Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hydrocultuur wat is het ?

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  #16
  Re: Hydrocultuur wat is het ?

  Ik heb ook een hoop vraagjes!

  4 zaailingen staan al reeds 4 dagen in 10x10x10 aarde potjes.
  1 zaailing staat nog in de pitpot en is een "achterblijverke". Reeds bekomen echter.

  Ik ga dus hydro. Hopelijk verhoog ik hiermee aanzienlijk de oogst. Ik zie het gemak al voor me.
  Een watervat met voeding in en laat maar lekker lopen. Toen begon het de werkelijke kost doordringen.
  de pH meter! :s Gelijk een EC meter nodig ook zeker? Of is het haalbaar minstens één ronde succesvol te behalen zonder al dat? Sowieso ga ik zuinig om met voeding.
  Ik zie de potentie liever in planten die op eigen kracht ook weten te presteren. Natuurlijk ben ik er om ze een "klein" duwtje in de rug te geven.
  Ik lees dat er auto pH correcterende voeding is? Dus is het het risico waard plots over te stappen?

  Ik ga die zaailing van in de pit pot (een sugar punch, ik heb de fem mix van Sannie gepakt deze ronde) overzetten op hydro.
  Gewoon een waterdichte pot vullen met hydrokorrels en lucht inblazen. Een watervat aanmaken en daarmee het water aanvullen. Ik heb nog een aquarium pompje voor water circulatie, dus van start gaan = easy going.
  Echter vraag ik me af of het mogelijk is over te stappen van aarde naar hydro? Ze staan echt nog niet lang op aarde. En mag ik die sugar punch alsnog wortelstim voor aarde geven als ik ze op watercultuur zet?

  Ik zal vrijdag foto's in bezit hebben. Vrijdag vroeger gedaan, waar gaat onze vrije tijd dan naartoe? Ah de plantjes he...
  Last edited by Micronaut; 21st December 2011, 19:59.

  Comment


   #17
   Re: Hydrocultuur wat is het ?

   hydro is al lastig,zeker zonder metersmaak een hydro systeem van een 10 liter emmer,en zet er een plantje in en ga je gang.de rest gewoon op allmix of lightmix,zo weet je zeker dat je wat te roken overhoud.anders ga je er zeker spijt van krijgen,want je heb niet de minste zaadjes gekochtps ik heb zelf voorgegroeide planten,in de badmix,over gezet in me kuipen met 70 liter coccos.dus dat kan in ieder geval.denk dat je gewoon een 4 liter netpotje moet kopen en hydrokorrels,dan moet het goed komen.

   Comment


    #18
    Re: Hydrocultuur wat is het ?

    Navond TT,

    Ja, ik kan echt niet meteen een pH meter kopen. Feestdagen, eindfactuur ^^, belastingen en al de andere rekeningen.
    Dus overstappen op hydro is in principe gratis. Al heb ik geen pH en EC meter.
    Noch hydro voeding, maar dat beetje kan er nog wel af.

    Allmix zal grond zijn zeker?

    Morgen ga ik dus niet naar de winkel of dergelijk. Ik zet gewoon die sugar punch met pit pot in kleikorrels (afgespoeld uiteraard), water en laat een aquariumpompje (met lucht) blazen. Ernaast komt een watervat met circulatiepomp waarin de voeding zal zitten. Als ik ergens de pH kan gaan natrekken voor enkele euro's (aquarium winkelen?) zal ik toch al zeker iet of wat safe zitten?

    Terwijl dat geregeld is en we dat in het oog houden, ga ik een opslagbox van mijn vriendin aanslagen en iets deftig knutselen. Eerst ff kijken wat die SP gaat doen. Kijken allen dan even netjes samen.

    Comment


     #19
     Re: Hydrocultuur wat is het ?

     Overstappen van aarde naar hydro kan altijd, anders om helaas niet.

     Maar wat bedoel je met; gewoon een waterdicht potje met korrels erin en lucht erin blazen???
     En je heb zeker een PH meter nodig met hydro dat is echt een must!!!

     En begin eens met wat TT al heeft gezegd, met een bruissteen erin dan, en laat maar gaan. Dan kan je kijken of het wat voor je is.....maar als je denkt dat hydro makkelijk is dan heb je het goed fout!!!

     Grtz

     Comment


      #20
      Re: Hydrocultuur wat is het ?

      Precies, nu is zo'n meterset ook niet zo duur hoor, onder de 100 euro heb je al aardige meters. Die verdien je de eerste draai al terug aan opbrengst. Je geeft ook geld uit aan stroom en voeding, dus hoe beter de opbrengst hoe meer je daarop bespaart.

      Comment


       #21
       Re: Hydrocultuur wat is het ?

       Ik heb vorige week overuren moeten doen en ben in allerijl vertrokken naar mijn feestje. Dit weekend ben ik verlengd thuis en ga ik eindelijk te tijd steken in de planten die ze behoeven. Ben even slechte baas geweest. Maar ze leven nog, zijn nooit uit hun regelmaat geweest.
       Over die hydro, neen echt niet. Ik kan geen pH of EC meter kopen. En omdat men hier heeft aangeraden niet over te stappen, ga ik het ook niet doen.
       Het zijn tenslotte allemaal haze planten. Lange bloeiers dus meer risico. Moesten het indica's zijn met bloei van zeven weken, kzou het meteen doen.

       Nevertheless........ik heb nog twee zaden waarvan één freebee. Dus ik ga die mad shack toch in een stekplugje steken en op hydrokorrel zetten in een watervat.
       Gewoon ballen onderling blazen. Zien wat er gebeurd. Zal met tijd sowieso toch willen overstappen op hydro om van die aarde ellende af te zijn. Gewoon één verbouwing en alle gemak van de wereld. Als je een kraantje en afvoer hebt in uw ruimte, dan moet hydro toch een hemel zijn op aarde.

       Comment


        #22
        Re: Hydrocultuur wat is het ?

        Micronaut je ziet dit verkeerd. Als je, zoals je schrijft: "Ik heb vorige week overuren moeten doen en ben in allerijl vertrokken naar mijn feestje. Dit weekend ben ik verlengd thuis en ga ik eindelijk te tijd steken in de planten die ze behoeven. Ben even slechte baas geweest." dan moet je niet aan Hydro beginnen. Je kan geeneens een pH meter kopen! Een pH meter gebruik je dagelijks!!!
        Ga maar eerst wat lezen.
        groetjes
        denker

        Comment


         #23
         Re: Hydrocultuur wat is het ?

         ja daar is over na gedachtwil je makkelijk kweken,neem grote kuipen vol met cocco,s cocco,s kan je niet te nat zetten.dus ga je een week weg dan geef je een heele plens,zoveel dat het er vanondere uitloopt,dat water de drain werk je weg<mop,dweil water zuiger,afvoer put>.dan kan je een week wegblijven.zet je ze nu te droog,dan ben je de lul,daar kan cocco,s niet tegen.

         Comment


          #24
          Bedankt man

          Comment


           #25
           SERIEUS OMG je reageer op een bericht uit 2012 wau Bring back memories
           God was never on your side..

           Comment


            #26
            shh , misschien komt er nog iemand hydro doen. Niet afschrikken
            Vapers 2de Hydro avontoor (actief)
            Vapers Hydro avontuur (voltooid)

            Comment

            Footer Left Ad

            Collapse
            Bezig...
            X