een oorstokje heel voorzichtig de onderste topjes bedoppen. Opletten, want dat stuifmeel verspreidt zich als de wind ...

  Greetz

  Comment


   #3
   Re: zaad maken

   lijkt me idd een goed idee
   Kwas ook aan het denk gewoon een heel klein beetje gewoon voor mijn computerfanneke te leggen en de rest door de wind te laten doen. (ik blaas enkel in mijn kast met passieve uitlaat van boven, overdruk lijkt me beter dan onderdruk)
   Maar dat is mss iets te ongecontroleerd. Of mss een spuit fikseh (maat van mij is dokter aan het worden) en daarmee minieme hoeveelheid opzuigen en dan als het ware in mijn bloemetjes te spuiten. Ni echt derin natuurlijk mor zoveel mogelijk dertusseh dat het niet naar andere toppen kan.
   peace

   Comment


    #4
    Re: zaad maken

    als je het door de wind gaat laten doen gaat er veel bestoven worden (teveel)

    neem zoals caanboy zegt een wattestaafje of een penseeltje en kies de juiste toppen eruit om te bevruchten, ik zou het dom vinden dat je hoofdcola's ofzo bevrucht geraken

    grtz
    a friend with weed, is a friend indeed. zegge ze altijd maar das toch te zien zenne

    Comment


     #5
     Re: zaad maken

     Ik heb een sjiek penseeltje gebruikt van mijn vriendin.
     Als het je allemaal puur om het zaad gaat dan WIL je volgens mij je hoofdcola's ook bevruchten.

     Dan kun je met wattenstaafje/penseeltje aan de slag of je mannen er tussen laten staan, offfff een combinatie..

     Comment


      #6
      Re: zaad maken

      zaad is eerder als extraatje en ook om direct verder te kunnen kweken met zaad zonder eerst nogis geld te moeten uitgeven, maar toppen zijn toch het belangrijkste!
      Mijn vader restoreert schilderijen, ik ga stiekem van hem zo'n penseel met 5 haren ofzo lenen. Lager topjes bevruchten. En dan zien wel weer wat er gebeurt. Als er een beetje zaad in mijn hoofdtoppen zit, zouk dat nu ook niet zo erg vinden, zolang er maar niet te veel in zit.
      Ge kunt alleen leren door te proberen eh.
      peace

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X